-
Ο χρήστης fpan έγραψε:
Charmak66, ta trackdays eginan sto Circuit de Luc, konta sthn Toulon.
Κοντά έπεσα!
-
Μόλις χτες τοποθετήθηκαν στο εταιρικό αυτοκίνητο του πατέρα μου (Toyota Corolla Sedan του 2004) τα Continental Premium Contact 2 σε διάσταση 195-60/15. Η τιμή τους ήταν 360 ευρώ. Στην ίδια διάσταση τα Bridgestone Turanza ER300 και τα Yokohama C-drive είχαν 330 ευρώ.
Εντυπώσεις δυστυχώς δύσκολα θα μπορέσω να μεταφέρω μιας και το αυτοκίνητο οδηγείται μονίμως από τον πατέρα μου ο οποίος δεν πολυαντιλαμβάνεται τις διαφορές στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου όταν αλλαχτεί κάτι πάνω του. -
Διόρθωση
Τα ελαστικά που τοποθετήθηκαν αποδείχτηκε ότι είναι 195-65/15. Το αν τη βλακεία αυτή την έκανε ο υπάλληλος της εταιρίας που πήγε το αυτοκίνητο στο λαστιχά ή ο ίδιος ο λαστιχάς θα αποδειχτεί τη Δευτέρα. Αν υπαίτιος είναι ο λαστιχάς όπως καταλαβαίνετε θα απαιτηθεί αλλαγή χωρίς χρέωση σε 195-60/15. Πραγματικά αναρωτιέμαι ποιός θα είναι ο 'άτυχος' που θα φορέσει λάστιχα με ~100χλμ πάνω τους χωρίς να το ξέρει.Θέλοντας να επιβεβαιώσω ότι η Corolla φόραγε 195-60/15 κοίταξα τη ρεζέρβα. Επιβεβαίωσα αυτό που ήθελα, είδα όμως ότι το αυτοκίνητο φόραγε ελαστικά με δείκτη ταχύτητας V. Μα καλά, με ποιά λογική η Toyota είχε φορέσει σε ένα αυτοκίνητο με 97 ίππους και 185χλμ πραγματικής τελικής ελαστικά με δείκτη ταχύτητας V(240) αντί για ελαστικά με δείκτη ταχύτητας Η(210);
-
Η λογική είναι οτι δέικτης ταχύτητας = η μέγιστη ταχύτητα στην οποία μπορεί να λειτουργεί το λάστιχο χωρίς να κλατάρει όταν είναι φορτωμένο με το μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο και είναι φουσκωμένο στη σωστή πίεση.
Πολλοί είτε υπερφορτώνουν τα αυτοκίνητα είτε δέν ελέγχουν ποτέ την πίεση ή και τα δύο μαζί, οπότε απο το εργοστάσιο βάζουν μεγαλύτερο δείκτη ταχύτητας για να είναι καλυμένοι. Ειδάλλως και με Τ(190km/h) θα ήταν εντάξει, καθώς το Corolla αποκλείεται να πιάνει παραπάνω πραγματικά χιλιόμετρα απο 190.
Όσο για τη σχέση δείκτη ταχύτητας και ζεστάματος έχω να πώ το εξής: Αν ένα λάστιχο δέν ζεσταίνεται σε ένα δεδομένο αυτοκίνητο σε δείκτη V, δέν πρόκειται να ζεσταθεί ούτε σε δείκτη H.
-
Ο χρήστης fpan έγραψε:
Hunter, odhgw ena 205 1.9 gti. Den kanw spinarismata kai ta xiliometra ayta epiteyxthkan meta apo 2-3stavrwmata. Na fantasteis prin ta trackdays eixan akoma ena dyo xiliosta pelma parapanw. Einai poly proodeutika lastixa opws eipa alla den ta synistw gia pista.
8a dokimasw pshloteres pieseis thn epomenh fora an kai zesta htan 30psi oso dhladh proteinei o kataskeuasths. Krya htan gyrw sta 26-27psi (ayta sto 2o mou trackday).
Thn prwth fora pou phga pista ta eixa sto 30krya kai zesta eftasan ta 36psi sxedon alla to autokinhto ypestrefe poly. Den kserw ti na pw, eixa kai gw thn entypwsh oti sthn pista xreiazetai ligo parapanw aeras alla mou eipan oti prepei na vriskontai stis swstes pieseis otan einai zesta. Exei logikh omws oti f8armena plaina shmainei oti xreiazetai perissoteros aeras.. 8elw na peiramatistw perissotero me tis pieseis alla an exete kapoia symvoulh, welcome!
