-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις για λάστιχα σε Golf 1,6 FSI, κατέληξα σε Continental premium c2 και θα παρακαλούσα όποιος φίλος γνωρίζει (και θέλει φυσικά να μου γνωστοποιήσει) καλές τιμές και αξιοπιστο μαγαζί (οπου θα έχει μείνει ικανοποιημένος από την τοποθέτηση καινούργιων ελαστικών-όχι σαν καποιον που πηγα στην περιοχή της αλίμου προέκταση στο ελληνικό και ήθελε να μου πλασάρει Brigestone του Νοεμβρίου 07! ), ας μου στείλει pm, μια και η δημοσίευση διευθύνσεων στο φορουμ θεωρείται φυσικά διαφήμηση. Η περιοχή που με ενδιαφέρει είναι όλη η Νοτια Αθήνα (Καλλιθεά, Πειραιάς, Μοσχάτο, Γλυφάδα κτλ)
Η βοηθειά σας θα εκτιμηθεί -
Θα ήθελα να ρωτήσω την άποψή σας για αλλαγή από 205/55/16 σε 215/45/17 Υ. τα ελαστικά που επέλεξα είναι το s-drive yokohama. Με τον δείκτη αυτό θα έχω πρόβλημα για να ζεσταθούν; Εά τα φοράει κάποιος να μου μεταφέρει εντυπώσεις εάν δεν βαριέται να γράφει με 40 βαθμούς θερμοκρασία... Τ αυτοκίνητο είναι mazda 6 1,8 και η οδήγηση είνα light με ξαφνικές εξάρσεις αδρεναλινης...
-
Pirelli Cinturato P4 έχει βάλει κανείς. Θέλω να βάλω τα Continetal EcoContact 3 σε 155-70/13 σε Saxo της αδελφής μου και μου προτείναν τα Pirelli που έχουν βγεί και πρώτα σε συγκριτικό της ADAC. Έχω μιά εντύπωση πως πρέπει να είναι σκληρό λάστιχο.
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Θα ήθελα να ρωτήσω την άποψή σας για αλλαγή από 205/55/16 σε 215/45/17 Υ. τα ελαστικά που επέλεξα είναι το s-drive yokohama. Με τον δείκτη αυτό θα έχω πρόβλημα για να ζεσταθούν; Εά τα φοράει κάποιος να μου μεταφέρει εντυπώσεις εάν δεν βαριέται να γράφει με 40 βαθμούς θερμοκρασία... Τ αυτοκίνητο είναι mazda 6 1,8 και η οδήγηση είνα light με ξαφνικές εξάρσεις αδρεναλινης...οντως το Y σαν δεικτης θερμοκρασιας ειναι υπερβολικος για το αυτοκινητο σου.Θα εχεις ενα πολυ καλο λαστιχο και δεν θα μπορεις να το αξιοποιησεις και εκτος αυτου θα ειναι και επικυνδινο.
επισης απο οτι ειδα το 215-45-17 εχει αρκετη αποκλειση απο τη μαμα διασταση σαν διαμετρος.ποιο κοντα ειναι το 215-40-17 στη μαμα διαμετρο.
θα ελεγα οτι καλυτερο εινα να βαλεις 205-45-17 κρατας το ιδιο φαρθος ελαστικου ειναι πολυ κοντα στη μαμα διαμετρο πιο κοντα απο το 215-45-17 και λογικα θα μπορεσεις να βρεις και σε δεικτη ταχυτητας W.
Διαμετροι :
205-50-16 - 24.1 (μαμα)
215-45-17 - 24.6
215-40-17 - 23,8
205-45-17 - 24.3υπαρχει και το 215-45-16 με διαμετρο 23.6 σε περιτπωση που θες να μεινεις σε 16αρα ζαντα.
εγω προτεινω 205-45-17
με μια προχειρη ματια που εριξα στο site της yokohama εχει 205/45R17 88W.
-
Εγώ θα έλεγα να μείνεις στην 16άρα ζάντα.
Κάνεις οικονομία σε ζάντα και λάστιχα ενώ δεν χάνεις σε επιδόσεις όπως θα χάσεις με τις 17άρες. Στις 16άρες σου έχεις λογικό προφίλ ώστε να μην έχεις σοβαρά μαγουλιάσματα και αυτό μπορείς να το βελτιώσεις επιλέγοντας ελαστικό με λίγο χαμηλότερο προφίλ ή/και με σκληρά πλαϊνά. -
Από AVON ZZR σε διάσταση 225/45/17 έχει κανείς εμπειρία;Κάποιος μου είπε ότι είναι semi-slick και με κούφανε τελείως!!!
