-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Καλυτερα τα Primacy απο τα Exalto 2???
για ανεση ναι........
Για μένα τα primacy είναι κάτω του μετριού σε όλους τους τομείς πλην του θορύβου. Αν μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε Primacy και Εxalto τότε απλά βάζεις τα Exalto. Τα Primacy για μένα είναι το χειρότερο λάστιχο στην γκάμα της Michelin απορώ πώς δεν τα έχει αλλάξει ακόμα
πες το ψεματα.......
-
Ο χρήστης treasure έγραψε:
...
ΦΟΡΑΩ 185/60/14 ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΩ ΣΕ 195/50/15.
ΑΝ ΒΑΛΩ 195/55/15 ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΒΗΜΑ ΘΑ ΕΧΩ ΠΡΟBΛHMATA ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ΚΑΤΙ?
...Καλησπέρα alfa1.
Για να μην αλλάξεις το βήμα του αυτοκινήτου θα βάλεις 205/55-15 (βγαίνει σε Exalto 2) κι έτσι θα κρατήσεις περίπου σταθερό το βήμα (προκύπτει πολλαπλασιάζοντας το πλάτος του πέλματος με το αριθμό που καθορίζει το ποσοστό του πλαϊνού επί του πέλματος. π.χ. 18560%=20555%).
Με συγχωρείς που επεμβαίνω, αλλά πώς το 205/55-15 δε θα αλλάξει το βήμα του αυτοκινήτου;
185/60-14 = 57,76 cm
205/60-15 = 60,65 cm (αύξηση 5%, ουσιαστικά πολύ μεγαλύτερη απ΄την επιτρεπτή 3%)Αντίθετα,
195/55-15 = 59,55 cm (αύξηση 3,1%)
195/50-15 = 57,6 cm (μείωση 0,03%, ουσιαστικά δηλαδή η βέλτιστη λύση) -
Ο χρήστης nik16v έγραψε:
Έχει δοκιμάσει κανείς Yokohama C.Drive ή τα Continental ContiPremiumContact 2.Τα c.drive που είχα στο corolla μου 195/60 R15 H δεν μου άρεσαν καθόλου από άποψη κρατήματος, επίσης παραζεσταίνονταν εύκολα. Για normal χρήση (όχι δηλαδή αυτή που τους έκανα εγώ) είναι ok και φτηνά 280 ευρώ μόνο τα είχα βάλει...
-
Έχει κανείς ακούσει για τα Silverstone FTZ; Τα έχω βρεί σε καλή τιμή σε σχέση με τα R720 που φοράω αλλά δεν ξέρω από επιδόσεις τι λένε...
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
έβαλα τα 2 yokohama που είχα τοποθετήσει πρόπερσυ πίσω (το ένα είναι με σαμπρέλα εν τω μεταξύ) και έβαλα μπροστά 2 καινούρια bridgestone της 12ης εβδομάδας του έτους.Μή βάζεις παλιά λάστιχα πίσω. Αν γλυστρήσει το μπροστινό μέρος μπορείς εύκολα να διορθώσεις με το τιμόνι. Αν γλυστρήσει το πίσω μέρος και να διορθώσεις με ανάποδο πάλι θα γλυστρήσεις προς το πλάι, πρέπει να είσαι εξαιρετικός οδηγός για να μπορέσεις να διορθώσεις αυτοκίνητο που γλυστράει πίσω περισσότερο από μπροστά.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
έβαλα τα 2 yokohama που είχα τοποθετήσει πρόπερσυ πίσω (το ένα είναι με σαμπρέλα εν τω μεταξύ) και έβαλα μπροστά 2 καινούρια bridgestone της 12ης εβδομάδας του έτους.
Μή βάζεις παλιά λάστιχα πίσω. Αν γλυστρήσει το μπροστινό μέρος μπορείς εύκολα να διορθώσεις με το τιμόνι. Αν γλυστρήσει το πίσω μέρος και να διορθώσεις με ανάποδο πάλι θα γλυστρήσεις προς το πλάι, πρέπει να είσαι εξαιρετικός οδηγός για να μπορέσεις να διορθώσεις αυτοκίνητο που γλυστράει πίσω περισσότερο από μπροστά.
