-
Προσοχή με τους λαστιχάδες και αυτά που προτείνουν.
Δέν πιστεύω ότι τα δοκιμάζουνε τα λάστιχα,και κατόπιν προτείνουν τα καλύτερα.
-
Το θέμα είναι ότι μάλλον δεν έχουν δοκιμαστεί είναι καινούρια και για αυτό ρωτάω εδώ αφού ήδη τα έχω βάλει . πάντως δείχνουν παααααααρα πολύ καλύτερα σε σχέση με αυτά που φορούσα.
-
Ο χρήστης bluemicraR έγραψε:
Έχει δοκιμάσει κανείς τα S-Drive της Yokohma; ( Προσοχή S όχι C ).
Τα έβαλα σε micra k12 1.4 racing και το αμάξι έχει γίνει αγνώριστο. Πριν ακόμα και με καινούρια λάστιχα δεν ήξερες αν θα φύγει ο κώλος ή θα σκάσεις στις μπαρίερες με τα μούτρα. Θα κρτήσουν όμως; Τι λένε στο βρεγμένο ή μετά απο 15-20Κ Km ;
p.s.1 απο 175/60/R15 πήγα σε 185/55/R15
p.s. αυτές οι ^%#$^%#$ διαστάσεις είναι πανάκριβες . 350 ευρώ τα συγκεκριμένα. χαρηστικάΤί λάστιχα είχες πρίν?
-
5.5' δεν χωράνε τα 195άρια . Αλλά έτσι και αλλιώς γα το συγκεκριμένο αμάξι το 185/55/15 είναι αυτό που χρειάζεται για να πατάει καλά και να μην του ψαλιδίσεις επιδόσεις. Δε τα ξέρει κανείς τα S-drive ε; Ούτε που τα είχα ξανακούσει αλλά ο λαστιχάς μου επέμενε να βάλω αυτά αν και πήγαινα για τα premiumcontact 2.Μια χαρά χωράνε τα 195άρια. To δικό μου έτσι έρχεται από το εργοστάσιο.
-
Ο χρήστης georgex έγραψε:
2 δοκιμές που βρήκα:http://www.reifenagentur.de/reifentest__adac_sommer.htm (εδώ έχει συγκριτικό σε πολλές διαστάσεις)
http://www.autoring.ee/uudised/testid/suvetest2005/suvetest_2005.htm
Θα με ενδιεφερε καποιος να μεταφρασει το 2 link που εχει το κειμενο για το premiumcontact2 η τουλαχιστον να μου πει τι γλωσσα ειναι να προσπαθησω να το μεταφρασω εγω...
Με ενδιαφερει πολυ το premiumcontact2 αποτι βλεπω και απο τα νουμερα του συγκριτικου πρεπει να ειναι καλο και επειδη ημουνα και πολυ ευχαριστημενος με το premiumcontact και γενικα με τα continental θελω να ακουσω εντυπωσεις η κατι που εχετε ακουσει. -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Έχει δοκιμάσει κανείς τα S-Drive της Yokohma; ( Προσοχή S όχι C ).
Τα έβαλα σε micra k12 1.4 racing και το αμάξι έχει γίνει αγνώριστο. Πριν ακόμα και με καινούρια λάστιχα δεν ήξερες αν θα φύγει ο κώλος ή θα σκάσεις στις μπαρίερες με τα μούτρα. Θα κρτήσουν όμως; Τι λένε στο βρεγμένο ή μετά απο 15-20Κ Km ;
p.s.1 απο 175/60/R15 πήγα σε 185/55/R15
p.s. αυτές οι ^%#$^%#$ διαστάσεις είναι πανάκριβες . 350 ευρώ τα συγκεκριμένα. χαρηστικάΤί λάστιχα είχες πρίν?
ecocontact continental 175/75/R15 για πόλη καλά αλλά για το κάτι παραπάνω λίγα.... ίσως η διάσταση να φταίει σε αυτό. Πάντως για βρεγμένο ήταν σχετικά καλά.
-
ουπς 175/60/R15 sorry.