Τι γνώμη έχετε για τα συγκεκριμένα;Αξίζουν ή να δώσω κάνα €150 ακόμη και να πάω για τίποτα άλλο κλασσικότερο;(Conti,Dunlop,Pirelli,κλπ) -
Ο χρήστης b_x έγραψε:
Από AVON ZZR σε διάσταση 225/45/17 έχει κανείς εμπειρία;Κάποιος μου είπε ότι είναι semi-slick και με κούφανε τελείως!!!
Τι γνώμη έχετε για τα συγκεκριμένα;...Ναι ημισλίκ είναι, γιατί κουφαίνεσαι;;
http://www.avon-tyres.co.uk/index.php?p ... ail1&tid=9
Εγώ πάντως είμαι ευχαριστημένος από τα ΖΖ3 που φοράω τα τελευταία 12500χλμ... -
Με κούφανε απλώς γιατί τα ακούω πολύ καιρό και ήταν η πρώτη φορά που κάποιος ανέφερε ότι είναι semi...Πραγματικά δεν το ήξερα...Σε τι διάσταση τα φοράς και σε τι αμάξι;Από αντοχή πώς πάνε;Βγάζουν χλμ;Έχουν μαλακή γόμα και σκληρά πλαϊνά όπως άλλα semi;
-
Θα ήθελα μια βοήθεια για επιλογή ελαστικού σε διάσταση 195-50-15 το οποίο θα φορεθεί σε honda eg6 vti.To αμάξι κινείται κυρίως στην πόλη.Το ποσό που διαθέτω είναι μέχρι 300€ max.Θα πήγαινα για pe2 αλλά οι τόσες αντικρούμενες απόψεις με αποτρέπουν απο την αγορά του.
-
Χωρις να εχω εμπειρία προσωπική πέρα από τα διάφορα tests στο net, θα έλεγα Ηankook Ventus V12 k110..
Δείχνει λάστιχο εξαιρετικών χαρακτηριστικών, σπορ και καλής τιμής
Εμένα τουλάχιστον, εκτος συγκλονιστικού απροόπτου, θα είναι η επόμενη επιλογή μου, με την εναλλακτική να είναι τα Yokohama S drive, κυρίως λόγω των μετρίων επιδόσεων των τελευταίων στο βρεγμένο...
-
Ο χρήστης b_x έγραψε:
Με κούφανε απλώς γιατί τα ακούω πολύ καιρό και ήταν η πρώτη φορά που κάποιος ανέφερε ότι είναι semi...Πραγματικά δεν το ήξερα...Σε τι διάσταση τα φοράς και σε τι αμάξι;Από αντοχή πώς πάνε;Βγάζουν χλμ;Έχουν μαλακή γόμα και σκληρά πλαϊνά όπως άλλα semi;Δεν φοράω τα semi ZZR αλλά τα μη semi ΖΖ3 που τα δηλώνουν ως Ultra High Perforamance (τα πιο σπορ ελαστικά τους πριν από τα ειδικά semi κλπ). Τα οποία ΖΖ3 (και όχι ZZR) έχουν σαφώς σκληρά πλαινά, δεν είμαι σίγουρος για τη γόμα αλλά από αντοχή μάλλον μέτρια (είμαι όμως κάπως απαιτητικός στις στροφές, κάνω και τις κωλιές μου όπου μπορώ). Εμένα μετά από Michelin (που φημίζονται για τον εύκαμπτο σκελετό τους) μου φάνηκαν σταθερά με πολύ ακριβές τιμόνι και μειωμένη άνεση.... σε άλλον, με τελείως διαφορετικό αυτοκίνητο και μετά από Bridgestone, κάπως πιο άνετα και λιγότερο απόλυτα κλπ. (βρήκα ενδιαφέρουσες τις απόψεις και των δύο μας, κάμποσες σελίδες πιο πριν σε αυτό το θέμα, που δείχνουν ακριβώς το πόσο μη αντικειμενικά είναι τα σχόλιά μας και πόσο επηρεάζονται από προηγούμενα λάστιχα κλπ). Πάντως είναι φιλικά στο όριο. Γενικά είμαι ικανοποιημένος και μάλλον όταν αλλαχτούν θα βάλω τα ίδια ή κάτι με παρόμοια χαρακτηριστικά (που σχεδόν αποκλείεται να βρω στη διάστασή μου οπότε μάλλον τα ίδια). Τα φοράω σε διάσταση ίσως όχι ιδιαίτερα αντιπροσωπευτική, 225/60-15 (η μόνη διάσταση για 15άρα ζάντα που βγαίνει, πιθανότατα ειδικά για το μοντέλο μου) σε BMW E39 πεντάρα δίλιτρη.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Με κούφανε απλώς γιατί τα ακούω πολύ καιρό και ήταν η πρώτη φορά που κάποιος ανέφερε ότι είναι semi...Πραγματικά δεν το ήξερα...Σε τι διάσταση τα φοράς και σε τι αμάξι;Από αντοχή πώς πάνε;Βγάζουν χλμ;Έχουν μαλακή γόμα και σκληρά πλαϊνά όπως άλλα semi;
