-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Έχει μεγάλη διαφορά. Αφήνεις λίγο το παράθυρο ανοιχτό και σε εκείνο το σημείο που πέφτει ο ήλιος, καίγεσαι!Ακριβώς έτσι!
Φοράω σε ένα 206 τις 35άρες, και πριν λίγο καιρό με μια παρόμοια προσφορά είχα την ευκαιρία να πειραματιστώ σε 2 οχήματα ακόμα:- 50άρες σε οδηγό-συνοδηγό, 35άρες στα υπόλοιπα
- 50άρες παντού.
για το 1., η διαφορά σκουρότητας από έξω φαίνεται με το μάτι αλλά δεν είναι αντιαισθητική. Από μέσα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η λύση αυτή ακολουθήθηκε λόγω οδηγού σχετικά μεγάλης ηλικίας, με σκοπό να μην έχει πρόβλημα με τους πλαϊνούς καθρέπτες σε σκοτεινά μέρη τα βράδια (όπως οριακά υπάρχει με τις 35άρες νομίζω, ιδιαίτερα σε παρκάρισμα).
για το 2. το αποτέλεσμα αισθητικά είναι πιο συντηρητικό αλλά όμορφο, έχουν 'καπνισμένο' χρώμα τα τζάμια πια και παράλληλα διατηρείται σε υψηλά επίπεδα η ορατότητα από έξω προς τα μέσα (αυτό καλό για τους πίσω και πλαϊνούς οδηγούς, κακό γιατί δεν εμποδίζει πολύ την ορατότητα του κάθε περίεργου που θέλει να τσεκάρει τον εσωτερικό χώρο). Από μέσα φαίνεται σα να μη φοράει μεμβράνες.
Ακόμα και με τις 50άρες, το αίσθημα του καψίματος από τον ήλιο εξαφανίζεται, κάτι που με ξάφνιασε ευχάριστα. Οι 35άρες κόβοντας περισσότερο το ορατό φως, είναι πιο ξεκούραστες το καλοκαίρι για τα μάτια, και μειώνουν λίγο περισσότερο την αίθσηση δυσφορίας που μπορεί να έχει κάποιος σε συνεχή έκθεση στον ήλιο.
-
Αρα έτσι που τα λες και οι 50 αρες κάνουν δουλειά... καλή. Εχω και κάτι εργαστασιακά κουρτινάκια εγω που μου αρεσουν και φοβάμαι μήπως πίσω γίνει πολύ μαύρο... (οποτε κουρτινάκια και 50αρες) μήπως είναι το σωστό..? και με τα στρουμφ θα ειναι καλύτερα...
Θα πάω μία μέρα στο μαγαζί νωρίτερα να δω τι είναι από κοντά. Φαντάζομαι ότι μόνο η προσωπική επαφή μετράει
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Αρα έτσι που τα λες και οι 50 αρες κάνουν δουλειά... καλή. Εχω και κάτι εργαστασιακά κουρτινάκια εγω που μου αρεσουν και φοβάμαι μήπως πίσω γίνει πολύ μαύρο... (οποτε κουρτινάκια και 50αρες) μήπως είναι το σωστό..? και με τα στρουμφ θα ειναι καλύτερα...Θα πάω μία μέρα στο μαγαζί νωρίτερα να δω τι είναι από κοντά. Φαντάζομαι ότι μόνο η προσωπική επαφή μετράει
Μήπως 35άρα χωρίς κουρτινάκια? Τι τα θέλεις?
-
ειναι εργοστασιακα μέσα στις πόρτες και πισω ηλεκτρικο!
-
Οπότε αν ήδη είναι λίγο σκούρο, μπορεί με τα φιμέ να παρασκουρύνει. Πήγαινε όπως λες και δες μερικά από κοντά. Να μπεις και μέσα να δεις την ορατότητα. Υπόψιν ότι όλα τα παιδιά που δουλεύουν εκεί βάζουν τις πιο σκούρες στα δικά τους οπότε δεν είναι ότι καλύτερο να πάρεις τη γνώμη τους.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Αρα έτσι που τα λες και οι 50 αρες κάνουν δουλειά... καλή. [...] και με τα στρουμφ θα ειναι καλύτερα...