195άρι σε 5.5'άρα ; χλωμό.... για ποιό αμάξι αναφέρεσαι ; για micra Κ12 αποκλείεται na έρχεται από το εργοστάσιο έτσι .
-
195άρι σε 5.5'άρα ; χλωμό.... για ποιό αμάξι αναφέρεσαι ;
Honda Civic VTi. 195/55 R15 σε 5,5J x 15'.
Και πολλοί βάζουν και 195/50 R15.
Δεν έχει πρόβλημα απλώς είναι το ανώτερο πλάτος ελαστικού που μπορεί να πάρει αυτό το πλάτος ζάντας.
-
ίσως δε ξέρω ,πάντως στις δικές μου οπτικά δεν φαίνεται να μπαίνει μεγαλύτερο λάστιχο.Μάλλον θα κάνει 'μάγουλα'.Άλλωστε το 195 για εμένα προσωπικά είναι υπερβολικό, για αυτοκίνητο κάτω από 100 άλογα. Εν πάσει περιπτωση το θέμα μου ήταν τα S-drive και τελικά καταλήξαμε στις διαστάσεις ζάντας. Κανείς εντυπώσεις από αυτά; Σε λίγο όπως πάει θα γράψω εγώ γιατί ήδη έχουν κάνει 400 χλμ.
-
Κανενας;;; Μηπως ολοι καταλαβαινετε τη γλωσσα ειναι αυτα τα αλαμπουρνεζικα και με σνομπαρετε;;;
-
Το πρώτο μου βγάζει access denied, αλλά αν εσύ το βλέπεις κανονικά πρέπει να είναι γερμανικό. Το .de είναι Γερμανία και οι λέξεις του URL είναι επίσης γερμανικές: reifentest (τεστ ελαστικών) και sommer (καλοκαίρι).
Το δεύτερο αρχικά μου θύμισε (χωρίς να είμαι ειδικός) φινλανδικά, αλλά το .ee domain ανήκει στην Εσθονία, οπότε 99% είναι εσθονικά. Οι δύο αυτές γλώσσες συγγενεύουν και μεταξύ τους, αλλά και με τα ουγγρικά.
Καλή τύχη στη μετάφραση!
-
Για το 2ο ρωταγα. ευχαριστω αλλα αντε τωρα να βρω πως μεταφραζεται αυτο... georgex να φανταστω οτι ξερεις για να το ποσταρεις;;
-
Την Παρασκευή άλλαξα από SportContact2 μιας και γλίστραγε πάρα πολύ σε Kumho Ecsta SPT.
-
Θελω να ρωτήσω κάτι.....
Για να μην ανοίξω νεο topic το οποίο μπορεί και να υπάρχει.Τι είναι το ημίσκληρο ελαστικό, και γενικά τα σκληρα - μαλακά κ.λ.π.?
Πως ξέρουμε πιο να προτιμήσουμε για το αυτοκινητό μας? -
Εχει να κάνει με τα 'χημικά' χαρακτηριστικά της γόμας (= του υλικού) του ελαστικού.
Ενα ελαστικό έχει πρόσφυση για 2 λόγους: λόγω των μηχανικών του χαρακτηριστικών (σκελετός, πλαϊνά, πέλμα) και λόγω των χημικών αντιδράσεων που ενεργοποιούνται μεταξύ ελαστικού και οδοστρώματος. Οσο πιο 'δυνατές' είναι αυτές οι χημικές αντιδράσεις τόσο καλύτερα 'κρατάει' το λάστιχο αλλά και τόσο ταχύτερα φθείρεται. Είναι αυτό που λέμε 'μαλακό' λάστιχο. Το αντίθετο για το 'σκληρό' λάστιχο.'Ημίσκληρο' δε νομίζω να υπάρχει σαν όρος, συνήθως λέμε 'ενδιάμεσο' ή 'intermediate' λάστιχο μεταξύ 'σκληρού' και 'μαλακού'. Μήπως εννοείς 'ημισλικ' λάστιχο ? (= κάτι μεταξύ λάστιχου δρόμου και αγωνιστικού).
