-
Ο χρήστης NasDriver έγραψε:
SKODA FABIA 1400cc 16V 75 άλογα CREATION, πρώτη ημέρα κυκλοφορίας 7/2003 - 6750 Km
(πότε πρόλαβα )VW POLO 1400 100hp 7/2003 ΧΛΜ μεχρι τωρα= 13800!! Εγω ποτε προλαβα??????
-
Ο χρήστης frogy έγραψε:
SKODA FABIA 1400cc 16V 75 άλογα CREATION, πρώτη ημέρα κυκλοφορίας 7/2003 - 6750 Km
(πότε πρόλαβα )VW POLO 1400 100hp 7/2003 ΧΛΜ μεχρι τωρα= 13800!! Εγω ποτε προλαβα??????
αα με περασες(ημερολογιακα)!! 1.4 75αρι, 5/2003=13800!!!
αντε θα βαλω τα δυνατα μου να παω πρωτος για το πρωτο σερβις!
-
Saxo 1,1 φιλης της μανας μου σε 11 μηνες 51.300 χλμ!!!!
Οκ στο θεμα μας τωρα... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Saxo 1,1 φιλης της μανας μου σε 11 μηνες 51.300 χλμ!!!!
Οκ στο θεμα μας τωρα...Πριν πάμε στο θέμα μας μου επιτρέπεται αρνητικό ρεκόρ ε?
Εχθές έκλεισα τα 150.000 στο Ami μετά από 27 χρόνια!! -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Πριν πάμε στο θέμα μας μου επιτρέπεται αρνητικό ρεκόρ ε?
Εχθές έκλεισα τα 150.000 στο Ami μετά από 27 χρόνια!!Ελα πες μου ότι το οδηγείς από -3 χρονών...
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Πριν πάμε στο θέμα μας μου επιτρέπεται αρνητικό ρεκόρ ε?
Εχθές έκλεισα τα 150.000 στο Ami μετά από 27 χρόνια!!Ελα πες μου ότι το οδηγείς από -3 χρονών...
Ναι από την προηγούμενη ζωή μου!!!
Στο θέμα μας τώρα!!!
-
Είστε θεότρελοι ρε!!! Διάβασα και για το ασετόν στο θέμα με τα τέλη κυκλοφορίας...Πώς αλλάζετε θέμα, από το αυτοκολλητάκι μέχρι τα Σιτροέν του Χόντου!!! Τι πίνετε, ρε παιδιά, να πιω και εγώ!!!
Υ.Γ. Και αφού πιω, να γίνω έτσι -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Είστε θεότρελοι ρε!!! Διάβασα και για το ασετόν στο θέμα με τα τέλη κυκλοφορίας...Πώς αλλάζετε θέμα, από το αυτοκολλητάκι μέχρι τα Σιτροέν του Χόντου!!! Τι πίνετε, ρε παιδιά, να πιω και εγώ!!!
Υ.Γ. Και αφού πιω, να γίνω έτσιΕίναι κλασική (κακιά) συνήθεια που όλοι έχουμε!
-
Sirgus, δεν έχεις ιδέα πόσο ευχάριστο είναι να διαβάζει κανείς ποστ με τέτοιο κλίμα! Ελπίζω να γίνεται συχνότερα. Εσύ για το Ami8 δεν μας είπες, όμως... +/- ?
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Sirgus, δεν έχεις ιδέα πόσο ευχάριστο είναι να διαβάζει κανείς ποστ με τέτοιο κλίμα! Ελπίζω να γίνεται συχνότερα. Εσύ για το Ami8 δεν μας είπες, όμως... +/- ?Εντάξει, μερικές φορές έχει την πλάκα του, απλά όλοι το παρακάνουμε και τελικά λέμε για τελείως άσχετα με το θέμα!
Τώρα για το ami αν σου πω ότι το γράφω εδώ και μέρες για να μη ξεχάσω τίποτα?
Μέχρι στιγμής έχω βάλει θετικά και αρνητικά, καμιά 50αριά!
-
Παναγία μου!!!
Δεν είπαμε να συντάξεις και μελέτη! Πλάκα κάνω, να γράψεις ότι σκέφτεσαι και κυρίως τα ωραία που είχαν τα παλιά αυτοκίνητα... να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουμε οι νέοι! -
ασχετο:
ο κολλητος πριν λιγα(ελπιζω) χρονια οδηγουσε ενα κατρελ του παππου του.
