-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Τώρα για το αν υπάρχουν καλύτερα, το ακούω ξανά και ξανά αυτό, αλλά ποια είναι αυτά; Τα Toyo Proxes; Αλλοι τα εκθειάζουν, άλλοι όχι... Τα Yokohama; Απα-πα-πα, στο βρεγμένο είναι χάροι συνήθως! Τα Pirelli; Δεν βγαίνουν P-zero στις 15 ιντσες... Τώρα κάτι Kumho, Hankook κλπ είναι και λίγο ρίσκο...
Δεν ξέρω, ακριβώς επειδή στις φθηνές διαστάσεις, οι διαφορές είναι μικρές, γι' αυτό και προτιμώ την σιγουριά των μεγάλων κατασκευαστών...Εγώ θα ανέφερα τα Fulda Carat Progresso (*), τα Nokian NRVi και (...μη γελάσεις!!) τα Pirelli P6. Επίσης, δεν θυμάμαι αν σε αυτό το 'τόπικ' είχε βάλει κάποιος τα Goodyear Excellence, ενώ προσωπικά περιμένω κριτικές για τα Marangoni Zeta Linea (έχουν 'φιλόδοξο' πέλμα ) .
(*) μάλλον τα επόμενα 'δικά' μου...
Υ.Γ.: ναι, το παραδέχομαι, λαμβάνω υπ' όψιν μου το tyretest.com ...
Εχω φορέσει τα NOKIAN και ήταν πραγματικά καλά λάστιχα
Τωρα εβαλα τα goodyear Excellence στα 200 άλογα και αρχισα να μιλάω μέσα στο αμάξι.... Ησυχία και πολύ μαλακά. κάνουν βέβαια ανάρτηση στο αμάξι καθώς είναι μαλακά αλλά αν εισαι τουριστικός... δηλαδή πας γρηγορα αλλά όχι πίστα δε βλέπω πρόβλημα γιατι να έχεις τα eagle....
Εντωμεταξύ είναι πολύ καλά αυτές τις μέρες με τη βροχή και δε γλυστράνε...Για τα Marangoni πάντως , όταν σκεφτόμουν κι εγώ να τα βάλω στην Xsara, διάβασα πολλούς να διαμαρτύρονται πως μετά από 10Κ χιλιόμετρα, γίνονταν σκληρά και γλιστρούσαν! Γι' αυτό και δεν το ρίσκαρα... Ισως θα ήταν καλά για όσους μπαίνουν σε πίστα πάντως...
Αυτο που λέει ο coyote για τα Goodyear είναι πολύ χρήσιμη πληροφορία για κάποιον τουρίστα σαν εμένα! Τι να κάνω, θα φταίει το γυναικείο αυτοκίνητο που οδηγώ!
Θα περιμένουμε εντυπώσεις μετά από κάποια χιλιόμετρα κατά πόσο κρατούν την απόδοσή τους. -
Περι ελαστικων, εχω καταληξει στο εξης συμπερασμα!
ολα τα λαστιχα μετα απο καποιο χρονικο διαστημα τα ιδια σκατα ειναι.
Απλα τα φθηνα ας πουμε τελειωνουν στους 4 μηνες και μετα αρχιζουν να ξεραινονται-γλιστρανε κλπ,ενω τα πιο επωνυμα το κανουν αυτο στους 8 μηνες πχ.Τωρα για το φιλο με το λεον, προτεινω bridgestone RE 050!
Οσοι εβαλαν δεν το μετανιωσαν! -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Μήπως τα λάστιχα είναι PZero Rosso ή PZero Nero? Το καινούριο PZero (σκέτο) ξεκίνησε να βγαίνει πρίν κανα 2 μήνες.Πάντως το PZero απευθύνεται κυρίως σε πολύ δυνατά αυτοκίνητα δρόμου και supercars. Οι διαστάσεις που βγαίνει είναι 205/55/16 runflat, κανα δυό-τρία νούμερα σε 17άρα και όλα τα άλλα είναι για ζάντες απο 18 εώς 21.
ta run flat den ta proteineis telika? den katalava.
ontws apo 18' kai panw exei 'kanonika'...
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Περι ελαστικων, εχω καταληξει στο εξης συμπερασμα!
