-
+++++++PE2 195/50/R15!!!
8000χλμ στο Swift 1,3 μου και πραγματικά έχω να πω τα καλύτερα για τον τρόπο, που βεντουζάρουν στο οδόστρωμα από το πρώτο κιόλας χιλιόμετρο!!!
Άμεσο turn in στη στροφή,τιμόνι λεπίδι σε σχέση με πριν και φρένα ακόμα καλύτερα.Η άνεση σε απολύτως φυσιολογικά /ανεκτά επίπεδα, παρόλο, που έχω τοποθετήσει τη 'μαμά' ανάρτηση του Swift Sport.
Όταν ξαναχρειαστώ ελαστικό αυτά θα ξαναβάλω (η εν πάσει περιπτώσει τον αντικαταστάτη των PE2 )
Ποιοτικό ελαστικό σε όλα του.-Τώρα παιδιά τη βοήθειά σας όσον αφορά ελαστικό διάστασης 175/70/R13 για Sunny N14.
Εννοείται ότι δεν υπάρχουν βλέψεις για στρίψημο από το εν λόγω ταλαιπωρημένο κάρο, απλά ψάχνω για κάτι τίμιο(όχι πανάκριβο) και ανθεκτικό(μπαίνει και στα χωράφια του ).Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!!
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Έχει βάλει κανείς Pirelli P7;Έχω βάλει εγώ παλιότερα.
Σε γενικές γραμμές είχα μείνει πολύ ευχαριστημένος και μάλλον θα το συνιστούσα σαν ένα πολύ καλό 'all around' λάστιχο. -
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
+++++++PE2 195/50/R15!!!Που να δείς και τα SportContact 3, κρίμα που δέν βγαίνουν στη διάστασή σου.
-
Καλησπέρα και καλώς σας ήρθα !
Ήρθε επιτέλους ο καιρός να αλλάξω λάστιχα στο Celica 1800 που έχω (μοντέλο 2002 - 140HP) και θα ήθελα να τη γνώμη σας για διάσταση 205/50/16 και δείκτη Η.
Θα ήθελα κάτι οικονομικό με ικανοποιητική απόδοση (δηλαδή best value for money), καθώς έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που έστριβα σαν τρελός, και αυτό που με ενδιαφέρει είναι κάτι αξιόπιστο με αντοχή στο χρόνο.
Thanks for your input.
-
Προηγουμένως ήμουν Λάρισα,βροχή στο φουλ.....
Τι ανεκδιήγητα/άχρηστα/ελεεινά λάστιχα είναι τα bridgestone ρε π@υστη μου
ΑΘΛΙΑΑυτά μαζί με τα goodyear διεκδικούν το βραβείο της υπέρτατης ηδονής στη διαδικασία του θανάτου
-
Ποιά μπριτζ Μάκη; Μην μου πεις τουράνζα...
-
τα exalto 2 πάντως με έχουν βγάλει ασπροπρόσωπο (και) στη βροχή
-
Θυμάστε που έκραζα τα Pirelli P2500....
E τώρα έχω να πώ οτι είναι μια χαρά λάστιχα...Γιατί? Μα γιατί στην γαλλική άσφαλτο κρατάνε πάρα πολύ καλά (έχω ξεχάσει οτι έχω ABS στο αμάξι ) και μάλιστα...φθείρονται όπως και τα Energy βέβαια και όλα τα αντίστοιχης κατηγορίας λάστιχα... -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
E τώρα έχω να πώ οτι είναι μια χαρά λάστιχα...Γιατί? Μα γιατί στην γαλλική άσφαλτο κρατάνε πάρα πολύ καλά (έχω ξεχάσει οτι έχω ABS στο αμάξι ) και μάλιστα...φθείρονται όπως και τα Energy βέβαια και όλα τα αντίστοιχης κατηγορίας λάστιχα...Η ελληνική 'άσφαλτος' είναι το καλύτερο πείραμα σε πραγματικές συνθήκες για κάθε κατασκευαστή ελαστικών !! Το ότι αναδεικνύονται ΜΟΝΟ τα αρνητικά τους βέβαια χαρακτηριστικά, ενδιαφέρει μόνο εμάς (άντε και τους τουρίστες, που τα καλοκαίρια έχουν ν' αντιμετωπίσουν και το άθλιο οδόστρωμα...) ...