μπορει να μας αρεσουν τα γκαζια αλλα αυτοτο αμαξι το ειχα συμπαθησει παρα πολυ. Ο παππους τους του φιλου σιδερας στο εππαγελμα και το αμαξακι ειχε κουβαλησει τη χαλυβουργικη την ιδια και ακομα ηταν αστερι....
Ενταξει οταν εστριβε αλλαζε λωριδες μονο του, αλλα ποιος τολμαει να το κρινει αυστηρα??
εμενα πολυ μου αρεσε και παραλιγο τη γλυτωσε να καναμε ταξιδι Αθηνα-Κοζανη....
(ναι ημασταν τρελοι λιγο) -
Πολύ το πάω αυτό το 4L...πολύ μποέμ στυλ! Τι να τα κάνεις τα γκάζια, αυτό το αφήνεις και ξεκλείδωτο και δεν φοβάσαι Άσε που δεν σε ματιάζουν κιόλας! Μπορεί να μην το ήθελα για ταξίδι, αλλά βόλτες στην πόλη και στις παραλίες...άνεταααα
-
Το μαμισατε το θεμα sirgus,typeN,mkii,funky και λοιποι.
Δεν κανουμε chat εδω...ελεος!
Ειχε μια αψεγαδιαστη ροη και το κανατε να μην πω.. -
Συγγνώμη, elteo...έχεις δίκιο. Άλλος κανείς με το αυτοκίνητό του για +/- ;;;
-
Σας παρουσιάζω τα δικά μου λίγα + και - !!!!
Άντε πάμε και για το δικό μου!
Citroen Ami 8 Berline (1976)
1)Ξεχωρίζει!
Βρίσκεσαι σε ένα γκαράζ και παρκάρεις μεταξύ άλλων καινούργιων (δεν λέω μοντέλα γιατί θα αρχίσει πόλεμος! ) και βλέπεις ότι κάτι ξεχωρίζει!
Δεν ξέρω αν είναι απαραίτητα καλό ή κακό να ξεχωρίζει κάποιος ή ο αυτοκίνητο του.
Αρνητικό είναι μάλλον να ξεχωρίζει γιατί του έχουμε αλλάξει τα φώτα από αλλαγές.
Αφού λοιπόν δεν ξεχωρίζει για αυτό το λόγο, μάλλον το βάζω στα θετικά2)Κάνεις νέες κοινωνικές επαφές.
Οι νέοι άνθρωποι ψάχνουν να δουν πρώτα τι μάρκα είναι και αρχίζει η κουβέντα ενώ οι πιο μεγάλοι που το θυμούνται σου ανοίγουν την κουβέντα γιατί χαίρονται που το ξαναβλέπουν!
(πως γίνεται άραγε και δεν έχει κάνει καμία ερώτηση κοπέλα εε?? Σύμπτωση? )3)Προκαλεί εκτός από διάλογους διάφορα βλέμματα τα οποία είναι ή του στυλ ρε τι είναι αυτό πάλι μέχρι τα γνωστά μπράβο του που το συντηρεί το 2003.
Δεν είναι θέμα του να είσαι ψώνιο ή όχι απλά νομίζω ότι ελάχιστοι βρίσκονται στην ωραία θέση να ακούν σχόλια για το αυτοκίνητο τους.
Δεν νομίζω ότι κάποιος ιδιοκτήτης του πανέμορφου 206 έχει ακούσει ποτέ Α! Κοίτα ένα 206 !! Γιατί πολύ απλά αν και πολύ ωραίο, ξέρεις ότι το βλέπεις παντού.
Οπότε ελπίζω να κατάφερα να σας δείξω την καλή πλευρά του σπάνιου χωρίς να παρεξηγηθώ!
Αυτό το πλεονέκτημα νομίζω είναι και το πιο σημαντικό!Πάμε και στα μηχανικά/τεχνικά
- Πάρα πολύ στενό σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα οπότε το παρκάρισμα/το στρίψημο σε στενάκια κλπ είναι πολύ απλή δουλειά.
Όταν παρκάρω καινούργιο αυτοκίνητο κάνω την 3πλάσια ώρα!!
5)Τι άλλο? CITROEN! Άρα δεν ξέρω τι σημαίνει λακούβα...Οι αναρτήσεις μου βέβαια το ξέρουν καλά αλλά εγώ νιώθω τις μισές και στο μισό βαθμό από άλλα αυτοκίνητα. Είναι αυτή η αίσθηση που λέγαμε του να βρίσκεσαι σε ένα στρώμα αέρα!
