-
1.Τα αποτελεσματα φαινονται στους δρομους...
2.Πειτε μου κριτηρια υποστηριξτε τον λογο σας γιατι ενα ιταλικο να ειναι καλυτερο απο ενα γερμανικο και αντιστροφα?Dimitris....
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Και η αποτυχία του Φαέθων στο πιο κάτω άρθρο μάλλον έτσι εξηγείται.
Kι από άλλους λόγους... με κυριότερο την προκατάληψη. Όσο καλό και να είναι το Phaeton, A8 (ή S-Class ή 7άρα) θα πάρουν όσοι έχουν ευρώ.
Tο Audi Touareg δεν θα πουλούσε περισσότερα; Ή θα πουλούσε ποτέ το Toyota RX300;
Δημιουργούμε τη Lexus και πουλάμε πολυτέλεια.
[list:2lw1812y]Τα πραγματα ειναι απλα.Η κορυφαια αυτκινητοβιομηχανια στον κοσμο ειναι η mercedes benz.Δεν μπορει να την χτυπησει ΚΑΝΕΙΣ, οχι για το σημα (που θα βιαστουν καποιοι να απαντησουν βλακωδως) αλλα γιατι δεν διαθετει κανεις την πειρα σε αυτην την κατηγορια οχηματων [/list:u:2lw1812y][list:2lw1812y]Αν η VW εκανε ενα πολυτελες(ασχετα ποσο καλο ειναι, και ειναι καλο) για να σαρωσει την αγορα, λαθος σκεφθηκε.Αν το κατασκευασε για να πουλησει μερικα κοματια ποιο πολυ για να αποδειξει την φιλοσοφια της καλα εκανε [/list:u:2lw1812y]
Το ότι η Mercedes είναι ''η'' εταιρεία, αυτό όλοι το γνωρίζουμε, όπως και αν το μεταφράσει κανείς αυτό.
Το ότι δεν μπορεί να την χτυπήσει κανείς, δηλαδή δεν έχει ανταγωνιστή, δεν μπορώ να το δεχτώ.
Και κάνοντας μια ερώτηση.Στην κατηγορία π.χ των πολυτελών δεν υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός?
Α8, ΣΕΙΡΑ 7, S CLASS, JAGUAR...
Nαί, στις πωλήσεις είναι πρώτη η Mercedes.Aλλά ή καθεμιά εταιρεία έχει να επιδείξει κάτι διαφορετικό στην κατηγορία.
Το Phaeton, καλώς ή κακώς, αποτελεί μια ματαιοδοξία του κ. Πίχ.
Προφανώς η VW ήθελε να δείξει τις δυνατότητές της με το μοντέλο αυτό, και το έκανε.Οι πωλήσεις του μοντέλου, από τις 12.000 που είχαν υπολογιστεί να πετύχουν, διορθώθηκαν στις 7.000...Οι εποχες που μια εταιρια ηταν αχτυπητη, ασυναγωνιστη εχουν περασει ανεπιστρεπτει. Υπαρχει συναγωνισμος μεχρι τελους. Η Μερσεντες εχει τα 'φοντα' και την 'ιστορια' αλλα δεν ειναι αντε και 100% αυτο ειναι που πουλαει. Βοηθαει πολυ και κραταει την αξια πολυ καλα.
Το Tuareg και το Phaeton ειναι ωραια αυτοκινητα αλλα η VW μεχρι τωρα δεν πουλαγε σε αυτη την κατηγορια. Το Tuareg το εχω οδηγησει και ειναι φοβερο αλλα ακομα δεν μου παει να δωσω τα λεφτα που κοστιζει (οχι επειδη ειναι VW η δεν ειναι BMW κτλ. αλλα επειδη ειναι μια υπερβολη). αλλοιως θα ειχα στολο απο αυτοκινητα
Τοπικα αν τα αυτοκινητα δεν πουλανε και καθονται στη μαντρα αρχιζουν οι εκπτωσεις και τα χαμηλα δανεια και το τζαμπα σερβις κτλ.
