-
δουλεύω στην llumar http://www.llumar.gr και είμαι στο club σας
για να σας λύσω διάφορες απορίες και να σας δώσω κάποιες συμβουλές σε ότι έχει να κάνει
με τις αντηλιακές μεμβράνες των αυτοκινήτων σας και την ισχύουσα νομοθεσία!! -
πληροφοριακα παντως μιας και ανεφερες τη νομοθεσια το προβλημα πλεον δεν ειναι μονο το κτεο , αλλα η αστυνομια
προσφατα σταματησαν 2 γνωστους μου για φιμε, η μια ηταν κοπελα κλαφτηκε και της το χαρισαν, αλλα εχω την εντυπωση οτι δεν εδιναν τοση σημασια παλιοτερα
πλεον προσπαθουν να μας τα παρουν απο παντου και η αστυνομια κυκλοφορει παντου, οποτε προσοχη
και ειναι παρανοικο ατομα που ειχαν νομιμα βαλει σκουρες μεμβρανες στα πλαινα τζαμια οσο ηταν νομιμες , ξαφνικα να ειναι παρανομοι και να πρεπει να μπουν στη διαδικασια να τις αφαιρεσουν
-
η νομοθεσία γράφει ότι τα τζάμια οδηγού και συνοδηγού πρέπει να έχουν διαπερατότητα
φωτός μεγαλύτερη από 70% έτσι μπαίνει κατά την νομοθεσία μόνο μια πολύ ανοιχτή μεμβράνη η UV99% για την llumar
η οποία έχει διαπερατότητα φωτός 73% από εκεί και περά αν βάλεις κάτι πιο σκούρο από το
επιτρεπτό στις 2 αυτές πόρτες τότε θα πρέπει να προμηθευτείτε από κάποιο δημόσιο νοσοκομείο
ένα χαρτί που να γράφει για κάποια ασθένεια δερματική η κάποια ασθένεια για τα μάτια έτσι
μπορείς να βάλεις και στης μπροστινές πόρτες τα υποχρεωτικά αυτοκόλλητακια με τον τύπο της
μεμβράνης και τα χαρακτηριστικά της -
Ο χρήστης llumar έγραψε:
η νομοθεσία γράφει ότι τα τζάμια οδηγού και συνοδηγού πρέπει να έχουν διαπερατότητα
φωτός μεγαλύτερη από 70% έτσι μπαίνει κατά την νομοθεσία μόνο μια πολύ ανοιχτή μεμβράνη η UV99% για την llumar
η οποία έχει διαπερατότητα φωτός 73% από εκεί και περά αν βάλεις κάτι πιο σκούρο από το
επιτρεπτό στις 2 αυτές πόρτες τότε θα πρέπει να προμηθευτείτε από κάποιο δημόσιο νοσοκομείο
ένα χαρτί που να γράφει για κάποια ασθένεια δερματική η κάποια ασθένεια για τα μάτια έτσι
μπορείς να βάλεις και στης μπροστινές πόρτες τα υποχρεωτικά αυτοκόλλητακια με τον τύπο της
μεμβράνης και τα χαρακτηριστικά τηςΜπορείς να μας πεις πως διαπιστώνεται ότι η μεμβράνη έχει διαπερατότητα μεγαλύτερη του 70% που προβλέπει η νομοθεσία;
-
αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν υπάρχει τρόπος για να διαπιστωθεί η διαπερατότητα του φωτός από μια μεμβράνη ο μόνος τρόπος που μπορούν να την κρίνουν κάποιοι είναι τα αυτοκόλλητα που τοποθετούνται ανάμεσα στην μεμβράνη και το τζάμι που αναγράφουν την έγκριση τύπου και την διαπερατότητα και από την σκουροτητα της μεμβράνης.
-
κατσε , αυτο δεν αναγραφεται καπου?
