-
Για τα Pirelli Zero Rosso τι λέτε; Πέρα από τις δοκιμές έχω ακούσει πολύ καλά λόγια γι' αυτά.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Για τα Pirelli Zero Rosso τι λέτε; Πέρα από τις δοκιμές έχω ακούσει πολύ καλά λόγια γι' αυτά.Eίναι εξαιρετικά, και σε αίσθηση μακράν σε σχέση με Exalto...
Aπό αντοχές δεν ξέρω ακόμη
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Στους 4Τ Απριλίου έχει δοκιμή στην διάσταση 205/55/16
πολύ φτωχή σε σχέση με άλλες προ 3-4 ετών
Δεν μας λέτε και εμάς τα αποτελέσματα επιτροχάδην ;
Βγήκαν σήμερα τα χειμερινά ελαστικά και τοποθετήθηκαν για 3η χρονιά τα turanza ER300. Σκληρό μου φαίνεται. Εντάξει σε σύγκριση με τα χειμερινά είναι σκληρά όλα αλλά στην επόμενη αλλαγή σκέφτομαι να βάλω κάτι πιο μαλακό. Άλλωστε δεν κάνω 'άγρια' χρήση.
Αναμενόμενο είναι, τα ER300 μετά από 1,5 χρόνο είναι σαν ξύλινα και από θόρυβο ........
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Σήμερα η γυναίκα μου έσκισε ένα εμπρός λάστιχο σε πεζοδρόμιο. Δεν φτιάχνει, αφού το ξεκοίλιασε. Τα λάστιχα (Pilot Exalto 205/55/16) έχουν 24.000 χιλ. και ειδικά τα πίσω έχουν ακόμη πέλμα. Αξίζει να αλλάξω μόνο το ένα ή τα 2 εμπρός ή να τα αλλάξω όλα αφού σε 5-6Κ χιλ θα τα άλλαζα έτσι κι αλλιώς.Κώστα δεν είμαι υπέρ των διαφορετικών ελαστικών. Υπάρχει βέβαια η επιλογή που λέει ίδια ελαστικά σε κάθε άξονα και τα φθαρμένα εμπρός. Θα μπορούσες να βάλεις δυο καινούργια πίσω και να μεταφέρεις τα πίσω που έχουν ακόμα ψωμί εμπρός. Για μένα το καλύτερο είναι μια τετράδα καινούργια. Μικρό αναλογικά το κόστος όταν σκέφτεσαι τι κουβαλάς μέσα στο αμάξι σου.
Για όποιον ενδιαφέρεται χαρίζονται 4 Energy με 8000 χιλιόμετρα. Δεν τα συνιστώ φυσικά αφού τα πετάω από το αμάξι μου για να βάλω επιτέλους αξιοπρεπή ελαστικά.
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Για τα Pirelli Zero Rosso τι λέτε; Πέρα από τις δοκιμές έχω ακούσει πολύ καλά λόγια γι' αυτά.
Eίναι εξαιρετικά, και σε αίσθηση μακράν σε σχέση με Exalto...
Θα συμφωνήσω αλλά ΜΟΝΟ για το βρεγμένο. Εκεί είναι πράγματι εντυπωσιακά.
Στο στεγνό όμως με απογοητευσαν για αυτό και πήραν πόδι στα 15000 χλμ με αφορμή ένα καρούμπαλο που πετάξανε (με προσεκτική οδήγηση και χωρίς να έχω καταλάβει ακόμη πως το απέκτησα. Εγώ πάντως σε λακούβα μεγάλη δεν έπεσα και ούτε σε ψηλό πεζοδρόμιο ανέβηκα! Τα Ροσο είναι αυτόβουλα!)Αναφέρομαι σε 225/45/17.
Θα πρότεινα ή Μπριτζεστον 050 (λίγο θόρυβο παραπάνω αλλά ισορροπημένο λάστιχο) ή Κόντι 3. -
Πολύ πρώτες εντυπώσεις από τα προσφάτως φορεθέντα Exalto σε 195/50/15 στο Lancia Y...
Μην περιμένετε τώρα σοβαρή ανάλυση , για στροφές κλπ, είναι φυσιολογικό με τέτοιο αμάξι να πηγαίνω σαν...κιουρία, και να μην τρέχω!
