-
G60:
Dev katalabaiveis stoixeiwdws tnv glwssa n zeis stov diko sou mikrokosmo!
'.......'
Bale mpros to myaloudakn sou va doulepsei ligo!!!
Avafair8nka se eva test apo to Germaviko AMS!
Fysika autoi bazouv tnv Germavikn poiotnta sav tnv kalytern n isws sav tnv kalutern apodextn gia standard autokivnta!
Pavtws to Soundiko AMS, meta to fiasko twv autokivntwv tou VAG groupp edw stov Borra, dev apokalei pleov eva Audi sav poiotiko autokivnto, alla xrnsimopoiei tnv ekfrasn 'faivetai oti eivai poiotiko' autokivnto kai 3ereis giati?Giati edw ta VAG autokivnta eixav apo tis arxes tou 2000 terastia poiotika problnmata kai malista se kairia snmeia, opws freva, dev douleuouv otav paei alati kai laspn sta diskofreva, logw atelous kataskeuns kai kakns poiotntos atsaliou!
Allaxtnkav me eggynsn, dev n8elav va to kavouv giati dev ypnrxe problnma symfwva me tnv VAG, alla meta apo dystyxnmata pou givnkave n8ele n etairia asfaleias dromwv va tous afairesei tnv typopoinsn, dnl va stamatisouv oi pwlnseis kai va akivntopoin8ouv auta ou ndn ntav poulnmeva!!Pisteuw twra va katalabaiveis ti epiptwseis ntav autes, akoma kai esy 8a prepei va katalabeis!
Gia tnv istoria:Allaxtnkav, se OLA ta autokivnta ths VAG kai 3ava eixav to idio la8os!Tote balave profylaxtika pou kalyptave olo tov disko gia va mnv pave alatia kai laspes, evta3ei, ola wraia mexri to kalokairi pou nr8e eva allo problnma!Ta freva zestaivovtousav toso poly pou dev piavave me tnv paramikrn yperfortwsn!'Germavikn texvologia'
Kai va mnv avafairw tis avartnseis empros, kratagave 40.000Km, meta ntav gia allagma!Kai auta allaxtnkave meta apo apeiles!
G60:
Giati n 156 nr8e prwtn sta xeimeriva test stnv Boreio Soundia apo to periodiko Teknikens Värld?Xereis auto to periodiko eivai 'pro Germaviko' kai pavta grafei gia tis Alfes opws grafeis esy peripou!
Parola auta se mia 8ermokrasia -25 C nr8e prwtn se ola ta snmeia ektos ta fwta!Akoma kai stnv 8ermavsn prwtn!Kai sto test ntav kai Audi,VW, SAAB, VOLVO kai BMW n opoia nr8e teleutaia, se ola ta snmeia!Ta test givnkave apo 10 freelance dnmosiografous pou ba8molognsave ave3artnta o evas apo tov allov!
Giati ta grafw auta?Giati katavtaei kourastiko va apavtas me aoristies kai va to pairveis a3iwmatika oti ta Germavika eivai ta kalytera autokivnta evw n pragmatikotnta eivai teleiws diaforetikn!
Na me sygxwresouv oloi oi alloi 'Germavofiloi' kai eidika o mkiii, auta eivai sav eva eugeviko xastouki stov G60 va stamatisei me tis aoristies kai va erxetai me facts!
Kai fysika OLA ta autokivnta exouv problnmata, akoma kai oi Alfes!
Spiros -
Κύριε Σπύρο, στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Άλλωστε κάποιοι έχουν την επιμονή να γλύφουν ακόμη τις καραμέλες της Γερμανικής ποιότητας και αξιοπιστίας ... Όπως και τις καραμέλες την Ιταλικής αναξιοπιστίας. Θα γίνουν καλά, αλλά θα αργήσουν λίγο...
-
Ο χρήστης spiros54 έγραψε:
Oi poiotnta kataskeuns eivai sta 'Germavika' epipeda!!Κι ότι μου άρεσε... Κρίμα...
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Τους Γερμανους τους εχεις για βλακες και δεν μπορουν να βγαλουν 120 αλογα στα 1,6?Σαφώς και μπορούν, άλλωστε ήδη βγάζουν 100+ στα 1600 και 1400 τη στιγμή που λίγα χρόνια πριν 75 και 60 αντίστοιχα και πολλά ήταν.
Το φορολογικό τους σύστημα με την ιπποδύναμη πάντως δεν είναι και το απαύγασμα της εξυπνάδας!
