-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
α) Αφαίρεση αδείας .β) 1.000.000 euro πρόστημο .
γ) κατάσχεση αυτ/του .
δ) Ποινικό (Κακούργημα φυσικά)
**ε) Πετροβολισμό στην πλατεία **
**ζ) Σταύρωση για οποιος αντέξουν
**
κλπ.
http://www.yme.gr/imagebank/categories/KOK_pdf.pdf (νέος κ.ο.κ αν δεν βαριέσε)
Καλό...
-
Βρε παλικάρια.
Έχω κατεβάσει τον ΚΟΚ και τα προσαρτήματα του σχετικά με τις νέες διατάξεις.Πού αναφέρει τις νέες διατάξεις για τις μεμβράνες επειδή δεν κατάφερα να το βρώ;;;;
-
Δεν αναφέρονται οι μεμβράνες πουθενά, αλλά αναφέρεται στο άρθρο 81, παρ. 7 ότι ''τα διαφανή μέρη του αυτοκινήτου, επιβάλλεται να είναι κατασκευασμένα κατά τρόπο ώστε να είναι ορατός ο οδηγός και οι επιβαίνοντες''.
-
Κι όμως:
- Η παράγραφος 7 του άρθρου 81 αντικαθίσταται
ως εξής:
'[...]Με κοινή απόφαση των
Υπουργών Μεταφορών και Επικοινωνιών και Δημόσιας
Τάξης καθορίζονται οι προδιαγραφές των μεμβρανών
που επιτρέπεται να επικολλώνται στα παράθυρα πίσω
από τη θέση του οδηγού − συνοδηγού, όταν το αυτο−
κίνητο διαθέτει δεξιό καθρέπτη, καθώς και οι περιπτώ−
σεις εκείνες που για ιατρικούς λόγους επιτρέπεται η
επικόλληση μεμβρανών σε όλα τα παράθυρα του αυ−
τοκινήτου.'Και συνεχίζει σε κάποιο σημείο: '...που δεν πληρούν τις απαιτήσεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο ογδόντα (80,00) ευρώ...'
Άρα είναι απόλυτο και στο ύψος του προστίμου, και στο ότι επιτρέπεται μεμβράνη στα μπροστινά παράθυρα μόνο
- αν δεν έχεις δεξί καθρέπτη ή
- για ιατρικούς λόγους.
Στα πίσω παράθυρα και στο πίσω τζάμι μπορεί να μπει μεμβράνη σύμφωνα με το (υποκειμενικό) 'να είναι ορατός ο οδηγός και οι επιβάτες'.
- Η παράγραφος 7 του άρθρου 81 αντικαθίσταται
-
Μάλιστα....
Πότε έγινε η τροποποίηση; Ελπίζω να μην είναι τόοοοσο αυστηροί με τις μέτριας 'σκουρότητας' μεμβράνες. -
Sorry αλλα επειδη εχω 'χασει επεισοδια' αν καποιος απο εμας επιλεξει **οτι πιο light **κυκλοφορει στην αγορα απο μεμβρανες καθαρα και μονο για λογους ηλιοπροστασιας,παλι παραβαινει τον νομο και τον 'ζωγραφιζουν' κανονικα;
-
Το άρθρο σχετικά με τις μεβράνες (ευχαριστώ για την υπόδειξη φίλε) αναφέρει ότι θεσπίζονται οι προδιαγραφές των μεμβρανών ΜΟΝΟ για τα τζάμια που βρίσκονται ΠΙΣΩ από του οδηγού/συνοδηγού και ΜΟΝΟ για τα οχήματα που διαθέτουν και δεξί καθρέφτη...
Εξαίρεση για την τοποθέτηση τους ΚΑΙ μπροστά γίνεται ΜΟΝΟ για ιατρικούς λόγους...
Το πρόστιμο καθορίζεται στα 80ευρώ από τα 33 που ήταν...
Άρα 40 με την εξόφληση εντός 10 ημερών.Μένει τώρα να βρούμε πού είναι είναι αυτές οι προδιαγραφές για να δούμε τί γίνεται και να μην αρχίσουμε να ξηλώνουμε άδικα από παντού...
Εγώ ήδη ρώτησα σε αυτόν που μου τοποθέτησε τις 3Μ και μου ανέφερε ότι πλέον περνάνε ΜΟΝΟ οι ελάχιστα σκούρες της εταιρείας.
Μου πρότεινε δε να αντικαταστήσω τις μπροστινές (σημείωση ότι έχω την μεσαία προς ανοικτόχρωμη απόχρωση) με αυτές ή να τις ξηλώσω εντελώς (τις μπροστινές)Ή
να τις αφήσω έτσι και να κατεβάζω τα παράθυρα όποτε βλέπω μπλόκο μπροστά μου...
-
Αρα μπορουμε να βαλουμε τις πιο διαφανες που υπαρχουν συμφωνα με τους επαγγελματιες...
-
Καλα αν ειναι να βασιστουμε σε αυτους που πουλανε μεμβρανες...την μαμησαμε!