Νικος
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Για να μην πώ για τα Fiat 125 Mirrafiori,
Το Μιραφιόρι ήταν το 131, που πήρε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλι 3 φορές γύρω στο 1980. Το 125 ήταν σαν το 124 σε πιο βαρύ-μεγάλο αμάξωμα. Ο πατέρας μου είχε το 125S στα 1600 και το εξυμνεί συνεχώς! Σε κρατήματα, εμφάνιση, κινητήρα! Βέβαια ενώ στην αρχή δε χάλαγε απολύτως τίποτα, αργότερα μόλις χάλασε το πρώτο εξάρτημα (αρκετά, αν και όχι πολλά χρόνια μετά όμως) άρχισαν να χαλάνε όλα, οπότε το άλλαξε, πάλι για Φίατ. Ναι, χαλάγανε στο μισό χρόνο, αλλά τα αγόραζες και με μισά λεφτά. Πλέον όμως μάλλον πιο δύσκολα χαλάνε. Πάντως τα γερμανικά και 'γερμανικής προέλευσης' που έχουμε σίγουρα χαλάνε πιο εύκολα από τα ιταλικά που είχαμε. Και αφού ΟΛΟΙ λένε πως βελτιώθηκε η ιταλική αξιοπιστία από τότε που είχα ιταλικό, θα πρέπει να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο (και από την άλλη μεριά, γιατί τη μία ήδη την ξέσκισα! ) για την γερμανική επιλογή μου...
Σωστά Γιώργο, ήταν το 131 που ήταν ο αντικαταστάτης του 125. Και κάτι ακόμα. Το 1977 πρωτοείδα την Lancia Beta Sport. Την είχαν πάρει για δώρο σε ένα φίλο μου γείτονα που μόλις είχε αποφιτήσει. Είχα την ευκαιρία να κάνω κάποιες διαδρομές με αυτό το αυτοκίνητο, σαν επιβάτης. Αυτό που ακόμα και σήμερα θυμάμαι ήταν τα κρατήματά του στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης όπως και η αίσθηση όταν το αυτοκίνητο επιτάχυνε. Πιστεύω ότι αν σήμερα ξανα παρουσίαζαν αυτό το μοντέλο θα έκανε πάταγο στην αγορά!
Τάκης!
-
Το είδα δίπορτο αγωνιστικό στο ΜΕΜΟΡΙΑΛ ΣΟΑΑ στο Ελληνικό και μου έτρεχαν τα σάλια!!
Μάλλον και τώρα που μου τρέχουν ακόμα από τότε είναι, και όχι από την 'δίπλα' που έχω δίπλα μου! -
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Aγορασε ενα παντελονι με 10 ευρω και ενα με 50.Κι το ενα εργοστασιο παραγει και το αλλο παραγει.Τα ιδια ειναι?Αν δεν μοπερεις να δεις τις διαφορες, δε φταιω εγω.Τα ρούχα της BOSS, της Pioneer και της Rollmann ξέρεις πού φτιάχνονται, έτσι; Στην Κατερίνη. Βλέπεις αξιόλογες διαφορές στην ποιότητα μεταξύ τους;
Αλλά άσε, μη μιλάμε για ρούχα καλύτερα, γιατί εκεί πληρώνεις 1% ύφασμα και ραφή και 99% ετικέτα, διαφήμιση και ΑΕΡΑ.
-
Θα πώ και εγώ την γνώμη μου αν και σε πολλά με έχουν καλύψει οι προηγούμενοι ιταλόφιλοι!!!!. Το 1987 έφερα αφορολόγητη την Lancia Prisma 1.6ie εναντι 1,900,000 δρχ και διέθεται υδραυλικο τιμώνι, air condition, κοτσαδορο, φυμε τζαμια, ηλεκτρικα παραθυρα εμπρος, φωτακια να σου λεει αν η πορτα εχει κλεισει καλά, αν το λαμπακι καηκε, συναγερμό κ.λ.π. Μηχανικά ειχε ψεκασμο πολλαπλών σημείων, το μοτερ του 125s με ιπποδύναμη 108 άλογα (δύο εκκεντροφόρους επι κεφαλής) και ροπή γύρο στο 14. Φίλος που αγόρασε εκείνη την εποχή το audi to 80 πλήρωσε 2,800,000, και μετά αρχισε να ΄προσθέτει εξτρα!!! και η ιπποδύναμη στα 75 άλογα!!! Δεν συζητάω για την οδική συμπεριφορά και τους χώρους Η επιλογή ήταν μονοδρομος νομίζω. Δεν το έχω μετανιώσει και το κυκλοφορώ ακόμη. Προσωπικά πιστεύω οτι τα γερμανικά δεν αξίζουν τα λεφτά που ζητάνε. Ειναι καλά σε μερικά πράγματα αλλά πολύ ακριβά. Με δεδομένο δε οτι θα το αλλάξει κάποιος σε 4 - 5 χρόνια δεν έχει νοημα η αγορά τους. Δηλαδή γιατι κάποιος να πάρει το νέο Golf και όχι την 147??. Για τα λάδια που λέτε αποτα αυτοκίνητα που έχω αυτή την στιγμή στην οικογένεια το Ibiza του 1987 1200κ.ε. 72 άλογα, χρειάζεται συμπλήρωμα (υδραυλικές βαλβίδες βλέπεις), Το Maserati, Lancia, Barchetta οχι.
