-
Ο χρήστης i10kate έγραψε:
Ασχετο σχετικο... παιδια πρεπει να το πω! Αυτα τα Energy Saver με εχουν σοκαρει με το κρατημα σε πλαινες επιταχυνσεις!!! Μπορει απο ελκτικη προσφυση να ειναι ψιλομαπα, μπορει απο φρεναρισμα ναειναι μετρια (μιλαω σε σχεση με τα Exalto που φορουσα προηγουμενως).... αλλα μου φαινεται θα εβαζα το χερι μου στην φωτια πως πραγματικα βεντουζαρουν καλυτερα στις στροφες και ας ειναι ενα κλικ ποιο στενα... και μαλιστα λόγω του οτι μαγουλιαζουν ελαφρως με προειδοποιουν με σαφηνεια πως βρίσκομαι στα ορια. Με τα Exalto δεν θυμαμαι να μπαινω τοσο δυνατα... ουτε οταν ηταν καινουργια, ουτε μετα....
Ελπίζω να εχει και διαρκεια στον χρονο... αντιστοιχα καλη με τα Exalto. Παντως δεν εχουν καμια σχεση με τα Energy που φορουσα καποτε.
Σε τι αμαξι ολα αυτα και τι διασταση?
Σορρυ για την καθυστερηση!
O κουβας ακούει στο ονομα Punto και η διασταση 175/65/14. Tα προηγουμενα λάστιχα που φορουσα ηταν Exalto 2 σε 185/60/14. Τουλάχιστον σε αυτόν τον κουβα τα Energy Saver φαίνονται να ειναι ταιριαστά λάστιχα...Το ότι μίκρινες τον τροχό.. Ήταν μια απόφαση που πήρες μόνος;
Τι διαφορές είδες;
Επιτηδες το επελεξα με μικροτερο πελμα! Να φανταστεις το αρχικο λαστιχο αυτου του μοντελου ηταν 165/65/14. Μετα πηγα στα 185/60... Το ξαναπροσγειωσα ομως σε νορμαλ οικολογικα λαστιχα γιατι η χρηση του/κυβικα του δεν δικαιολογει λαστιχα επιδοσεων και γιατι μου χειροτερευαν την ανεση!!! Τωρα ειναι λίγο ποιο μαλακο, λιγοτερο θορυβωδες, χωρις καποια αντιληπτη επίπτωση στις επιδοσεις λόγω αλλαγης βήματος (ψοφιμι ηταν, ψοφιμι ειναι... )
-
τα εχει βαλει κανενας αυτα να μας πει εντυπωσεις?
Hankook Ventus R-S2 Z212
http://www.hankooktire-eu.com/en/product/tire_pcr_detail.asp?pid=2
-
Γεια χαρα, παιδιά..
Έχω ενα corsa C Gsi 1.8, με ελαστικα yoκohama A539 H , 195/50/15Τώρα θέλουν αλλαγή και σκεφτόμουν τα ίδια μιας και ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Όμως έμαθα ότι αντικαταστάθηκαν στην παραγωγή.
- τα C-drive ή τα S-drive αντικατέστησαν τα Α539?
- σκεφτόμουν και τα dunlop SP sport 01A
Δεδομένου ότι οδηγώ με 110-140 χλμ στην εθνική, και επιταχύνω αρκετά στις προσπεράσεις και μ'αρέσουν οι αναβάσεις, τι έχετε να προτέινετε ή τι ξέρετε για τα C/S-drive ?
Ευχαριστώ..
-
Καλώς ήλθες. Για κάνε την ερώτησή σου στο
viewtopic.php?f=6&t=5533 -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τα εχει βαλει κανενας αυτα να μας πει εντυπωσεις?Hankook Ventus R-S2 Z212
Αυτά θα μπουν στην Προπελίτσα άμα τη επιστροφή μου...οπότε αν έχεις υπομονή 5 μηνών , θα ανταμειφθείς με αναλυτική αναφορά!
Διόρθωση: Tα Ventus V12 evo θα βάλω! (πάει η αναφορά! )
-
Ο χρήστης sotirakisegio έγραψε:
Γεια χαρα, παιδιά..
