-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τι διάσταση φοράς;
XL
Αδυνατησες;
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Τελικά χτες, μετά από αναβολές επί αναβολών, αλλάχτηκαν τα ελαστικά με τα (όμοιου τύπου) Bridgestone Potenza RE050A 225/45/R17/91V. Εβδομάδα παραγωγής .................................................................................................................. με έκανε να αποδεχθώ τα σχετικά μικρά μειονεκτήματά τους και να τα ξανατοποθετήσω....τα οποία είναι?
-
Tα κατεμέ μικρά μειονεκτήματα είναι ότι δε ζεσταίνονται αμέσως (με χειμωνιάτικες θερμοκρασίες όπως αυτές τις μέρες πχ) τα πρώτα 10 λεπτά οδήγησης μπορεί να γλυστρήσουν σε φρενάρισμα πανικού - ανάλογα και με την πρόσφυση της ασφάλτου, και επίσης ότι δεν είναι τα πλέον αθόρυβα και άνετα, αν και με 45άρι προφίλ τι να περιμένει κανείς έτσι κι αλλιώς. Επίσης στο βρεγμένο είναι αξιοπρεπή, δε θα προβληματίσουν αλλά και δεν είναι ότι καλύτερο στην κατηγορία. Για μένα αυτά υποσκελίζονται από την απόδοσή τους στο στεγνό, τα σκληρά πλαινά που εγγυόνται ότι δύσκολα θα σκιστούν, και τα αρκετά χιλιόμετρα που τηρουμένων των αναλογιών θα καταφέρουν να βγάλουν. Προσωπικά, έναντι του πιο διάσημου ανταγωνιστή τους, του Continental SportContact 3 σε δείκτη V σε 225/45/17, τα προτίμησα γιατί από αναφορές φίλων εδώ τα τελευταία φαίνεται να φαγώνονται αρκετά γρήγορα (μετά τα 2 χρόνια και 20000χλμ) τα δε μαλακά τους πλαινά για την ελληνική άσφαλτο και τις πάμπολες λακούβες δεν είναι ότι καλύτερο. Για τα μαλακά πλαινά έχω και προσωπική εικόνα από Golf V 2.0 FSi συναδέλφου όπου φορώντας τα κόντι ενός χρόνου είχε ελαφρά σκισμένο πλαινό . Δεδομένων όλων αυτών λοιπόν, κι επειδή τα δικά μου άντεξαν 3,5 χρόνια μικτής χρήσης και 47.250 χλμ δίχως να κινδυνέψω πρακτικά ποτέ, και με τα πλαινά σαν καινούρια, αναννέωσα την εμπιστοσύνη μου σε αυτά
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Δεν ακούγονται σαν σοβαρά μειονεκτήματα ειδικά αν το αυτοκίνητο κινείται σε περιοχή με καλό επι το πλείστον καιρό, αντίθετα τα πλεονεκτήματα: καλή πρόσφυση, αντοχή σε χτυπήματα, καλή χιλιομετρική απόδοση είναι σοβαρότατος λόγος ανανέωσης της εμπιστοσύνης.
-
Με τόση ανανέωση εμπιστοσύνης βγάζουμε και κυβέρνηση;
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Δεν ακούγονται σαν σοβαρά μειονεκτήματα ειδικά αν το αυτοκίνητο κινείται σε περιοχή με καλό επι το πλείστον καιρό, αντίθετα τα πλεονεκτήματα: καλή πρόσφυση, αντοχή σε χτυπήματα, καλή χιλιομετρική απόδοση είναι σοβαρότατος λόγος ανανέωσης της εμπιστοσύνης.
Ακριβώς τα ίδια σκέφτηκα κι εγώ. Άλλωστε, στην αρχική μου δημοσίευση, έγραψα..* τα σχετικά μικρά μειονεκτήματά τους*...
-
lazarefa ευχαριστώ για την ταχεία και αναλυτική απάντηση!