-
Με την ίδια λογική και η Alfa Romeo (τουλάχιστον στην Ελλάδα) είναι -υπερβολικά- ΥΠΕΡτιμημένη. Το κόστος αγοράς τους συγκρίνεται με Audi!
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Με την ίδια λογική και η Alfa Romeo (τουλάχιστον στην Ελλάδα) είναι -υπερβολικά- ΥΠΕΡτιμημένη. Το κόστος αγοράς τους συγκρίνεται με Audi! -
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Με την ίδια λογική και η Alfa Romeo (τουλάχιστον στην Ελλάδα) είναι -υπερβολικά- ΥΠΕΡτιμημένη. Το κόστος αγοράς τους συγκρίνεται με Audi!
Φιλε AlfaRomeo για το μονο πραγμα που μου αρεσει ή θα μου αρεζε μια Alfa ειναι ο εξωτερικος σχεδιασμος της αν και δουλευει πανω σε ενα καλουπι δεκαετιες τωρα γαμαει..απο την αλλη η Fiat ειναι για τον πεγιονα εχει αρχισει να αντιγραφει παρα πολυ απο αυτοκινητα του ομιλου της.....
Dimitris...
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Με την ίδια λογική και η Alfa Romeo (τουλάχιστον στην Ελλάδα) είναι -υπερβολικά- ΥΠΕΡτιμημένη. Το κόστος αγοράς τους συγκρίνεται με Audi!Mε 19.350 αγοράζεις το βασικό A3 1.6 (102)
Mε 18.650 αγοράζεις τη βασική 147 1.6 TS (120)
Mε 23.100 αγοράζεις το βασικό A3 1.6 FSI
Mε 23.270 αγοράζεις τη βασική 147 2.0 TS
Aντίστοιχες είναι και οι διαφορές μεταξύ των βασικών 156 1.6 (22.780) και A4 1.6 (23.900). Στις ακριβότερες εκδόσεις εξομαλύνεται η διαφορά, ή αλλάζει η κατάσταση, (147 GTA: 44.000, A3 3.2: 41.050)
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Mε 19.350 αγοράζεις το βασικό A3 1.6 (102)
Aντίστοιχες είναι και οι διαφορές μεταξύ των βασικών 156 1.6 (22.780) και A4 1.6 (23.900). Στις ακριβότερες εκδόσεις εξομαλύνεται η διαφορά, ή αλλάζει η κατάσταση, (147 GTA: 44.000, A3 3.2: 41.050)
Oι διαφορές δεν είναι και τεράστιες, στην κατηγορία αυτή βέβαια, γιατί από Α6 και πάνω επικρατεί το χάος στη διαφορά τιμών.
Οσον αφορά λοιπόν το Α3 και 147, δεν είναι τόσο η μεγαλύτερη τιμή του Α3, αλλά η διαφορετικότητα της φιλοσοφίας των 2 εταιρειών.
Διαλέγεις και παίρνεις... -
Oι διαφορές δεν είναι και τεράστιες, στην κατηγορία αυτή βέβαια, γιατί από Α6 και πάνω επικρατεί το χάος στη διαφορά τιμών.
Οσον αφορά λοιπόν το Α3 και 147, δεν είναι τόσο η μεγαλύτερη τιμή του Α3, αλλά η διαφορετικότητα της φιλοσοφίας των 2 εταιρειών.
Διαλέγεις και παίρνεις...E ναι, τι να γράφουμε τώρα, ούτε 35 ίπποι είναι τεράστια διαφορά, ούτε τα 2.500 επιπλέον για το βασικό δίλιτρο FSI (έναντι της δίλιτρης 147). Aν θεωρείς λίγα τα 2.5K και έχεις τόσα πολλά ευρώ μαγκιά σου.
Aν με τα ίδια ευρώ προτιμάς να πάρεις 115 ίππους, αντί 150 τέλος συζήτησης
-
Διαλέγεις και παίρνεις...E ναι, τι να γράφουμε τώρα, ούτε 35 ίπποι είναι τεράστια διαφορά, ούτε τα 2.500 επιπλέον για το βασικό δίλιτρο FSI (έναντι της δίλιτρης 147). Aν θεωρείς λίγα τα 2.5K και έχεις τόσα πολλά ευρώ μαγκιά σου.
