-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Έχω ένα yaris 1.0 του 2001. Τα λάστιχα που φοράει είναι διάστασης 175/65R14.
Τώρα φορούσα τα michelin energy που διάβασα παραπάνω πως είναι τραγικά. Πάντως εμένα δεν μου φάνηκαν και τόσο χάλια. Τώρα λέω να πάω σε michelin energy saver ή σε Bridgestone B250 ποιό από τα δύο προτίνετε; Αν υπάρχει και κάποιο άλλο που θεωρείτε καλύτερο πέιτε μου.Βγαίνουν τα Premium Contanct στη διάσταση του Άγγελου; Αν ναι, τότε αυτά ασυζητιτί
Ναι υπάρχουν βρήκα αυτά στο site της continental ContiPremiumContact 2 175/65R14 82T
Τα έχεις δοκιμάσει είναι μαλακά; Θέλω να είναι ασφαλή στις στροφές γιατί κάνω πολύ συχνά Θεσσαλονίκη Γιάννενα.Σε αυτή τη διάσταση τα είχα προτείνει για το Colt 1.3 του αδερφού μου, αλλά ο λαστιχάς του, τού είπε ότι αυτό το μέγεθος δεν εισάγεται στην Ελλάδα...Αλήθεια, ψέματα, δε ξέρω...Πάντως όντως στον ευρωπαικό κατάλογο της εταιρείας υπάρχει.
Γιατί δεν πάτε στη διάσταση 185/60/14 όπου λογικά θα έχει περισσότερες επιλογές ελαστικών; είναι πολύ μικρή η μείωση της διαμέτρου (από 583 σε 578 χιλ.)
Δεν έχει αυτή την διάσταση στο manual και δεν θέλω να βάλω μια διάσταση που δεν συνιστάται.
-
@aggelosf
αν κανεις ταξιδια θελεις ενα λαστιχο με σκληρη γομα.σου συνιστω πιρελι η μπριντσεστον. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
@aggelosf
αν κανεις ταξιδια θελεις ενα λαστιχο με σκληρη γομα.σου συνιστω πιρελι η μπριντσεστον.Τελικά έλεγα να ξαναπάω στα Michelin που μου άρεσαν και άντεξαν 3,5 χρόνια.
Bridgestone είχα δοκιμάσει τα παλιά τα Β200 τώρα τα Β250 δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλύτερα. Ήταν υπερβολικά σκληρά τα bridgestone Β200 και γλιστρούσαν πολύ μέσα στην πόλη και σε στροφές. Αλλά για αυτοκινητόδρομο ενοείται ήταν οκ -
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
@aggelosf
αν κανεις ταξιδια θελεις ενα λαστιχο με σκληρη γομα.σου συνιστω πιρελι η μπριντσεστον.Τελικά έλεγα να ξαναπάω στα Michelin που μου άρεσαν και άντεξαν 3,5 χρόνια.
Bridgestone είχα δοκιμάσει τα παλιά τα Β200 τώρα τα Β250 δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλύτερα. Ήταν υπερβολικά σκληρά τα bridgestone Β200 και γλιστρούσαν πολύ μέσα στην πόλη και σε στροφές. Αλλά για αυτοκινητόδρομο ενοείται ήταν οκτα bridgestone γενικα εχουν σκληρη γομα αλλα οταν ζεσταθουν ειναι πολυ καλα.
εγω τα προτιμω γιατι εχουν και γερο πλαινο και αντεχουν σε λακουβες κτλ.γιοκοχαμα που ειχα βαλει π.χ εβγαζαν καρουμπαλα. -
@aggelosf
Bridgestone είχα δοκιμάσει τα παλιά τα Β200 τώρα τα Β250 δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλύτερα. Ήταν υπερβολικά σκληρά τα bridgestone Β200 και γλιστρούσαν πολύ μέσα στην πόλη και σε στροφές. Αλλά για αυτοκινητόδρομο ενοείται ήταν οκτα bridgestone γενικα εχουν σκληρη γομα αλλα οταν ζεσταθουν ειναι πολυ καλα.