Θα χρειαστώ συντομότατα λάστιχα για το δικό μου σε διάσταση 205/55/16, τα οποία θέλω να έχουν σκληρά πλαινά, οποτε μέχρι τώρα προσανατολίζομαι προς τις κάτωθι επιλογές
-Hankook V12 evo, τα οποία είμαι πολύ περίεργος να δοκιμάσω, και οι κριτικές τους στο ιντερνετ είναι εξαιρετικές. Το πρόβλημα θα είναι πιθανόν η εξεύρεσή τους (σε μια πολύ μικρή βόλτα τα Χριστούγεννα,δεν μπορεσα να τα βρω...), όπως και το μηδενικό feedback από τη χρήση τους.
-Υokohama S-drive, το οποίο θα έβαζα με χαρά, αλλά με προβληματίζει η απόδοση στο βρεγμένο,δεδομένου και του παλαιού πισωκινήτου στο οποίο θα φορεθούν
-Bridgestone RE-050 A, το οποίο έχει καλό feedback από όσους το φόρεσαν και δείχνει να ταιριάζει σε αυτό που ψάχνω
-
To S-drive στην διάστασή σου (205/55/16 που φοράω και εγώ στο Mazda) βγαίνει σε δείκτη w και δεν είναι ό,τι καλύτερο, εγώ θα πρότεινα τα Michelin PE2
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
To S-drive στην διάστασή σου (205/55/16 που φοράω και εγώ στο Mazda) βγαίνει σε δείκτη w και δεν είναι ό,τι καλύτερο, εγώ θα πρότεινα τα Michelin PE2Oρθή η παρατήρησή σου....
Βασικά, και τα 3 έχουν W δείκτη!!Ωστόσο, αν έχω καταλάβει καλά τα όσα κατά καιρούς μού έχουν εξηγήσει (ειμαι σκράπας στα τεχνολογικά), ο δείκτης στα συγκεκριμένα έχει να κάνει περισσότερο με τα πλαινά, ενώ το πέλμα δεν αντιστοιχεί στον, τρομακτικό για ένα αυτοκινητο 140 ίππων, W δείκτη!
Για τα PE2 έχω ιδίαν καλή άποψη, αν και κατά τη γνώμη μου, το λάστιχο πάσχει από πληροφόρηση,είναι πολύ αποτελεσματικό και άνετο γενικά,ενώ σίγουρα δεν έχει σκληρά πλαινά..
Δυστυχώς,έτσι όπως είναι στημένο το αυτοκίνητό μου (Ε36 318ti),χρειάζεται λάστιχο με σχετικά σκληρά πλαινά για να αποδώσει όπως εγώ επιθυμω...Σε ευχαριστώ πολύ, πάντως!!
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Δυστυχώς,έτσι όπως είναι στημένο το αυτοκίνητό μου (Ε36 318ti),χρειάζεται λάστιχο με σχετικά σκληρά πλαινά για να αποδώσει όπως εγώ επιθυμω...
Σε ευχαριστώ πολύ, πάντως!!
Τότε το Bridge είναι μονόδρομος ή το F1 Assymetric
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Δυστυχώς,έτσι όπως είναι στημένο το αυτοκίνητό μου (Ε36 318ti),χρειάζεται λάστιχο με σχετικά σκληρά πλαινά για να αποδώσει όπως εγώ επιθυμω...
Σε ευχαριστώ πολύ, πάντως!!
Τότε το Bridge είναι μονόδρομος ή το F1 Assymetric
To F1 Assymetric νομίζω ότι βγαίνει από 17'' και πάνω.
-
έχουμε και λέμε...
BMW E36 1.600 με Continental Premium Contact2 205/60/15 91H
1.5 χρονών ελαστικό και 48,000χλμέχει αρχίσει το σέρφιγκ και σκέφτομαι την αλλαγή τους.Δικαιολογείται με βάση τα χλμ και την χρόνο που τα έχω?να κάνω την αλλαγή μετά το καλοκαίρι σκέφτομαι
Σε τι να κοιτάξω?Μόνο σε Turanza έχω δει.Να βάλω τα ίδια? -
48Κ χλμ με τα ίδια λάστιχα; Να και κάτι που δε θα μπορούσα να κάνω ποτέ ! Ασφαλώς και δικαιολογείται το σέρφινγκ, μήπως ετοιμάζεσαι για κατάδυση;
Το καλοκαίρι οι δρόμοι γλιστρούν περισσότερο, θα σου πρότεινα να τα αλλάξεις το ταχύτερο. Τα turanza θεωρούνται σκληρά, οπότε λογικά θα σου κάνουν. Αν καταλαβαίνω τις προτεραιότητές σου!