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Κύριε Σπύρο, στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Άλλωστε κάποιοι έχουν την επιμονή να γλύφουν ακόμη τις καραμέλες της Γερμανικής ποιότητας και αξιοπιστίας ... Όπως και τις καραμέλες την Ιταλικής αναξιοπιστίας. Θα γίνουν καλά, αλλά θα αργήσουν λίγο...μου αρέσει που τσακονόμαστε σε ξένο 'αχυρώνα' αξιόπιστα αυτοκίνητα είναι μόνο τα γιαπωνέζικα και αποδεδειγμένα απο έγκυρα περιοδικά
1η MITSUBISHI
2η TOYOTA
3η NISSAN
παγκοσμίως
τώρα ότι διαβάζω εδώ για αξιοπιστία mercedes,bmw,audi,alfa,saab κ.α.
απλά με κάνουν και γελάω πιο πολύ
και τώρα μην με ρωτήσει κάποιος γιατι πήρα alfa;
η απάντηση είναι γιατί με εκφράζει σαν σύνολο
τώρα άμα δεν αρέσει σε όλους τι να κάνουμε; -
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Δηλ εσυ αγοραζεις με μοναδικο κριτηριο την ιποδυναμη?Δινω τοσα παιρνω τοσα αλογα?Με συγχωρεις αλλα αυτη η νοοτροπια μονο σε υποαναπτυκτες χωρες βρισκει εφαρμογη.Τους Γερμανους τους εχεις για βλακες και δεν μπορουν να βγαλουν 120 αλογα στα 1,6? [/list][list:35vklho5]Παρ ολα αυτα, δες η αλφα στα 120 αλογα, ποσα βγαζει στον τροχο, αλλα και που αποδιδετε η ιποδυναμη και η ροπη.Κοιτα και τα αντοιστοιχα του Audi και βγαλε τα συμπερασματα σου [/list:u:35vklho5][list]Το οτι η αλφα βγαζει 15 αλογα(τα οποια ειναι ανυπαρκτα σε πληοφωρω, εκτος εσυ κι αν το δουλευεις το αμαξι καθημερινα κοφτεσ) παραπανω σε ενα ευρος στροφων το οποιο ειναι αχρηστο και ακομα και σε καθημερινη οδηγηση δε φαινονται δεν την καθιστα ποιο γρηγορη ουτε τεχνολογικα ανωτερη Το κριτηριο της ιποδυναμης το κοιτανε οσοι εχουν παντελη αγνοια απο αυτοκινητα.Πριν δουμε ΠΟΣΑ αλογα βγαζει ενα μοτερ, κοιταμε και ΠΟΥ και ΠΩΣ τα βγαζει
όχι, αγοράζω με κριτήριο την ενεργητική ασφάλεια και μόνο (κινητήρας, αναρτήσεις φρένα) Oύτε η εμφάνιση με ενδιαφέρει, (όταν είμαι μέσα δεν το βλέπω) ούτε η 'ποιότητα' των πλαστικών (κοιτάζω στο δρόμο και πιάνω το τιμόνι, δεν ασχολούμαι με τα πλαστικά) ούτε η πολυτέλεια (ε καλά τώρα ένα δερμάτινο σαλόνι φρενάρει καλύτερα) ούτε φυσικά τι σήμα έχει στο καπό (τα χουμε γράψει τόσες φορές :lol ).
Aν πιστεύεις ότι τα 102 άλογα στα 1300 κιλά του A4 (που να μη χρησιμοποιούσαν και αλουμίνιο) είναι πιο ασφαλή από τα 120, της 156 συνέχισε να το πιστεύεις. Σκέψου ότι είναι οικογενειακά αυτοκίνητα, που σημαίνει ότι τα ταξιδέψουν και φορτωμένα Έχοντας οδηγήσει και τα δύο αυτοκίνητα, επέτρεψέ μου να χω διαφορετική άποψη.
Nα σου θυμίσω κι ένα συγκριτικό (3/99) Alfa 156 1.6, Audi A4 1.6 και BMW 316 1.6;
Oι Γερμανοί έβγαλαν στο Polo GTi 125 άλογα. Που είναι αυτός ο κινητήρας; ΠΩΣ τα έβγαζε θυμάσαι;
-
Ο χρήστης spiros54 έγραψε:
Agapnte Icar:
H GT exei dramatikes allages stnv avartnsn kai sto systnma dieu8yvsews!
Oi allages autes to kavouv ALLO autokivnto!Oi poiotnta kataskeuns eivai sta 'Germavika' epipeda!!Akoma kai n pa8ntikn asfaleia 8a prepei va eivai beltiwmevn symfwva me ta ypovooumeva tns Alfa Romeo!
To Germaviko AMS dev eixe KAMMIA arvntikn kritikn sto test pou ekave!Auto leei polla!!!!
E3allou, proswpika vomizw, oti to design tou apotelei mia fysikn syvexeia twv klassikwv Alfa apo tnv dekaetia tou 60!!
