-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις η αλήθεια είναι ότι δεν κοιτούσα για χειμερινό ελαστικό μια που η χρήση του είναι 11/12 μήνες άσφαλτος-Αθήνα, απλά κάποια στιγμή τα καλοκαίρια ανεβαίνει κάποιους χωματόδρομους.
Αυτά που βρήκα σε πρώτη φάση είναι:- Bridgestone Turanza ER300
- Continental PremiumContact 2
- Toyo Proxes CF
- Dunlop SP01
Επειδή δεν κάνει πολλά χιλιόμετρα το χρόνο σηκώνει μαλακό πέλμα, από την άλλη η ταλαιπωρία στα χώματα θέλει αντοχή στο σκελετό φαντάζομαι.
Govus πολύ ενδιαφέροντα τα τεστ ελαστικών από ADAC, βρήκα και για τα καλοκαιρινά όπου το Turanza και P6 είναι στα πρώτα
Μεταξύ μας και 'γω πρόπερσι στη Ν. Εύβοια έκανα αρκετό off-roading με το Clio μου με τα Premium Contact (1η ταχύτητα και φυτευτή πέτρα να δει το μάτι σου ) και δεν έπαθαν τίποτα. Απλά νόμιζα, πως έψαχνες κάτι 'ειδικότερο'. Από κει και πέρα, αυτό που θα ήθελα να παρατηρήσω είναι πως τα SP01 αντικαταστάθηκαν από τα SP Fast Response-παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος (τα οποία δε νομίζω να υπάρχουν στη διάστασή σου), τα Premium Contact 2 πρέπει να κοστίζουν πάνω από 350 ευρώ, ενώ πραγματικά δεν γνωρίζω αν κάποιο extra load λάστιχο (δείκτης 88, αντί για 84, ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΔΙΑΣΤΑΣΗ) θα είχε περισσότερη αντοχή για χρήση σε 'λίγο' χωματόδρομο...
Επαναλαμβάνω, τα premioum contact 2 τα έβαλα σε διάσταση 195/65 R15 Η με 320 ευρώ. Άλλες τιμές που βρήκα ήταν 340, 345 (στην αντιπροσωπεία) και 370.
Τα 2 σε σχέση με τα 1 είναι πολύ πιο αθόρυβα πάντως από όσο μου έχουν πει. Και φυσικά, εφόσον βγαίνει το 2 στην διάστασή σου, δεν υπάρχει κανένα νόημα (πέρα από το οικονμικό) να βάλεις το 1.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Oι Σέρρες να είναι καλαΤι;Θα πηγαινοέρχεσαι σε κανα μπουγατσατζιδικο στις Σερρες μεχρι να φαγωθούν τα λάστιχα;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Oι Σέρρες να είναι καλα
Τι;Θα πηγαινοέρχεσαι σε κανα μπουγατσατζιδικο στις Σερρες μεχρι να φαγωθούν τα λάστιχα;
χοχοχοχοχοοχοχοχο δε σε χαλασε agent..
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Oι Σέρρες να είναι καλα
Τι;Θα πηγαινοέρχεσαι σε κανα μπουγατσατζιδικο στις Σερρες μεχρι να φαγωθούν τα λάστιχα;
Όχι έλεγα να μπώ πίστα Αντρέα....Αλλά δεν πειράζει θα πάω για μπουγάτσες, τρώγεται το λάστιχο αρκετά έτσι?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Oι Σέρρες να είναι καλα
Όχι έλεγα να μπώ πίστα Αντρέα....Αλλά δεν πειράζει θα πάω για μπουγάτσες, τρώγεται το λάστιχο αρκετά έτσι?
ΜΙΡΑΖ ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΣΑΝ ΒΡΟΧΛΟΑΣΤΙΧΟ ΓΙΟΥΝΙΡΟΓΙΑΛ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΕΣ...
-
Ζέστη ε?
Keep trolling έτσι -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Όπως το βλέπω θα κάνω μια γύρα για τα PremiumContact 2 μήπως πετύχω καλή τιμή. Είχα έμπνευση εντωμεταξύ λέω να κοιτάξω και για 185/55/15, σαν μέγεθος είναι πολύ κοντά στο 165/70/14 που φοράει η 'μικρή' έκδοση του Ignis... μου φαίνεται κυρίως καλό θα κάνει μια τέτοια αλλαγή στα χαρακτηριστικά του! Λίγο πιο κοντό, να μη σέρνεται τόσο στις επιταχύνσεις, πιο δεμένη αίσθηση (και οκ ίσως λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση).