6)Ανταλλακτικά σε αστείες τιμές λόγω παλαιότητας σε σημείο που το service μπορεί να κάνει 100 ευρώ maximum
7)Αστεία φτιαγμένο και άρα αν πιάνει λίγο το χέρι σου και έχεις και λίγες ηλεκτρικές/μηχανικές γνώσεις μπορείς να φτιάξεις το 80% των βλαβών με τρόπο φυσικά που κανένας μηχανικός δεν θα φτιάξει γιατί όπως είναι γνωστό, ο καλύτερος μηχανικός (όχι σε γνώσεις αλλά σε μανία τελειότητας) είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.
8 )Σχεδόν όλα τα ανταλλακτικά τα βρίσκεις πολύ εύκολα αφού είναι ίδιο με το 2cv μηχανικά
9)Για την εποχή του και σε σύγκριση με άλλα παλιά αυτοκίνητα πιστεύω ότι το σασμάν είναι πολύ καλό. Ξέρεις πολύ καλά τι ταχύτητα έχεις βάλει αρκει να το μάθεις λίγο...
10)Ικανοποιητικού μεγέθους πορτ μπαγκάζ (άλλο αν εγώ το έχω γεμίσει με την ρεζέρβα που κανονικά μπαίνει στο καπό αλλά την έχω βάλει πίσω λόγω ζέστης, και με διάφορα εργαλεία!)
11)Όμορφο και εσωτερικά αφού εκτός των άλλων ήταν δεδομένα τα δερμάτινα (όχι δέρμα 100%) καθίσματα.
12)Πολύ άνετο μέσα στο καπό οπότε οι επισκευές γίνονται με άνεση χωρίς να χρειάζεσαι χέρι μοντέλου!
13)Ρεζέρβα κανονικών διαστάσεων !
14)Η γνωστή μανιβέλα!! Έμεινες από μπαταρία? No problem! Λίγη δύναμη και πάααααμε!
15)Ψιλό με ποδιά από κάτω οπότε σε κάτι πλημμύρες δεν φοβάσαι απολύτως τίποτα
-
Δίσκοι φρένων στην έξοδο του διαφορικού άρα το να αλλάζεις τακάκια κρατάει περίπου στα 3 λεπτά (και κοστίζουν 20 ευρώ)
-
Αερόψυκτο, άρα δεν ξέρω τι σημαίνει , να βάλω νερό στο αμάξι, να δω μήπως τελείωσε κλπ κλπ... Και άρα λόγω μικρής μηχανής δεν ξέρω και τι σημαίνει ανεβάζω θερμοκρασία κλπ κλπ
18 ) Μικρή κατανάλωση ρεύματος άρα χρειάζεσαι μικρή μπαταρία, άρα λίγα χρήματα για την αλλαγή της
- Καλή ποιότητα ηλεκτρικών (όσα έχει!!!). Δεν φημίζεται για ηλεκτρολογικού τύπου βλάβες
20)Μεγάλο πίσω τζάμι
- Τέλη κυκλοφορίας 33 ευρώ!
Αν μου έρθει κάτι άλλο το βάζω μετά!!
Και τα μειονεκτήματα για να μην ξεχνιόμαστε!
1)Τραγικές επιδόσεις. 602 cc με αποτέλεσμα να έχουμε τελική 120 kms σε κατηφόρα μόνο, και άρα τα 85 kms είναι μια ιδανική ταχύτητα για ταξίδι, επιτάχυνση ? Τι είναι αυτό?
2)Απίστευτος θόρυβος. Ο κλασικός ήχος της μηχανής λόγω ανύπαρκτης ηχομόνωσης φτάνει μέσα στα αυτιά του οδηγού και των επιβατών.
Αν ήταν κανένας ωραίος ήχος, κάτι γίνεται αλλά με το γνωστό σφύριγμα τι να το κάνεις!
Αν ανοίξεις και καλοριφέρ κιόλας τότε τα πράγματα γίνονται τραγικά!- Καλοριφέρ κακής απόδοσης. Δεν υπάρχει ανεμιστήρας για να φέρνει τον αέρα μέσα. Αλλά ο ζεστός αέρας έρχεται μέσω των στροφών της μηχανής. Άρα αν είσαι εθνική είσαι μια χαρά αλλά μέσα στην κίνηση νιώθεις κάποια ζέστη μετά από 20 λεπτά περίπου. Αν η θερμοκρασία είναι κάτω των 5C τότε καλύτερα να οδηγάς με γάντια και κασκόλ!