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
48Κ χλμ με τα ίδια λάστιχα; Να και κάτι που δε θα μπορούσα να κάνω ποτέ ! Ασφαλώς και δικαιολογείται το σέρφινγκ, μήπως ετοιμάζεσαι για κατάδυση;Το καλοκαίρι οι δρόμοι γλιστρούν περισσότερο, θα σου πρότεινα να τα αλλάξεις το ταχύτερο. Τα turanza θεωρούνται σκληρά, οπότε λογικά θα σου κάνουν. Αν καταλαβαίνω τις προτεραιότητές σου!
γιατί το σκληρό λάστιχο λες θα μου κάνει?ενταξει το Continental δεν είναι και λάσπη μαλακό σαν τα Michelen
Αν δεν έλεγα πως ξέρω τα Turanza?θα μου προτείνατε κάτι άλλο?
Μήπως να ξαναβάλω τα ίδια? -
τα continental απο οσο εχω παρατηρησει ειναι πολυ πιο σκληρα απο τα michelin.
και τα δυο γενικα ειναι μαλακα λαστιχα αλλα τα conti ειναι πααααρα πολυ μαλακα και φθειρονται πολυ πιο γρηγορατα continental μαλιστα που ειχαμε στα clio μας εχουν καταφερει 3 φορες να σκιστουν σε λακουβες
τα sport contact φυσικα ειναι πολυ καλυτερα και πολυ πιο ανθεκτικα(αν και τα χω κανει φετες σε 30.000 χλμ σε σημειο επικινδυνοτητας).
Μαριε θα σου προτεινα να βαλεις michelin exalto(οχι energy ).πολυ καλο 'καθημερινο' λαστιχο και παρα πολυ ανθεκτικο σε λακουβες, πεζοδρομια, βροχη και σπορ οδηγηση
δε με εχουν προδωσει ποτε
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τα continental απο οσο εχω παρατηρησει ειναι πολυ πιο σκληρα απο τα michelin.
και τα δυο γενικα ειναι μαλακα λαστιχα αλλα τα conti ειναι πααααρα πολυ μαλακα και φθειρονται πολυ πιο γρηγορατα continental μαλιστα που ειχαμε στα clio μας εχουν καταφερει 3 φορες να σκιστουν σε λακουβες
τα sport contact φυσικα ειναι πολυ καλυτερα και πολυ πιο ανθεκτικα(αν και τα χω κανει φετες σε 30.000 χλμ σε σημειο επικινδυνοτητας).
Μαριε θα σου προτεινα να βαλεις michelin exalto(οχι energy ).πολυ καλο 'καθημερινο' λαστιχο και παρα πολυ ανθεκτικο σε λακουβες, πεζοδρομια, βροχη και σπορ οδηγηση
δε με εχουν προδωσει ποτε
σημεία φθοράς δεν έχουν στο ελάχιστο.είναι σχεδόν σαν καινούρια.Μέχρι πριν 5-10,000χλμ ήταν σχεδόν οκ.Μέχρι τα 30,000χλμ ήταν άψογα πραγματικά.Από φθορά πέλματος είναι μέρα με νύχτα Κοντινενταλ-Μισελέν αν και δεν παίζει τόσο ρόλο αυτό το τακούνι μου είναι αρκετά μεγάλο ακόμη.δεν δείχνει τα χιλιόμετρα του σίγουρα με την καμία
Τα Μισελέν δεν τα έχω σε καμία εκτίμηση γιατί δουλεύω σε ιδιωτικό κτέο και τα βλέπω κάθε μέρα.Καταστρέφονται πάρα πολύ με ήλιο τα πλαινά τους και το πέλμα τους τρώγεται για πλάκα.δεν κάνουν για ελλάδα γενικά πιστεύω -
Εγώ πάλι θεωρώ ότι το Exalto ίσως είναι το καλύτερο λάστιχο για μικτές συνθήκες οδήγησης (λίγο πόλη, λίγο εθνική, λίγο γρήγορη οδήγηση).