Θα πάω μία μέρα στο μαγαζί νωρίτερα να δω τι είναι από κοντά. Φαντάζομαι ότι μόνο η προσωπική επαφή μετράειΘα έλεγα ότι οι 50άρες κάνουν δουλειά ανεκτή. Οι μόνοι λόγοι να μην προτιμήσεις τις 35άρες κατά τη γνώμη μου, είναι αν 1) πιστεύεις ότι θα σε ενοχλεί το να αναγκάζεσαι να ανοίγεις το παράθυρό σου όταν παρκάρεις βράδυ σε πολύ σκοτεινά μέρη, ώστε να βλέπεις καλύτερα από τον καθρέπτη, 2)έχεις πολύ έντονη προτίμηση τα κρύσταλλα να μη σκουρύνουν πολύ, 3)φοβάσαι μην έχεις πρόβλημα με τα στρουμφ.
Αν έχεις σκοπό να χρησιμοποιείς τα κουρτινάκια εν κινήσει (ειδικά το πίσω), τότε ίσως καλύτερα τις 50άρες για να αφήνεις κάποιο περιθώριο στους πίσω οδηγούς να βλέπουν. Νομίζω πάντως ότι η χρήση τους είναι μόνο για στάθμευση-σε αυτή την περίπτωση προσωπικά θα προτιμούσα το εσωτερικό του αυτοκινήτου να δέχεται όσο λιγότερο ηλιακό φως είναι δυνατόν, και για τη θερμότητα και για τα αδιάκριτα βλέμματα. -
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Αρα έτσι που τα λες και οι 50 αρες κάνουν δουλειά... καλή. [...] και με τα στρουμφ θα ειναι καλύτερα...
Θα πάω μία μέρα στο μαγαζί νωρίτερα να δω τι είναι από κοντά. Φαντάζομαι ότι μόνο η προσωπική επαφή μετράειΘα έλεγα ότι οι 50άρες κάνουν δουλειά ανεκτή. Οι μόνοι λόγοι να μην προτιμήσεις τις 35άρες κατά τη γνώμη μου, είναι αν 1) πιστεύεις ότι θα σε ενοχλεί το να αναγκάζεσαι να ανοίγεις το παράθυρό σου όταν παρκάρεις βράδυ σε πολύ σκοτεινά μέρη, ώστε να βλέπεις καλύτερα από τον καθρέπτη, 2)έχεις πολύ έντονη προτίμηση τα κρύσταλλα να μη σκουρύνουν πολύ, 3)φοβάσαι μην έχεις πρόβλημα με τα στρουμφ.
Αν έχεις σκοπό να χρησιμοποιείς τα κουρτινάκια εν κινήσει (ειδικά το πίσω), τότε ίσως καλύτερα τις 50άρες για να αφήνεις κάποιο περιθώριο στους πίσω οδηγούς να βλέπουν. Νομίζω πάντως ότι η χρήση τους είναι μόνο για στάθμευση-σε αυτή την περίπτωση προσωπικά θα προτιμούσα το εσωτερικό του αυτοκινήτου να δέχεται όσο λιγότερο ηλιακό φως είναι δυνατόν, και για τη θερμότητα και για τα αδιάκριτα βλέμματα.αρα θα προτιμούσες 35αρες? ότι οι άλλες δεν κόβουν? δε κατάλαβα το τελευταίο, Ευχαριστω
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
[...]Νομίζω πάντως ότι η χρήση τους είναι μόνο για στάθμευση-σε αυτή την περίπτωση προσωπικά θα προτιμούσα το εσωτερικό του αυτοκινήτου να δέχεται όσο λιγότερο ηλιακό φως είναι δυνατόν, και για τη θερμότητα και για τα αδιάκριτα βλέμματα.
αρα θα προτιμούσες 35αρες? ότι οι άλλες δεν κόβουν? δε κατάλαβα το τελευταίο, Ευχαριστω
Εννοώ ότι η χρήση των κουρτινακίων του αυτοκινήτου νομίζω ότι δεν είναι σωστή όταν κινείσαι, άρα θα έλεγα ότι δεν πρέπει να σε απασχολεί πόσο σκουραίνει το τζάμι με τη μεμβράνη και το κουρτινάκι μαζί σε αυτή την περίπτωση. Όταν είσαι σταθμευμένος, καλύτερα να κόβει όσο το δυνατόν περισσότερο, άρα από αυτή την άποψη 35άρες+κουρτινάκι θα έχει πολύ καλό αποτέλεσμα.