-
Εγω κατεβαζω τα παραθυρα οταν βλεπω μπλοκο αν και μεχρι τωρα μια φορα με εχουν σταματησει(την πρωτη ΩΡΑ που εβαλα τα φυμε )φυσικα δεν ειχα κατεβασμενα παραθυρα γιατι δεν κανει,ανοιξα τη πορτα και τελικα ηθελε να με ρωτησει για το αμαξι
-
τα τεχνικα χαρακτιριστηκα αναγραφονται πανω στην βεβαιωση
-
Στο μπροστινό παρπρίζ μπορεί να μπει μια τελείως διάφανη η οποία θα κρατάει μακριά μόνο τον ήλιο;
-
μπαίνει απλά η llumar σταμάτησε να κάνει τοποθετήσεις σε μπροστινά παρμπρίζ για λόγους ασφαλείας.
1)υπάρχει περίπτωση εάν το τζάμι σου είναι αθερμικο με την τοποθέτηση που θα κάνεις βάζοντας μεμβράνη να σου σπάσει γιατί το λέω αυτό? έχει τύχει σε πολλές περιπτώσεις λόγο του ότι τα καινούργια αυτοκίνητα βγαίνουν από το εργοστάσιο με μεμβράνη μέσα στο τζάμι για λόγους ασφαλείας εάν τοποθετήσεις και εσύ από πάνω επιπρόσθετη μεμβρανη έχει σαν αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό μεγάλης θερμοκρασίας ανάμεσα στης 2 μεμβράνες 'ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες' και έτσι μπορεί να σου ραγίσει και να σπάσει.
2)σε περίπτωση τρακαρίσματος η ασφαλιστικές εταιρίες δεν σε καλύπτουν εάν διαπιστώσουν ότι υπάρχει μεμβρανη στο μπροστινό παρμπρίζ πάλι για λόγους ασφαλείας καθώς δημιουργούνται διαθλάσεις και ιδικά το βράδυ μπορεί να λειτουργήσει σαν καθρέφτης με αποτέλεσμα να μην βλέπεις καθαρά.
3)δεν υπάρχει μεμβρανη κατάλληλη για να καλύπτει της προδιαγραφές της νομοθεσίας καθώς η μεμβρανη θα πρέπει να έχει διαπερατότητα φωτός πάνω από 75-80% -
ισχυει οτι υπαρχει μερικες φορες και προβλημα με το ξεθαμπωμα του παρπριζ με την επιπλεον μεμβρανη?
-
Στα μπροστά πλαϊνά εγώ δεν έχω θέμα, ίσως περισσότερο να έχω στο παρπρίζ καμία φορά. Στα πίσω πλαϊνά όχι ότι έχει σημασία αλλά ελάχιστα θαμπώνουν. Το πίσω χτες είχε θαμπώσει για τα καλά και έκανε 15-20 λεπτά να στρώσει, πρώτη φορά μου κάνει τόσο πάντως. Γενικά πάντως δεν έχεις πρόβλημα.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
μεμβράνης και τα χαρακτηριστικά τηςΜπορείς να μας πεις πως διαπιστώνεται ότι η μεμβράνη έχει διαπερατότητα μεγαλύτερη του 70% που προβλέπει η νομοθεσία;
να κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου?
73% η μεμβράνη.
ήδη όμως στα νέα αμάξι η διαπερατότητα στα πλαϊνά τζάμια είναι 90κάτι % (έχει από το εργοστάσιο -όχι ως extra- ψιλοφιμέ τζάμια).
Άρα στην πράξη καμία μεμβράνη δεν δίνει 70% διαπερατότητα ΜΑΖΙ με το τζάμι του αυτοκινήτου.Και τι σημαίνει αυτό θα μου πεις...ΑΝ σε μετρήσει δηλαδή κάποιος με φωτόμετρο, θα βρει ότι είσαι παράνομος.
Έχω άδικο?θα μου πεις, Ελλάδα είμαστε και δεν υπάρχει τέτοιο μηχάνημα...Οκ, δεκτό, αλλά τουλάχιστον να λέμε σωστά πράματα και όχι (τυχαία?) να παραλείπουμε κάτι βασικό, ότι δηλαδή η μεμβράνη έχει διαπερατότητα τόσο, το τζάμι δεν είναι 100% διαπερατό από φως, άρα η τελική διαπερατότητα από το φως δεν είναι όσο δίνει η μεμβράνη αλλά λιγότερο.