εγω τα προτιμω γιατι εχουν και γερο πλαινο και αντεχουν σε λακουβες κτλ.γιοκοχαμα που ειχα βαλει π.χ εβγαζαν καρουμπαλα.Ποιά bridgestone έχεις εσυ;
Το καινουριο mondeo που πήρε ο πατέρας μου φοράει τα bridgestone Ponenza RE050A και είναι απλά φοβερό λάστιχο. Αλλά στις μικρές κατηγορίες δεν ξέρω πώς είναι τα bridgestone τώρα. -
185/60/14 Turanza ER300 φοραω.ειναι αθορυβο με καλη προσφυση και στο βρεγμενο και γενικα με τα τοσα που τραβαει αντεχει.αλλα δεν τα βγαζει στην δικη σου διασταση.
εσυ πας για B-330 EVOειναι λιγο κατωτερα. -
185/60/14 Turanza ER300 φοραω.ειναι αθορυβο με καλη προσφυση και στο βρεγμενο και γενικα με τα τοσα που τραβαει αντεχει.αλλα δεν τα βγαζει στην δικη σου διασταση.
εσυ πας για B-330 EVOειναι λιγο κατωτερα.To site ths bridgestone προτίνει για yaris b250 για 14άρες και β330 για 13άρες. Άρα πάω για Β250.
-
εσυ πας για B-330 EVOειναι λιγο κατωτερα.To site ths bridgestone προτίνει για yaris b250 για 14άρες και β330 για 13άρες. Άρα πάω για Β250.
νομιζω οτι δεν θα πρεπει να εχουν διαφορες.οποιο θελεις βαζεις.ρωτα και στο βουλκανιζατερ να σου πουν.
-
To B330 EVO έχει πεθάνει εδώ και καιρό και έχει αντικατασταθεί από το B250. Το site είναι ανενημέρωτο. Επίσης, αν η ζάντα είναι 5.5 ιντσών πλάτος (που είναι και το πιθανότερο), το να πας από 175/65 σε 185/60R14 είναι πολύ καλή κίνηση.
-
@aggelosf
Bridgestone είχα δοκιμάσει τα παλιά τα Β200 τώρα τα Β250 δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλύτερα. Ήταν υπερβολικά σκληρά τα bridgestone Β200 και γλιστρούσαν πολύ μέσα στην πόλη και σε στροφές. Αλλά για αυτοκινητόδρομο ενοείται ήταν οκ+1 για τα Michelin για τέτοια χρήση
-
185/60/14 Turanza ER300 φοραω.ειναι αθορυβοΑυτό είναι σαν ανέκδοτο, αθόρυβο το ER 300
-
Μακρυά από αυτά τα Bridgestone...μακρυά!
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Αυτό είναι σαν ανέκδοτο, αθόρυβο το ER 300Αρκετοί λένε ότι το ER300 είναι αθόρυβο, ενώ το ίδιο λέει και το τεστ του adac. Εσύ με ποιο λάστιχο το συνέκρινες και σου φάνηκε θορυβώδες και σε ποια διάσταση;
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
185/60/14
Αυτό είναι σαν ανέκδοτο, αθόρυβο το ER 300
Μπαμπη μήπως μπερδεύεσαι με το ER30 που είχε από το εργοστάσιο τα αυτοκίνητα μας; δεν έχει καμιά σχέση το ένα με το άλλο.
-
Κάτι άλλο. Είδα τα Vredestein Sportrac 3 να τα βαθμολογούν πολύ καλά και η Adac και το Tyre test, είναι δε και σε πολύ καλή τιμή. Τα έχει δοκιμάσει κανείς; Έχει άποψη;[/quote]
Τελικά κανείς δεν έχει άποψη για τα συγκεκριμένα λάστιχα; Κρίμα...