SpirosH GT έχει ελάχιστα πιο κοντό διαφορικό, λίγο πιο σφιχτή ανάρτηση και ελαφρά πιο άμεσο τιμόνι. Aυτά τουλάχιστον από τον ελληνικό τύπο
-
Αλήθεια, γιατί να προτιμήσει κάποιος Golf ή A3; Με τα ίδια λεφτά που δίνει για τα 1600άρια του VAG παίρνει Civic Type-R ή Fiat Stilo Abarth. Το τελευταίο μάλιστα έχει και πληρέστατο εξοπλισμό και είναι απρόσμενα καλό ποιοτικά για Fiat. ΟΚ, δεν έχει καλό τιμόνι και θα ήθελε περισσότερα άλογα...
-
Μα, καλά, αν ο κόσμος κάνει τέτοιες αγορές, αυτομάτως πάνε στο βρόντο γενιές και γενιές εμπειρίας! Δηλαδή, θες να μας πείσεις, με τα ίδια περίπου λεφτά, να αγοράσουμε καλύτερα αυτοκίνητα; Πάει ο κοινός νους, φίλε Κωνσταντίνε...
-
Περί ορέξεως - λουκανικόπιττα.
-
AõôÜ ðïõ áíÝöåñå ï spyros54 áêïýãïíôáé Üêñùò åíäéáöÝñïíôá ðÜíôùò...
Áò ìçí ãåëéüìáóôå áõôÜ äåí óçìáßíïõí Üó÷åôïõò ìç÷áíéêïýò áëëÜ åßíáé ôï ôßìçìá ôçò êáé ôçò ðñïóðÜèåéáò ãéá ôï ..ìéêñü...êüóôïò ðáñáãùãÞò
Áò ðñüóå÷áí.
Áí åéíáé íá êõíçãÜù ôéò ìïõ áðï ôçí áõôïäéÜëõóç ôïõëÜ÷éóôïí èÝëù íá ôï êÜíù ìå ìïõóéêÞ õðüêñïõóç....
Ìéá 156 GTA ðáñáêáëþ êáé ãñÞãïñá.. -
Αλήθεια δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει διαφωνία για το ποιά είναι καλύτερα , τα γερμανικά ή τα ιταλικά . ?? Μα φυσικά τα γερμανικά
Γιατί όταν μπαίνεις μέσα δεν βρίζεις για τα λεφτά που έδωσες , δεν χαλάνε συχνά , έχουν κύρος στο γείτονα και μεταπωλούνται εύκολα.
Απο την άλλη τα ιταλικά έχουν αυτό το κάτι σε design , και τα περισσότερα έχουν ''ψυχή''. ( και ορισμένα γερμανικά εχουν για να μην παρεξηγηθούμε )
Μα όλοι εδω μέσα που γράφουμε , δεν βλέπουμε πιστεύω το αυτοκίνητο σαν ενα άψυχο εργαλείο δουλειάς , αλλά και σαν εργαλείο διασκέδασης της ψυχής μας , οπότε αυτή η ''ψυχή'' μετράει.
Προσωπικά δεν έχω ''καταφέρει'' να αγοράσω γερμανικό ακόμα , ίσως όταν και αν εχω την οικονομική άνεση να πάρω μια M3 ή μια 911 , τώρα ακόμα παιδεύομαι με τα τριξιματάκια μου και τις wastgates.....δεν έχω παράπονο. -
Εγώ πάντως χαλαρά θα τη χτύπαγα μια 156 GTA... Ή έστω τη 2.5 V6 (Sportwagon, για πρακτικούς λόγους)... Και μια μοντίφα να απενεργοποιεί το VDC...
Ή μια Lybra Emblema... Ή μια Thesis...
Άντε τώρα η μερσεντέ να παραβγεί σε σχεδιασμό! Το βλέπεις μωρέ τ'αμάξι και χαίρεσαι! Μπαίνεις μέσα και είναι σα να'βαλες το καλύτερο Αρμάνι! Το βάζεις μπροστά και φτάνεις στον οργασμό απ'τον ήχο του κινητήρα...
Τι να μου πούνε τώρα τα... ούργκεν και οι... φραουχέλγκες που φοράνε πέδιλο με κάλτσα μες στο κατακαλόκαιρο;
Και για αξιοπιστία; Διάβαζα τις προάλλες στο φόρουμ του TFRC: Μερσεντικό 190Ε πριν καν συμπληρώσει 100.000 χλμ και χωρίς σκίσιμο τρελό, έκαιγε ΛΑΔΙΑ!!! Και το πίσω αριστερό τζάμι ποτέ δεν έκλεισε πλήρως, πάντα έμενε ανοιχτό ένα χιλιοστό.