-
Πάντως φιλαράκι μου που πήγε χθές να περάσει ΚΤΕΟ δεν τον περνάγανε με τίποτα επειδή είχε μεμβράνη και στο πάρ-μπρίζ (Την πιο ανοιχτή απόχρωση ). Δοκίμασε σε δυο Ι. ΚΤΕΟ και σε ένα δημόσιο που είχε κάποιον γνωστό χωρίς αποτέλεσμα όμως. Αναγκάστηκε και την έβγαλε τελικά - κόστος 20 Ευρώ. Επίσης του ζητήσανε έγγραφο πιστοποίησης του προϊόντος για όλες τις άλλες.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Το άρθρο σχετικά με τις μεβράνες (ευχαριστώ για την υπόδειξη φίλε) αναφέρει ότι θεσπίζονται οι προδιαγραφές των μεμβρανών ΜΟΝΟ για τα τζάμια που βρίσκονται ΠΙΣΩ από του οδηγού/συνοδηγού και ΜΟΝΟ για τα οχήματα που διαθέτουν και δεξί καθρέφτη...Εξαίρεση για την τοποθέτηση τους ΚΑΙ μπροστά γίνεται ΜΟΝΟ για ιατρικούς λόγους...
Ακριβώς αυτό, ευχαριστώ για τη διευκρίνιση γιατί το είχα καταλάβει λάθος αυτό με τον καθρέπτη.
Εγώ πάντως θα προσπαθήσω να πάρω χαρτί από γιατρό που να μου συστήνει τη χρήση μεμβρανών. Άλλωστε για την ακτινοβολία και μόνο θεωρώ ότι οποιοσδήποτε δερματολόγος θα μπορούσε να συστήσει τη χρήση μεμβρανών σε οποιονδήποτε!
-
Γειά σας,
Δυστυχώς στην Ελλάδα, όλα τα πράγματα είναι ...χύμα, για να μπορεί ο κάθε ένας να κάνει ότι θέλει και κατά συνέπεια ο κάθε 'ελεγκτής' να κάνει και αυτός ότι γουστάρει.
Αφού βγήκε που βγήκε ο νέος ΚΟΚ, γιατί δεν κυκλοφόρησαν και οι ...ρημάδες οι προδιαγραφές των μεμβρανών για να ξέρουμε και μεις οι ιθαγενείς τι πρέπει να κάνουμε ;
Δεν ξέρω αν υπάρχουν προδιαγραφές μεμβρανών σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ (βλέπεις αυτοί δεν έχουν τόση ηλιοφάνεια και ίσως δεν τους απασχολεί το θέμα) για να μπορέσουμε να τις επικαλεσθούμε ακόμη και δικαστικά με προσφυγή.
Ξέρει κανείς κάτι ;
Πάντως με βλέπω να τρέχω σε δερματολόγο για το σχετικό χαρτί, γιατί έχω πράγματι ευαισθησία στο δέρμα και τότε θα δούμε αντιδράσεις από τροχαίο ή ΚΤΕΟ ...Φιλικά
Μάξιμος
Υ.Γ. Σήμερα πάντως σε ρεπορτάζ της ΕΤ1 για τον καύσωνα των ημερών, αναφέρθηκε ότι οι μεμβράνες στα τζάμια των αυτοκινήτων μειώνουν την ζέστη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου κάπου 30 %.
-
Νομίζω διάβασα σε κάποιο έγγραφο επίσημο που είχε παρουσιαστεί στο forum πως χρειάζεσαι χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο, όχι απλά ένα Γιατρό.
Επίσης στο ΚΤΕΟ περνάς, αρκεί να έχεις χαρτί που να λέει πως πληρούν κάποιες προδιαγραφές οι μεμβράνες και προφανώς να μην έχεις στο μπροστινό παρμπρίζ. Εγώ πάντως ετοιμάζομαι να βάλω στο δικό μου και στο επόμενο αυτοκίνητο θα βάλω σίγουρα από τη πρώτη μέρα! -
Θελω να πιστευω παντως οτι με το πιο 'ελαφρυ' φιμε σε ολα τα τζαμια πλην του μπροστινου παρμπριζ και με ενα χαρτι εγκρισης για τον τυπο των μεμβρανων,να μην εχουμε προβλημα με ΚΤΕΟ,μπλεδουληδες και λοιπα κρατικα τμηματα.
-
Καλά, δεν ήξερα ότι είσαι υποχρεωμένος να γεμίσεις μελανώματα με τέτοιο ήλιο που ψήνει το ψωμί ή να σκάς στο αυτοκίνητο μέχρι να χαμπαρίσει ο κλιματισμός, προκειμένου να σε βλέπει καθαρά ο κύριος τροχονόμος χωρίς να χρειαστεί να βγάλει τα γυαλιά ηλίου του.