ολα τα λαστιχα μετα απο καποιο χρονικο διαστημα τα ιδια σκατα ειναι.
Απλα τα φθηνα ας πουμε τελειωνουν στους 4 μηνες και μετα αρχιζουν να ξεραινονται-γλιστρανε κλπ,ενω τα πιο επωνυμα το κανουν αυτο στους 8 μηνες πχ.Τωρα για το φιλο με το λεον, προτεινω bridgestone RE 050!
Οσοι εβαλαν δεν το μετανιωσαν!εμένα τα 040 γλυστραγαν πάρα πολύ.... Αυτά τα λάστιχα θέλουν ζέσταμα παιδιά... και μέσα στην πόλυ δε προλαβαίνεις όταν πας για ψωνια και στα φανάρια πας τσουλίθρα πολλές φορές
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Σε Leon 20VT προσθιοκίνητο, με 225/45/17 τι θα πρότεινες;Απο Bridgestone δέν έχω καθόλου εμπειρία αλλά απ ότι βλέπω δέν βγάζει σε αυτή τη διάσταση τα S02 ή S03, μόνο το 050Α.
Ούτε απο Continental ξέρω καθόλου. Πάντως βγάζει SportContact 1, 2 και 3 (απορώ γιατί δεν καταργούν τα παλιά πέλματα)
Απο Michelin έχω δοκιμάσει το Exalto 2 αλλά προσωπικά δέν έχω μείνει ικανοποιημένος. Είναι πολύ φιλικό και προοδευτικό για καθημερινή χρήση και γρήγορες βόλτες αλλά δέν κάνει για πιό άγριες καταστάσεις. Το Pilot Sport 2 δέν το έχω δοκιμάσει αλλά φαντάζομαι οτι θα είναι μια βελτιωμένη έκδοση του Exalto.
Απο Pirelli έχω δοκιμάσει το Nero σε δύο διαστάσεις, 195/40/17 και 215/45/17. Καλό κράτημα και αντέχει στο σκίσιμο. Το Rosso δέν το έχω δοκιμάσει αλλά φαντάζομαι θα είναι κάτι αντίστοιχο με το Exalto 2 της Michelin.
Επίσης πολύ καλές εντυπώσεις έχω και απο το F1 GSD3 της Goodyear. Λογικά το καινούριο ασύμμετρο F1 θα είναι ακόμα καλύτερο.
Ότι λάστιχο και αν επιλέξεις να θυμάσαι το εξής: Πιθανόν τα καινούρια λάστιχα λόγω διαφορετικής γόμας/σκελετού να λειτουργούν σωστά με εντελώς διαφορετικές πιέσεις απο τις εργοστασιακές. Θέλει λίγο πειραματισμό στην αρχή αλλά αξίζει τον κόπο.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Το Rosso δέν το έχω δοκιμάσει αλλά φαντάζομαι θα είναι κάτι αντίστοιχο με το Exalto 2 της Michelin.Τα Rosso είναι αντίστοιχα με τα Michelin Pilot Sport II και απ' τη μία έχουν πολύ καλύτερα κρατήματα, απ' την άλλη έχουν ελάχιστα χειρότερο φρενάρισμα από τα Michelin.
Εντελώς ενημερωτικά Rosso φοράνε από το εργοστάσιο (τουλάχιστον μέχρι πριν από λίγο καιρό που θυμάμαι) τα Audi RS4 των 420 ίππων. Αυτό κάτι πρέπει να σημαίνει... -
Ο χρήστης viotfsi έγραψε:
Συγνώμη κιολας αλλα βλεπω συνεχώς μια παραπληροφόρηση για το ποιο λάστιχο της Pirelli είναι καλύτερο και σε τι. Είναι δυνατόν λάστιχο σχεδιασμού 2000(Rosso) να είναι καλύτερο απο αυτό που σχεδιάσανε το 2004 (Nero) ??Ιδού και το τι λέει η ίδια η Pirelli για το θέμα
Προσωπικά τα εχω δοκιμάσει και τα 2 (Nero και Rosso) και το Nero είναι μακράν καλύτερο σε κράτημα στο όριο. Μόλις αγόρασα και τα νέα Pzero τα οποία θα μπούν απο Δευτέρα. Φίλος μου που τα φορά 2 βδομάδες περίπου και φόραγε τα Rosso πρίν εχει εντυπωσιαστεί με την απόδοση τους κυρίως στο βρεγμένο
Μήπως τα μέν είναι πιο φιλικά όταν γλυστρίσουν?Γιατί για τα Rosso μπορώ να επιβεβαιώσω την πολύ φιλική τους συμπεριφορά στο όριο.