Σωστά αλλά πάνε 4 μήνες από τότε που το έγραψε...
-
Καλημερα παιδια.Θα ξεθαψω λιγο το θεμα αφου την εν λογω διασταση φοραω και εγω.
Εχω ενα opel astra h 2004 1.4.Τα λαστιχα που φοραει ειναι τα continetal premiumcontact 205/55/16 Η απο τα οποια ειμαι ευχαριστημενος.Ομως εχω ηδη γραψει 50000 χλμ μεσα σε ενα χρονο και 4 μηνες.Ακομα δεν με βλεπω να τα αλλαζω εχουν φαγητο και δεν εχουν ξεραθει.Ξερω τι θα πειτε πολυ αλλα αν αλλαζουμε καθε χρονο λαστιχα καταστραφηκαμε οικονομικα.Ρωτησα φιλους που γραφουν πολλα χιλιομετρα -ταριφες- και με κοιταγαν περιεργα οταν τους ελεγα για αλλαγη σε ενα χρονο.
Τελος παντων απο οτι εχω διαβασει εχω ψιλοκαταληξει στα continetal sportcontact2, στα premiumcontact2 kai michelin exalto2.Ομως τα exalto δεν βγαινουν σε δεικτη Η οποτε μαλλον καταληγω στα conti.Απλα καπου διαβασα οτι για τα sportcontact2 τα χιλιομετρα που πρεπει να περιμενω να μου αντεξουν ειναι λιγα για τα δεδομενα μου γυρω στις 30000χλμ.Ισχυει αυτο το νουμερο;Η οδηγηση που κανω θα την χαρακτηριζα νορμαλ με μικρομεσαιες εξαρσεις .Εχετε να μου πειτε κατι για τα παραπανω να μου προτεινετε καποιο αλλο λαστιχο;Σε δεικτη ταχυτητας δεν θελω να ανεβω δεν υπαρχει και λογος.Σε λεφτα εννοειτε δεν θελω να ανεβω ηδη τα 100 με 120 το λαστιχο δεν ειναι και λιγα...Λαστιχα δεν εμπιστευομαι ο καθενας θελει να πουλησει την μαρκα που πλασαρει.Οποτε για πειτε κανα μαγικο συνδυασμο.......
Σορυ αν κουρασα.
-
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
....Απλα καπου διαβασα οτι για τα sportcontact2 τα χιλιομετρα που πρεπει να περιμενω να μου αντεξουν ειναι λιγα για τα δεδομενα μου γυρω στις 30000χλμ.Ισχυει αυτο το νουμερο;...Για σένα δεν ισχύει. Θα αντέξουν με άνεση όσο και τα 'παλιά' που φοράς.
Δεδομένου όμως ότι σου άρεσαν τα PremiumContact θα σου πρότεινα τα PremiumContact2. Τα ContiSport2 θα θέλουν παραπάνω ζέσταμα και αυτό μπορεί να μην σου αρέσει, χώρια που πιθανότατα δεν θα ωφεληθείς από τα σπορ χαρακτηριστικά τους, και ίσως ούτε θα σε ευχαριστήσει το χειρότερο επίπεδο άνεσης-θορύβου (σκληρότερα πλαϊνά). Άλλη κατηγορία, άλλες απαιτήσεις, άλλες κατευθύνσεις. -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Θα σου πρότεινα τα Michelin Pilot Exalto 2. Γνωστή ποσότητα και εγγυημένη απόδοση, τόσο σε γλιστερό όσο και σε καλή άσφαλτο. Go for themΚαλημέρα.
Συμφωνώ με τον φίλο dimsabas. Αφού η C4 είναι πολύ ελαφρότερη από το Audi μου, να πας για τα Michelin Pilot Exalto 2. Νομίζω ότι στο αυτοκίνητό σου θα ταιριάζουν 'κουτί'!
