-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Ερώτηση: Τα energy έχουν δείκτη φοράς;
Και να έχουν δε θα φαίνεται, γιατί απλά δεν φθείρονται με το πέρασμα του χρόνου ...
Βρε την παλεύεις;
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Ερώτηση: Τα energy έχουν δείκτη φοράς;
Και να έχουν δε θα φαίνεται, γιατί απλά δεν φθείρονται με το πέρασμα του χρόνου ...
Βρε την παλεύεις;
OXI !!. Μέχρι και το αφεντικό μου, μου λέει να πάω σπίτι μου επιτέλους !!
Και να φανταστείς, πως ΕΞΩ (και όχι μέσα) έχει 41 βαθμούς ...Φοράς, τι φοράς ;;
Μάλλον θα έχουν ... -
Φοράς ρωτάει, όχι φθοράς..... φθοράς έχουν όλα, φοράς έχουν αυτά που έχουν φορά...!!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Φοράς ρωτάει, όχι φθοράς..... φθοράς έχουν όλα, φοράς έχουν αυτά που έχουν φορά...!!ΟΚ, αντελήφθην, παρανοούμε και καμμιά φορά ...
'Οπως λοιπόν προείπα, σε 'μένα τουλάχιστον φαίνεται πως έχει φορά : -
Είχα μπερδευτεί με λάστιχα που δεν ήταν συμμετρικά αλλά δεν είχαν φορά.
-
Πιστεύω πως για κάποιον που δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις ή άλλες ανησυχίες τα Energy saver είναι πολύ τίμια πρόταση αν και λίγο ακριβή σε σχέση με τα άλλα 'τίμια' λάστιχα του ανταγωνισμού
-
Πάντως τα απλά Energy ήταν ασύμμετρα και δεν είχαν φορά.
-
Αυτά ακριβώς φοράει το Ceed!
Παρόλο που είναι ασύμμετρα δεν έχουν βέλος που να δίνει φορά παρά μόνο εγχάρακτη την ένδειξη outside. Αποτέλεσμα να είναι 'ανάποδα' στη μια πλευρά του αυτοκινήτου σε σχέση με την άλλη!!!
-
Αυτά ακριβώς φοράει το Ceed!Παρόλο που είναι ασύμμετρα δεν έχουν βέλος που να δίνει φορά παρά μόνο εγχάρακτη την ένδειξη outside. Αποτέλεσμα να είναι 'ανάποδα' στη μια πλευρά του αυτοκινήτου σε σχέση με την άλλη!!!
Πολλά ασύμμετρα λάστιχα ΔΕΝ έχουν φορά περιστροφής, με αποτέλεσμα να φαίνεται αυτό το 'ανάποδο' που λες. Δεν ισχύει μόνο για τα Energy. Προφανώς δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα.
Τα λάστιχα με φορά είναι συνήθως συμμετρικά. Οπότε έχουν φορά, αλλά όχι και 'Inside/Outside'.
Υπάρχουν και κάποια ασύμμετρα με φορά, οπότε εκεί υπάρχει 'δεξί' και 'αριστερό' λάστιχο με διαφορετικό κωδικό.
-
Αυτά ακριβώς φοράει το Ceed!Παρόλο που είναι ασύμμετρα δεν έχουν βέλος που να δίνει φορά παρά μόνο εγχάρακτη την ένδειξη outside. Αποτέλεσμα να είναι 'ανάποδα' στη μια πλευρά του αυτοκινήτου σε σχέση με την άλλη!!!
Όπερ σημαίνει, πως υπάρχουν 'αριστερά' και 'δεξιά', για τις αντίστοιχες πλευρές του αυτοκινήτου ...
Νομίζω, πως και τα PremiumContact 2 που έβαλα (αλλά και τα 1 που είχα πριν) δεν είχαν ένδειξη φοράς, αλλά μόνο το 'Οutside' που αναφέρεις...
Θυμήθηκα και κάτι offtopic : σε αντιπροσωπεία Renault, είχα δει ένα μεταχειρισμένο Grand Scenic 2.0T προς πώληση, με το πίσω δεξί του SportContact να γράφει 'INSIDE' !! Μιλάμε για την ίδια την φρίκη, αν προσθέσουμε στο παραπάνω, πως ήταν και 'καραφλό' (μάλλον ήταν το -πρώην- εμπρός αριστερό ...) ! -
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Αυτά ακριβώς φοράει το Ceed!