-
Εξαρτάται αν μιλάμε για την γόμα του ελαστικού ή για τα πλαϊνά του...
Σε γενικές γραμμές, ότι έχω καταλάβει απ' το θέμα ελαστικά:
Στρίβοντας και περνώντας πάνω από ανωμαλίες παραμορφώνεται το πλαϊνό τοίχωμα του ελαστικού. Όσο πιο σκληρό-άκαμπτο είναι, τόσο πιο πολύ θα 'ακούει' το τιμόνι στις στροφές, αλλά και θα αντιδρά στις ανωμαλίες. Αν είμαι περισσότερο μαλακό-εύκαμπτο θα προσφέρει μεγαλύτερη άνεση, αλλά θα 'μαγουλιάζει' στις στροφές.
Όσον αφορά την γόμα του ελαστικού: Η μαλακή γόμα θα ζεσταίνεται πιο εύκολα και θα φτάσει στο σημείο που 'κρατάει' καλά σε λιγότερο χρόνο απ' ότι μια σκληρή γόμα. Το αντίθετο συμβαίνει με τη διάρκεια ζωής τους. Η μαλακή γόμα θα τελειώσει πιο γρήγορα, η σκληρή θα βγάλει περισσότερα χιλιόμετρα.
Άρα είναι θέμα προτεραιοτήτων το τι θα διαλέξει κανείς!
Το ημίσκληρο, δεν ξέρω....Για τυρί μου ακούγεται!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εχει να κάνει με τα 'χημικά' χαρακτηριστικά της γόμας (= του υλικού) του ελαστικού.
Ενα ελαστικό έχει πρόσφυση για 2 λόγους: λόγω των μηχανικών του χαρακτηριστικών (σκελετός, πλαϊνά, πέλμα) και **λόγω των χημικών αντιδράσεων που ενεργοποιούνται μεταξύ ελαστικού και οδοστρώματος. Οσο πιο 'δυνατές' είναι αυτές οι χημικές αντιδράσεις τόσο καλύτερα 'κρατάει' το λάστιχο **αλλά και τόσο ταχύτερα φθείρεται. Είναι αυτό που λέμε 'μαλακό' λάστιχο. Το αντίθετο για το 'σκληρό' λάστιχο.'Ημίσκληρο' δε νομίζω να υπάρχει σαν όρος, συνήθως λέμε 'ενδιάμεσο' ή 'intermediate' λάστιχο μεταξύ 'σκληρού' και 'μαλακού'. Μήπως εννοείς 'ημισλικ' λάστιχο ? (= κάτι μεταξύ λάστιχου δρόμου και αγωνιστικού).
Για ποιες χημικες αντιδρασεις μιλας????
Ποιο συστατικο του ελαστικου ενωνεται με ποιο συστατικο της ασφαλτου/πισσας για να δωσουν τι παραγωγα???
Οσο πιο μαλακη σε υφη/συσταση ειναι η γομα τοσο πιο ευκολα παραμορφωνεται ''αγκαλιαζοντας'' τις μικροανωμαλιες της ασφαλτου με αποτελεσμα να μεγαλωνει ο συντελεστης τριβης και να ''κραταει'' καλυτερα το λαστιχο. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Εξαρτάται αν μιλάμε για την γόμα του ελαστικού ή για τα πλαϊνά του...Σε γενικές γραμμές, ότι έχω καταλάβει απ' το θέμα ελαστικά:
Στρίβοντας και περνώντας πάνω από ανωμαλίες παραμορφώνεται το πλαϊνό τοίχωμα του ελαστικού. Όσο πιο σκληρό-άκαμπτο είναι, τόσο πιο πολύ θα 'ακούει' το τιμόνι στις στροφές, αλλά και θα αντιδρά στις ανωμαλίες. Αν είμαι περισσότερο μαλακό-εύκαμπτο θα προσφέρει μεγαλύτερη άνεση, αλλά θα 'μαγουλιάζει' στις στροφές.