Και πάλι όμως, όλα αυτά είναι υποκειμενικά!
Ένα θα πω: Πήγαινε σε δυο-τρεις λαστιχάδες (που να εμπορεύονται όμως ενεργά παραπάνω από τρεις τουλάχιστον μάρκες) και ρώτα τους πρώτα τι συνιστούν - και γιατί - για το δικό σου αυτοκίνητο, και άσε για το τέλος τις ερωτήσεις του τύπου '..καμια καλύτερη τιμή δεν μπορείς να κάνεις ??..κ.λ.π., κ.λ.π.'
Αφού γυρίσεις απ'όλους αυτούς και δεις σε ποιο τύπο ελαστικού περίπου συμφωνούν και γιατί, τότε - και αφού ήδη έχεις διαβάσει τι λέμε και εμείς οι υπόλοιποι εδώ κι αλλού - αποφάσισε με γνώμονα την πλειοψηφία και όχι τη χαμηλότερη τιμή!
...και εννοείται ο θεός μαζί σου!
Υ.Γ. Έχε υπόψιν ότι παρόλο υπάρχουν καλοί επαγγελματίες στον κλάδο του ελαστικού αυτοκινήτων, οι περισσότεροι - δυστυχώς -, και πάντα κατά τη δική μου άποψη, δεν σπαταλούν ενέργεια για να σκεφθούν ουσιαστικά τις πραγματικές ανάγκες σου! Κοιτάνε να σου πουλήσουν πρώτα ό,τι έχει περισσέψει από πέρυσι, μετά ό,τι τους δίνει καλύτερη προμήθεια, και στο τέλος, αν γουστάρουν πολύ το αυτοκίνητο που έχεις, ίσως σου προτείνουν αυτό που πρέπει! Αλλά και πάλι, η γνωστή ατάκα είναι '..Βάλε μωρέ αυτό που βάζουν οι 99 στους 100 να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο..', που εντελώς συμπτωματικά τυχαίνει να είναι αυτό που αυτοί σου προτείνουν. Για να κλείσω το θέμα αυτό, πολύ καλή αντιμετώπιση (με επεξηγήσεις, παραδείγματα και ουσιαστική προσπάθεια ενημέρωσής μου) δέχτηκα από το Fit&Go Χαλανδρίου (παρόλο που τελικά δεν αγόρασα τα λάστιχα από εκεί αλλά άπό 'φίλο')!
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
....Απλα καπου διαβασα οτι για τα sportcontact2 τα χιλιομετρα που πρεπει να περιμενω να μου αντεξουν ειναι λιγα για τα δεδομενα μου γυρω στις 30000χλμ.Ισχυει αυτο το νουμερο;...
Για σένα δεν ισχύει. Θα αντέξουν με άνεση όσο και τα 'παλιά' που φοράς.
Δεδομένου όμως ότι σου άρεσαν τα PremiumContact θα σου πρότεινα τα PremiumContact2. Τα ContiSport2 θα θέλουν παραπάνω ζέσταμα και αυτό μπορεί να μην σου αρέσει, χώρια που πιθανότατα δεν θα ωφεληθείς από τα σπορ χαρακτηριστικά τους, και ίσως ούτε θα σε ευχαριστήσει το χειρότερο επίπεδο άνεσης-θορύβου (σκληρότερα πλαϊνά). Άλλη κατηγορία, άλλες απαιτήσεις, άλλες κατευθύνσεις.Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.Σορυ που αργησα αλλα λογω δουλειων δεν ειχα ακουμπησει καν τον υπολογιστη.Αρα μαλλον κατι απο αυτα τα δυο θα κοιταξω.Ευχαριστω και παλι.
-
Παιδιά μια ερώτηση:
Υπάρχουν ελαστικά μαιμού; Δηλαδή να λένε ας πούμε ότι ειναι
GoodYear F1 GS D3 αλλά αυτό να μην ισχύει; -
sport contact 2 205/55/16 H δεικτης στα 420 ευρο ειναι καλη τιμη???