Παρόλο που είναι ασύμμετρα δεν έχουν βέλος που να δίνει φορά παρά μόνο εγχάρακτη την ένδειξη outside. Αποτέλεσμα να είναι 'ανάποδα' στη μια πλευρά του αυτοκινήτου σε σχέση με την άλλη!!!
Πολλά ασύμμετρα λάστιχα ΔΕΝ έχουν φορά περιστροφής, με αποτέλεσμα να φαίνεται αυτό το 'ανάποδο' που λες. Δεν ισχύει μόνο για τα Energy. Προφανώς δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα.
Τα λάστιχα με φορά είναι συνήθως συμμετρικά. Οπότε έχουν φορά, αλλά όχι και 'Inside/Outside'.
Υπάρχουν και κάποια ασύμμετρα με φορά, οπότε εκεί υπάρχει 'δεξί' και 'αριστερό' λάστιχο με διαφορετικό κωδικό.
Η χάραξη του ελαστικού (αν πάρουμε μια ενιαία της 'γραμμή¨) πρώτα ακουμπά στο δρόμο με το μεσαίο τμήμα του ελαστικού και στη συνέχεια με το ενδιάμεσο και τέλος με το εξωτερικό (δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός) για να μπορέσει να απομακρύνει το νερό κάτω από το ελαστικό. Αν γίνει το ανάποδο το νερό δεν αποχετεύεται σωστά και είναι πιθανό να έχουμε υδρολίσθηση ποιο εύκολα. Καταστρεπτικό κάτι τέτοιο αν αναλογιστούμε ότι τα δυο ελαστικά του ίδιου άξονα έχουν διαφορετική συμπεριφορά στο βρεγμένο!!!
-
Παίδες κοιτάζω για λάστιχα σε 205/50/17 για το C4 μου (1.6) και έχω ψιλο-καταλήξει στα ακόλουθα:
Θα ήθελα τις απόψεις σας, ή τις εναλλακτικές προτάσεις σας αν έχετε. Σας ευχαριστώ!
ΥΣ: Εξωφρενικές οι τιμές των 205/50/17!! Τα Exalto PE2 που φοράει από τη μάνα του ~ 700 ευρώ!!!
-
http://www.tirerack.com/tires/surveyres ... sp?type=MP
-
Όταν λέει outside ή inside, αυτό δεν είναι φορά ? είναι δυνατόν να βάλεις το πέλμα ανάποδα από την φορά που του προσδιορίζει το outside ?
To πέλμα θα είναι πάντα προς την σωστή πλευρά.
Όταν όμως έχει και φορά κύλισης, τότε του βάζουν βέλος.
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Παίδες κοιτάζω για λάστιχα σε 205/50/17 για το C4 μου (1.6) και έχω ψιλο-καταλήξει στα ακόλουθα:
Pirelli P7
Nokian V
Θα ήθελα τις απόψεις σας, ή τις εναλλακτικές προτάσεις σας αν έχετε. Σας ευχαριστώ!
ΥΣ: Εξωφρενικές οι τιμές των 205/50/17!! Τα Exalto PE2 που φοράει από τη μάνα του ~ 700 ευρώ!!!Πράγματι, πανάκριβα !!
Δε νομίζω να χρειάζεσαι τον δείκτη W των P7...