(Άσχετο : στη Γαλλία αλλάζουν σε 'χειμερινά' κάποια στιγμή;)
-
Σχετικά με τα PremiumContact2... Τις προάλλες τους έριξα 2 καλά σκισίματα σε στροφοδιαδρομή. Έκτοτε, καλύτερα και από καινούρια, ειδικά δε σε συνδυασμό με το φρεσκοπλυμένο οδόστρωμα έχω ξεχάσει τι θα πει ABS ακόμα και μέσα στην πόλη. Όσοι έχουν θεματάκι, ας το δοκιμάσου.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
....έχω ξεχάσει τι θα πει ABS ακόμα και μέσα στην πόλη.Eισαι σιγουρος οτι δεν καηκε καποια ασφαλεια...?
-
Εγώ πάντως έβαλα Τα P Zero Nero και θα έλεγα πως δεν είναι καθόλου κακό ελαστικό.
Είναι προβλέψιμο, και όταν ζεσταθεί δε ξεκολάει καθόλου εύκολα. Αυτό που φοβόμουν ήταν η φθορά, όπως είχε γραφτεί σε προηγούμενη κουβέντα, αλλα διεπίστωσα πως εάν δεν πηγαίνεις συνέχεια με το πλάι δεν έχεις κανένα πρόβλημα.
Και στο βρεγμένο είναι πολύ προβλέψιμα, ειδικά στο φρενάρισμα, και σε κανονική ασφαλτο. (Όχι εθνική, αλλα ούτε και πανεπιστημίου...)
Το ελαστικό είναι καλό και θά έλεγα ακόμη πως είναι τόσο καλό ωστε να μπορώ να δώ και τις αδυναμίες του αυτικινήτου, σε ότι αφορά την έλλειψη δύναμης, ή και την υποστροφή πολλές φορές, αλλα ακόμη και την αστάθεια στο φρενάρισμα αλλα καί την ταλάντωση με τά απο γρήγορη καμπή. Με άλλα λόγια είναι σαφή τα μειονεκτήματα της stock ανάρτησης αλλά και της ανεπάρκειας του κινητήρα πολλές φορές.(όλα αυτά θα φαινόντουσαν με οποιοδήποτε καινούριο ελαστικό βέβαια)
Στην τελική πάντως, οποιοδήποτε ελαστικό της κατηγορίας αυτής θα είναι πολύ καλύτερο απο το ΟΕΜ και σίγουρα αξίζει τον κόπο.
Ά, και τα Μαυρα Πιρέλλι έχουν φούλ εγγύηση 6 μήνες ότι και να πάθει, απο πεζοδρόμιο ή λακούβα ή οτιδήποτε άλλο, και αντικαθίσταται απο καινούριο no questions asked. Η εγγυηση ισχύει για 12 μήνες, αλλά πέραν του 6μήνου, η αποζημμίωση πέφτει στο 50%. -
Ο χρήστης iparout έγραψε:
Καλησπέρα και καλώς σας ήρθα !Ήρθε επιτέλους ο καιρός να αλλάξω λάστιχα στο Celica 1800 που έχω (μοντέλο 2002 - 140HP) και θα ήθελα να τη γνώμη σας για διάσταση 205/50/16 και δείκτη Η.
Θα ήθελα κάτι οικονομικό με ικανοποιητική απόδοση (δηλαδή best value for money), καθώς έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που έστριβα σαν τρελός, και αυτό που με ενδιαφέρει είναι κάτι αξιόπιστο με αντοχή στο χρόνο.
Thanks for your input.
Το ίδιο αυτοκίνητο έχει ο κουμπάρος μου και έβαλε ο αθεόφοβος Turanza ER300 (δεν με ρώτησε καν) και τώρα σιχτιρίζει τον λαστιχά που του τα πρότεινε, οπότε μην κάνεις και εσύ το ίδιο λάθος
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
E τώρα έχω να πώ οτι είναι μια χαρά λάστιχα...Γιατί? Μα γιατί στην γαλλική άσφαλτο κρατάνε πάρα πολύ καλά (έχω ξεχάσει οτι έχω ABS στο αμάξι ) και μάλιστα...φθείρονται όπως και τα Energy βέβαια και όλα τα αντίστοιχης κατηγορίας λάστιχα...Η ελληνική 'άσφαλτος' είναι το καλύτερο πείραμα σε πραγματικές συνθήκες για κάθε κατασκευαστή ελαστικών !! Το ότι αναδεικνύονται ΜΟΝΟ τα αρνητικά τους βέβαια χαρακτηριστικά, ενδιαφέρει μόνο εμάς (άντε και τους τουρίστες, που τα καλοκαίρια έχουν ν' αντιμετωπίσουν και το άθλιο οδόστρωμα...) ...