Έχω ενα corsa C Gsi 1.8, με ελαστικα yoκohama A539 H , 195/50/15Τώρα θέλουν αλλαγή και σκεφτόμουν τα ίδια μιας και ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Όμως έμαθα ότι αντικαταστάθηκαν στην παραγωγή.
- τα C-drive ή τα S-drive αντικατέστησαν τα Α539?
- σκεφτόμουν και τα dunlop SP sport 01A
Δεδομένου ότι οδηγώ με 110-140 χλμ στην εθνική, και επιταχύνω αρκετά στις προσπεράσεις και μ'αρέσουν οι αναβάσεις, τι έχετε να προτέινετε ή τι ξέρετε για τα C/S-drive ?
Ευχαριστώ..
Tα c είναι τα 'τουριστικά' (αλλά όχι οικολογικά, ευτυχώς) και τα s τα σπορ λάστιχα της γκάμας.
Στο τελευταίο σοβαρό τεστ ελαστικών που διάβασα σε ελληνικό περιοδικό τα s drive είχαν βγει εξαιρετικά στο στεγνό, αλλά κάτω του μετρίου στο βρεγμένο. Διαλέγεις και παίρνεις. -
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
τα εχει βαλει κανενας αυτα να μας πει εντυπωσεις?
Hankook Ventus R-S2 Z212
Αυτά θα μπουν στην Προπελίτσα άμα τη επιστροφή μου...οπότε αν έχεις υπομονή 5 μηνών , θα ανταμειφθείς με αναλυτική αναφορά!
Διόρθωση: Tα Ventus V12 evo θα βάλω! (πάει η αναφορά! )
τα εψαξα λιγο, δεν ειναι και ευκολο να τα βρεις τελικα.
και ειναι μαλλον απο τα ακριβοτερα
-
μπορεις να μου πεις τι το θες εσυ το ελαστικο Ultra High Performance?
-
για να βελτιωσω την ανεση...
-
Aκούω προτάσεις για 205/60/R16 V για Ε200 Κοmpressor
-
premiumcontact2 από εμένα
Καραδοκιμασμένη λύση! -
Oι άνθρωποι είναι τρελοί. Ή μάλλον πιο σωστά, είναι κλασσικοί σύγχρονοι Έλληνες! Βρίσκω διαφορές στις τιμές ακόμη και πάνω από 100-150 ευρώ για το ίδιο ελαστικό (τετράδα) !
Μα καλά σε μοσχάρια νομίζουν ότι απευθύνονται ?Μπορεί κάποιος να προτείνει κάποιο βουλκανιζατέρ που να ΣΕΒΕΤΑΙ τους πελάτες και να χρεώνει όσο πρέπει και όχι όσο του κατέβασε η γκλάβα το πρωί του ιδιοκτήτητη ? Ενδιαφέρομαι κυρίως για TOYO (αλλά και Continental, Michelin) και από περιοχή δεν έχω περιορισμό αρκεί να μην είναι Πειραιά, Καλλιθέα κλπ. Από κέντρο και προς τα πάνω ή προς Βουλιαγμένης ή ακόμη και ανατολική αττική είναι οκ.
Αν και θεωρώ ότι οι σωστοί επαγγελματίες πρέπει να ανταμείβονται με τα 'μπράβο' μας, αν δεν είναι σωστό να αναφερθεί εδώ παρακαλώ ας μου σταλεί προσωπικό μήνυμα. Ευχαριστώ.
-
Ως insider θα σου δώσω τις εξής 'πληροφορίες'.
Οι έμποροι δεν είναι τρελλοί. Απλά κάποιοι ακολουθούν μια πιο σκληρή τιμολογιακή πολιτική και κάποιοι άλλοι όχι και προχωρούν σε προσφορές μετριάζοντας το κέρδος τους. Επιπλέον ενώ οι περισσότεροι έχουν σαν προμηθευτή την τοπική αντιπροσωπεία, άλλοι (πιο λίγοι, αλλά πιο δραστήριοι) αγοράζουν συγκεκριμένα ελαστικά από το εξωτερικό από μεγαλοντίλερς κυρίως σε Γερμανία, Ολλανδία (οι λεγόμενοι παραεισαγωγείς) και πετυχαίνουν κάποιες καλύτερες τιμές σε ορισμένα νούμερα. Τονίζω σε ορισμένα νούμερα και ορισμένα λάστιχα μόνο, τα πιο εμπορεύσιμα σύμφωνα με την πελατεία τους.