Me provlhmatises legontas oti ta RE720 argoun na zesta8oun. 8elw kati kalo sto dromo kai skeftomai na krathsw ta f8armena michelin se ena deutero set zantwn gia thn pista. To provlhma einai oti exw hdh paraggeilei ta RE720
Charmak66, ta trackdays eginan sto Circuit de Luc, konta sthn Toulon.Εγώ με τα ποτένζα (Re-720),στοχεύω στό να έχουνε ζεστά 42 εμπρός και 40 πίσω.Αυτό σημαίνει ότι βάζω 37 μπροστά και 36 πίσω περίπου.Ανάλογα και με τήν εξωτερική θερμοκρασία.
Το δικό σου το αυτοκίνητο βέβαια,σαν περισσότερο ρυθμίσιμο κώλο που έχει (από τό δικό μου το υποστροφικότατο) θα θέλει εντελώς διαφορετική σχέση πιέσεων μπρός/πίσω
Πειραματίσου πάντως.Γενικός κανόνας δέννομίζω να υπάρχει πουθενά.Αν επιμείνει πάντως στα εξάλτο,ίσως να χρειαστείς πολύ μεγάλη αύξηση πίεσης για να αποφύγεις το 'μαγούλιασμα'
Μή φοβάσαι πάντως,ανέβα και στο +10.Τα λάστιχα αντέχουνΑντε,καλή διασκέδαση
-
Άτομο μέσα από τις αποθήκες στην Pirelli μου είπε ότι η παραγωγή δεν θα διακοπεί κατά 99% καθώς με το που ανακοινώθηκε η κατάργηση της διάστασης των Pzero Rosso στα 205/55/16 ζητήθηκαν πάνω από 50 ζευγάρια (4άδες δηλαδή)
ΥΓ:Για τους 'άπιστους' έβαλα 36η εβδομάδα του 2006 την Παρασκευή που μας πέρασε.
ΥΓ2:Βέβαια ο κατάλογος έλεγε για 181 ευρώ το ένα τεμάχιο...δηλαδή μιλάμε για 724 ευρώ αν πάρουμε ώς δεδομένο τις τιμές των καταλόγων.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Η λογική είναι οτι δέικτης ταχύτητας = η μέγιστη ταχύτητα στην οποία μπορεί να λειτουργεί το λάστιχο χωρίς να κλατάρει όταν είναι φορτωμένο με το μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο και είναι φουσκωμένο στη σωστή πίεση.Πολλοί είτε υπερφορτώνουν τα αυτοκίνητα είτε δέν ελέγχουν ποτέ την πίεση ή και τα δύο μαζί, οπότε απο το εργοστάσιο βάζουν μεγαλύτερο δείκτη ταχύτητας για να είναι καλυμένοι. Ειδάλλως και με Τ(190km/h) θα ήταν εντάξει, καθώς το Corolla αποκλείεται να πιάνει παραπάνω πραγματικά χιλιόμετρα απο 190.
Όσο για τη σχέση δείκτη ταχύτητας και ζεστάματος έχω να πώ το εξής: Αν ένα λάστιχο δέν ζεσταίνεται σε ένα δεδομένο αυτοκίνητο σε δείκτη V, δέν πρόκειται να ζεσταθεί ούτε σε δείκτη H.
Σε καλή κατηφόρα (ΕΓΝΑΤΙΑ power) έχω δει στο κοντέρ 217. Σε επίπεδο πάει γύρω στα 190κάτι (πραγματικά πες 185).
Με το V που είχε από τη μάνα του μια χαρά ζεσταίνοταν το λαστιχάκι και μες την πόλη, με τα Η που έβαλα μετά μάλλον παραζεσταίνονταν μόλις το ζόριζες λιγάκι.. -
Την πέμπτη θα πάω το Astra του πατέρα μου για λάστιχα -1400κ.εκ του 2000- ο λαστιχάς μου έδωσε 3 τιμές.
Goodyear exelence 360 €
Continental eco contact 2 ή3 δεν θυμάμαι 340 €
Υokohama C-Drive 320 €Ποιο πιστεύετε ότι είναι καλίτερο, δεδομένου ότι ο father δεν τρέχει.
Επίσης οι τιμές πως σας φαίνοντε? Είναι η 3 τετράδα που παίρνω απο αυτό σε 20 μέρες και παίζει να πάρω άλλη μια τις επόμενες 10 μέρες....και το τελευταίο χρόνο του έχω αφήσει άλλο ενα 1000ρικο σε ζάντες και λάστιχα......μου φαίνετε ότι δεν με προσέχει αρκετά!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Την πέμπτη θα πάω το Astra του πατέρα μου για λάστιχα -1400κ.εκ του 2000- ο λαστιχάς μου έδωσε 3 τιμές.Goodyear exelence 360 €
Continental eco contact 2 ή3 δεν θυμάμαι 340 €
Υokohama C-Drive 320 €Ποιο πιστεύετε ότι είναι καλίτερο, δεδομένου ότι ο father δεν τρέχει.