Δεν φοράω τα semi ZZR αλλά τα μη semi ΖΖ3 που τα δηλώνουν ως Ultra High Perforamance (τα πιο σπορ ελαστικά τους πριν από τα ειδικά semi κλπ). Τα οποία ΖΖ3 (και όχι ZZR) έχουν σαφώς σκληρά πλαινά, δεν είμαι σίγουρος για τη γόμα αλλά από αντοχή μάλλον μέτρια (είμαι όμως κάπως απαιτητικός στις στροφές, κάνω και τις κωλιές μου όπου μπορώ). Εμένα μετά από Michelin (που φημίζονται για τον εύκαμπτο σκελετό τους) μου φάνηκαν σταθερά με πολύ ακριβές τιμόνι και μειωμένη άνεση.... σε άλλον, με τελείως διαφορετικό αυτοκίνητο και μετά από Bridgestone, κάπως πιο άνετα και λιγότερο απόλυτα κλπ. (βρήκα ενδιαφέρουσες τις απόψεις και των δύο μας, κάμποσες σελίδες πιο πριν σε αυτό το θέμα, που δείχνουν ακριβώς το πόσο μη αντικειμενικά είναι τα σχόλιά μας και πόσο επηρεάζονται από προηγούμενα λάστιχα κλπ). Πάντως είναι φιλικά στο όριο. Γενικά είμαι ικανοποιημένος και μάλλον όταν αλλαχτούν θα βάλω τα ίδια ή κάτι με παρόμοια χαρακτηριστικά (που σχεδόν αποκλείεται να βρω στη διάστασή μου οπότε μάλλον τα ίδια). Τα φοράω σε διάσταση ίσως όχι ιδιαίτερα αντιπροσωπευτική, 225/60-15 (η μόνη διάσταση για 15άρα ζάντα που βγαίνει, πιθανότατα ειδικά για το μοντέλο μου) σε BMW E39 πεντάρα δίλιτρη.
Μάλλον σε εμένα αναφέρεται ο φίλος onyx. Τα ΖΖ3 φοράω και εγώ σε Leon 1.8T. Όντως είναι φιλικά στο όριο, καμμία σχέση με τα Potenza 040 που φόραγε πριν. Βέβαια δεν έχω και το απόλυτο τιμόνι που είχα πριν. Με ανέβασμα πάντως των πιέσεων έχω βρει τη δικιά μου χρυσή τομή μεταξύ άνεσης και πληροφορίας τιμονιού. Ακόμη και με ανεβασμένες πιέσεις η άνεση είναι πολύ καλύτερη από τα Bridgestone. Τέλος είναι και πολύ πιο ύσηχα στην κύληση τους και πολύ καλά στη βροχή! (Πάντως όταν ανεβαίνω Μπράλλο μου λείπουν τα ρημάδια τα Bridgestone)
-
Γνωριζει καποιος μαγαζια διευθηνσεις για αθηνα που μπορω να αγορασω τα αμορτισερ αλ-κο σπορτ?υπαρχει επισημος εισαγωγεας? [size=150][/size]
-
Για ρώτα στο υπάρχον θέμα. Καλώς ήλθες.
viewtopic.php?f=6&t=2798&hilit=%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%AF+%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD
-
Σε αντικατάσταση των υπαρχόντων ελαστικών σε διάσταση 225/45/R17 91V (Bridgestone Potenza 050A) σε ζάντα ελαφρού κράματος 7J x 17 σκέφτομαι τελευταία να φορέσω ελαστικά 205/55/R17, με λίγα λόγια να βάλω πιο στενό πέλμα (κάπως λιγότερες τριβές, λογικά πιο ασφαλές σε ολισθηρό/βρεγμένο/χιονισμένο οδόστρωμα) και μεγαλύτερα πλαινά (καλύτερη άνεση σε πέρασμα από λακούβες, λογικά κάπως μειωμένος θόρυβος κύλισης).
