-
prenium contact 2 με H δεικτη εννοειτε ή για κατι πιο σπορτιφ
sport contact 2 με H δεικτη...
-
Δε ξέρω αν έχει τεθεί ξανά η ερώτηση , αλλά σε Micra K12 1.4 racing πόσο θα επηρεάσει η μετάβαση από τα μαμίσια 175/60/R15 σε 185/55/R15 και πόσο σε 195/50/R15 ; Θα χάσει σε τελική ή/και επιτάχυνση και θα αυξηθεί η κατανάλωση ;
Ξέρω για τη διαφορά στη τιμή αλλά με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η διαφορά στις επιδόσεις αλλά κυρίως στη κατανάλωση.
’Οσον αφορά τη μάρκα ειμαι για continental premium contact 2 μαλλον ,ειδικά αν η διάσταση που τελικά θα επιλέξω είναι τα 185αρια. -
Ο χρήστης bluemicraR έγραψε:
Δε ξέρω αν έχει τεθεί ξανά η ερώτηση , αλλά σε Micra K12 1.4 racing πόσο θα επηρεάσει η μετάβαση από τα μαμίσια 175/60/R15 σε 185/55/R15 και πόσο σε 195/50/R15 ; Θα χάσει σε τελική ή/και επιτάχυνση και θα αυξηθεί η κατανάλωση ;
Ξέρω για τη διαφορά στη τιμή αλλά με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η διαφορά στις επιδόσεις αλλά κυρίως στη κατανάλωση.
’Οσον αφορά τη μάρκα ειμαι για continental premium contact 2 μαλλον ,ειδικά αν η διάσταση που τελικά θα επιλέξω είναι τα 185αρια.Η διάστασή μου είναι 185/55/15 και ο μόνος λόγος που θα πήγαινα σε 195/50 θα ήταν οι παράλογα υψηλότερες τιμές των 185/55 (χωρίς να καταλαβαίνω ποτέ τον λόγο...). Για τα συγκεκριμένα Continental που αναφέρεις, τα οποία έχω ως πρώτης τοποθέτησης και είχα ρωτήσει από περιέργεια πόσο κοστίζουν, για να 'χω μια ιδέα, όταν έλθει (κάποτε...) η ώρα της αντικατάστασης, έχω ακούσει τιμές που αγγίζουν τα 500 ευρώ (με τα εργατικά) !!
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, ανακάλυψα και κάποια άλλα ελαστικά, που φαίνονται να είναι και φθηνότερα, αλλά και ικανά σε απόδοση. Τα σημειώνω, μήπως κάποιος φίλος τα 'χει χρησιμοποιήσει και μπορεί να μοιραστεί μαζί μας τη γνώμη του: Vredestein Hi-Trac και Sportrac-2, Falken-Ohtsu ZE 512, Kumho KH-11, BF-Goodrich Profiler 2, Nokian NRHi και Yokohama c-drive. -
δε ξέρω για τιμές τοποθέτησης (θεωρώ ότι συμπεριλαμβάνονται στη τιμή αγοράς) αλλά τα 185/55/15 και τα 175/60/15 ,που φοράω, παίζουν στις ίδιες τιμές με διαφορά μερικών ευρώ . Το ίδιο ισχύει και στη διαφορά τιμής μεταξύ μάρκας. Ξενινάνε από 340 και φτάνουν τα 380 άντε 400 τα ακριβότερα.Τα conti premiumcontact 2 μερικοί μου έχουν πει 340 άλλοι 360 άλλοι και 380. Τα 195 πάνε κάπου στα 250...!!!!
Ακόμα πάντως αναρωτίεμαι για το θέμα κατανάλωσης και διαφοράς επιδόσεων σε περίπτωση αλλαγής διάστασης.
Βέβαια είναι 100% σίγουρο ότι το micra racing χρειάζεται το 185άρι. Το 175 είναι μάλλον μικρό.... -
Για δείτε και αυτό...
Ένα T1-R μετά από μερικά διασκεδαστικά χιλιόμετρα στην εθνική οδό Ηρακλείου-Ρεθύμνου...
Είναι τα πρώτα γρήγορα χιλιόμετρα που τους βάζω και μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα, παρόλο που λόγω κίνησης και λίγο... σκουριάσματος δικού μου, δεν το πήγα πολλές φορές οριακά. Πάντως, το λαστιχάκι είναι αστεράτο. Στην επιστροφή δε, που ήταν πολύ ζεστό (πολύ ζεστό λέμε), σε ένα σημείο μέσα στο Ηράκλειο που συνήθως παίζω λίγο με το γκάζι και γλιστράει το πίσω μέρος, σήμερα ήταν σταθερότατο...Το αμάξι πάντως παραμένει πολύ διασκεδαστικό στις στροφές και είναι κάτι τέτοιες στιγμές που ξεχνάω και τριξίματα και τα πάντα!!! (άλλωστε, στις 5000-6000 σαλ του κινητήρα, δεν ακούγονται και πολλά πράγματα πέρα απ' τον ήχο που κάνει... )
-
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΕΣ! ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΨΑΝΧΩ ΝΑ ΒΡΩ ΛΑΣΤΙΧΑ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 205/55/16. ΤΟ ΦΟΡΑΩ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΤΡΑ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤURΑΝΖΑ ΕR 300. ΕΠΕΙΔΗ ΚΟΠΑΝΑΝΕ ΠΟΛΥ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΩΜΑΛΙΑ.ΨΑΧΝΩ ΚΑΤΙ ΣΕ ΜΑΛΑΚΟ. ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΣ CONTI PREMIUM 2. ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ P7. ΚΑΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ?
ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΕΡΩΤΗΝΑ ΝΟΥ ΟΜΩς ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΑΣΤΙΧΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΑΚΟΥΣΑ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ 400 - 580! ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ (ΜΑΡΚΑ &ΔΙΑΣΤΑΣΗ). ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΤΑ ΦΤΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΩΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΧΩΡΕς ΟΠΩΣ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΙΝΑ. ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΟΜΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ. ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ? ΜΥΘΟΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ????? -
Ο χρήστης santzo έγραψε:
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΕΣ! ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΨΑΝΧΩ ΝΑ ΒΡΩ ΛΑΣΤΙΧΑ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 205/55/16. ΤΟ ΦΟΡΑΩ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΤΡΑ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤURΑΝΖΑ ΕR 300. ΕΠΕΙΔΗ ΚΟΠΑΝΑΝΕ ΠΟΛΥ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΩΜΑΛΙΑ.ΨΑΧΝΩ ΚΑΤΙ ΣΕ ΜΑΛΑΚΟ. ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΣ CONTI PREMIUM 2. ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ P7. ΚΑΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ?
ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΕΡΩΤΗΝΑ ΝΟΥ ΟΜΩς ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΑΣΤΙΧΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΑΚΟΥΣΑ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ 400 - 580! ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ (ΜΑΡΚΑ &ΔΙΑΣΤΑΣΗ). ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΤΑ ΦΤΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΩΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΧΩΡΕς ΟΠΩΣ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΙΝΑ. ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΟΜΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ. ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ? ΜΥΘΟΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ?????Mυθος θα ελεγα.
Εινα καθαρα θεμα το ποσο θελει να κερδισει ο λαστιχας σε σχεση και με το ποσα κομματια πουλαει.
Εγω εβαλα πριν 2 χρονια goodyear F1 195-50-15 με 250 ευρω made in grmany,οταν οι αλλοι πουλαγαν απο 300 και πανω.
Ο συγκεκριμενος λαστιχας εχει τρελη καταναλωση και κρατα το κοστος χαμηλα. -
525 ευρώ είναι η προτεινόμενη λιανική τιμή για μια τετράδα σε δείκτη H. 580 είναι ληστεία, εκτός αν σου έδωσαν τιμές για δείκτη V ή W. 400 ευρώ πάλι είναι πολύ χαμηλό. Πιθανόν χρεώνουν την εργασία ξεχωριστά. Λάστιχα μαιμού δέν υπάρχουν.
-
Ο χρήστης santzo έγραψε:
ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΕΡΩΤΗΝΑ ΝΟΥ ΟΜΩς ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΑΣΤΙΧΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΑΚΟΥΣΑ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ 400 - 580! ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ (ΜΑΡΚΑ &ΔΙΑΣΤΑΣΗ). ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΤΑ ΦΤΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΩΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΧΩΡΕς ΟΠΩΣ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΙΝΑ. ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΟΜΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ. ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ? ΜΥΘΟΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ?????για τα Ρ7 έχω μόνο άσχημα να πω. Στα θετικά τους ήταν ο θόρυβος σε ταξίδι και η πρόσφυση σε ξεκίνημα. Είναι περισσότερο ταξιδιάρικο ελαστικό. Σε αλλεπάλλες στροφές γλιστρούσε και έπρεπε να το μάθεις να μην γίνει επικίνδυνο. Πάντα βέβαια σε αυτή τη διάσταση.
Έχω να προτείνω continental sportcontact 2 (το 3 τώρα κυκλοφόρησε και δεν έχω ιδέα) και Michelin Exalto . Τα F1 όλοι λένε ότι είναι κορυφή. Τα 050 ακουγονται επίσης πολύ τελευταία. Διαλέγεις και παίρνεις. -
Eχόντας F1 και βάζοτντας RE050A, το 2ο είναι καλύτερο σε προσφύση σε όλες τις συνθήκες.
-
τα εχεις πολλα χλμ τα RE050A? Αντεχουν ή εχουν χασει αποτελεσματικοτητα?
-
τάχω 1 track day και 5000 χλμ
Αν και έφαγε λίγο πέλμα το track day μια χαρά κρατάνε μην πω καλύτερα.
Ενα άλλο θετικό είναι το ότι έχουν πολύ καλύτερη άνεση στις ανωμαλίες από τα F1. -
τα 'Α' τι διαφορα εχουν απο τα απλα?
-
το Α είναι Η διαφορά.
Πιο ενισχυμένα πλαινά αν δεν κάνω λαθος.
Δεν είμαι σίγουρος.Κοίτα λίγο στο site μπας και λέει...
-
Kάτι βρήκα
http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp ... nza+RE050A
και
http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp ... enza+RE050 -
τελικά έχει διαφορά και το πέλμα.
-
το κακο ειναι οτι δεν βγαινει σε 15''
-
Τιμές ξέρουμε για 050 σε 205/55/16?
-
Μόλις είδα ότι σε 16'' δεν βγαίνουν τα 'Α', αλλά τα απλά και μόνο σε 225/50/16
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Μόλις είδα ότι σε 16'' δεν βγαίνουν τα 'Α', αλλά τα απλά και μόνο σε 225/50/16
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....