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!Όπως το βλέπω θα κάνω μια γύρα για τα PremiumContact 2 μήπως πετύχω καλή τιμή. Είχα έμπνευση εντωμεταξύ λέω να κοιτάξω και για 185/55/15, σαν μέγεθος είναι πολύ κοντά στο 165/70/14 που φοράει η 'μικρή' έκδοση του Ignis... μου φαίνεται κυρίως καλό θα κάνει μια τέτοια αλλαγή στα χαρακτηριστικά του! Λίγο πιο κοντό, να μη σέρνεται τόσο στις επιταχύνσεις, πιο δεμένη αίσθηση (και οκ ίσως λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση).
Dio από πού είσαι αν επιτρέπεται;
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!Όπως το βλέπω θα κάνω μια γύρα για τα PremiumContact 2 μήπως πετύχω καλή τιμή. Είχα έμπνευση εντωμεταξύ λέω να κοιτάξω και για 185/55/15, σαν μέγεθος είναι πολύ κοντά στο 165/70/14 που φοράει η 'μικρή' έκδοση του Ignis... μου φαίνεται κυρίως καλό θα κάνει μια τέτοια αλλαγή στα χαρακτηριστικά του! Λίγο πιο κοντό, να μη σέρνεται τόσο στις επιταχύνσεις, πιο δεμένη αίσθηση (και οκ ίσως λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση).
ρωτα και για 195/50-15,να δεις τη διαφορα στην τιμη,και μετα αποφασιζεις
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Επαναλαμβάνω, τα premioum contact 2 τα έβαλα σε διάσταση 195/65 R15 Η με 320 ευρώ. Άλλες τιμές που βρήκα ήταν 340, 345 (στην αντιπροσωπεία) και 370.
Τα 2 σε σχέση με τα 1 είναι πολύ πιο αθόρυβα πάντως από όσο μου έχουν πει. Και φυσικά, εφόσον βγαίνει το 2 στην διάστασή σου, δεν υπάρχει κανένα νόημα (πέρα από το οικονμικό) να βάλεις το 1.Για κάποιον ανεξήγητο λόγο (λιγότερα μοντέλα ελαστικών στη διάσταση 185/60/15 ; ), τα 195/65/15 είναι φθηνότερα από τα 185/60/15, τα οποία φίλε Di0 είναι σχεδόν το ίδιο ακριβά με τα 185/55/15. Τα 195/50/15 ακούγονται (και είναι) μεν ελκυστικά από την άποψη του κόστους, κατά τη γνώμη μου όμως είναι κάπως ακραία διάσταση για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου, ειδικά αν ο πίσω άξονας δεν είναι εκ κατασκευής άνετος...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Οοοοοοχι τα turanza, σε παρακαλώ.Έχω να το λέω, χάλια λάστιχο, χειρότερο και από ένερτζυ και continental conti-γλύστρα-ecocontact.
Tα premium 2 τα έβαλα πριν 800 χλμ στο δικό μου αμάξι, και είναι λες και άλλαξα αυτοκίνητο. Πριν είχα turanza και απλά καμία σχέση.
Συμφωνώ και επαυξάνω για τα Turanza. Τα φόραγα στο Mazda (ER30) για 25.000 χλμ και :
- Εκαναν πολύ θόρυβο
- Γλυστρούσαν (κλασικό Bridgestone) και το ABS έμπαινε για πλάκα
- Το πέλμα τους είχε φθαρεί από τα 15.000 χλμ (αν και κρατάγανε ακόμη)
Απ' ότι ξέρω το ίδιο ισχύει και για τα ΕR300 με μόνη (μικρή όμως) βελτίωση στον θόρυβο.
