-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
...ενώ έχω άποψη από τα ER 300 και τα Τοyo CF1 από τα σύγχρονα.....η οποία είναι;;
-
Σχετικά καλή για τα πρώτα, μετριότατη για τα δεύτερα...
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
δεν ξερω αν διαβασε κανενας το τεστ ελαστικων το 4τροχων...εγω παντως πηρα το περιοδικο και απο οτι ειδα τα micelin energy saver ειναι η εκπληξη του τεστ οπως λενε και οι ιδιοι...
pirelli p zero rosso τοπ μπορστα απο ολα και ακολουθουν τα exalto...τωρα κατα ποσο εμπιστευεται ο καθενας αυτα τα τεστ ειναι αλλο θεμα....γιατι ακουγωνται διαφορα κατα καιρους....
Eγώ μετά από 1000+ χλμ με Pirelli P Zero Rosso σε διάσταση 205-55-16 σε BMW Compact E36 επιβεβαιώνω απόλυτα τους 4Τροχούς!
Χωρίς πολλά λόγια,είναι λαστιχάρες!
Πόσο πήγε το μαλλί; Σε ποιο δείκτη ταχύτητας;
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Eγώ μετά από 1000+ χλμ με Pirelli P Zero Rosso σε διάσταση 205-55-16 σε BMW Compact E36 επιβεβαιώνω απόλυτα τους 4Τροχούς!
380 ευρώ στον Κυριαζή,οπότε μάλλον ακριβότερα στην Κρήτη , σε δείκτη V
-
κυριαζης απτους φθηνοτερους τουλαχιστον στην αθηνα.
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Σχετικά καλή για τα πρώτα, μετριότατη για τα δεύτερα...Τα Toyo CF1 δεν είναι και τα 'δυνατότερα' λάστιχα γιατί έχουν ένα μεγάλο μείον : τα πολύ μαλακά πλαϊνά
Βγαίνουν τα P Zero Rosso σε 205-55-16 σε V ;
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
δεν ξερω αν διαβασε κανενας το τεστ ελαστικων το 4τροχων...εγω παντως πηρα το περιοδικο και απο οτι ειδα τα micelin energy saver ειναι η εκπληξη του τεστ οπως λενε και οι ιδιοι...
pirelli p zero rosso τοπ μπορστα απο ολα και ακολουθουν τα exalto...τωρα κατα ποσο εμπιστευεται ο καθενας αυτα τα τεστ ειναι αλλο θεμα....γιατι ακουγωνται διαφορα κατα καιρους....
Αίσθηση,σιγουριά,κράτημα ωραία-σκληρά πλαινά, και περιέργως, ικανοποιητικότατα σε άνεση....αν σκεφθεί κανείς ότι τιθάσευσαν την ουρά της Compact, αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για εξαιρετικό προιόν, μάλλον το καλύτερο από όσα λάστιχα έχω βάλει στα οικογενειακά αυτοκίνητα κατά καιρούς (και έχω βάλει όλους τους 'θρύλους' και μή πχ Exalto 2 γενεών,RE720 κλπ,ενώ έχω άποψη από τα ER 300 και τα Τοyo CF1 από τα σύγχρονα..)
Δυστυχώς δεν έχω άποψη για τα Continental, αλλά το συμπέρασμα για τα Pirelli δεν αλλάζει..Στο μέλλον θα δώσω αναφορά από την αντοχή τους...
..... To επόμενο ελαστικό στην ίδια διάσταση για το δικό μου ίσως....
-
Όπως είχα γράψει πρίν μερικές μέρες το αμάξι μου φοράει ημισλίκ Kumho V70A μεσαίας γόμας σε συνδιασμό με ελατήρια-αμορτισέρ KW.
Μετά απο 1500 χιλιόμετρα τα λάστιχα έχουν μεγάλη πτώση απόδοσης. Δηλαδή, ενώ ακόμα τα περιθώρια πρόσφυσης είναι ανώτερα απο ενός πολιτικού λάστιχου, πλέον δέν έχουν το δάγκωμα που είχαν στην αρχή που σε ποναγαν τα νεφρά στις στροφες. Πάντως τα μπροστινά ειδικά έχουν πιάσει πολύ μπίχλα στο πέλμα, υποθέτω οτι αν το βάλω πίστα να φύγει το πάνω στρωμα του πέλματος θα βελτιωθεί το κράτημα.
Αυτό που μου αρέσει πάντως είναι οτι δέν τσιρίζουν καθόλου στις στροφές και όταν ζεσταθούν το ABS δέν μπαίνει με τίποτα ακόμα και αν πατήσω τέρμα το πετάλι του φρένου. Απο φθορά δέν έχουν ακόμα κάτι φοβερό και είναι ομοιόμορφη. Μάλλον απο το χαμήλωμα πήρε λίγο αρνητικό κάμπερ και πλέον δέν τα τρώει εξωτερικά όπως πρίν.