-
Ο χρήστης Gth έγραψε:
Κάτι άλλο. Είδα τα Vredestein Sportrac 3 να τα βαθμολογούν πολύ καλά και η Adac και το Tyre test, είναι δε και σε πολύ καλή τιμή. Τα έχει δοκιμάσει κανείς; Έχει άποψη;Τελικά κανείς δεν έχει άποψη για τα συγκεκριμένα λάστιχα; Κρίμα...[/quote]
Τη Δευτέρα θα βάλω τα Vredestein Quatrac 3 τα οποία είναι All Weather αδερφέ, είναι ότι κοντινότερο στη μάρκα αυτή......μπορώ να σου πω εντυπώσεις μετά, δεν ξέρω εάν βοηθάει αυτό....
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Αυτό είναι σαν ανέκδοτο, αθόρυβο το ER 300
Αρκετοί λένε ότι το ER300 είναι αθόρυβο, ενώ το ίδιο λέει και το τεστ του adac. Εσύ με ποιο λάστιχο το συνέκρινες και σου φάνηκε θορυβώδες και σε ποια διάσταση;
Καταρχήν με το Michelin Pilot Primacy που φοράω στο Mazda μου. Οσοι γνωστοί μου το έχουν βάλει λένε πως, αν και είναι πολύ καλύτερο απο το προηγούμενο ER30, εντούτοις είναι ακόμη θορυβώδες ειδικά μετά από 15-20Κ χλμ που σκληραινει η γόμα του και ακούγεται σαν ξύλινο (!)
Ακόμη το σύγκρινα και με Conti PremiumContact2 (φίλου μου) που σε σχέση με το ER300 είναι πολύ πιό αθόρυβοΜπαμπη μήπως μπερδεύεσαι με το ER30 που είχε από το εργοστάσιο τα αυτοκίνητα μας; δεν έχει καμιά σχέση το ένα με το άλλο.
Γιάννη το ξέρω αλλά και πάλι είναι πίσω σε σχέση με άλλα λάστιχα. Το έβαλα συνειδητά στης αδερφής μου σε διάσταση 185/60/14 αλλά εκεί με ενδιέφερε κυρίως ή αντοχή του και τα πιό σκληρά πλαϊνά του παρά ο θόρυβος που παράγει
-
Εχεις κανεις εμπειρία απο τα yokohama που φορανε τα νεα yaris? οδηγησα ενα χθες με 8000 χιλ, τα εργοστασιακα 15αρια λαστιχα ήταν παραγωγής τελος 2007, και το αμαξι γλυστραγε πολυ μεσα στα στενα και σε στεγνη ασφαλτο.. το ABS δουλευε για ψύλλου πήδημα, ειδικά οταν ξεκίνησα και ήταν κρύα. Το αμαξι το οδηγαει κοπελα εντελώς ευλαβικα, και οντως το πελμα ήταν σαν καινουργιο. Δεν ήμουν καθολου ευχαριστημένος
Μηπως εγώ εχω πολλες απαιτήσεις σε σχέση με τα χειμερινα Blizzak που φοραω τώρα που έχει κρύο? -
Νομίζω πως το 'ευλαβικά' της κοπέλας και τα χρόνια των ελαστικών έχουν δημιουργήσει μια 'ξεραίλα' στο πέλμα των ελαστικών. Είναι κάπως γυαλιστερό το πέλμα τους στο μάτι? Αν σε εμπιστεύεται σαν οδηγό θα πρότεινα να πάρεις το αυτοκίνητο και να πας σε κάποια καλή άσφαλτο και αφού κάνεις ένα καλό ζέσταμα στα λάστιχα να πιέσεις αρκετά ώστε να φύγει η εξωτερική επιφάνεια και να 'αναγεννηθούν' τα λάστιχα.
Δεν ξέρω τα λάστιχα κατά πόσο είναι καλά αλλά όπως τα περιγράφεις μάλλον κάτι τέτοιο είναι.
-
Τα άλλαξαμε στις διακοπές με 23,000 χλμ. (αλλά δεν ξέρω αν όλα τα yaris φοράνε τα ίδια... το δικό μας έχει 185/60/15)
Είχαν φαγωθεί εντελώς, αλλά ήταν σε καμία περίπτωση τόσο χάλια όσο τα περιγράφεις
Ούτε κρύο ούτε ζεστη απ τα συγκεκριμένα
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....