(Άσχετο : στη Γαλλία αλλάζουν σε 'χειμερινά' κάποια στιγμή;)
Λόγω διαφορετικών κλιματικών συνθηκών ανάλογα με την περιοχή δεν ειναι υποχρεωτική η αλλαγή σε χειμερινά. Εδώ που είμαι εγώ ( Αλσατία ) θεωρητικά δεν είναι απαραίτητα αφού πολύ χιόνι πιάνει μόνο στα ορεινά και θεωρητικά με ένα λάστιχο που δεν είναι ξεκάθαρα θερινό (πχ Energy) την βγάζεις καθαρή πόσο μάλλον με All Weather που είναι τα δικά μου. Παρόλα αυτά αρκετοί φοράνε χειμερινά όλο τον χρόνο χωρίς να έχω παρατηρήσει ιδιαίτερες φθορές. Προσωπικά επειδή καλοβλέπω κανα ταξιδάκι προς Ελβετία μεριά και επειδή σκέφτομαι και τα χιονοδρομικά μάλλον θα προχωρήσω σε τοποθέτηση Michelin Alpin ή κάτι ανάλογο τον Νοέμβριο. Αναλόγως βέβαια με το τί ελεύθερο χρόνο θα έχω...
-
Έχει κάποιος εμπειρία από τα καινούρια Hankook ventus v12 k110?
Σε autobild και autozeitung βγαίνουν πολύ καλά στα τεστ.Προσπαθώ να βρω εναλλακτική των Exalto PE2 σε 195/50/15.
-
Ο χρήστης savvas έγραψε:
Έχει κάποιος εμπειρία από τα καινούρια Hankook ventus v12 k110?
Σε autobild και autozeitung βγαίνουν πολύ καλά στα τεστ.Προσπαθώ να βρω εναλλακτική των Exalto PE2 σε 195/50/15.
Αν ψάχνεις στην Hankook για εναλλακτική των Exalto...
Καλά χρυσά (όσο είναι φρέσκα...), αλλά απίθανο να φτάσουν τα Michelin... -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
E τώρα έχω να πώ οτι είναι μια χαρά λάστιχα...Γιατί? Μα γιατί στην γαλλική άσφαλτο κρατάνε πάρα πολύ καλά (έχω ξεχάσει οτι έχω ABS στο αμάξι ) και μάλιστα...φθείρονται όπως και τα Energy βέβαια και όλα τα αντίστοιχης κατηγορίας λάστιχα...Φθαρμένα Energy είχα και εγώ στο ξάντια. Σε ευρωπαική άσφαλτο ακόμα και με βροχή, το λάστιχο γάντζωνε κάτω... Εκεί συνειδητοποίησα πόσο χάλια είναι οι δρόμοι μας.
Προσπαθούσα να τα κάνουν να σπινιάρουν.....
-
Ο χρήστης iparout έγραψε:
Καλησπέρα και καλώς σας ήρθα !Ήρθε επιτέλους ο καιρός να αλλάξω λάστιχα στο Celica 1800 που έχω (μοντέλο 2002 - 140HP) και θα ήθελα να τη γνώμη σας για διάσταση 205/50/16 και δείκτη Η.
Thanks for your input.
Καλησπέρα.
Έχω την ίδια διάσταση στο Corolla μου και πήγα από ΤΟΥΟ T1R σε Michelin exalto PE2
Νομίζω πως το exalto είναι ένα πολύ αξιόλογο λάστιχο. Καλή αντοχή στο χρόνο, ζεσταίνεται εύκολα, αθόρυβο, αρκετά καλό στο στρίψιμο σε στεγνό δρόμο(νομίζω το T1R ήταν ένα κλικ πάνω σε grip στο στεγνό), ασφαλές στο βρεγμένο.
Το μόνο κακό είναι η τιμή του που στο 205/50 R16 τσούζει. Τα είχα βάλει 580ευρώ πριν 1,5 χρόνο.Τώρα βρήκα μια τετράδα μτχ fulda 205/50 R16 σαν καινούρια με 80 ευρώ και τα καίω χωρίς να κλαίω τα λεφτά μου. Να πω την αλήθεια δε μου φαίνονται και τόσο τραγικά
-
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
Τώρα βρήκα μια τετράδα μτχ fulda 205/50 R16 σαν καινούρια με 80 ευρώ και τα καίω χωρίς να κλαίω τα λεφτά μου. Να πω την αλήθεια δε μου φαίνονται και τόσο τραγικά
Ποιά Fulda εννοείς ; Γενικά τα Fulda δεν είναι καθόλου τραγικά, το αντίθετο μάλιστα και είναι και made in germany
-
Γειά σας. Μπορείτε να μου πείτε πληροφορίες για το ελαστικό Pirelli P400 Aquamile, γιατί στο internet δε βρίσκω και πολλά. Ευχαριστώ!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....