Με δείκτη V λοιπόν θα βρεις τα Dunlop SP Sport fast response και τα Vredestein Sportrac 3, στα 450 με 550 ευρώ (με τα Vredestein φθηνότερα...). Κάπου στη μέση (τιμολογιακά) βρίσκονται τα Nokian που προανέφερες. Από αυτά που έχω κατά καιρούς διαβάσει στο διαδίκτυο, αυτή είναι και η σειρά κατάταξής τους (με τα δύο πρώτα να δείχνουν ισάξια) ... -
Δηλ NOKIAN και Vredestein σε μεγάλες διαστάσεις αξίζουν τον κόπο;π.χ. εγώ που ψάχνω για 225/45/17 να κοιτάξω και προς αυτές τις μάρκες;
-
Ο χρήστης b_x έγραψε:
Δηλ NOKIAN και Vredestein σε μεγάλες διαστάσεις αξίζουν τον κόπο;π.χ. εγώ που ψάχνω για 225/45/17 να κοιτάξω και προς αυτές τις μάρκες;Εγώ είμαι ευχαριστημένος από τα λάστιχα που είχε πάνω το C4 (Exalto PE2), αλλά δεν θέλω να δώσω 700+ ευρώ για ένα καινούργιο σετ!! Οπότε, ψάχνω για αξιοπρεπείς, φτηνότερες επιλογές. Τα Vredestein τα είδα στο internet και δεν με πολυπείθουν... design by Giujarro (δεν ξέρω αν το γράφω και σωστά!)... λάστιχο είναι, όχι σούπερ καρ!! Το σχέδιο του πέλματος πρέπει να είναι αποδοτικό, όχι ντε και καλά όμορφο!!
-
Δηλ NOKIAN και Vredestein σε μεγάλες διαστάσεις αξίζουν τον κόπο;π.χ. εγώ που ψάχνω για 225/45/17 να κοιτάξω και προς αυτές τις μάρκες;
Εγώ είμαι ευχαριστημένος από τα λάστιχα που είχε πάνω το C4 (Exalto PE2), αλλά δεν θέλω να δώσω 700+ ευρώ για ένα καινούργιο σετ!! Οπότε, ψάχνω για αξιοπρεπείς, φτηνότερες επιλογές. Τα Vredestein τα είδα στο internet και δεν με πολυπείθουν... design by Giujarro (δεν ξέρω αν το γράφω και σωστά!)... λάστιχο είναι, όχι σούπερ καρ!! Το σχέδιο του πέλματος πρέπει να είναι αποδοτικό, όχι ντε και καλά όμορφο!!
Δεν τα ανέφερα για την ομορφιά τους (μου είναι παντελώς αδιάφορο, το πώς δείχνει ένα πέλμα ελαστικού ...), αλλά για την αποτελεσματικότητά τους !
-
Και σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τη συμβολή σου! Είμαι σίγουρος ότι τα ανέφερες γιατί τα θεωρείς καλά. Και γιατί να μην είναι και καλά, αλοίμονο για την Vredestein μιλάμε, όχι για κάποιους ανατολίτες που είπαν να.. αντιγράψουν και λάστιχα!
Μετά από αρκετή έρευνα στο internet, έχω γενικά την άποψη ότι τα λάστιχα 'επιδόσεων' (όχι υψηλών) πρέπει να έχουν τουλάχιστον ένα συμπαγές διάμηκες τμήμα στο πέλμα τους, για να έχουν καλύτερη συμπεριφορά στις εγκάρσιες δυνάμεις (στο στρίψιμο δηλαδή). Έτσι, όταν βλέπω λάστιχα χωρίς ένα τέτοιο τμήμα, τείνω να τα απορρίπτω. Χωρίς απαραίτητα να σημαίνει αυτό ότι είναι 'κακά' λάστιχα, έτσι; Ε, τα συγκεκριμένα Vredestein είδα ότι δεν έχουν τέτοιο τμήμα και γι αυτό δεν τα καλοβλέπω. Επιπλέον, αυτό το design by Giujarro (ελπίζω να μην τον σκοτώνω!) μου φαίνεται κάπως...
Τα Dunlop πάντως μου γεμίζουν το μάτι... αν τα βρω και στην τιμή που λες!!
Αλήθεια, κάποιος γνωστός Dunlop-άς στο Περιστέρι υπάρχει;;
-
Τα Dunlop πάντως μου γεμίζουν το μάτι... αν τα βρω και στην τιμή που λες!!
Αλήθεια, κάποιος γνωστός Dunlop-άς στο Περιστέρι υπάρχει;;Προ τριμήνου, που έβαλα τα PremiumContact 2 στο δικό μου, στην 'αλυσίδα' Driver (μην θεωρηθεί διαφήμιση, δεν αγόρασα εξ' άλλου από 'κει !!) έδιναν πολύ καλη τιμή για τα Dunlop (και αν θυμάμαι καλά ΚΑΙ εγγύηση ) ...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....