Σοβαρά, τώρα, έχω κάνει ελάχιστα χιλιόμετρα, αλλά κάτι είναι εύκολα εμφανές από την αρχή: Α Ν Ε Σ Η!
Μιλάμε, αν δεν μου το λέγανε, δεν θα το πίστευα, τελικά τα προηγούμενα (Bridgestone Potenza) πρέπει να είχαν γίνει ξύλινα, δεν εξηγείται αλλιώς, δεν ξέρω αν ήταν πάντα έτσι, τι να πω! Πάντα ήταν ανθεκτικά και δεν χαμπάριασαν από λακούβες και τα τοιαύτα, αλλά πρέπει να είχαν ξεραθεί μετά από 3 χρόνια και 40Κ+ χιλιόμετρα...Μόνο και μόνο για την άνεση, αξίζουν με χίλια τα Exaltόνια μου!
Επιπλέον, δείχνουν πανέμορφα, φτου-φτου! Και είμαι σίγουρος, πως μόλις βρω το χρόνο να τα στρίψω και λίγο (κιουρία όμως πάντα... ), θα συνεχίσουν να μου αποδεικνύουν πόσο καλά λάστιχα είναι! -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Σήμερα η γυναίκα μου έσκισε ένα εμπρός λάστιχο σε πεζοδρόμιο. Δεν φτιάχνει, αφού το ξεκοίλιασε. Τα λάστιχα (Pilot Exalto 205/55/16) έχουν 24.000 χιλ. και ειδικά τα πίσω έχουν ακόμη πέλμα. Αξίζει να αλλάξω μόνο το ένα ή τα 2 εμπρός ή να τα αλλάξω όλα αφού σε 5-6Κ χιλ θα τα άλλαζα έτσι κι αλλιώς.
Κώστα δεν είμαι υπέρ των διαφορετικών ελαστικών. Υπάρχει βέβαια η επιλογή που λέει ίδια ελαστικά σε κάθε άξονα και τα φθαρμένα εμπρός. Θα μπορούσες να βάλεις δυο καινούργια πίσω και να μεταφέρεις τα πίσω που έχουν ακόμα ψωμί εμπρός. Για μένα το καλύτερο είναι μια τετράδα καινούργια. Μικρό αναλογικά το κόστος όταν σκέφτεσαι τι κουβαλάς μέσα στο αμάξι σου.
Για όποιον ενδιαφέρεται χαρίζονται 4 Energy με 8000 χιλιόμετρα. Δεν τα συνιστώ φυσικά αφού τα πετάω από το αμάξι μου για να βάλω επιτέλους αξιοπρεπή ελαστικά.
Για εδώ είναι ό,τι πρέπει. Κρίμα που είσαι Κρήτη, το καλοκαίρι που θα κατέβω θα μπορούσα να τα τσιμπήσω (πες μου ότι δεν είνα για 15άρια, για να μη το φέρω βαρέως )
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Σήμερα η γυναίκα μου έσκισε ένα εμπρός λάστιχο σε πεζοδρόμιο. Δεν φτιάχνει, αφού το ξεκοίλιασε. Τα λάστιχα (Pilot Exalto 205/55/16) έχουν 24.000 χιλ. και ειδικά τα πίσω έχουν ακόμη πέλμα. Αξίζει να αλλάξω μόνο το ένα ή τα 2 εμπρός ή να τα αλλάξω όλα αφού σε 5-6Κ χιλ θα τα άλλαζα έτσι κι αλλιώς.
Κώστα δεν είμαι υπέρ των διαφορετικών ελαστικών. Υπάρχει βέβαια η επιλογή που λέει ίδια ελαστικά σε κάθε άξονα και τα φθαρμένα εμπρός. Θα μπορούσες να βάλεις δυο καινούργια πίσω και να μεταφέρεις τα πίσω που έχουν ακόμα ψωμί εμπρός. Για μένα το καλύτερο είναι μια τετράδα καινούργια. Μικρό αναλογικά το κόστος όταν σκέφτεσαι τι κουβαλάς μέσα στο αμάξι σου.
Για 2 κατοστάρικα παραπάνω, θα τα αλλάξω αύριο και τα 4. Σκέφτομαι ότι θα κάνει αρκετά ταξίδια τα καλοκαίρι και πάντα προέχει η ασφάλεια. Έτσι κι αλλιώς Σεπ-Οκτ θα έπαιρναν πόδι.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Eίναι εξαιρετικά, και σε αίσθηση μακράν σε σχέση με Exalto...