Νομίζω ότι είναι θέμα ζυγίσματος αισθητικής και πρακτικότητας για τον καθένα. Προσωπικά προτίμησα να έχω τη μικρότερη διαφάνεια των 35 για να έχω μεγαλύτερη αποκοπή θερμότητας, αλλά δεν πήγα μέχρι την 20 που ήταν πολύ σκούρα για τα γούστα μου (και φοβήθηκα μήπως έχω έντονο πρόβλημα σε σκοτάδια). Στο αυτοκίνητο συγγενή μου που μπήκαν οι 50άρες, μπήκαν ακριβώς επειδή η αισθητική του δεν τού επέτρεψε να διαλέξει τις 35άρες. Παρ' όλ' αυτά (και έτσι ξεκίνησα το αρχικό ποστ), χάρηκα που ακόμα και με τις 50άρες η αίσθηση του τσουρουφλίσματος από τον ήλιο έχει μειωθεί δραστικά. Εξακολουθείς να αισθάνεσαι τη ζέστη (λίγο περισσότερο από ό,τι με τις 35άρες έχω την εντύπωση), αλλά δεν έχεις την ενοχλητική αίσθηση του καψίματος.
-
Εΰχαριστω
και τωρα δε βλέπεις με το κουρτινάκι πίσω τι έχεις μέσα....
Είδα χτες 50αρες σε φίλο μου. Ειναι αρκετά καλές σαν χρώμα. Μου είπε βέβαια ότι μετά από 10 χρόνια δε καταλαβαίνει διαφορά... Η πίσω δε είχε γεμίσει φουσκάλες (χάλια τοποθέτηση) -
Eβαλα μεμβρανες της johnson στο corsa,στα μπροστινα παραθυρα(οδηγου-συνοδηγου) το μοντελο IR70 απο την σειρα Insulatir με μεταδοση φωτος 71% οποτε ειναι πανω απο το ελαχιστο του 70% που οριζει ο νομος,ενω στα πισω παραθυρα,φινιστρινια και πισω παρμπριζ το μοντελο SP35 απο την σειρα silhouette με μεταδοση φωτος 34% ,επειδη ειναι μαυρο το αμαξι το ταιριασμα ειναι πολυ ωραιο,στο μπροστινο παρμπριζ δεν μπηκε τιποτα για να ειναι νομιμο ενω το πιστοποιητικο φερει επανω τα αυτοκολλητα και αναφερει ολες τιε πιστοποιησεις για τις συγκεκριμμενες μεμβρανες.
-
-
Εμένα μετά από 3 χρόνια σε 2-3 σημεία στις μεμβράνες μπροστά έχει μερικές γρατζουνίτσες (δεν είναι βαθιές εξού και το -νίτσες ) που απότι φαίνεται ήταν από σκόνη ή διάφορα άλλα κατά καιρούς με το τζάμι να ανεβοκατεβαίνει!
Υπάρχει κάποιος τρόπος να τις εξαφανίσω χωρίς να χρειαστεί να αλλάξω τις μεμβράνες;
Εμένα το μυαλό μου πήγε μέχρι και στο Displex με το οποίο για κάποιο διάστημα ήμουν όπως ο Πορτοκάλος με το Windex -
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Εμένα μετά από 3 χρόνια σε 2-3 σημεία στις μεμβράνες μπροστά έχει μερικές γρατζουνίτσες (δεν είναι βαθιές εξού και το -νίτσες ) που απότι φαίνεται ήταν από σκόνη ή διάφορα άλλα κατά καιρούς με το τζάμι να ανεβοκατεβαίνει!Υπάρχει κάποιος τρόπος να τις εξαφανίσω χωρίς να χρειαστεί να αλλάξω τις μεμβράνες;
Εμένα το μυαλό μου πήγε μέχρι και στο Displex με το οποίο για κάποιο διάστημα ήμουν όπως ο Πορτοκάλος με το Windexκάποια από αυτά εχουν αμμωνία και λέγανε ότι χαλάνε τις ζελατίνες.... ψαξε λιγο στο google
-
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
Eβαλα μεμβρανες της johnson στο corsa, . . . ** με μεταδοση φωτος 71% οποτε ειναι πανω απο το ελαχιστο του 70% που οριζει ο νομος**. . . φερει επανω τα αυτοκολλητα και αναφερει ολες τιε πιστοποιησεις για τις συγκεκριμμενες μεμβρανες.Αυτό που γράφεις ότι το ορίζει ο νόμος , που το βρήκες . . . μπορείς να στείλεις κάποιο link .
Tnx !!! -
-
Ευχαριστώ !!!