4)Λόγω τεχνολογίας σε συνθήκες κρύου περιμένεις 10 λεπτά να ζεσταθεί η μηχανή
5)Σχετικά μικρό ντεπόζιτο , 32 l
-
Λίγα τα κυβικά (602) αλλά πολλά τα κιλά για τέτοια μηχανή (800 περίπου) και έτσι η κατανάλωση δεν είναι καθόλου καλή, όπως νομίζουν μερικοί.
Καλή είναι στο 2cv που είναι πούπουλο αλλά στο ami κατά μέσο όρο μέσα στην πόλη έχω 9 lt/100 kms. -
Μικροί χώροι για οδηγό. Είμαι και κάπως ψηλός βέβαια, αλλά δεν είναι και mini για να δικαιολογείται τόση έλλειψη χώρου. Χωράνε και βαλίτσες στο καπό αλλά ο τρόπος που κάθομαι είναι κάπως αστείος!
8 ) Τελείως ασυγχρόνιστη 1η ταχύτητα. Για να βάλεις 1η και όπισθεν πρέπει να είσαι ΤΕΛΕΙΩΣ ακίνητος
-
Θορυβώδης λειτουργία καθαριστήρων
-
Πάρα πολύ μικρό τζάμι. Οι καθαριστήρες είναι maximum 33cm (συνήθως το μοντέλο αντιστοιχεί στους πίσω καθαριστήρες των καινούργιων!!) και έτσι η ορατότητα είναι πολύ μικρή!
-
Υποστροφή που δεν φαντάζεστε. Λίγα kms παραπάνω από όσα πρέπει και το αυτοκίνητο απλά πηγαίνει ευθεία! Ευτυχώς διορθώνεται γρήγορα η κατάσταση αφού τα kms ποτέ δεν είναι πολλά...
-
Φθηνά ανταλλακτικά αλλά τα αλλάζεις σύντομα!!! Λάδια κυρίως στα 2.500 kms ...
13)Ως παλιό αυτοκίνητο η ομορφιά των νίκελ επιφανειών γυρνάει μπούμερανγκ και έτσι ο άσχετος έλληνας/ιδα στο ξεπαρκάρισμα θα σου αφήσει ένα σημαδάκι στον προφυλακτήρα που θα το θυμάσαι/βλέπεις για πάντα.
14)Ανταλλακτικά φανοποιίας ? Τι είναι αυτό???
Αν βρεις κανένα σκουριασμένο φτερό στον Ασπρόπυργο θα είσαι τυχερός.- Ρόδα που καλύπτεται από το πίσω φτερό και έτσι τα πίσω φτερά ήταν εφιάλτης για τα ami και μάλλον και όλα τα παλιά citroen
16)Τα πίσω παράθυρα δεν ανοίγουν όπως σε όλα, αλλά συρταρωτά
- Καθρέφτης μόνο από αριστερά
18 ) Όταν έβγαλα την ταπετσαρία από μία πόρτα για να φτιάξω κάτι και είδα τι έχει μέσα η πόρτα (ή μάλλον τι ΔΕΝ έχει) χρειάστηκα αρκετό καιρό να ξαναοδηγήσω!!!
Δεν ξέρω τι θα μείνει αν με βαρέσει κάποιος από το πλάι ακόμα και με 60 kms
Φρίκη...19)Μόνωση της πλάκας... Από παντού μπάζει θόρυβος αλλά και ζέστη το καλοκαίρι και κρύο το χειμώνα...
-
Το αυτοκίνητο που σιχαίνονται οι φαναρτζήδες. Γεμάτο καμπύλες ή γωνίες που η φαναρτζοδουλειά είναι πολύ δύσκολη
-
Το υλικό που έχουν βάλει κάτω από το πίσω τζάμι είναι απλό χαρτόνι που έχει γίνει χάλια από τον ήλιο
-
Για να κλείσουν τις τρύπες από τις πίσω ζώνες οι έξυπνοι γάλλοι είχαν βάλει πλαστικές τάπες...Αποτέλεσμα? Δεν υπάρχει ami που να μην έχει μισό πόντο σάπιο σίδερο εκεί...
-
Τιμόνι από αφρώδες υλικό που χαλάει πολύ γρήγορα από ιδρώτα και ζέστη
-
Έλλειψη άσπρου φωτός για την όπισθεν
-
Η υδρορροή της οροφής πάντα μαζεύει λίγο νερό με γνωστό αποτέλεσμα...σκουριάς
-
Το original φλασέρ αναβοσβήνει σε ρυθμούς...ami !!! Μειονέκτημα σε βαθμό επικίνδυνου χωρίς υπερβολή
-
Τα πίσω παράθυρα είναι συρταρωτά (στα παλιά ami ήταν και τα εμπρός) και έτσι το λάστιχο μόλις ξεραθεί, χρειάζονται πολύ δύναμη για να ανοίξουν.