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Αλήθεια δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει διαφωνία για το ποιά είναι καλύτερα , τα γερμανικά ή τα ιταλικά . ?? Μα φυσικά τα γερμανικάΓιατί όταν μπαίνεις μέσα δεν βρίζεις για τα λεφτά που έδωσες , δεν χαλάνε συχνά , έχουν κύρος στο γείτονα και μεταπωλούνται εύκολα.
Απο την άλλη τα ιταλικά έχουν αυτό το κάτι σε design , και τα περισσότερα έχουν ''ψυχή''. ( και ορισμένα γερμανικά εχουν για να μην παρεξηγηθούμε )
Μα όλοι εδω μέσα που γράφουμε , δεν βλέπουμε πιστεύω το αυτοκίνητο σαν ενα άψυχο εργαλείο δουλειάς , αλλά και σαν εργαλείο διασκέδασης της ψυχής μας , οπότε αυτή η ''ψυχή'' μετράει.
Προσωπικά δεν έχω ''καταφέρει'' να αγοράσω γερμανικό ακόμα , ίσως όταν και αν εχω την οικονομική άνεση να πάρω μια M3 ή μια 911 , τώρα ακόμα παιδεύομαι με τα τριξιματάκια μου και τις wastgates.....δεν έχω παράπονο.Ώπα; HF έχεις; Κ@ΛΟΦΑΡΔΕ! ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΣ ΒΟΛΤΑ, ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΝΕΙΣ!!!
-
Θέλουμε βόλτααα,θέλουμε βόλτααα!!!
Αν θες, με βάζεις μέσα στη Δέλτα και κρατάω τα πλαστικά για να μην τρίζουν!!! Κοιμάμαι και μέσα, δεν τρώω πολύ, είμαι οικονομική λύση!!!Καλή χρονιά σε όλους!!!
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Ώπα; HF έχεις; Κ@ΛΟΦΑΡΔΕ! ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΣ ΒΟΛΤΑ, ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΝΕΙΣ!!!Οποτε θέλεις. Αν τυχει και κανένα TRACK DAY .... ακόμα καλύτερα .
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
-
Αν τύχει και θελήσεις κάποτε να την πουλήσεις και έχω την οικονομική άνεση, την πήρα κατευθείαν, αυτό να το ξέρεις! Ω ρε μάγκα μου... HF...
Αυτό είναι μηχάνημα, όχι μούφες! Με την πρώτη ευκαιρία έρχομαι για βόλτα!
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Αλήθεια, γιατί να προτιμήσει κάποιος Golf ή A3; Με τα ίδια λεφτά που δίνει για τα 1600άρια του VAG παίρνει Civic Type-R ή Fiat Stilo Abarth. Το τελευταίο μάλιστα έχει και πληρέστατο εξοπλισμό και είναι απρόσμενα καλό ποιοτικά για Fiat. ΟΚ, δεν έχει καλό τιμόνι και θα ήθελε περισσότερα άλογα...Άκαιρο και καθυστερημένο λίγο το σχόλιό μου, αλλά φίλε skullone γνωρίζεις πιστεύω πολύ καλά, ότι το 80% της αγοράς αυτοκινήτου στηρίζεται στους... ηλίθιους.
-
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Αλήθεια, γιατί να προτιμήσει κάποιος Golf ή A3; Με τα ίδια λεφτά που δίνει για τα 1600άρια του VAG παίρνει Civic Type-R ή Fiat Stilo Abarth. Το τελευταίο μάλιστα έχει και πληρέστατο εξοπλισμό και είναι απρόσμενα καλό ποιοτικά για Fiat. ΟΚ, δεν έχει καλό τιμόνι και θα ήθελε περισσότερα άλογα...
Άκαιρο και καθυστερημένο λίγο το σχόλιό μου, αλλά φίλε skullone γνωρίζεις πιστεύω πολύ καλά, ότι το 80% της αγοράς αυτοκινήτου στηρίζεται στους... ηλίθιους.
LYBE=Alfa Romeo #2
Πέστα μεγάλε!!! -
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Άκαιρο και καθυστερημένο λίγο το σχόλιό μου, αλλά φίλε skullone γνωρίζεις πιστεύω πολύ καλά, ότι το 80% της αγοράς αυτοκινήτου στηρίζεται στους... ηλίθιους.
[list:dc7ve6mp]Αν κρινω απ το δικο σου τροπο σκεψης και επιλογης ναι εχεις δικιο, βασιζεται στους ΗΛΙΘΙΟΥΣ.Αληθεια εισαι κι εσυ μεσα σ αυτους? [/list:u:dc7ve6mp]
Γερμανια-Ιταλια 1-0