Aν με τα ίδια ευρώ προτιμάς να πάρεις 115 ίππους, αντί 150 τέλος συζήτησης.
Kαι να μην αναφερθώ στο εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας Type R με 28.900
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Oύτε τα euro τρέχουν από την τσέπη μου, αλλά από την άλλη δεν είναι και χαώδης η διαφορά των τιμών στα 1.6
Επιπλέον δεν επιλέγω το αυτοκίνητο με βάση την ιπποδύναμη (115 αντί 150), στα ίδια λεφτά.
Κοιτώ ποιό είναι πιο ολοκληρωμένο γενικά.
Ποιό μπορεί να μου προσφέρει τα περισσότερα σε όλους τους τομείς.
Alfa Romeo γενικά δεν θα επέλεγα (τύπου 147), εκτός ειδικών περιπτώσεων που αφορά κυρίως τη σχεδίαση.
Όπως η νέα GT, καθώς και η GTV, που είναι...εκπληκτικές. -
Oύτε τα euro τρέχουν από την τσέπη μου, αλλά από την άλλη δεν είναι και χαώδης η διαφορά των τιμών στα 1.6
Επιπλέον δεν επιλέγω το αυτοκίνητο με βάση την ιπποδύναμη (115 αντί 150), στα ίδια λεφτά.
Κοιτώ ποιό είναι πιο ολοκληρωμένο γενικά.
Ποιό μπορεί να μου προσφέρει τα περισσότερα σε όλους τους τομείς.
Alfa Romeo γενικά δεν θα επέλεγα (τύπου 147), εκτός ειδικών περιπτώσεων που αφορά κυρίως τη σχεδίαση.
Όπως η νέα GT, καθώς και η GTV, που είναι...εκπληκτικές.Oκ, εσύ κρίνεις ότι πιο ολοκληρωμένο είναι το A3 1.6 (102) από την 147 1.6 (120) και αντίστοιχα το FSI από τη δίλιτρη (αν συγκρίνουμε τα ίδια ευρώ). Aυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι υπερτιμημένο το A3.
H GT δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια 156 με άλλα ρούχα. Aπό πότε τα 'όμορφα' αυτοκίνητα είναι καλύτερα;
-
Agapnte Icar:
H GT exei dramatikes allages stnv avartnsn kai sto systnma dieu8yvsews!
Oi allages autes to kavouv ALLO autokivnto!Oi poiotnta kataskeuns eivai sta 'Germavika' epipeda!!Akoma kai n pa8ntikn asfaleia 8a prepei va eivai beltiwmevn symfwva me ta ypovooumeva tns Alfa Romeo!
To Germaviko AMS dev eixe KAMMIA arvntikn kritikn sto test pou ekave!Auto leei polla!!!!
E3allou, proswpika vomizw, oti to design tou apotelei mia fysikn syvexeia twv klassikwv Alfa apo tnv dekaetia tou 60!!
Spiros -
Ο χρήστης spiros54 έγραψε:
Oi poiotnta kataskeuns eivai sta 'Germavika' epipeda!![list:2r6kgxev]Γιατι η ποιοτητα κατασκευης των Γερμανων αποτελει το προτυπο?Δηλ λεμε λεμε λεμε και ξαναλεμε, και παλι στα λογια μας ερχοσαστε.Θυμαστε πριν απο 10-20 και 30 χρονια τι λεγανε τα περιοδικα για τα νεα μοντελλα των ιταλων?'Επιτελους μια ALFA με Γερμανικη ποιοτητα κατασκευης' Εεεεε?Ποιος Θανασης?Και η ιστορια επαναλαμβενετε [/list:u:2r6kgxev]
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
[list:2p5k8bzy]Δηλ εσυ αγοραζεις με μοναδικο κριτηριο την ιποδυναμη?Δινω τοσα παιρνω τοσα αλογα?Με συγχωρεις αλλα αυτη η νοοτροπια μονο σε υποαναπτυκτες χωρες βρισκει εφαρμογη.Τους Γερμανους τους εχεις για βλακες και δεν μπορουν να βγαλουν 120 αλογα στα 1,6? [/list:u:2p5k8bzy][list:2p5k8bzy]Παρ ολα αυτα, δες η αλφα στα 120 αλογα, ποσα βγαζει στον τροχο, αλλα και που αποδιδετε η ιποδυναμη και η ροπη.Κοιτα και τα αντοιστοιχα του Audi και βγαλε τα συμπερασματα σου [/list:u:2p5k8bzy][list:2p5k8bzy]Το οτι η αλφα βγαζει 15 αλογα(τα οποια ειναι ανυπαρκτα σε πληοφωρω, εκτος εσυ κι αν το δουλευεις το αμαξι καθημερινα κοφτεσ) παραπανω σε ενα ευρος στροφων το οποιο ειναι αχρηστο και ακομα και σε καθημερινη οδηγηση δε φαινονται δεν την καθιστα ποιο γρηγορη ουτε τεχνολογικα ανωτερη Το κριτηριο της ιποδυναμης το κοιτανε οσοι εχουν παντελη αγνοια απο αυτοκινητα.Πριν δουμε ΠΟΣΑ αλογα βγαζει ενα μοτερ, κοιταμε και ΠΟΥ και ΠΩΣ τα βγαζει [/list:u:2p5k8bzy]
-
Oi poiotnta kataskeuns eivai sta 'Germavika' epipeda!!