Επίσης:το ότι σχεδιάστηκαν το νωρίτερα από τα nero, δε σημαίνει ότι δεν έχουν κάνει βελτιώσεις στο Rosso.Απλά δεν τις ανακοινώνουν (όπως μου είπαν και στο τηλέφωνο).Θα σου μεταφέρω τι μου είπαν και στο τηλέφωνο (στην Pirelli) και τι λέει ο λαστιχάς μου και τι εμπειρία έχω από τα λάστιχα.
Τα Rosso είναι αρκετά πιο μαλακά και πιο σπορ από τα nero.Σκοπός τους είναι το καλύτερο κράτημα είτε κρύα είτε ζεστά, είτε σε βροχή είτε σε στεγνό.Σκοπός του ελαστικού δεν είναι η μεγάλη διάρκεια ζωής του, αλλά το καλύτερο δυνατό κράτημα όσο καιρό διαρκεί αυτή η διάρκεια ζωής τους.
Επίσης αν όντως είναι καλύτερα τα Nero από τα Rosso γιατί τα Rosso βγαίνουν μόνο σε μεγάλες διαστάσεις? (και είναι και πιο ακριβά?και τα nero βγαίνουν και σε μικρές διστάσεις.)
Επίσης αν δεχτώ αυτό που λες, τότε γιατί Ferrari-Porsche-Lamborghini-Mercedes AMG-BMW M φοράνε Rosso και όχι Nero?
(τουλάχιστον από το εργοστάσιο.μετά ο καθένας κάνει τις επιλογές του)Το έχω γράψει πολλές φορές και ίσως να γίνομαι λίγο κουραστικός.
Ο πατέρας μου είχε πάνω στο αμάξι του, εκ του εργοστασίου, Rosso. Παρότι στον 1,5 χρόνο είχαν βγει τα λινά ( ), ακόμα και τότε τα λάστιχα κρατούσαν πολύ καλά.Βέβαια έτυχε και δεν έβρεχε (καλοκαίρι γαρ) και δεν ξέρω σε βρεγμένο πώς θα πάταγε (προφανώς χάλια) μιας και δεν είχε καθόλου πέλμα. Άλλαξε σε Pilot Sport II και μου είπε μετά από 5.000km ότι ακόμα πιστεύει ότι τα Rosso παρότι φαγωμένα, κρατούσαν καλύτερα στις στροφές.(μπορώ να αναφέρω και km/h σε συγκεκριμένες στροφές αν το επιθυμεί η καρδιά σου, αλλά μάλλον θα καταλήξει φιδο-δρακο-thread για μερικές σελίδες-για να μην πω στα σίγουρα.)
Επίσης, γνωστός τα έβαλε σε Golf IV GTi με 180 άλογα και τα nero και τα Rosso. Να σου πω μόνο ότι τα πρώτα τα άλλαξε μέσα σε 3 μήνες πλήρως απογοητευμένος μετά από 10.000km ( ), και όταν έβαλε τα Rosso, είπε ότι δεν είχε νιώσει το αμάξι να κρατάει-πατάει-στρίβει καλύτερα και να έχει τόση αίσθηση.
Υπερέβαλε?Ίσως...εγώ σου μεταφέρω τις γνώμες 4 ανθρώπων (εμένα-πωλητή Pirelli-του πατέρα μου- του τύπου με το Golf IV GTi) σχετικά με τη συμπεριφορά των διαφόρων ελαστικών.Sorry για το τεράστιο post.Προσπάθησα πραγματικά να το μικρύνω όσο μπορούσα, καθώς δεν έχει ο καθένας την όρεξη να διαβάζει τεράστια post.