-
Κρισιμότατα μέρη είναι πλαστικά, οπότε για παράδειγμα δεν υπάρχει ami χωρίς σπασμένες βάσεις για τα μεγάλα φανάρια, και στερεωμένα με απίστευτες πατέντες (Απαράδεκτο όταν το 99% του αυτοκινήτου είναι, όπως όλα τότε, σιδερένιο)
Άλλα επίσης σημαντικά μέρη είναι λαστιχένια...
Παράδειγμα κλασικό...για όσους έχουν δει τις ταχύτητες ποτέ από 2cv ένας άξονας κινείται μεταξύ ενός λαστιχένιου περιβλήματος μέσα σε ένα κύλινδρο!
Το λάστιχο χαλάει και τελικά έχω βάλει το ρολό που τυλίγεται το χαρτί των fax!
Νομίζω ότι όποιος θέλει να πάρει ami (μην βιάζεστε, ένας ένας) έχει ενημερωθεί πλήρως!!
- Πάρα πολύ στενό σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα οπότε το παρκάρισμα/το στρίψημο σε στενάκια κλπ είναι πολύ απλή δουλειά.
-
Να καταθεσω και εγω την αξιολογηση μου για τα αυτοκινητα που οδηγω αλλα και για την μηχανη:
Fiat Barchetta '96
Συν
Ρετρο και επομενως διαχρονικη σχεδιαση
Εντυπωσιακο αμαξωμα
Πολυ καλος κινητηρας,αρκετα ευστροφος
Πολυ καλη οδικη συμπεριφορα και εξαιρετικη κατευθυντικοτητα(και λογω του χαμηλου κεντρου βαρους,βεβαιως)
Εξαιρετικο κιβωτιο ταχυτητων
Ξεχωριστο εσωτερικο
Πρακτικο ανοιγμα-κλεισιμο της κουκουλας
Παραδοξως,αρκετα αξιοπιστο.Μονο ασφαλειες και λαμπες,τα προβληματα της
Καλο συστημα θερμανσηςΠλην
Απιστευτα μεγαλος θορυβος,απο αερα αλλα και απο κινητηρα
Σε ακραια βροχοπτωση,εχει βαλει νερο στο εσωτερικο
Μικρο πορτ-μπαγκαζ(αναμενομενο)
Απουσια χωρων(επισης αναμενομενο)
Απιστευτοι κραδασμοι
Χαμηλο αμαξωμα(3 φορες εσπασα το καρτερ!)Alfa Romeo GTV μοντ.’99Συν
Εκπληκτικη σχεδιαση,πανεμορφο αυτοκινητο(με τα δικα μου ματια τουλαχιστον)
Μοναδικη αισθηση στην οδηγηση,σε ολες τις ανθρωπινες αισθησεις
Πολυ καλος ηχος κατα το κουμπωμα των σχεσεων
Αρκετα ποιοτικη
Εξαιρετικη οδικη συμπεριφορα,πρωτογνωρη αισθηση στο βρεγμενο
Εκπληκτικα φρενα
Απολαυστικη και ταχυτατη οδηγηση αλλα κυριως με κεκτημενες
Εσωτερικο με χαρακτηραΠληνΟχι τοσο δυνατος κινητηρας,οσο θα περιμενες για τετοιο αυτοκινητο
Πρεπει να κρατας ψηλα τις στροφες
Ουσιαστικα διθεσιο,τυπικα τετραθεσιο
Υψηλη καταναλωση
Χτυπα αρκετα σε κακο δρομοBMW 520i ’95Συν
Πολυτελες εσωτερικο
Ομορφη σχεδιαση εξωτερικου
Μεγαλοι χωροι
Καλη οδικη συμπεριφορα,με κεκτημενες και αυτοΠλην
Αδυναμος κινητηρας
Κακες ρεπριζ
Αδιαφορη και ουδετερη οδηγησηHonda Pacific Coast 800 '97
Συν
Υπερ-ανετο ταξιδι
Καλη συμπεριφορα για τον χαρακτηρα της
Καλος κινητηρας
Εξαιρετικη αεροδυναμικη
Μεγαλοι χωροι
Υψηλο δεικτη κεφαλογυρισματοςΠλην
Μηδενικη δυνατοτητα ελιγμων
Ακριβα και σπανια ανταλλακτικα
Αφαιρεις 30 πλαστικα για να δεις μεταλλο!Ευχαριστω για τον χρονο σας...