Θα συμφωνήσω αλλά ΜΟΝΟ για το βρεγμένο. Εκεί είναι πράγματι εντυπωσιακά.
Στο στεγνό όμως με απογοητευσαν για αυτό και πήραν πόδι στα 15000 χλμ με αφορμή ένα καρούμπαλο που πετάξανε (με προσεκτική οδήγηση και χωρίς να έχω καταλάβει ακόμη πως το απέκτησα. Εγώ πάντως σε λακούβα μεγάλη δεν έπεσα και ούτε σε ψηλό πεζοδρόμιο ανέβηκα! Τα Ροσο είναι αυτόβουλα!)Αναφέρομαι σε 225/45/17.
Θα πρότεινα ή Μπριτζεστον 050 (λίγο θόρυβο παραπάνω αλλά ισορροπημένο λάστιχο) ή Κόντι 3.Eγώ αναφέρομαι σε 205/55/16 δείκτη V, και πραγματικά είμαι εντυπωσιασμένος από την άισθηση που μού δίνουν, είτε σε στεγνό είτε σε βρεγμένο (που πράγματι έχεις δίκιο,είναι εντυπωσιακά)
Δεδομένου του δύσκολου χαρακτήρα του αυτοκινήτου μου (Ε36 Compact), oμολογώ, ότι μέχρι τώρα είναι εντυπωσιακά καλά παντού!
Ελπίζω να μην αρχίσουν και τα δικά μου τα αυτόβουλα 'μαγουλάκια'Για πες, τί δεν σου άρεσε στο στεγνό?
Το δικό σου τουτού, ώς πολύ δυνατότερο του δικού μου και με άλλες κατανομές βάρους, πιθανόν να ξεμπροστιάζει τις αδυναμίες του ελαστικού ευκολότερα... -
Καλησπερα και απο μενα. Παω για αλλαγη των φοβερων hankook που φοραει το i30 μου και σκεφτομαι για 205/55/16. Θα ηθελα γνωμες για αρκετες μαρκες,δεν ψαχνω κατι συγκεκριμενο. Εχω ρωτησει σε λαστιχα και μου αφηνει 380 τα michelin primacy. Η τιμη καλη ειναι?
-
πολύ καλή!!
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
...Eγώ αναφέρομαι σε 205/55/16 δείκτη V, και πραγματικά είμαι εντυπωσιασμένος από την άισθηση που μού δίνουν, είτε σε στεγνό είτε σε βρεγμένο (που πράγματι έχεις δίκιο,είναι εντυπωσιακά)
Δεδομένου του δύσκολου χαρακτήρα του αυτοκινήτου μου (Ε36 Compact), oμολογώ, ότι μέχρι τώρα είναι εντυπωσιακά καλά παντού!
Ελπίζω να μην αρχίσουν και τα δικά μου τα αυτόβουλα 'μαγουλάκια'Για πες, τί δεν σου άρεσε στο στεγνό?
Το δικό σου τουτού, ώς πολύ δυνατότερο του δικού μου και με άλλες κατανομές βάρους, πιθανόν να ξεμπροστιάζει τις αδυναμίες του ελαστικού ευκολότερα...Βασικά αργούσαν πάαααρα πολύ να ζεσταθούν. Αυτό είναι μέχρι ενός σημείου λογικό για λάστιχα επιδόσεων αλλά και πάλι κόντευα να τελειώσω το ταξίδι και ήταν τα λάστιχα ακόμα στην 'προθέρμανση' (εντάξει υπερβάλλω λίγο αλλά καταλαβαίνεις) !
Εκτός αυτού και όταν ζεσταινόντουσαν δεν μου δίνανε μια εικόνα 'βεντούζας' που έπαιρνα από τα Μπριτζ 050 (και ακόμη περισσότερο από τα 070 αλλά αυτά είναι και στο 'φόρτε' τους στο στεγνό) και ακόμη πιο βασικό η απώλεια πρόσφυσης ΔΕΝ είχε 'γραμμικότητα' όπως σε άλλα λάστιχα. Δηλαδή τώρα έχω πρόσφυση αμέσως μετά δεν έχω σχεδόν καθόλου. Σε παιχνίδια της ουράς (που επιτρέπει αρκετά το δικό μου και ας είναι προσθιοκίνητο) το αμάξι είχε αποκτήσει κώλο πιο 'ατίθασο' και από τον κώλο Μ3 Ε46 με το esp off με λιωμένα λάστιχα με πατημένη 2α σε γλυστερή πλατεία! Αυτό είναι 'καλό' όταν παίζεις αλλά δεν είναι και τόσο καλό στην πραγματική 'ζωή'.