-
εχω ακούσει κι εγω για type-r ότι τα rosso τα ετρωγε πιο δύσκολα και ήταν πιο ήσυχα απο τα ponteza...
Το ότι ήταν πιο ήσυχα απο τα potenza είμαι σίγουρος.... Τα λάστιχα έχουν θόρυβο ΠΟΛΥ
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Σε Leon 20VT προσθιοκίνητο, με 225/45/17 τι θα πρότεινες;
Απο Bridgestone δέν έχω καθόλου εμπειρία αλλά απ ότι βλέπω δέν βγάζει σε αυτή τη διάσταση τα S02 ή S03, μόνο το 050Α.
Είχε τα Potenza RE040 που ήταν πολύ σκληρά, μέχρι να ζεσταθούν έφτανα Φλώρινα! Δεν μου άρεσε και πολύ. Το Pilot Sport που έβαλα μετά ήταν πιο μαλακό -και πιο ήσυχο νομίζω- και γενικά έμεινα ευχαριστημένος. Τώρα όμως θα ήθελα να δοκιμάσω και κάτι άλλο.
Χρήση: Τα πιέζω σε γρήγορες διαδρομές αρκετά συχνά, αλλά σε ταξίδι ελάχιστα, ενώ καταπονούνται και πολύ στην πόλη. Στα 40-45Κ ήθελαν σίγουρα αλλαγή και τις 2 φορές, ήταν ήδη ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ φθαρμένα.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
ΥΓ:Γενικά πάντως μη διστάσεις να πάρεις στα κεντρικά στην Pirelli και να ρωτήσεις για τη φύση και τις διαφορές των 2 ελαστικών.Στο τηλέφωνο που τους έχω ακούσει-πετύχει 2-3 φορές, ήταν εξυπηρετικότατοι (κυρίως ο υπέθυνος εκεί στις πωλήσεις) και αρκετά κατατοπισμένοι για το τι πουλάνε και τι προσφέρει κάθε ελαστικό της Pirelii.Μπλέχτηκαν οι γραμμές και τους πέτυχες να εξηγούν διαφορές ελαστικών σε άλλον πελάτη;
Θενξ γιου φορ δε ινφορμέισον!
Govus, 700 ευρουλάκια παίζουν περίπου αυτές οι διαστάσεις...άσε...
-
Κατεβα στο 195/50-15 που είναι φτηνό ρε!!!
(αυτο ήταν για τον elteo)
-
Απο Bridgestone δέν έχω καθόλου εμπειρία αλλά απ ότι βλέπω δέν βγάζει σε αυτή τη διάσταση τα S02 ή S03, μόνο το 050Α.
Είχε τα Potenza RE040 που ήταν πολύ σκληρά, μέχρι να ζεσταθούν έφτανα Φλώρινα! Δεν μου άρεσε και πολύ. Το Pilot Sport που έβαλα μετά ήταν πιο μαλακό -και πιο ήσυχο νομίζω- και γενικά έμεινα ευχαριστημένος. Τώρα όμως θα ήθελα να δοκιμάσω και κάτι άλλο.
Χρήση: Τα πιέζω σε γρήγορες διαδρομές αρκετά συχνά, αλλά σε ταξίδι ελάχιστα, ενώ καταπονούνται και πολύ στην πόλη. Στα 40-45Κ ήθελαν σίγουρα αλλαγή και τις 2 φορές, ήταν ήδη ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ φθαρμένα.
αυτό λέω ρε παιδιά και εγω.... για φλώρινα μεριά το έβλεπα!!!
-
Χρήση: Τα πιέζω σε γρήγορες διαδρομές αρκετά συχνά, αλλά σε ταξίδι ελάχιστα, ενώ καταπονούνται και πολύ στην πόλη. Στα 40-45Κ ήθελαν σίγουρα αλλαγή και τις 2 φορές, ήταν ήδη ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ φθαρμένα.Κάποια κολακευτικά σχόλια διάβασα (=δεν έχω ίδια εμπειρία) για τα παρακάτω:
Nokian Z και
Yπάρχουν ακόμα τα Fulda Carat Exelero και τα Kumho Ecsta SPT KU 31, αλλά οι απόψεις αντικρούονται...