-
** Suzuki Jimny **
Για να μην επαναλαμβανόμαστε σας παραπέμπω εδώ:
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... c&start=15
με τα + και - απο εμένα και απο άλλους
-
Ας πω και για τα άλλα δύο αυτοκίνητα που έχουμε στην οικογένεια:
AUDI A6 (προηγούμενης γενιάς – αυτό που ήταν το 100άρι με άλλο όνομα…) 1,8 20ν 125 PS (μόνο …). Μοντέλο 1996 – 150.000χμ, αν θυμάμαι καλά (κυρίως ο μπαμπάς, λίγα εγώ).
-Σχετικά περιορισμένο βάρος για το μέγεθός του (1350 κιλά… τα νέα μοντέλα της κατηγορίας ζυγίζουν πλέον αρκετά πάνω από 1,5 τόνους). Αυτό συνεπάγεται και αξιοπρεπείς επιδόσεις, παρά τον οριακό κινητήρα.
-Θέση οδήγησης, αν και ώρες ώρες κάτι δεν μου κάθεται καλά. Πάντως τιμόνι – κάθισμα ρυθμίζονται παντοιοτρόπως.
-Κινητήρας, πάνω από τις 5500σαλ.
-«Απέραντο» εσωτερικό και μεγάλο πορτ μπαγκάζ, παρά το σκαλοπάτι, λόγω τετρακίνησης, που υπάρχει όμως και στα προσθιοκίνητα σαν το δικό μας (γιατί; ). Εγώ κι ο αδερφός μου (ύψος 1,77 και 1,87) καθόμαστε σταυροπόδι πίσω ανετότατα, ακόμα κι αν το κάθισμα μπροστά είναι τραβηγμένο τέρμα πίσω…
-Το ταξίδι (με 180 …) είναι σκέτη απόλαυση. Ακούς τη μουσική της αρεσκείας σου και τίποτε άλλο, ενώ το αμάξι είναι πιο σταθερό από τρένο!
-Σχετικά περιορισμένη κατανάλωση για το βάρος του (στα 10,5-11lt/100km στα χέρια του μπαμπά μου… στα δικά μου είναι μια άλλη ιστορία… ). Σε συνδυασμό με το τεράστιο ρεζερβουάρ των 80 λίτρων, η αυτονομία του είναι από άλλο ανέκδοτο.
-Κλιματισμός με πολύ καλή απόδοση και αεραγωγούς για τους πίσω επιβάτες!
-ΦΡΕΝΑ!!! Έτσι απλά!
-ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ!!! Δεν τρίζει, δεν σπάει, δεν χαλάει! Και στα 7 χρόνια έχει παρουσιάσει τις εξής «βλάβες»: Ένα καμένο λαμπάκι στον πίνακα οργάνων και ο δείκτης βενζίνης, που όμως θεραπεύτηκε από μόνος του, ενώ μία φορά (πέρυσι το φθινόπωρο, όταν ήταν 6ετών) χάλασε το Clima και δεν δούλευε. Α, και έχει κάψει και 3-4 λαμπάκια στα πίσω φώτα… ζημιάρικο, ε;;;
-Ασφαλέστατη οδική συμπεριφορά (το διαπίστωσε ο πατέρας μου πρόπερσι σε άσκηση αποφυγής θεριζοαλωνιστικής χωρίς φώτα στην εθνική 11 το βράδυ )
-Τρία επιπλέον όργανα στο ταμπλό. (τάση μπαταρίας, θερμοκρασία λαδιού και .. αναλογικό ρολόι)-Μέγεθος όταν προσπαθείς να ελιχθείς στην πόλη (το έχω φιλοδωρήσει με μερικές γρατσουνιές…). Το περίεργο είναι ότι στην αρχή, μέχρι να μάθω να παρκάρω, το AUDI το έβαζα με την μία σε τελείως κουφά (=στενά) μέρη (χωρίς γρατσουνιές – αυτές τις έκανα σε ελιγμούς σε στενά δρομάκια, που νόμιζα ότι χωρούσε, ενώ…), ενώ το Golf ζοριζόμουν και εκεί που χωρούσε άνετα… μπορεί να μου το εξηγήσει κανείς αυτό, ή να πάω σε κανέναν γιατρό;;;
-Κινητήρας κάτω από τις 2500σαλ απλά ανύπαρκτος…Γενικότερα θα ήταν καλύτερα να είχε το γνωστό turbo του ομίλου, κυρίως για την ροπή.