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
sport contact 2 205/55/16 H δεικτης στα 420 ευρο ειναι καλη τιμη???Ερωτηση παγιδα?
Νομιζω πως ειναι πολυ καλη τιμη...για ενα πολυ καλο λαστιχο... -
Ο χρήστης nkaragou έγραψε:
Ερωτηση παγιδα?
Νομιζω πως ειναι πολυ καλη τιμη...για ενα πολυ καλο λαστιχο...δεν ειναι ερωτηση παγιδα.... τοσο τα βρηκα
-
Ο χρήστης sumik έγραψε:
Παιδιά μια ερώτηση:Υπάρχουν ελαστικά μαιμού; Δηλαδή να λένε ας πούμε ότι ειναι
GoodYear F1 GS D3 αλλά αυτό να μην ισχύει;Έχω ρωτήσει όλους τους πωλητές για αυτό το θέμα και μου έχουν πεί κατηγορηματικά όχι.
-
Ερωτηση παγιδα?
Νομιζω πως ειναι πολυ καλη τιμη...για ενα πολυ καλο λαστιχο...δεν ειναι ερωτηση παγιδα.... τοσο τα βρηκα
Το ξερεις οτι ειναι πολυ καλη η τιμη γι'αυτο και το ''ερωτηση-παγιδα''....
By the way, δεν κανεις και μια ερωτηση για 205/50/16 για το δικο μου? -
Ο χρήστης nkaragou έγραψε:
Ερωτηση παγιδα?
By the way, δεν κανεις και μια ερωτηση για 205/50/16 για το δικο μου?βασικα θα ρωτησω και για εναν φιλο με φοκους 1 που θελει αυτη τη διασταση και θα σου πω.....
απο την αλλη ομως υπαρχουν και τα εξαλτο2....
οποτε ερχεται η ερωτηση : τι επιλεγεις????
να ξερεις ομως οτι και τα δυο εχουν μονο V δεικτη..... -
Ερωτηση παγιδα?
By the way, δεν κανεις και μια ερωτηση για 205/50/16 για το δικο μου?βασικα θα ρωτησω και για εναν φιλο με φοκους 1 που θελει αυτη τη διασταση και θα σου πω.....
απο την αλλη ομως υπαρχουν και τα εξαλτο2....
οποτε ερχεται η ερωτηση : τι επιλεγεις????
να ξερεις ομως οτι και τα δυο εχουν μονο V δεικτη.....Με τα Michelin δεν τα ''παω'' και πολυ καλα...οσες φορες ετυχε να βαλω μου φαινεται πως κρατανε στην αρχη πολυ καλα, μολις ομως φαγωθει ο ''αιθερας'' τους μου φαινεται οτι δεν φθειρονται καθολου και κρατανε αντιστοιχα: καθολου δηλαδη...
Τα Exalto2 δε ξερω τι λενε...
Τα Conti SportContact2 ομως ειναι γνωστη και πολυ καλη ποσοτητα...
Αν μπορεις κανε μια ερωτηση... -
Καλημέρα.
Σκέφτηκες να βάλεις BF Goodrich Profiler G? Θυγατρική της Michellin με τεράστια απήχηση στις ΗΠΑ και εμπλοκή στο WRC από του χρόνου.....νομίζω (μετά την αποχώρηση της Michellin)
Όσο για τιμές είναι άκρως ανταγωνιστικά. Φίλος μου έβαλε τα Profiler2 (που είναι για μικρότερες διαστάσεις, έως 195/50/15) σε 185/60/14 πρίν από 4 μέρες και κόστισαν 220
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλημέρα.Σκέφτηκες να βάλεις BF Goodrich Profiler G? Θυγατρική της Michellin με τεράστια απήχηση στις ΗΠΑ και εμπλοκή στο WRC από του χρόνου.....νομίζω (μετά την αποχώρηση της Michellin)
από φέτος:
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....