-
ρε govus θες να μας ξαποστειλεις?
αυτα τα φαλκεν τσουτσου τι εταιρεια ειναι?
η αληθεια ειναι οτι τα νοκιαν σε μικροτερη διασταση δε μας απογοητευσαν προς το παρον..
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Χρήση: Τα πιέζω σε γρήγορες διαδρομές αρκετά συχνά, αλλά σε ταξίδι ελάχιστα, ενώ καταπονούνται και πολύ στην πόλη. Στα 40-45Κ ήθελαν σίγουρα αλλαγή και τις 2 φορές, ήταν ήδη ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ φθαρμένα.Κάποια κολακευτικά σχόλια διάβασα (=δεν έχω ίδια εμπειρία) για τα παρακάτω:
Nokian Z και
Yπάρχουν ακόμα τα Fulda Carat Exelero και τα Kumho Ecsta SPT KU 31, αλλά οι απόψεις αντικρούονται...
Για τα Kumho σε 205/55/16 είναι για κλάμματα σε βρεγμένο.
Δεν έχω ξαναδει τόσο χάλια λάστιχο.
Τα έχω 10,000 χλμ και σκεφτομαι σοβαρά να τα αλλάξω. -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Τωρα εβαλα τα goodyear Excellence στα 200 άλογα και αρχισα να μιλάω μέσα στο αμάξι.... Ησυχία και πολύ μαλακά. κάνουν βέβαια ανάρτηση στο αμάξι καθώς είναι μαλακά αλλά αν εισαι τουριστικός... δηλαδή πας γρηγορα αλλά όχι πίστα δε βλέπω πρόβλημα γιατι να έχεις τα eagle....
Εντωμεταξύ είναι πολύ καλά αυτές τις μέρες με τη βροχή και δε γλυστράνε...Αυτά έβαλα κι εγώ, έχουν μαλακό σκελετό και πολύ ήσυχο. Δε τα δοκίμασα ακόμη αλλά μου φαίνονται καλά.
Τα δικά σου είναι 'καλά' λάστιχα; Εμένα τραβάει αριστερά και κάνει κάτι περίεργα από τότε που τα έβαλα. Αν και το πήγα στην εξπρές για έλεγχο 2 φορές δεν φαίνεται τίποτε - θέλει περισσότερο ψάξιμο (μάλλον μηχανικό είναι το πρόβλημα και δεν το βρίσκουν).
-
funky εγω το εψαξα αρκετο καιρο(γνωμες κλπ.)..και τελικα μαλλον θα καταληξω στα SportContact3..τσεκαρε τα φαινονται να ειναι πολυ καλα..
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εντωμεταξύ είναι πολύ καλά αυτές τις μέρες με τη βροχή και δε γλυστράνε...Αυτά έβαλα κι εγώ, έχουν μαλακό σκελετό και πολύ ήσυχο. Δε τα δοκίμασα ακόμη αλλά μου φαίνονται καλά.
Τα δικά σου είναι 'καλά' λάστιχα; Εμένα τραβάει αριστερά και κάνει κάτι περίεργα από τότε που τα έβαλα. Αν και το πήγα στην εξπρές για έλεγχο 2 φορές δεν φαίνεται τίποτε - θέλει περισσότερο ψάξιμο (μάλλον μηχανικό είναι το πρόβλημα και δεν το βρίσκουν).
δε μπορώ να ξέρω αν τραβάνε..... ετσι κι αλλιως αριστερά δεξιά πάνω συνεχεια για να αποφεύγω τις λακούβες..... Ενα ταξίδι που έκανα πήγα τρένο. εχω 500 χλμ μεχρι τώρα με τα νεα λάστιχα
σε τι αμάξι τα έβαλες (και τι διάσταση?) Εγω εβαλα 205/45/17
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Κατεβα στο 195/50-15 που είναι φτηνό ρε!!!
(αυτο ήταν για τον elteo)
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
σε τι αμάξι τα έβαλες (και τι διάσταση?) Εγω εβαλα 205/45/17Σιβίκ αλλά τώρα που βλέπω τη διάσταση, δεν έχουμε ίδια λάστιχα - θα μπορούσε να είναι και άλλη μάρκα
185/60/14
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....