Δεν ξηλώνω τίποτα. Καλύτερα πρόστιμο παρά να τρέχω στους δερματολόγους. -
Ο χρήστης the judge έγραψε:
Θελω να πιστευω παντως οτι με το πιο 'ελαφρυ' φιμε σε ολα τα τζαμια πλην του μπροστινου παρμπριζ και με ενα χαρτι εγκρισης για τον τυπο των μεμβρανων,να μην εχουμε προβλημα με ΚΤΕΟ,μπλεδουληδες και λοιπα κρατικα τμηματα.Με clima έχω πράσει 2 φορές ΚΤΕΟ (κρατικό και express service) και δε μου είπαν απολύτως τίποτε - φυσικά είναι τόσο ανοικτές οι μεμβράνες που δεν φαίνονται.
-
Ο χρήστης STELIOSEF έγραψε:
Πάντως φιλαράκι μου που πήγε χθές να περάσει ΚΤΕΟ δεν τον περνάγανε με τίποτα επειδή είχε μεμβράνη και στο πάρ-μπρίζ (Την πιο ανοιχτή απόχρωση ). Δοκίμασε σε δυο Ι. ΚΤΕΟ και σε ένα δημόσιο που είχε κάποιον γνωστό χωρίς αποτέλεσμα όμως. Αναγκάστηκε και την έβγαλε τελικά - κόστος 20 Ευρώ. Επίσης του ζητήσανε έγγραφο πιστοποίησης του προϊόντος για όλες τις άλλες.Αν διάβαζε εδώ θα έβλεπε ότι το έχουμε γράψει.
Με μεμβράνες μπροστά πλέον δεν περνά το αυτοκίνητο.Θελω να πιστευω παντως οτι με το πιο 'ελαφρυ' φιμε σε ολα τα τζαμια πλην του μπροστινου παρμπριζ και με ενα χαρτι εγκρισης για τον τυπο των μεμβρανων,να μην εχουμε προβλημα με ΚΤΕΟ,μπλεδουληδες και λοιπα κρατικα τμηματα.
Με clima έχω πράσει 2 φορές ΚΤΕΟ (κρατικό και express service) και δε μου είπαν απολύτως τίποτε - φυσικά είναι τόσο ανοικτές οι μεμβράνες που δεν φαίνονται.
Λεωνίδα και με τις πιο σκούρες περνά από Κ.Τ.Ε.Ο. το αυτοκίνητο. Εγώ πέρασα πρόσφατα κι έχω τις titanium. Το θέμα με τις σκούρες δεν είναι το Κ.Τ.Ε.Ο. αλλά η αστυνομία.
Οι διαφημίσεις πάντως μεμβρανών από ραδιοφωνικούς σταθμούς είναι καθημερινές.
-
Επικεινώνησα με τη Lumar που μου τοποθέτησαν τις μεμβράνες πριν 2 χρόνια. Το περίφημο έγγραφο πιστοποίησης μου είπαν σε καλύπτει στο ΚΤΕΟ όχι όμως και σε πιθανό έλεγχο της τροχαίας
-
Αυτο το εγγραφο,μπορω να το προμηθευτω απο τα κεντρικα της Llumar στην Αθηνα?
Το χαρτι απο δερματολογο καλυπτει και την περιπτωση που δεν εχω βαλει στο παρμπριζ αλλα μονο στα πλαινα?
Η δεν ισχυει τοτε και θελω οπωσδηποτε πιστοποιηση καταλληλοτητας απο τον εγκαταστατη των μεμβρανων? -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Αυτο το εγγραφο,μπορω να το προμηθευτω απο τα κεντρικα της Llumar στην Αθηνα?Ναι αρκεί να έχεις την απόδειξη αγοράς. Μπορείς όμως να πας και στο κατάστημα που έχεις τοποθετήσει τις μεμβράνες.
Το χαρτι απο δερματολογο καλυπτει και την περιπτωση που δεν εχω βαλει στο παρμπριζ αλλα μονο στα πλαινα?
Η δεν ισχυει τοτε και θελω οπωσδηποτε πιστοποιηση καταλληλοτητας απο τον εγκαταστατη των μεμβρανων?Είστε σίγουροι παιδιά ότι με χαρτί από δερματολόγο γλυτώνετε το πρόστιμο;
Αν είναι πολύ σκούρα η μεμβράνη μάλλον όχι.Αν δούμε στον πίνακα των μεμβρανών http://www.kin.gr/new_pages/Memvranes.html οι alu light και οι titanium (οι δυο πιο δημοφιλείς) έχουν την ίδια διαπερατότητα uv 1%, την ίδια αντανάκλαση ηλιακής ενέργειας 62% και διαφέρουν μόνο στη διαπερατότητα φωτός.
Αυτό δηλαδή που είναι η αφορμή για το πρόστιμο.
Ένας διαβασμένος δικαστής (αν υποθέσουμε ότι πάμε δικαστικώς για να μη πληρώσουμε το πρόστιμο) δε μπορεί να μας πει ότι αφού με την πιο ανοικτή απόχρωση έχουμε τα ίδια αποτελέσματα, άρα καλά μας έκανε το αστυνομικό όργανο και μας έδωσε κλήση;
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