Εγώ όπως ξαναείπα δεν τα ξαναβάζω με τίποτε (Οταν άλλαξα τα Turanza έβαλα Michelin Primacy) αλλά ακούω όλο και περισσότερα καλά λόγια για τα PremiumContact 2 και όταν έρθει ή ώρα για αλλαγή είναι Νο1 υποψήφια -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Για κάποιον ανεξήγητο λόγο (λιγότερα μοντέλα ελαστικών στη διάσταση 185/60/15 ; ), τα 195/65/15 είναι φθηνότερα από τα 185/60/15, τα οποία φίλε Di0 είναι σχεδόν το ίδιο ακριβά με τα 185/55/15. Τα 195/50/15 ακούγονται (και είναι) μεν ελκυστικά από την άποψη του κόστους, κατά τη γνώμη μου όμως είναι κάπως ακραία διάσταση για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου, ειδικά αν ο πίσω άξονας δεν είναι εκ κατασκευής άνετος...Κι εγώ νομίζω ότι το 195 είναι υπερβολή και θα βαρύνει το αυτοκίνητο, ήδη λόγω 4κίνησης έχει πολλές απώλειες. Πάντως έχετε δίκιο ότι είναι τα φτηνότερα, κάτω από 300 Ευρώ. Για τις άλλες τιμές αρχίζω να το βλέπω κι εγώ και μου φαίνεται περίεργο... είχα την εντύπωση ότι τα -5 προφίλ είναι γενικά ακριβότερα από τα -0, αλλά βλέπω ότι τα 60άρια είναι (λίγο) πιο ακριβά από τα 55άρια, (σε 185/χχ/15), ενώ το 195/50/15 που θεωρητικά απευθύνεται σε λίγο πιο απαιτητικές κατασκευές είναι φτηνότερο από τα δύο, και το 195/65/15 που αναφέρει ο drdino δε θα περίμενα να το δω στα 320 όταν το 195/55/15 είναι κοντά στα 400!
Το θετικό είναι ότι αφού μπορώ να παίξω λίγο στο προφίλ, έχω μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχω καλή τιμή σε αξιοπρεπές λάστιχο. Τα Turanza έχουν σβήσει μετά από αυτά που ακούω, οπότε θα κοιτάξω για το PremiumContact 2, κάποιο Potenza (RE080; αν και δεν εμφανίζεται στο ελληνικό site), και ίσως Toyo και Dunlop αν όλα τ'άλλα αποτύχουν.
Ευχαριστώ ξανά όλους για τη βοήθεια
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Για κάποιον ανεξήγητο λόγο (λιγότερα μοντέλα ελαστικών στη διάσταση 185/60/15 ; ), τα 195/65/15 είναι φθηνότερα από τα 185/60/15, τα οποία φίλε Di0 είναι σχεδόν το ίδιο ακριβά με τα 185/55/15. Τα 195/50/15 ακούγονται (και είναι) μεν ελκυστικά από την άποψη του κόστους, κατά τη γνώμη μου όμως είναι κάπως ακραία διάσταση για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου, ειδικά αν ο πίσω άξονας δεν είναι εκ κατασκευής άνετος...
Κι εγώ νομίζω ότι το 195 είναι υπερβολή και θα βαρύνει το αυτοκίνητο, ήδη λόγω 4κίνησης έχει πολλές απώλειες. Πάντως έχετε δίκιο ότι είναι τα φτηνότερα, κάτω από 300 Ευρώ. Για τις άλλες τιμές αρχίζω να το βλέπω κι εγώ και μου φαίνεται περίεργο... είχα την εντύπωση ότι τα -5 προφίλ είναι γενικά ακριβότερα από τα -0, αλλά βλέπω ότι τα 60άρια είναι (λίγο) πιο ακριβά από τα 55άρια, (σε 185/χχ/15), ενώ το 195/50/15 που θεωρητικά απευθύνεται σε λίγο πιο απαιτητικές κατασκευές είναι φτηνότερο από τα δύο, και το 195/65/15 που αναφέρει ο drdino δε θα περίμενα να το δω στα 320 όταν το 195/55/15 είναι κοντά στα 400!
Το θετικό είναι ότι αφού μπορώ να παίξω λίγο στο προφίλ, έχω μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχω καλή τιμή σε αξιοπρεπές λάστιχο. Τα Turanza έχουν σβήσει μετά από αυτά που ακούω, οπότε θα κοιτάξω για το PremiumContact 2, κάποιο Potenza (RE080; αν και δεν εμφανίζεται στο ελληνικό site), και ίσως Toyo και Dunlop αν όλα τ'άλλα αποτύχουν.
Ευχαριστώ ξανά όλους για τη βοήθεια
Για το Potenza RE080 μην απογοητεύεσαι, πρέπει να είναι πολύ 'φρέσκο' (ούτε στο σάιτ της Bridgestone Ευρώπης δεν υπάρχει ακόμα ...). Σε ό,τι αφορά στα όσα είπαν οι φίλοι παραπάνω για τα Bridgestone, ομολογώ πως έχω μόνο θετική εμπειρία από την εταιρεία σε όχι πολλά χιλιόμετρα οδήγησης, με τα Potenza RE720 και τα Β391. Επίσης, πιστεύω πως τα Turanza ER30 δεν έχουν και μεγάλη σχέση με τ' αντίστοιχα ER300. Πάντως, και ιδιαίτερα αφού είδες και τις δοκιμές του ADAC, ρίξε και μια ματιά και στo Fulda Carat Progresso και στο 'αδελφό' του Goodyear Hydragrip (είναι αμφότερα καλά στο βρεγμένο, το Fulda είναι και φθηνότερο...), καθώς επίσης στο (ακόμη άγνωστο) Nokian H και στα Hankook (βλέπω ήδη κάποιοι να με χλευάζουν ) Κ406 και Κ415, που φαίνονται να είναι καλά στο στεγνό (τα προηγούμενα τα αναφέρω, διότι κυμαίνονται στα +/- 300 ευρώ...) .