Όσον αφορά την γόμα του ελαστικού: Η μαλακή γόμα θα ζεσταίνεται πιο εύκολα και θα φτάσει στο σημείο που 'κρατάει' καλά σε λιγότερο χρόνο απ' ότι μια σκληρή γόμα. Το αντίθετο συμβαίνει με τη διάρκεια ζωής τους. Η μαλακή γόμα θα τελειώσει πιο γρήγορα, η σκληρή θα βγάλει περισσότερα χιλιόμετρα.
Άρα είναι θέμα προτεραιοτήτων το τι θα διαλέξει κανείς!
**Το ημίσκληρο, δεν ξέρω....Για τυρί μου ακούγεται! **
Διάβασα λάθος....
Έχεις δίκιο για τυριά είναι. Ημισλίκ.....είναι...
Με αυτά τι γίνεται..? -
Ο χρήστης nkaragou έγραψε:
Ενα ελαστικό έχει πρόσφυση για 2 λόγους: λόγω των μηχανικών του χαρακτηριστικών (σκελετός, πλαϊνά, πέλμα) και **λόγω των χημικών αντιδράσεων που ενεργοποιούνται μεταξύ ελαστικού και οδοστρώματος. Οσο πιο 'δυνατές' είναι αυτές οι χημικές αντιδράσεις τόσο καλύτερα 'κρατάει' το λάστιχο **αλλά και τόσο ταχύτερα φθείρεται. Είναι αυτό που λέμε 'μαλακό' λάστιχο. Το αντίθετο για το 'σκληρό' λάστιχο.'Ημίσκληρο' δε νομίζω να υπάρχει σαν όρος, συνήθως λέμε 'ενδιάμεσο' ή 'intermediate' λάστιχο μεταξύ 'σκληρού' και 'μαλακού'. Μήπως εννοείς 'ημισλικ' λάστιχο ? (= κάτι μεταξύ λάστιχου δρόμου και αγωνιστικού).
Ποιο συστατικο του ελαστικου ενωνεται με ποιο συστατικο της ασφαλτου/πισσας για να δωσουν τι παραγωγα???
Οσο πιο μαλακη σε υφη/συσταση ειναι η γομα τοσο πιο ευκολα παραμορφωνεται ''αγκαλιαζοντας'' τις μικροανωμαλιες της ασφαλτου με αποτελεσμα να μεγαλωνει ο συντελεστης τριβης και να ''κραταει'' καλυτερα το λαστιχο.Δηλαδή ένα 'μαλακό' λάστιχο το ζουλάς εύκολα ενώ ένα 'σκληρό' το ζουλάς δυσκολότερα ? Δε νομίζω...
Σκέψου και το ενδεχόμενο να μην είναι άσφαλτος η επιφάνεια...
Εν πάσει περιπτώσει, ειδικός δεν είμαι και δεν επιμένω.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οσο πιο μαλακη σε υφη/συσταση ειναι η γομα τοσο πιο ευκολα παραμορφωνεται ''αγκαλιαζοντας'' τις μικροανωμαλιες της ασφαλτου με αποτελεσμα να μεγαλωνει ο συντελεστης τριβης και να ''κραταει'' καλυτερα το λαστιχο.Δηλαδή ένα 'μαλακό' λάστιχο το ζουλάς εύκολα ενώ ένα 'σκληρό' το ζουλάς δυσκολότερα ? Δε νομίζω...
Σκέψου και το ενδεχόμενο να μην είναι άσφαλτος η επιφάνεια...
Εν πάσει περιπτώσει, ειδικός δεν είμαι και δεν επιμένω.
Η διαφορα δε φαινεται με το ζουληγμα.
Καθε επιφανεια, οσο επιπεδη/λεια και να φαινεται, εχει μικροανωμαλιες οι οιποιες δημιουργουν τις δυναμεις τριβης οταν πανω τους προσπαθουμε να ολισθησουμε.
Ακομη και ο παγος εχει αυτες τις μικροανωμαλιες.
Ουτε και εγω ειμαι ειδικος αν και Χημικος Μηχανικος, οτι θυμαμαι απο αυτα που εμαθα γραφω.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....