-
Λοιπον σε λιγες μερες θα βαλω και γω φυμαδακι μιας και πλησιαζει το καλοκαιρακι (αφου δεν ειδαμε κανα σοβαρο χειμωνα) και επειδη δεν θα το δωσουμε το εργαλειο οπως εδειχναν τα αρχικα πλανα θα βαλω ενα νομιμο φυμεδακι! Ποσο να κοστισει?
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Λοιπον σε λιγες μερες θα βαλω και γω φυμαδακι μιας και πλησιαζει το καλοκαιρακι (αφου δεν ειδαμε κανα σοβαρο χειμωνα) και επειδη δεν θα το δωσουμε το εργαλειο οπως εδειχναν τα αρχικα πλανα θα βαλω ενα νομιμο φυμεδακι! Ποσο να κοστισει?Kοντα στα 200€..
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Λοιπον σε λιγες μερες θα βαλω και γω φυμαδακι μιας και πλησιαζει το καλοκαιρακι (αφου δεν ειδαμε κανα σοβαρο χειμωνα) και επειδη δεν θα το δωσουμε το εργαλειο οπως εδειχναν τα αρχικα πλανα θα βαλω ενα νομιμο φυμεδακι! Ποσο να κοστισει?
Kοντα στα 200€..
Πρεπει να σφιξω λιγο ακομα το ζωναρι παω για επιδοτησεις τοτε
μα τι καλους συγγενεις που εχω -
Ο χρήστης llumar έγραψε:
2)σε περίπτωση τρακαρίσματος η ασφαλιστικές εταιρίες **δεν σε καλύπτουν **εάν διαπιστώσουν ότι υπάρχει μεμβρανη στο μπροστινό παρμπρίζ πάλι για λόγους ασφαλείας καθώς δημιουργούνται διαθλάσεις και ιδικά το βράδυ μπορεί να λειτουργήσει σαν καθρέφτης με αποτέλεσμα να μην βλέπεις καθαρά....Και πού στηρίζει η ασφαλιστική το ότι δεν σε πληρώνει... σιγά μην πρέπει να αποδείξουν κάτι τέτοια, είναι πολύ πιο απλό το πράμα, τόσο απλό που αναρωτιέμαι γιατί ξεχνάς να το αναφέρεις;; Ο νόμος λέει ξεκάθαρα ότι απαγορεύεται κάθε είδους φίλμ στο παρμπρίζ (και λογικά λοιπόν δεν αναφέρει καν φωτεινότητες για εκεί ενώ αναφέρει για τα άλλα τζάμια). Οπότε κανονικά ακόμα και τα σχεδόν πλήρως διαπερατά είναι παράνομα για το παρμπρίζ, τελεία και παύλα.
-
Να ρωτήσω. Φιμέ μεμβράνη που πουλάνε με το μέτρο?
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Να ρωτήσω. Φιμέ μεμβράνη που πουλάνε με το μέτρο?Στο ebay θα βρεις πάμφθηνη, αλλά θα έχεις πρόβλημα με ΚΤΕΟ κλπ, αν δεν έχεις τα αυτοκόλλητα του εγκαταστάτη...
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι αν ξέρει κάποιος...
Η V-kool, γιατί δεν απαντάει στα τηλέφωνα; Ύπάρχουν ή έχουν κλείσει;Μπορεί να είναι ακριβοί, αλλά οι σχεδόν διαφανείς μεμβράνες τους δεν έχουν θέμα νομιμότητας απ' όσο γνωρίζω...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Να ρωτήσω. Φιμέ μεμβράνη που πουλάνε με το μέτρο?
Στο ebay θα βρεις πάμφθηνη, αλλά θα έχεις πρόβλημα με ΚΤΕΟ κλπ, αν δεν έχεις τα αυτοκόλλητα του εγκαταστάτη...
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι αν ξέρει κάποιος...
Η V-kool, γιατί δεν απαντάει στα τηλέφωνα; Ύπάρχουν ή έχουν κλείσει;Μπορεί να είναι ακριβοί, αλλά οι σχεδόν διαφανείς μεμβράνες τους δεν έχουν θέμα νομιμότητας απ' όσο γνωρίζω...
Δεν πειράζει, για πίσω τζάμια του Σέατ Ίμπιζα (3πορτου) είναι. Κανένα Link?
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