Τα ανωτέρω βέβαια σε σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση. Το αυτοκίνητο, το ταπεινό astra GTC με το ατμοσφαιρικό μοτέρ 1.8 των 125 ίππων (συλλεκτικής αξίας πλέον ).
Φαντάζομαι πως, λογικά, δεν πρόκειται πρακτικά να χάσω σχεδόν τίποτα σε κρατήματα στο στεγνό, με το δεδομένο ότι η ιπποδύναμη και η ροπή του κινητήρα σε συνδυασμό με το βάρος του οχήματος δεν βάζουν φωτιά στην άσφαλτο έτσι κι αλλιώς (αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι ουκ ολίγες φορές δεν πιέζω το αμαξάκι σε στροφές, όπου πραγματικά όταν το οδόστρωμα είναι στεγνό και το λάστιχο που φοράει τώρα ζεστό, τα κρατήματα είναι πάρα πολύ καλά).
Τι γνώμη έχετε για μια πιθανή αλλαγή όπως αυτή που προανέφερα; Η διαφορά στο βήμα είναι έτσι κι αλλιώς γελοία (γύρω στο 0,3% σε σχέση με τώρα), οπότε το θέμα ανάγεται κυρίως στο συνδυασμό κρατημάτων/άνεσης αλλά και στη διαθεσιμότητα/τιμές αγοράς των ελαστικών της διάστασης που σκέφτομαι (205/50/R17). -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Σε αντικατάσταση των υπαρχόντων ελαστικών σε διάσταση 225/45/R17 91V (Bridgestone Potenza 050A) σε ζάντα ελαφρού κράματος 7J x 17 σκέφτομαι τελευταία να φορέσω ελαστικά 205/55/R17, με λίγα λόγια να βάλω πιο στενό πέλμα (κάπως λιγότερες τριβές, λογικά πιο ασφαλές σε ολισθηρό/βρεγμένο/χιονισμένο οδόστρωμα) και μεγαλύτερα πλαινά (καλύτερη άνεση σε πέρασμα από λακούβες, λογικά κάπως μειωμένος θόρυβος κύλισης).
Τα ανωτέρω βέβαια σε σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση. Το αυτοκίνητο, το ταπεινό astra GTC με το ατμοσφαιρικό μοτέρ 1.8 των 125 ίππων (συλλεκτικής αξίας πλέον ).
Φαντάζομαι πως, λογικά, δεν πρόκειται πρακτικά να χάσω σχεδόν τίποτα σε κρατήματα στο στεγνό, με το δεδομένο ότι η ιπποδύναμη και η ροπή του κινητήρα σε συνδυασμό με το βάρος του οχήματος δεν βάζουν φωτιά στην άσφαλτο έτσι κι αλλιώς (αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι ουκ ολίγες φορές δεν πιέζω το αμαξάκι σε στροφές, όπου πραγματικά όταν το οδόστρωμα είναι στεγνό και το λάστιχο που φοράει τώρα ζεστό, τα κρατήματα είναι πάρα πολύ καλά).
Τι γνώμη έχετε για μια πιθανή αλλαγή όπως αυτή που προανέφερα; Η διαφορά στο βήμα είναι έτσι κι αλλιώς γελοία (γύρω στο 0,3% σε σχέση με τώρα), οπότε το θέμα ανάγεται κυρίως στο συνδυασμό κρατημάτων/άνεσης αλλά και στη διαθεσιμότητα/τιμές αγοράς των ελαστικών της διάστασης που σκέφτομαι (205/50/R17).Λίγο στενές μου φαίνονται οι ζάντες για 225 λάστιχο, μήπως είναι 7,5άρες ;
Πέραν τούτου, κάποιες σελίδες πριν συζητούσαμε με φίλους με C4 (κατά κύριο λόγο) που είχαν 205/50/17 από το εργοστάσιο και έψαχναν για κάτι φθηνό, γιατί είναι πραγματικά ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ διάσταση (σχεδόν το ίδιο ακριβή με αυτήν που έχεις τώρα) ... Διαθεσιμότητα πάντως υπάρχει, αλλά μόνο και μόνο λόγω της τιμής έχεις δύο μόνο αξιοπρεπείς επιλογές σε δείκτη V: τα Dunlop SP Sport fast response και τα Vredestein Sportrac 3.
