-
Με το ασετόν όντως η διαδικασία απλοποιείται τρομερά. Εγώ φέτος έβγαλα όλα τα σήματα (επιτέλους) από το 96 και μετά, χωρίς ασετόν - το χρησιμοποίησα μόνο για καθάρισμα στο τέλος. Στο πρώτο έκανα κανένα 10λεπτο, στο δεύτερο μάτωσα ένα δάχτυλο, αλλά από εκεί και μετά, σε κάθε σήμα έκανα και λιγότερο χρόνο - το τελευταίο το έβγαλα σε δευτερόλεπτα. Υπάρχει σύστημα τελικά αν το ξεκολλήσεις αργά και πίασεις μαζί με τη γωνία το εσωτερικό 'Χ', και το κάνεις και για τις 4 γωνίες, το πιθανότερο είναι να φύγει εύκολα.
Από του χρόνου ασετόν βέβαια Αν δεν πάθεις δε θα μάθεις
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Στο πρώτο έκανα κανένα 10λεπτο, στο δεύτερο μάτωσα ένα δάχτυλο, αλλά από εκεί και μετά, σε κάθε σήμα έκανα και λιγότερο χρόνο - το τελευταίο το έβγαλα σε δευτερόλεπτα.Τα παλιότερα είχαν καλύτερη κόλλα
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Στο πρώτο έκανα κανένα 10λεπτο, στο δεύτερο μάτωσα ένα δάχτυλο, αλλά από εκεί και μετά, σε κάθε σήμα έκανα και λιγότερο χρόνο - το τελευταίο το έβγαλα σε δευτερόλεπτα.
Τα παλιότερα είχαν καλύτερη κόλλα
Σωστή η παρατήρηση, αλλά δεν τα έβγαλα με χρονολογική σειρά πάντως παρατήρησα διαφορά στις κόλλες από σήμα σε σήμα (δε θυμάμαι όμως πιο συγκεκριμένα)
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Στο πρώτο έκανα κανένα 10λεπτο, στο δεύτερο μάτωσα ένα δάχτυλο, αλλά από εκεί και μετά, σε κάθε σήμα έκανα και λιγότερο χρόνο - το τελευταίο το έβγαλα σε δευτερόλεπτα.
Τα παλιότερα είχαν καλύτερη κόλλα
Σωστή η παρατήρηση, αλλά δεν τα έβγαλα με χρονολογική σειρά πάντως παρατήρησα διαφορά στις κόλλες από σήμα σε σήμα (δε θυμάμαι όμως πιο συγκεκριμένα)
Λοιπόν το έχω παρατηρήσει και εγώ!
Και μάλιστα του 2000 το έβγαλα πολύ δύσκολα θυμάμαι..Η γνωστή προ-ασετόν εποχή που λέει και η salome
-
για να μην τα ξαναλέμε...
-
Nα προτεινω και εγω ενα τροπο να βγαλεις το σημα γρηγορα και ευκολα...
Με μια μεταλλικη ξυστρα για τζαμια απλα και ευκολα, και πιο συγκεκριμενα χρησιμοποιώ την ξυστρα που ειναι για καθαρισμό της επιφανειας της κεραμεικης κουζινας!!!
Βγαινει πανευκολα....
Το ασετον ειναι λιγο ρισκο ....αν σταξει στο ταμπλό
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Η μεγαλυτερη ευκολια ειναι η εξης!!!
α. παιρνετε ενα πιστολακι για τα μαλλια
β.το βαζετε στην πριζα
γ.φυσατε το σημα μεσα απο το αμαξι
δ.το σημα ζεστενεται η κολα και τελος
ε.το σημα ξεκολαει σαν να ξεφλουδιζεις μανταρινι!!!Τεχνική δυσκολία: Δεν παρκάρουμε όλοι το αυτοκίνητο μέσα ή κοντά στο μπάνιο...
Πολλά δεν τα κάνουμε στο μπανιο.Γι αυτό υπάρχουν οι μπαλαντέζες!
Οταν πρόσφατα άλλαξα παμπρίζ, μου βγάλαν το σήμα και το έβαλαν στο καινούριο, ακέραιο!
-
Eγώ δεν μπόρεσα να βγάλω το σηματάκι και έσπασα το παρμπρίζ!!!
Βe JAZZ!!!
-
Εγώ κάθε χρόνο αλλάζω παρμπρίζ.
Ξυραφάκι ASTOR του παππού μου. Εγγύηση
-
Όταν αλλάξεις παρμπρίζ με το σηματάκι τι γίνεται?Πρέπει να το ξαναγοράσεις ή τον πείθεις τον αστυνομικό
-
Ο χρήστης jnm έγραψε:
Όταν αλλάξεις παρμπρίζ με το σηματάκι τι γίνεται?Πρέπει να το ξαναγοράσεις ή τον πείθεις τον αστυνομικόΜάλλον πρέπει να έχεις μαζί (έτσι κι αλλιώς) την απόδειξη πληρωμής τελών κυκλοφορίας
-
Ο χρήστης cliff έγραψε:
Όταν αλλάξεις παρμπρίζ με το σηματάκι τι γίνεται?Πρέπει να το ξαναγοράσεις ή τον πείθεις τον αστυνομικό
Μάλλον πρέπει να έχεις μαζί (έτσι κι αλλιώς) **την απόδειξη πληρωμής τελών κυκλοφορίας **:)
Iσχύει αυτό...?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μάλλον πρέπει να έχεις μαζί (έτσι κι αλλιώς) **την απόδειξη πληρωμής τελών κυκλοφορίας **:)
Iσχύει αυτό...?
Ισχυει... Αλλιως καποιος με 3 αμαξια θα ειχε 1 σημα και θα το επαιρνε με οποιο αμαξι κινουσε...