Επίσης ορισμένες φορές οι μεγαλοντίλερς ή και οι αντιπροσωπείες ξεστοκάρουν ορισμένα λάστιχα κάποιας α ηλικίας σε πολύ καλές τιμές, αισθητά χαμηλότερες των συνηθισμένων.
Τελευταίως παίζεται και παιχνίδι με τις ισοτιμίες νομισμάτων, οι οποίες κυμαίνονται. -
Μεταξύ των Bridgestone Potenza RE050 και RE050A (Asymmetric) σε 225/45/R17 91V ποιο θα προτιμούσατε; Το αμάξι από τη μαμά φοράει το ασύμμετρο πάντως.
-
Απλά πριν αποφασίσεις, να σου πώ ότι τα RE050 (δεν ξέρω αν είναι asymmetric ή όχι) που φοράει το δικό μου αμάξι (Α3) σε διάσταση 225/40/18 είναι πολύ θορυβώδη σε σημείο που έχω σκεφτεί να τα αλλάξω αρκετά πριν την ώρα τους με κάτι άλλο (Pzero Rosso, F1 asymmetrico κτλ).
-
Ισχύει αυτό... Στο σιρόκο έκαναν έντονο βουητό...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ισχύει αυτό... Στο σιρόκο έκαναν έντονο βουητό...Να προσθέσω ότι ακόμα και στην Εθνική μέχρι τα 120-130-140km/h τα λάστιχα ακούγονται πολύ έντονα.Μετά ευτυχώς δεν ακούγονται (γιατί απλά ο αέρας κάνει περισσότερο θόρυβο και επισκιάζει τους υπόλοιπους θορύβους ).
Για να καταλάβεις επίπεδο θορύβου, επισκιάζει ακόμα και τον ήχο της μηχανής αν έχω ως (περίπου) 4000rpm.
Προσωπικά μου φαίνεται απαράδεκτο αυτό. -
τοσο πολυ θορυβο ρε καβουρα...?στο δικο μου Α3(2.0Τ quattro) σκεφτομουν να παω σε 225/40/18 αλλα με τους ελληνικους κ...δρομους μαλλον θα μεινω στα 17αρια
-
Ο χρήστης johnaudi έγραψε:
τοσο πολυ θορυβο ρε καβουρα...?στο δικο μου Α3(2.0Τ quattro) σκεφτομουν να παω σε 225/40/18 αλλα με τους ελληνικους κ...δρομους μαλλον θα μεινω στα 17αριαΩπ!Να ξεκαθαρίσω κάτι.Δεν φταίει η διάσταση των ελαστικών.Τα λάστιχα αυτά καθεαυτά φταίνε 100%.
Σε S3 που έχω μπει (με διάσταση σαν τη δική μου) και σε Α3 1.6 (με 225/45/17) ο θόρυβος από τα λάστιχα ήταν μηδενικός.
Αυτά τα RE050 φταίνε.Πώς γίνεται στο S3 και στο Α3 που φοράνε Rosso τα λάστιχα δεν ακούγονται καθόλου?Βασικά μπορεί να φταίει το ότι δεν ακούω τίποτε άλλο πέραν των ελαστικών και σε ένα (γενικότερα) πιο θορυβώδες αμάξι (έχει εξάτμιση, έχει λιγότερη ηχομόνωση κτλ) να μην ήταν τόσο ενοχλητικό.
-
Καμμιά πρόταση για nissan micra σε διάσταση 185-50-16? Χρήση λογική (όχι σπορ). Επειδή είναι και μεγάλα, λογικά τι δείκτη ταχύτητας έχουν? V? Να μην κάνουν 10 ώρες να ζεσταθούν και αν εχουν και ψιλοσκληρα πλαινα ακομα καλυτερα...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....