Τα 215/50 (ή 45) θα έρχονταν επίσης 'κουτί' στο πλάτος των ζαντών σου, αλλά οι τιμές είναι το ίδιο ακριβές, η διαθεσιμότητα μικρότερη (σε V) και η απόκλιση του βήματος κοντά στο +2% (και στο -1,5 % για τα 215/45)...
Σωστή σκέψη, δύσκολη απόφαση ...Υ.Γ.: με τέτοιους τροχούς που βάζουν πια οι κατασκευαστές (ή μήπως οι αντιπρόσωποι ; ) θα κάνουμε μόνοι μας 'downsizing' διαστάσεων, όταν αλλάζουμε τα λάστιχά μας !!
-
Πήγα σήμερα σε ενα λαστιχά στην γειτονιά μου για να μου επισκευάσει ενα λάστιχο (είχε καρφωθεί μια τεράστια βίδα μέσα). Ο τύπος οταν είδε τα λάστιχά μου... τρόμαξε!
Τα έχω 3 χρόνια και η αλήθεια ειναι οτι δείχνουν πολύ γερασμένα (μάλλον και λόγω πίστας).
Οπότε επειδή θα πάω και διακοπές μεσα στον Αύγουστο σκέφτομαι να τα αλλάξω.
Αυτή τη στιγμή φοράω Michelin Pilot Sport (αν θυμάμαι καλά) 205/55/16.
Πλέον στην διάσταση αυτή δεν βγαίνει το μοντέλο αυτό... Ο λαστιχάς μου πρότεινε Pilot Exalto 2 στα 450 ευρώ η 4αδα μαζί με τοποθέτηση και ζυγοστάθμιση και Pirelli P7 στα 530 ευρώ (ακριβά λόγω εγγύησης)...
Ακούω προτάσεις!
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Πήγα σήμερα σε ενα λαστιχά στην γειτονιά μου για να μου επισκευάσει ενα λάστιχο (είχε καρφωθεί μια τεράστια βίδα μέσα). Ο τύπος οταν είδε τα λάστιχά μου... τρόμαξε!
Τα έχω 3 χρόνια και η αλήθεια ειναι οτι δείχνουν πολύ γερασμένα (μάλλον και λόγω πίστας).
Οπότε επειδή θα πάω και διακοπές μεσα στον Αύγουστο σκέφτομαι να τα αλλάξω.
Αυτή τη στιγμή φοράω Michelin Pilot Sport (αν θυμάμαι καλά) 205/55/16.
Πλέον στην διάσταση αυτή δεν βγαίνει το μοντέλο αυτό... Ο λαστιχάς μου πρότεινε Pilot Exalto 2 στα 450 ευρώ η 4αδα μαζί με τοποθέτηση και ζυγοστάθμιση και Pirelli P7 στα 530 ευρώ (ακριβά λόγω εγγύησης)...
Ακούω προτάσεις!Καλή η τιμή για τα P.E. 2 και ...πανάκριβη για τα Ρ7 ...
Κοιτάς μόνο σε δείκτη V; Αν όχι, με τα Continental PremiumContact 2 (που έχουν βάλει αρκετοί φίλοι -και εγώ - στο φόρουμ) και τα Dunlop SP Sport fast response με δείκτη Η θα εξοικονομήσεις και μερικές δεκάδες ευρώ ... -
Δεν κοιτάζω μόνο δείκτη V, απλά δυστυχώς αρκετά καλά λάστιχα ξεκινάνε απο V...
Πόσο πάει η 4αδα PremiumContact 2?
Βασική απαίτηση για μένα ειναι να πάω σε ενα λάστιχο εξίσου καλό με το PilotSport 2 που φοράω απ το 2005...
-
Τότε θα βάλεις το Exalto. Η τιμή είναι πολύ καλή και το λάστιχο εξαιρετικό. Για την τιμή του P7 δεν θα σχολιάσω καν...Απαράδεκτα ακριβό, άσε που δεν είναι αυτό που θές.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....