-
5+ χρόνια δεν το έχω κουβαλήσει ΠΟΤΕ μαζί μου...τα φυλάω σε φάκελο γιατί είναι κ πολύτιμα όταν μεταβιβάσεις το αυτοκίνητο σου...
-
Ουτε εγω το εχω ποτε μαζι μου, αλλα αν πεσεις σε στραβωμενο στρουμφ... Δεν ξερω τι θα γινει. Αν και αν το δει κολημμενο δε ρωταει ποτε...
-
Μια ερώτηση...το χαρτάκι που γράφει τον αριθμό κυκλοφορίας που μπαίνει πάνω στο σήμα είναι αναγκαστικό να το βάλεις??? Δηλαδή πιο το νόημα? Δεν καταλαβαίνω...! Επίσης, κάτι off topic, είναι απαραίτητο το σήμα της ασφάλειας να είναι κολλημένο??
-
Ο χρήστης pie13 έγραψε:
Μια ερώτηση...το χαρτάκι που γράφει τον αριθμό κυκλοφορίας που μπαίνει πάνω στο σήμα είναι αναγκαστικό να το βάλεις??? Δηλαδή πιο το νόημα? Δεν καταλαβαίνω...! Επίσης, κάτι off topic, είναι απαραίτητο το σήμα της ασφάλειας να είναι κολλημένο??απο την στιγμη που υπαρχει ειδικη θεση στο σημα για το χαρτακι που γραφει τον αρ.κυκλοφοριας δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητο να αμφιβαλουμε εαν πρεπει ή δεν πρεπει να το βαλουμε και αυτο.
το οτι υπαρχει ενα σημα τελων κολλημενο στο παρμπριζ δεν σημαινει και απαραιτητα οτι αφορα το συγκεκριμενο αυτοκινητο..........η μονη αποδειξη και η οποια πρεπει να υπαρχει μεσα στο αυτοκινητο για να επιδειχθει εφ'οσον ζητηθει ειναι το ειδοποιητηριο της εφοριας οπου εκει εχει γραψει ο υπαλληλος της τραπεζας και τον αριθμο του σηματος που πρεπει φυσικα να αντιστοιχει σε αυτον που εχει και το σημα στο παρμπριζ.
ασχετο αλλα βλεπω πολλα αυτοκινητα που οι ιδιοκτητες τους δεν γνωριζω γιατι δεν αφαιρουν τα σηματα παλαιοτερων ετων με αποτελεσμα να υπαρχουν αυτα κολλημενα γυρω γυρω στο παρμπριζ δινοντας μια αστεια οσο και ολιγον επικινδυνη ομως εικονα αφου περιοριζουν καπως και την ορατοτητα του οδηγου ειδικα στις καθετες πλευρες διπλα στα κολονακια οδηγου συνοδηγου.
-
Επειδή η βλακεία των υπευθύνων πάει σύννεφο προκειμένου να σιγουρέψουν ότι θα πάρουν το παραδάκι κι άσε τους ιθαγενείς να κάνουν μετά επικλήσεις στα θεία για να βγάλουν το σήμα χωρίς ζημιές ή να το παρατάνε στο παρμπρίζ μειώνοντας την ορατότητά τους, να τι κάνω εγώ:
Κόβω με ψαλίδι γύρω-γύρω το πλαίσιο του σήματος χωρίς να του αφαιρώ το πίσω χαρτί και του βάζω δύο κομμάτια λευκό διαφανές ζιλοτέιπ πάνω και κάτω μήκους όσο και του σήματος, τα οποία προεξέχουν από το σήμα το πολύ μισό εκατοστό. Μ' αυτά το κολλάω στο τζάμι μια χαρά και το βγάζω μετά από 1 χρόνο χωρίς κόπο. Τώρα αν πέσω στον βιονικό τροχονόμο με το αετίσιο μάτι ή στον καπετάν-σπασαρχίδαμο που θα θελήσει να βεβαιωθεί ότι έχω κολλήσει γερά το σήμα, θα τον αρχίσω στα δικολαβίστικα και πιθανότατα θα τη γλιτώσω. Αν όχι, ε, χαλάλι!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Επειδή η βλακεία των υπευθύνων πάει σύννεφο προκειμένου να σιγουρέψουν ότι θα πάρουν το παραδάκι κι άσε τους ιθαγενείς να κάνουν μετά επικλήσεις στα θεία για να βγάλουν το σήμα χωρίς ζημιές ή να το παρατάνε στο παρμπρίζ μειώνοντας την ορατότητά τους, να τι κάνω εγώ:!
καθε χρονο αλλαζω σηματα σε τρια ιχ και μια μοτο.......ποτε δεν ειχα κανενα προβλημα και τα παλαια τα αφαιρω σε δευτερολεπτα με ενα ξυραφι ενω με λιγο καθαρο οινοπνευμα καθαριζω τα απομειναρια της κολλας και ετοιμο.
ενα κολπο για να μειωθει καπως η συγκολλητικη του ικανοτητα ωστε να βγει πιο ευκολα οταν ερθει η ωρα ειναι πριν κολληθει στο παρπριζ να το ακουμπησουμε πανω σε ενα ρουχο ή αλλο υφασμα κολλωντας ξεκολλωντας μερικες φορες.
-
Παιδια υπαρχει ειδικο εργαλειο για να ξεκολας μπογιες απο τζαμια... Ειναι σαν ξυραφι, αλλα και σπατουλα ταυτοχρονα... (δε μπορω να το εξηγησω καλυτερα! ) Με αυτο βγαινει το σημα, σε 2 λεπτακια, και τελεια.
Σήμα Τελών Κυκλοφορίας