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Επίσης, πιστεύω πως τα Turanza ER30 δεν έχουν και μεγάλη σχέση με τ' αντίστοιχα ER300. Πάντως, και ιδιαίτερα αφού είδες και τις δοκιμές του ADAC, ρίξε και μια ματιά και στo Fulda Carat Progresso και στο 'αδελφό' του Goodyear Hydragrip (είναι αμφότερα καλά στο βρεγμένο, το Fulda είναι και φθηνότερο...)Τα ER300 είναι μιά βελτιωμένη έκδοση των ΕR30 με ότι συνεπάγεται αυτό αλλά και πάλι τα βασικά χαρακτηριστικά τους είναι ίδια. Τα Fulda (Exelero & Progresso) είναι επίσης πολύ καλά αλλά δεν ξέρω πόσο αντέχουν
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Πρόκειται για τα Fulda Carat Progresso; Αν ναι, πάρ' τα όπως είσαι, γι' αυτά διαβάζω καλά λόγια και αυτά θα πάρω και 'γω κατά το Φθινόπωρο...
Τελικα εβαλα αυτα. 150 τα δυο - μπροστα φυσικα. Δεν πηρα 4 γιατι οικονομικα δεν μπορουσα, αλλα και γιατι ο υπευθυνος του μαγαζιου με διαβεβαιωσε οτι τα πισω δεν ειναι και σε τοσο χάλια κατασταση.
Θα τα αφησω μεχρι το φθηνοπωρο και μετα θα τα αλλαξω κι αυτα. -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Πρόκειται για τα Fulda Carat Progresso; Αν ναι, πάρ' τα όπως είσαι, γι' αυτά διαβάζω καλά λόγια και αυτά θα πάρω και 'γω κατά το Φθινόπωρο...
Τελικα εβαλα αυτα. 150 τα δυο - μπροστα φυσικα. Δεν πηρα 4 γιατι οικονομικα δεν μπορουσα, αλλα και γιατι ο υπευθυνος του μαγαζιου με διαβεβαιωσε οτι τα πισω δεν ειναι και σε τοσο χάλια κατασταση.Θα τα αφησω μεχρι το φθηνοπωρο και μετα θα τα αλλαξω κι αυτα.
Μόλις κάνεις κάποια χιλιόμετρα, περιμένουμε εντυπώσεις !!
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Τελικα εβαλα αυτα. 150 τα δυο - μπροστα φυσικα. Δεν πηρα 4 γιατι οικονομικα δεν μπορουσα, αλλα και γιατι ο υπευθυνος του μαγαζιου με διαβεβαιωσε οτι τα πισω δεν ειναι και σε τοσο χάλια κατασταση.
Θα τα αφησω μεχρι το φθηνοπωρο και μετα θα τα αλλαξω κι αυτα.Καλύτερα να έβαζες τα καλά λάστιχα πίσω. Είναι πιο ασφαλές. Όπως είναι τώρα μπορεί πιο εύκολα να φύγει ο κώλος σε στροφή (και πολύ δύσκολο στο μάζεμα).
Αν τα αφήσεις έτσι, επειδή τα μπροστινά φθείρονται πιο γρήγορα από τα πίσω, του χρόνου θα είναι μια χαρά.
-
Πόσο είναι μια λογική τιμή για ζαντάρισμα 4 ελαστικών και ζυγοστάθμιση 4 ζαντων (προσφανώς) μαζί με καινούριες βαλβίδες ; Υπ' όψιν μιλάμε για ζάντες που μπαίνουν-βγαίνουν σε πορτ-μπαγκαζ και όχι πάνω στο αυτοκινητο.
-
€5 ?
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Πόσο είναι μια λογική τιμή για ζαντάρισμα 4 ελαστικών και ζυγοστάθμιση 4 ζαντων (προσφανώς) μαζί με καινούριες βαλβίδες ; Υπ' όψιν μιλάμε για ζάντες που μπαίνουν-βγαίνουν σε πορτ-μπαγκαζ και όχι πάνω στο αυτοκινητο.10 με 20
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....