Τα KW θα μπορούσαν να είναι και λίγο πιό σκληρά.
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Τα Toyo CF1 δεν είναι και τα 'δυνατότερα' λάστιχα γιατί έχουν ένα μεγάλο μείον : τα πολύ μαλακά πλαϊνά
Συμφωνα με το site τους ναι http://www.pirelli.co.uk/web/catalog/ca ... AR-SUV-VAN .
-
Το 207 φορά εργοστασιακά 205/45/17 Pirelli PZero Nero (σκληρό και απόλυτο και μάλλον δεν ζεστένεται ποτέ)
Μπορεί κάποιος να μου εξηγησει γιατί οι κατασκευαστές ελαστικών προτείνουν για αυτό το αυτοκίνητο: 195/55/16 ως αντικατάσταση του εργοστασιακού ελαστικού;
Μπήκα σε BF GOODRICH και MICHELIN και οι δύο προτείνουν ελαστικό 195/55/16 ....
-
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
δεν ξερω αν διαβασε κανενας το τεστ ελαστικων το 4τροχων...εγω παντως πηρα το περιοδικο και απο οτι ειδα τα micelin energy saver ειναι η εκπληξη του τεστ οπως λενε και οι ιδιοι......ένα τεστ με πολλά αμφιλεγόμενα σημεία - κυρίως ως προς την επιλογή των μοντέλων των ελαστικών, αλλά και την έλλειψη μετρήσεων στο βρεγμένο (τελείως απαράδεκτο).
Από τα (λίγα) ενδιαφέροντα σημεία του είναι η πολύ μικρότερη αντίσταση κύλισης του Turanza ER300 με δείκτη V σε σχέση με το ίδιο λάστιχο δείκτη H. Προφανώς, ο σκληρότερος σκελετός του V μειώνει τις παραμορφώσεις του ελαστικού οι οποίες καταναλώνουν ενέργεια.
Για όσους αναρωτιούνται, τα δυο λάστιχα (H και V) έδωσαν κατά τα άλλα σχεδόν πανομοιότυπες μετρήσεις. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Το 207 φορά εργοστασιακά 205/45/17 Pirelli PZero Nero (σκληρό και απόλυτο και μάλλον δεν ζεστένεται ποτέ)Μπορεί κάποιος να μου εξηγησει γιατί οι κατασκευαστές ελαστικών προτείνουν για αυτό το αυτοκίνητο: 195/55/16 ως αντικατάσταση του εργοστασιακού ελαστικού;
Ναι γιατί το αμάξι σε κάποιες εκδόσεις του βγαίνει με 16αρα. Για την ακρίβεια σαν πρώτη τοποθέτηση προτείνεται η 195/55/16 και σαν επιλογή (option) η 17αρα με 205/45/17.
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Τα Toyo CF1 δεν είναι και τα 'δυνατότερα' λάστιχα γιατί έχουν ένα μεγάλο μείον : τα πολύ μαλακά πλαϊνά
Συμφωνα με το site τους ναι http://www.pirelli.co.uk/web/catalog/ca ... AR-SUV-VAN .
...και σύμφωνα με αυτά που διαβάζω στα λάστιχα που φοράω, πάλι ναι!!
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το 207 φορά εργοστασιακά 205/45/17 Pirelli PZero Nero (σκληρό και απόλυτο και μάλλον δεν ζεστένεται ποτέ)
Μπορεί κάποιος να μου εξηγησει γιατί οι κατασκευαστές ελαστικών προτείνουν για αυτό το αυτοκίνητο: 195/55/16 ως αντικατάσταση του εργοστασιακού ελαστικού;
Ναι γιατί το αμάξι σε κάποιες εκδόσεις του βγαίνει με 16αρα. Για την ακρίβεια σαν πρώτη τοποθέτηση προτείνεται η 195/55/16 και σαν επιλογή (option) η 17αρα με 205/45/17.
Kαι γιατί το δίνουν στάνταρ με 17άρα; Για να διαλύεται το αυτοκίνητο μάλλον ...
-
παιζει μια μειωση τιμων στα 225/45/17 απο τις εταιρειες...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
η 17αρα του πάντως το ομορφαίνει πολύ
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αν τα αλλάξεις και πουλήσεις τα υπάρχοντα, σφύρα.
-
Κάνει στο 307 σου; Νομίζω ότι είναι πιο πλατιά του 207. Νομίζω...
-
Ναι, μια χαρά μπαίνουν.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
παιζει μια μειωση τιμων στα 225/45/17 απο τις εταιρειες...Πες μας τις τιμές φίλε. Πήρε ο αδερφός μου κάτι τιμές από γνωστό λαστιχά στο ΙΚΕΑ.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....