Τέλος δεν μου άρεσε το 'τιμόνι' που μου έδιναν. Δεν ήταν τόσο 'κοφτερό'. Και μιλάω για τα πρώτα 5-7.000 χλμ που υποτίθεται ότι κάθε λάστιχο είναι στην κορυφή του και σου δίνει όσα μπορεί να σου δώσει.Γενικά το θεωρώ 'ανισόρροπο' λάστιχο για το στεγνό. Όταν έβρεχε όμως όπως ξαναέγραψα ήταν πραγματικά ΚΟΡΥΦΑΙΟ. Μου έδινε μεγαλύτερη ασφάλεια στο βρεγμένο απ'ότι στο στεγνό όσο και αν ακούγεται υπερβολικό.
Τζεκιλ και χαιντ με μια φράση...
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
...
Eγώ αναφέρομαι σε 205/55/16 δείκτη V, και πραγματικά είμαι εντυπωσιασμένος από την άισθηση που μού δίνουν, είτε σε στεγνό είτε σε βρεγμένο (που πράγματι έχεις δίκιο,είναι εντυπωσιακά)
Το δικό σου τουτού, ώς πολύ δυνατότερο του δικού μου και με άλλες κατανομές βάρους, πιθανόν να ξεμπροστιάζει τις αδυναμίες του ελαστικού ευκολότερα...Βασικά αργούσαν πάαααρα πολύ να ζεσταθούν. Αυτό είναι μέχρι ενός σημείου λογικό για λάστιχα επιδόσεων αλλά και πάλι κόντευα να τελειώσω το ταξίδι και ήταν τα λάστιχα ακόμα στην 'προθέρμανση' (εντάξει υπερβάλλω λίγο αλλά καταλαβαίνεις) !
Εκτός αυτού και όταν ζεσταινόντουσαν δεν μου δίνανε μια εικόνα 'βεντούζας' που έπαιρνα από τα Μπριτζ 050 (και ακόμη περισσότερο από τα 070 αλλά αυτά είναι και στο 'φόρτε' τους στο στεγνό) και ακόμη πιο βασικό η απώλεια πρόσφυσης ΔΕΝ είχε 'γραμμικότητα' όπως σε άλλα λάστιχα. Δηλαδή τώρα έχω πρόσφυση αμέσως μετά δεν έχω σχεδόν καθόλου. Σε παιχνίδια της ουράς (που επιτρέπει αρκετά το δικό μου και ας είναι προσθιοκίνητο) το αμάξι είχε αποκτήσει κώλο πιο 'ατίθασο' και από τον κώλο Μ3 Ε46 με το esp off με λιωμένα λάστιχα με πατημένη 2α σε γλυστερή πλατεία! Αυτό είναι 'καλό' όταν παίζεις αλλά δεν είναι και τόσο καλό στην πραγματική 'ζωή'.
Τέλος δεν μου άρεσε το 'τιμόνι' που μου έδιναν. Δεν ήταν τόσο 'κοφτερό'. Και μιλάω για τα πρώτα 5-7.000 χλμ που υποτίθεται ότι κάθε λάστιχο είναι στην κορυφή του και σου δίνει όσα μπορεί να σου δώσει.Γενικά το θεωρώ 'ανισόρροπο' λάστιχο για το στεγνό. Όταν έβρεχε όμως όπως ξαναέγραψα ήταν πραγματικά ΚΟΡΥΦΑΙΟ. Μου έδινε μεγαλύτερη ασφάλεια στο βρεγμένο απ'ότι στο στεγνό όσο και αν ακούγεται υπερβολικό.
Τζεκιλ και χαιντ με μια φράση...
Eίναι εντυπωσιακό πόσο υποκειμενισμό μπορεί να κρύβουν οι απόψεις!
Ακριβώς την αντίθετη άποψη έχω εγώ ως τώρα από τα λάστιχα...