-
Στο παραπανω κειμενο οι ελαχιστοι συντελεστες 75% και 70% αναφερονται στο ποσο μεταδοσης φωτος του υαλοπινακα και οχι στο αντιστοιχο των μεμβρανων.Ο νομος λεει οτι αφου εχουμε καθρεπτες δεξια και αριστερα, στα πισω τζαμια μπορει να βαλουμε οτι θελουμε απο αποψη σκουροτητας.Για το εμπρος παρμπριζ και τα παραθυρα οδηγου-συνοδηγου ο νομος οριζει ελαχιστους συντελεστες, οι οποιοι δεν πρεπει να αλοιωθουν με την τοποθετηση μεμβρανων,συνηθως τα πλευρικα τζαμια οδηγου συνοδηγου ειναι καθαρα χωρις καμια σκουροτητα οποτε αν θεωρησουμε οτι αυτα επιτρεπουν την μεταδοση φωτος κατα 100% τοτε μια μεμβρανη με συντελεστη 71% θα ριξει τον αντιστοιχο συντελεστη του υαλοπινακα πια στο 71% που ειναι πανω απο το ελαχιστο 70% που οριζει ο νομος.Την ιδια μεμβρανη ομως δεν μπορουμε να την βαλουμε στο εμπρος παρμπριζ(και παλι θεωρουμε οτι και αυτο εχει συντελεστη απο την μανα του 100%) γιατι θα μας ριξει τον ολικο συντελεστη στο 71% που ειναι μικροτερο απο το ελαχιστο 75% που οριζει ο νομος.Αν για το ιδιο παραθυρο βρουμε μεμβρανη με προδιαγραφη 75% τοτε ειμαστε ενταξει.Το προβλημα αφορα μερικα μοντελα αυτοκινητων που απο την μανα τους εχουν μια σκουροτητα στο εμπρος παρμπριζ,πχ 80%(πανω απο το νομιμο 75%) τοτε η τοποθετηση μιας μια μεμβρανης με συντελεστη 71% θα οδηγησει σε τελικη τιμη 0,80*0,71=0,568 πολυ κατω απο το νομιμο,το ιδιο και για τα πλευρικα παραθυρα οδηγου-συνοδηγου.Γι αυτο απεφυγα να βαλω μεμβρανη στο εμπρος παρμπριζ, ωστε να μην προκαλω ουτε τους τροχαιους αλλα ουτε και τα ΚΤΕΟ,παρολα αυτα το προβλημα που υπαρχει ειναι να μπορουμε να αποδειξουμε οτι τα αρχικο παραθυρο μας ειχε συντελεστη μεταδοσης φωτος 100%, οποτε με την τοποθετηση μιας μεμβρανης 71% η 75% αναλογα με την περισταση ειναι πανω απο τα ορια ο τελικος συνδυασμος μεμβρανης-υαλοπινακα,βεβαια το ιδιο προβλημα υφισταται και για τους ελεγχοντες οτι και αυτοι θα πρεπει να αποδειξουν οτι το τελικο αποτελεσμα ειναι κατω απο τα νομιμα ωστε να μπορουν να μας ριξουν το προστιμο,οποτε σε αυτην την περιπτωση ειναι πιο ευκολο να το παλεψεις αν εχεις μεμβρανες με τιμες πανω απο τα ορια παρα αν εχεις μεμβρανες με τιμες κατω απο τα ορια,το ιδανικο θα ηταν να ειχαμε πιστοποιητικο απο τον κατασκευαστη του υαλοπινακα που να λεει τον συντελεστη μεταδοσης φωτος που εχει αυτος,οποτε μαζι με τον αντιστοιχο συντελεστη απο το πιστοποιητικο του κατασκευαστη της μεμβρανης θα μπορουμε να υποστηριξουμε τις θεσεις μας χωρις προβλημα.
Μια καλη ιδεα θα ηταν στο manual καθε αυτοκινητου να αναγραφονται και οι αντιστοιχοι συντελεστες μεταδοσης φωτος για τα παραθυρα με τα οποια ειναι αυτο εξοπλισμενο,οποτε μετα ο καθενας θα ξερει αναλογα με την μεμβρανη που θα κολλησει ποσο θα ριξει τον αντιστοιχο συντελεστη του υαλοπινακ και ετσι θα βλεπει αν ειναι νομιμος η οχι. -
-
Στο παρμπριζ δεν επιτρεπεται να βαλεις τιποτα!!!
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Στο παρμπριζ δεν επιτρεπεται να βαλεις τιποτα!!!Ούτε διαφανή?
Ψήνομαι γι αυτό το λέω
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