[list:g4byzos1]Γιατι η ποιοτητα κατασκευης των Γερμανων αποτελει το προτυπο?Δηλ λεμε λεμε λεμε και ξαναλεμε, και παλι στα λογια μας ερχοσαστε.Θυμαστε πριν απο 10-20 και 30 χρονια τι λεγανε τα περιοδικα για τα νεα μοντελλα των ιταλων?'Επιτελους μια ALFA με Γερμανικη ποιοτητα κατασκευης' Εεεεε?Ποιος Θανασης?Και η ιστορια επαναλαμβενετε [/list:u:g4byzos1]
Κακά τα ψέματα φίλε Μάκη, αυτή τη στιγμή Ιταλοί και Γερμανοί, κυνηγάμε την Ιαπωνική αξιοπιστία...
Οι Ιάπωνες έχουν να επιδείξουν την απαράμιλλη αξιοπιστία τους,
Οι Ιταλοί την ψυχή, την οδική συμπεριφορά, τα 'πραγματικά γκάζια', το design,
Οι Γερμανοί τι έχουν να επιδείξουν...? Ειλικρινά αναρωτιέμαι.... -
Παρ ολα αυτα, δες η αλφα στα 120 αλογα, ποσα βγαζει στον τροχο, αλλα και που αποδιδετε η ιποδυναμη και η ροπη.Κοιτα και τα αντοιστοιχα του Audi και βγαλε τα συμπερασματα σου
Το οτι η αλφα βγαζει 15 αλογα(τα οποια ειναι ανυπαρκτα σε πληοφωρω, εκτος εσυ κι αν το δουλευεις το αμαξι καθημερινα κοφτεσ) παραπανω σε ενα ευρος στροφων το οποιο ειναι αχρηστο και ακομα και σε καθημερινη οδηγηση δε φαινονται δεν την καθιστα ποιο γρηγορη ουτε τεχνολογικα ανωτερη Το κριτηριο της ιποδυναμης το κοιτανε οσοι εχουν παντελη αγνοια απο αυτοκινητα.Πριν δουμε ΠΟΣΑ αλογα βγαζει ενα μοτερ, κοιταμε και ΠΟΥ και ΠΩΣ τα βγαζειΑυτά που λες για διαγράμματα ροπής των κινητήρων της Άλφα μπορείς να τα τεκμηριώσεις? Δεν το λέω ειρωνικά, ειλικρινά. Αν ναι, πες μου σε ποιο περιοδικό και σε ποια σελίδα του το είδες.
Όσο για τους μηχανικούς της Άουντι, είναι τοις πάσοι γνωστό, πως εσκεμμένα πετσοκόβουν (με 'ηλεκτρονικές' μεθόδυς πάντα) την τιμή της μέγιστης ροπής από τους υπερτροφοδοτούμενος τουλάχιστον κινητήρες τους, ώστε να μπορέσουν να βγάλουν 'επίπεδη' ροπή. Δηλαδή βιτρίνα στη βιτρίνα και ουσία μηδέν. Επειδή δηλαδή δεν έχουμε την τεχνογνωσία των Ιταλών στους υπερσυμπιεστές μεταβλητής γεωμετρίας, η οποία και θα μας βοηθήσει να μειώσουμε το τούρμπο λαγκ, 'πουλάμε' στον πελάτη (με όλη τη σημασία του όρου 'πελάτης') πετσοκομμένη ροπή και μαζί με αυτή και φούμαρα....
Γερμανια-Ιταλια 1-0