-Βάρος (για το μέγεθός του είναι ελαφρύ, αλλά τα 1350 κιλά δεν κρύβονται…).
-Το τιμόνι είναι αρκετά βαρύ, χωρίς να είναι ιδιαιτέρως ενημερωτικό για τα τεκταινόμενα κάτω από τους τροχούς. Γιατί;
-Πολύ βαρύς συμπλέκτης και με ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαδρομή. Πατάς, πατάς, συνεχίζεις να πατάς και κάποια στιγμή φτάνεις στο τέλος…
-Όχι ιδιαιτέρως ήσυχος κινητήρας, αλλά τουλάχιστον πάνω από τις 5500σαλ ακούγεται (και πάει) ωραία.
-Οδική συμπεριφορά. Ασφαλέστατη μεν, αλλά…
-Ημιάκαμπτος άξονας πίσω… Αρκετά άνετος, αλλά νιώθεις ότι θα ήθελε κάτι καλύτερο…
-Δεν είναι τετρακίνητο.
-Πίσω κάθισμα που δεν διπλώνει…
-Πίσω μεσαία ζώνη δύο σημείων, έλλειψη τρίτου προσκέφαλου.
-Έλλειψη πίσω υαλοκαθαριστήρα. Είπαμε, σεντάν, αλλά στην βροχή σου λείπει…
-Δεν έχω φτάσει σε οριακές καταστάσεις, αλλά υποπτεύομαι έντονη υποστροφή στο όριο (πολύ βάρος εμπρός)
-Μέτρια ελκτική πρόσφυση, παρά τα λάστιχα 205/55/16 και την περιορισμένη ισχύ. Θέλει το σηματάκι με το Quattro…Ένα συνολικό σχόλιο για το αμάξι είναι ότι είναι τίμιο και αξιόπιστο. Πάντα έκανε την δουλειά του και ποτέ δεν είχε κανένα πρόβλημα με οτιδήποτε. Για τον μπαμπά μου καλό, αλλά για εμένα προφανώς όχι, εκτός κι αν ταξιδεύω στην εθνική. Πάντως τα άλογα γίνονται αισθητά διά της απουσίας τους. Το μέγεθος πάλι συνήθως το καταλαβαίνεις και πονάει…στον λογαριασμό… Και ο μπαμπάς μου θέλει πλέον (τώρα που θα το αλλάξει) κάτι πιο μικρό. Προσπαθώ να τον πείσω για κάτι ανάμεσα σε Leon/Toledo/Octavia Turbo, Alfa 147 2,0, ή στο οικογενειακότερο καμιά Laguna ή TOYOTA PRIUS (ξέρω το PRIUS δεν κολλάει, αλλά αξίζει!)
-
Ας μιλήσω και για τον έτερο Γερμανό που βρίσκεται στην οικογένεια...
VW Golf IV 1,6 8ν 3θ, 100PS, μοντέλο 99 με περίπου 55000χλμ (τα μισά δικά μου, τα υπόλοιπα από 'μαμά' κυρίως).-Θέση οδήγησης. Πλήρως ρυθμιζόμενη (το ίδιο και το τιμόνι) και βολικότατη.
-Κινητήρας. Τραβάει δυνατά από το ρελαντί μέχρι τον κόφτη.
-Ρεπρίζ – Κοντό κιβώτιο.
-Ασφαλής οδική συμπεριφορά.
-Εργονομία.
-Μπλε φωτισμός του πίνακα οργάνων με κόκκινες βελόνες (μούρλια!!! Να θέλεις να ταξιδεύεις βράδυ, μόνο και μόνο για να το βλέπεις).
-Μηχανισμός αναδίπλωσης των εμπρός καθισμάτων. Πέφτει ολόκληρο μπροστά και επανέρχεται στη θέση του με μία πολύ απλή κίνηση.
-Μεγάλο και τετράγωνο πορτ μπαγκάζ, αν και δεν του φαίνεται (να είναι τόσο μεγάλο)
-Αμορτισεράκια στο καπό εμπρός και στην τρίτη πόρτα! Δεν χρειάζεται να λερώνεις τα χέρια σου με βρώμικα ραβδάκια για να ανοίξεις τον κινητήρα…
-Φωτάκια στο κάτω μέρος κάθε πόρτας που ανάβουν όταν την ανοίξεις. Το βλέπουν από μακριά ότι έχεις ανοιχτή πόρτα!