Σταθερά σε απόδοση, με πολύ καλό τιμόνι, και πολύ καλή πρόσφυση και στους 2 άξονες!...άντε να βγάλεις άκρη μετά!
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Για εδώ είναι ό,τι πρέπει. Κρίμα που είσαι Κρήτη, το καλοκαίρι που θα κατέβω θα μπορούσα να τα τσιμπήσω (πες μου ότι δεν είνα για 15άρια, για να μη το φέρω βαρέως )
Βρε εσύ για 205/55-16 μιλάμε!!!
Αλήθεια τώρα αν τα θέλει κανένας άμεσα να το πει αλλιώς θα τα αφήσω στον λαστιχά. Δεν υπάρχει χώρος για αποθήκευση. -
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
...Eίναι εντυπωσιακό πόσο υποκειμενισμό μπορεί να κρύβουν οι απόψεις!
Ακριβώς την αντίθετη άποψη έχω εγώ ως τώρα από τα λάστιχα...
Σταθερά σε απόδοση, με πολύ καλό τιμόνι, και πολύ καλή πρόσφυση και στους 2 άξονες!...άντε να βγάλεις άκρη μετά!
Όντως !
Ίσως η μικρότερη διάσταση και το ότι είναι μοιρασμένο το βάρος σου να τα έκανε να 'ταίριαξαν' καλύτερα απ' ότι σε μένα ! -
Καλησπέρα,
Έχει κανένας δοκιμάσει τα Hankook V12 evo ?? Εντυπώσεις???
Στο AutoBild βγήκαν σε πολύ καλή θέση, τόσο σε διάσταση 205/55/16 όσο και στην 225/45/17....
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Στους 4Τ Απριλίου έχει δοκιμή στην διάσταση 205/55/16
πολύ φτωχή σε σχέση με άλλες προ 3-4 ετών
Δεν μας λέτε και εμάς τα αποτελέσματα επιτροχάδην ;
Βγήκαν σήμερα τα χειμερινά ελαστικά και τοποθετήθηκαν για 3η χρονιά τα turanza ER300. Σκληρό μου φαίνεται. Εντάξει σε σύγκριση με τα χειμερινά είναι σκληρά όλα αλλά στην επόμενη αλλαγή σκέφτομαι να βάλω κάτι πιο μαλακό. Άλλωστε δεν κάνω 'άγρια' χρήση.
Αναμενόμενο είναι, τα ER300 μετά από 1,5 χρόνο είναι σαν ξύλινα και από θόρυβο ........
Καλύτερα βγάζει τα Michelin energy saver. Το θέμα είναι ότι και οι γερμανοί της adac καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα σε διάσταση 195/65/15, δηλ. κορυφαία σε φθορά, κατανάλωση καυσίμου και σε άνεση-ησυχία, πολύ καλά στην οδήγηση σε στεγνό αλλά με σηματική υστέρηση, κάτω του μέσου όρου, στην οδήγηση σε βρεγμένο. Οι 4Τ δεν τα δοκίμασαν σε βρεγμένο.
-
Πρόκειται να αλλάξω ελαστικά σε AR 146 1.4 T.S. (διάσταση 195/50/15). Μπορεί να βοηθήσει κάποιος με ήδη δοκιμασμένη λύση; Βρίσκομαι μεταξύ τριών επιλογών:
Continental premium contact 2
Toyo proxes CF1
Yokohama c driveΌλα τα παραπάνω με δείκτη Η.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Ο χρήστης AR146 έγραψε:
Πρόκειται να αλλάξω ελαστικά σε AR 146 1.4 T.S. (διάσταση 195/50/15). Μπορεί να βοηθήσει κάποιος με ήδη δοκιμασμένη λύση; Βρίσκομαι μεταξύ τριών επιλογών:Continental premium contact 2
Toyo proxes CF1
Από τα 3 που διάλεξες η δική μου επίλογή είναι τα Conti
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Πρόκειται να αλλάξω ελαστικά σε AR 146 1.4 T.S. (διάσταση 195/50/15). Μπορεί να βοηθήσει κάποιος με ήδη δοκιμασμένη λύση; Βρίσκομαι μεταξύ τριών επιλογών:
Continental premium contact 2
Toyo proxes CF1
Από τα 3 που διάλεξες η δική μου επίλογή είναι τα Conti
+1 για τα Conti
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....