Επίσης οι τιμές πως σας φαίνοντε? Είναι η 3 τετράδα που παίρνω απο αυτό σε 20 μέρες και παίζει να πάρω άλλη μια τις επόμενες 10 μέρες....και το τελευταίο χρόνο του έχω αφήσει άλλο ενα 1000ρικο σε ζάντες και λάστιχα......μου φαίνετε ότι δεν με προσέχει αρκετά!
Προτυνω τα Continental.
-
[quote='ratanplan']Την πέμπτη θα πάω το Astra του πατέρα μου για λάστιχα -1400κ.εκ του 2000- ο λαστιχάς μου έδωσε 3 τιμές.
Goodyear exelence 360
-
Ευχαριστώ!
Αν είναι εύκολο μου λέτε και το γιατί?
Επίσης οι τιμές πως σας φαίνονται?
-
Λοιπόν σήμερα το πρωί πήγα και τα έβαλα στα 340 €.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι πριν πάω στο λαστιχά μου, περνούσα απο τη Βουλιαγμένης, και είδα ένα πανό σε ένα λαστιχάδικο -δεν αναφέρω όνομα- στα 4 λάστιχα το 1 δώρο, λέω ας κατέβω να ρωτήσω, να δω σε τι τιμή τα δίνει. Κατέβηκα, εξυπηρετούσε ένα τύπο με 106 αφού του έλεγε κάτι εξωφρενικές τιμές 340 € για Α539 185/55/14, τελικά είδε ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα, και του λέει θα σου δώσω το καλίτερο λάστιχο -δεν άκουσα πιο- και του είπε ότι έχει 151 € το κομάτι!!!! δλδ 604 € τα 4....άντε 453 αν του έκανε δώρο το 1...μα είναι δυνατός για μαλάκες ψάχνουν?
Έρχεται ένας άλλος υπάλληλος να με εξυπηρετήση κα ιτου κάνω ναι θέλω λάστιχα για αυτό....πρέπει να είναι 195/60/15 δείχνοντας άσχετος!
Ναι μου λέει με πάει στα λαστιχα και μου κάνει Dunlop 300τόσα Goodyear 300τόσα χωρίς να μου πει μοντέλο της μάρκας!
Ναι του λέω τα Continental κάτι contact 2 ή 3 δεν ξέρω τα έχεις? Ναι μου λέει, πάει στον τιμοκατάλογο, αν και δεν είναι στην προσφορά μου λέει 400 €, μου τα έγραψε και σε χαρτάκι Κontinental μάλιστα!Ευχαριστώ και έφυγα!
-
Καλημέρα.
Μάλλον έπεσες σε 'γίδι' λαστιχά.......δοκίμασε άλλον φίλε
-
[quote='ratanplan']Λοιπόν σήμερα το πρωί πήγα και τα έβαλα στα 340
-
Καλησπέρα.
Εγώ πάντως βλέπω ένα 'καπέλο' 15-20% πάνω......
-
Evala ta RE720 telika. Akoma den mporw na pw gia to krathma giati einai nwris-an kai par'ola ayta deixnei kalo- (posa xiliometra xreiazontai 'strwsimo' alh8eia?) alla h anesh phge peripato. Akoma kai ta f8armena kai sxetika sklira (meta apo 2 xronia) pilot htan kalytera. To aytokinhto kopanaei san katsiki twra, pistevw oti einai eksaitias twn sklhrwn plainwn.
-
Τι;Πρέπει να στρώσουν κιόλας;
Έμένα μου τα στρώνει όλα η πίστα πάντωςΚοίταξες χώρα παραγωγής φίλε fpan;
Εχε το μυαλό σου πάντως,γιατί τα φρεναρίσματα τον χειμώνα παρατείνονται αρκετά μέχρι να ζεσταθεί το λάστιχο,και εντός πόλεως αυτό δεν θα συμβεί ποτέ
Αιντε καλοξέσκιστα -
lol! Nomizw ta prwta 200-300 xiliometra mexri na fygei to glistero pelma...
Paragwgh gallias augoustos 06, fresko prama spartaraei!
(auto de shmainei 0806 sto plaino tou elastikou?)Eyxaristw
-
Ο χρήστης fpan έγραψε:
Oγδοη εβδομαδα του 2006.Δλδ τελος φεβρουαριου του 2006.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Oγδοη εβδομαδα του 2006.Δλδ τελος φεβρουαριου του 2006.
Eyxaristw gia th dior8wsh, ma8ainw kati kainourio ka8e mera
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....