-Ρυθμιζόμενης ταχύτητας (4 σκάλες!!!) διακοπτόμενη λειτουργία των υαλοκαθαριστήρων. Από πολύ μεγάλη παύση, μέχρι πολύ μικρή. Οι άλλες δύο σκάλες δεν επηρεάζονται…μου έχει πραγματικά λείψει στο 206
-Ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες.
-Ποτηροθήκες. Μην γελάτε. Είναι χρήσιμες και μου λείπουν στο Peugeot…-Ποιότητα κατασκευής γενικά. Τριγμοί (πιο πολλοί από το Cinque 10ετίας της θείας μου…), συνεχείς και εκνευριστικές μικροβλάβες (παράθυρα που πέφτουν μέσα στην πόρτα, ρελαντί που δεν σταθεροποιείται, καλώδια που κόβονται…), που μπορεί να σημαίνουν την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου, εύθραυστοι διακόπτες, πλαστικά στο κάτω μέρος του ταμπλό και γενικά μόνο εικόνα ποιοτικής κατασκευής στην βιτρίνα και όχι πραγματική ποιότητα.
-Συνεργείο + τιμές του + μόνο ένα έτος εγγύηση (τώρα καταλαβαίνω το γιατί… θα είχαν φαλιρίσει αλλιώς…).
-Που για να αντικατασταθεί ένα λαμπάκι που φωτίζει τα χειριστήρια για την θέρμανση, θέλει να γίνει ιστορία ολόκληρη… αλλά η εργονομία είναι τόσο καλή, που πραγματικά τα βρίσκεις και τα ρυθμίζεις όπως θέλεις με κλειστά μάτια.
-Τιμόνι με ελάχιστη αίσθηση.
-Φρένα που αν και στην αρχή είναι δυνατά, κουράζονται εύκολα (σε σβέλτη – ούτε καν γρήγορη – κατάβαση από τον Λαϊλιά με μόνο δύο άτομα, σε 20χλμ η διαδρομή του πεντάλ είχε αυξηθεί αισθητά και αναγκάστηκε να πάω πολύ σιγά φρενάροντας με τον κινητήρα μέχρι που κρύωσαν τα φρένα – βέβαια, η κοπελιά μου, που είχε ζαλιστεί δεν λυπήθηκε ιδιαιτέρως που έκοψα…)
-Λεβιές ταχυτήτων. Οι άλλες ταχύτητες είναι ΟΚ, αλλά η πρώτη πολλές φορές δεν μπαίνει με τίποτα …
-Λάστιχα με πανύψηλο προφίλ (80…), που η VW συστήνει να έχουν πολύ χαμηλή πίεση (1,8 bar με άδειο αμάξι…) για να «μασκαρεύουν» από πλευράς άνεσης το κοπάνημα του ημιάκαμπτου… πάντως η ελκτική πρόσφυση είναι πολύ καλή!
-Άτσαλη συνολικά συμπεριφορά στο όριο, απότομη μετάβαση από έντονη υποστροφή σε υπερστροφή… δεν βοηθάει και το τιμόνι. Πάντως το όριο για να συμβεί η μετάβαση είναι πολύ ψηλά. Πολύ δύσκολα θα πας εκεί. Θα κόψεις από την υποστροφή…και την τρομάρα σου…
-Σχετικά υψηλή κατανάλωση. Ποτέ δεν έπεσε κάτω από 9,5lt/100km, ενώ η μέση ήταν στα 10,5-11. Είπα ότι είναι βαρύ;
-Υπερβολικά κοντό κιβώτιο, που όμως δίνει πολύ καλές ρεπρίζ. Θα μπορούσε να ήταν λίγο πιο μακρύ πάντως για ήσυχο ταξίδι.
-Στην αρχή δεν το καταλαβαίνεις, αλλά ο θόρυβος του κινητήρα, μετά από καμιά ωρίτσα σε κουράζει.
-Δεν μπορείς να διασκεδάσεις διά της οπισθίας οδού (ξέρετε τώρα εσείς …)
-Απαράδεκτες διαφημίσεις…Γενικώς, αν εξαιρέσουμε την αξιοπιστία, ένα τίμιο οικογενειακό αμάξι. Για μένα σαφώς και δεν κάνει, αλλά για την μαμά και τον μπαμπά είναι ότι πρέπει. Πάντως μας χάλασε πάρα πολύ το ότι χαλάει συχνά (ιδίως εμένα και την μητέρα μου) και το ότι το συνεργείο δεν ανταποκρίνεται στο όνομα της εταιρείας. Το επόμενο μάλλον θα είναι μικρότερο και σίγουρα όχι Golf (ή VW γενικότερα).
+ KAI - ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΜΕ!