-
Σήμερα επιτέλους, μπήκαν τα νέα λάστιχα στο Υ. Τα ....πολυαγαπημένα μου Michelin Pilot Exalto σε 195/50/15 V82!
Το κουστουμάκι βγήκε κομματάκι βαρύ, αφού είπα να γίνει σωστά η δουλειά και πέταξα τα αντίβαρα από τις ζάντες ισιώνοντάς τες... 3 ισιώματα και μια ευθυγράμμιση αργότερα, βρέθηκα ξαλαφρωμένως κατά 395€ συνολικά!Τα λάστιχα 290€, η κάθε ζάντα 25€ και η ευθυγράμμιση 30€...
Δεν βαριέσαι, τουλάχιστον νιώθω σαφώς καλύτερα με το αυτοκίνητό μου πλέον. Επίσης, δείχνουν πανέμορφα πάνω στο Υ! Κατά κάποιο μαγικό τρόπο δείχνουν και φαρδύτερα!
Τα προηγούμενα Bridgestone Potenza RΕ720 στην ίδια διάσταση, είχαν κάνει κάτι παραπάνω από 40Κ χιλιόμετρα και έχοντας 4 χρόνια στην πλάτη τους... Και για άλλα τόσα να τα κρατούσα, μάλλον πέλμα θα είχαν ακόμη... Αλλά το κράτημα είχε πάει περίπατο...
-
Τα κράτησες να τα δώσεις στον HUNTER;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Τα κράτησες να τα δώσεις στον HUNTER;Του είπα να τα κρατήσει μήπως τα βάλουμε στο εταιρικό που έφαγε τα Turanza πριν τα 40Κ! Πρέπει να είναι τα μοναδικά Bridgestone Turanza που τρώγεται το πέλμα τόσο νωρίς! Και το κατόρθωμα αφορά GPunto με 77 ατίθασα άτια...
Αν τελικά αλλάξουν τα σχέδια, να τα στείλω δεματάκι στον Hunter; Πρέπει να είναι και η διάσταση που θέλει!
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Στα SC2 ο σχεδιασμός του πέλματος αφήνει τέτοια κενά (οι χαράξεις στο κέντρο εχουν κενά μισό εκατοστό) που εύκολα παγιδεύουν πετραδάκια. Εγώ πάντως την επόμενη φορά θα βάλω κάτι πιο αθόρυβο και πολιτισμένο όσον αφορά το κοπάνημα στις λακούβες, αφού τελικά δεν είμαι τόσο σμπορ τύπος για να εκμεταλλεύομαι συχνά την πρόσφυσή τους (με έχουν σώσει πάντως από δύσκολες στιγμές).Ποτέ δεν είχα θέμα με τα SC2, ίσα ίσα επειδή είναι αρκετά μεγάλα τα αυλάκια δεν παγιδευόντουσαν πετραδάκια!
Goodyear -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Χωρίς προκατάληψη, να τα δοκιμάσεις τα Kumho... Μπορεί να δεις ότι δεν ήταν λεφτά για πέταμα! Και μετά ίσως οι επιλογές να γίνουν ακόμα πιο δύσκολες!Λες ε?? Εσύ έχεις βάλει ποτέ KUMHO??
-
Καλημέρα, ψήνομαι να αλλάξω ελαστικά σε διάσταση 195/55/R15. Είχα για κάποια χρόνια Continental Premium Contact 2 και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Πιστεύετε οτι υπάρχει κάποιο άλλο αξιόλογο που θα μπορούσα να το αντικαταστήσω;
Με ενδιαφέρει κυρίως το κράτημα και μετά έρχεται θόρυβος-άνεση.Και κάτι δευτερεύον, για τα firestone τι γνώμη έχετε γενικά;
-
Όταν η ζάντα έχει αισθητήρα πίεσης, το παραπάνω βάρος στο σημείο της βαλβίδας πρέπει να αναιρεθεί με κάποιο αντίβαρο απέναντι, σωστά;
Την ημέρα που άλλαξα τα λάστιχα, υπήρχε και ένα Cayenne S για αλλαγή που είχε τους αισθητήρες του εργοστασίου. Ήταν πανομοιότυπη ιστορία με τους aftermarket πάντως...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Χωρίς προκατάληψη, να τα δοκιμάσεις τα Kumho... Μπορεί να δεις ότι δεν ήταν λεφτά για πέταμα! Και μετά ίσως οι επιλογές να γίνουν ακόμα πιο δύσκολες!Λες ε?? Εσύ έχεις βάλει ποτέ KUMHO??
Ναι είχα βάλει τα 758 Powerstar σε 195/70-14. Θυμάμαι ότι με είχαν εντυπωσιάσει ευχάριστα, άμεσο ζέσταμα, μάλλον μαλακά, περισσότερη πρόσφυση όχι μόνο από όσο περίμενα αλλά από όση δικαιούτο το αυτοκίνητο. Αρκετή φθορά (όπως όλα τα λάστιχά μου ακόμα και χωρίς πολλά χλμ...) και ικανοποιητική διάρκεια πάνω από 2-2,5 χρόνια (τόσο κρατάνε τα λάστιχά μου...). Δεν αλλάχθησαν με άλλα, απλά απαλλάχτηκα από το αυτοκίνητο ανακυκλώνοντάς το...
Τόσο η διάσταση όσο και το αυτοκίνητο (Mercedes 200/8 του 1968) δεν είναι συγκρίσιμου στυλ με το δικό σου και η απόδοση ενός μοντέλου ελαστικών δεν εγγυάται την απόδοση και άλλων.
Θα ήθελα επίσης να υπενθυμίσω ότι ο καθένας μας οδηγάει διαφορετικά και έχει διαφορετικές αντιλήψεις αλλά και απαιτήσεις... οπότε καμιά φορά ο παράδεισος του ενός είναι η κόλαση του άλλου.... Για αυτό όμως τα λέμε εδώ, για να ακουστούν όλοι. Τολμώ λοιπόν να αναφέρω, με κίνδυνο να απωλέσω την όποια αξιοπιστία και εκτίμηση έχω τυχόν κερδίσει, ότι κάποτε ελάτρεψα τα Marangoni Trio! -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Καλημέρα, ψήνομαι να αλλάξω ελαστικά σε διάσταση 195/55/R15. Είχα για κάποια χρόνια Continental Premium Contact 2 και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Πιστεύετε οτι υπάρχει κάποιο άλλο αξιόλογο που θα μπορούσα να το αντικαταστήσω;
Με ενδιαφέρει κυρίως το κράτημα και μετά έρχεται θόρυβος-άνεση.Και κάτι δευτερεύον, για τα firestone τι γνώμη έχετε γενικά;
Φίλε μου, έχω τον ίδιο προβληματισμό με σένα. Θέλω να αλλάξω τα Continental, στην ίδια διάσταση με τα δικά σου, περισσότερο έτσι για αλλαγή, ενώ είμαι πολύ ευχαριστημένος. Στην adac λέει πολύ καλά, και φτηνά, τα Vredestein Sportrac 3, ειδικά στη βροχή. Δεν μπόρεσα να βρω κανέναν να τα φοράει να ρωτήσω. Έστειλα ένα mail στην Ikaros, που είναι ο αντιπρόσωπος, για πληροφορίες, αλλά ακόμη μου απαντάνε... Φαίνεται είναι καλοί επαγγελματίες.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Χωρίς προκατάληψη, να τα δοκιμάσεις τα Kumho... Μπορεί να δεις ότι δεν ήταν λεφτά για πέταμα! Και μετά ίσως οι επιλογές να γίνουν ακόμα πιο δύσκολες!
Λες ε?? Εσύ έχεις βάλει ποτέ KUMHO??
Ναι είχα βάλει τα 758 Powerstar σε 195/70-14. Θυμάμαι ότι με είχαν εντυπωσιάσει ευχάριστα, άμεσο ζέσταμα, μάλλον μαλακά, περισσότερη πρόσφυση όχι μόνο από όσο περίμενα αλλά από όση δικαιούτο το αυτοκίνητο. Αρκετή φθορά (όπως όλα τα λάστιχά μου ακόμα και χωρίς πολλά χλμ...) και ικανοποιητική διάρκεια πάνω από 2-2,5 χρόνια (τόσο κρατάνε τα λάστιχά μου...). Δεν αλλάχθησαν με άλλα, απλά απαλλάχτηκα από το αυτοκίνητο ανακυκλώνοντάς το...
Τόσο η διάσταση όσο και το αυτοκίνητο (Mercedes 200/8 του 1968) δεν είναι συγκρίσιμου στυλ με το δικό σου και η απόδοση ενός μοντέλου ελαστικών δεν εγγυάται την απόδοση και άλλων.
Θα ήθελα επίσης να υπενθυμίσω ότι ο καθένας μας οδηγάει διαφορετικά και έχει διαφορετικές αντιλήψεις αλλά και απαιτήσεις... οπότε καμιά φορά ο παράδεισος του ενός είναι η κόλαση του άλλου.... Για αυτό όμως τα λέμε εδώ, για να ακουστούν όλοι. Τολμώ λοιπόν να αναφέρω, με κίνδυνο να απωλέσω την όποια αξιοπιστία και εκτίμηση έχω τυχόν κερδίσει, ότι κάποτε ελάτρεψα τα Marangoni Trio!Thanks για τις πληροφορίες...
-
Για τα παιδια που ψαχνουν 195/55/15 καλυτερα να πανε σε 195/50/15 που θα γλυτωσουν ενα 100αρικο.
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Για τα παιδια που ψαχνουν 195/55/15 καλυτερα να πανε σε 195/50/15 που θα γλυτωσουν ενα 100αρικο.Μάλλον εννοείς σε 205/50/15 γιατί αλλιώς με τη διάσταση που προτείνεις, μειώνεται η περίμετρος του ελαστικού (και άρα το βήμα).
(ή ας πάει σε 185/60/15... Πάλι θα κερδίσει χρήματα... ) -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Για τα παιδια που ψαχνουν 195/55/15 καλυτερα να πανε σε 195/50/15 που θα γλυτωσουν ενα 100αρικο.
Μάλλον εννοείς σε 205/50/15 γιατί αλλιώς με τη διάσταση που προτείνεις, μειώνεται η περίμετρος του ελαστικού (και άρα το βήμα).
Και;
-
Για τί μείωση συζητάμε? Αν είναι στο 3% είσαι οκ
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Για τί μείωση συζητάμε? Αν είναι στο 3% είσαι οκειναι στο -3.3854
http://www.glavopoulos.gr/arthra/tires/ ... are_gr.htm -
Ας μας πει κανεις τι προβλημα υπαρχει με αυτο
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Ας μας πει κανεις τι προβλημα υπαρχει με αυτοhttp://www.glavopoulos.gr/arthra/tires/ ... are_gr.htm
βαζεις τις διαστασεις που θες και σου βγαζει τις διαφορες στην ένδειξη του ταχύμετρου που προκυπτουν απο την αλλαγη στην διάμετρο μεταξύ των ελαστικών -
Το 'πρόβλημα' είναι ότι αλλάζει η τελική σχέση μετάδοσης, κι εν προκειμένω γίνεται πιο κοντή. Επίσης χαμηλώνει ελαφρώς το αμάξι.
Δευτερεύον πρόβλημα είναι η λανθασμένη ένδειξη στο ταχύμετρο.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Για τί μείωση συζητάμε? Αν είναι στο 3% είσαι οκΑν η διαφορά είναι πάνω απο 3% τί γίνεται. Εγώ που αυτή τη στιγμή είμαι κάπου στο μείον 8% δέν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα περα απο το οτι το κοντέρ ψεύδεται ασύστολα.
-
Εσύ παίζει να έχεις αλλάξει 100 φορές ελαστικά και ζάντες στην δύσμοιρη την C4 σου βάζοντας ότι πιο κουλό βρεις!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....