Εγώ με τα SportContact 2 μάλλον έκανα λαλακία, είναι που είναι πολύ μαλακά από μόνα τους, τα έβαλα και σε δείκτη Η με την προοπτική ότι πάνω από 200χλμ δεν σκοπεύω να πιάσω ποτέ και πουθενά.. αλλά τελικά φαίνεται δεν ήταν σωστή επιλογή καθώς και θόρυβο κάνουν και σε λακούβες δεν είναι άνετα ενώ φαίνεται ότι δεν θα κρατήσουν πολύ. Σχεδόν 10.000χλμ και ένας χρόνος χρήσης και μοιάζουν σαν να είναι στα μισά της ζωής τους. Έπρεπε να πάρω μεγαλύτερο δείκτη ταχύτητας (V) ή πιο σκληρό ελαστικό (κανά Potenza)
-
@marios
ενταξει εμενα η εμπειρια μου μου λεει οτι τα michelin ειναι καλυτερα για ελλαδα,τα conti σε πολυ ζεστες μερες υπερθερμενονται πολυ πιο ευκολα και γενικα ειναι για πιο κρυα κλιματα.βεβαια ειναι και πως οδηγει ο καθενας και τι θελει ο καθενας.εγω δεν κανω την οδηγηση που κανεις εσυ.ηδη στα 15-20.000 χλμ μου λειπει μεγαλο μερος των πλαινων μου ο,τι λαστιχο κι αν εχω.
απλα εχω παρατηρησει οτι τα κοντι φθειρονται γενικως πιο γρηγορα και οπως ειπα δεν πολυσυμπαθουν πεζοδρομια και λακουβες,τομεας στον οποιο τα michelin δεν καταλαβαινουν Χριστο.
(οχι τα energy για αυτο δε σου προτεινω και τα energy)τα continental ενω στην 'ταπεινη' τους εκδοση για το clio με ειχαν απογοητευσει στην 'καλη' τους εκδοση(δλδ sport contact σε s3) με εχουν βγαλει ασπροπροσωπο!
μονο αρνητικο οτι με το στυλ οδηγησης μου ειχα προβληματα προσφυσης απο τα 25.000 χλμ.
πλεον στα 32.000 που εχω φτασει τα πραγματα ειναι σχεδον εφιαλτικα,με περνανε ολοι στις στροφες και το αυτοκινητο γλιστραει ακομα και 'λογικες' ταχυτητες.
στην αλλαγη μου κατα 99% θα παω παλι σε continental,αλλα στο clio βαλαμε michelin και ειδαμε ασπρη μερα!
Στο c2 που εχω michelin exalto (2ο ζευγαρι 60.000+ χλμ) δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα και μαλιστα οπως εχω ξαναπει εχω περιπτωσεις οπου καταστραφηκαν ζαντες και το λαστιχο εχασε απλως αερα -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Εγώ πάλι θεωρώ ότι το Exalto ίσως είναι το καλύτερο λάστιχο για μικτές συνθήκες οδήγησης (λίγο πόλη, λίγο εθνική, λίγο γρήγορη οδήγηση).Εγώ με τα SportContact 2 μάλλον έκανα λαλακία, είναι που είναι πολύ μαλακά από μόνα τους, τα έβαλα και σε δείκτη Η με την προοπτική ότι πάνω από 200χλμ δεν σκοπεύω να πιάσω ποτέ και πουθενά.. αλλά τελικά φαίνεται δεν ήταν σωστή επιλογή καθώς και θόρυβο κάνουν και σε λακούβες δεν είναι άνετα ενώ φαίνεται ότι δεν θα κρατήσουν πολύ. Σχεδόν 10.000χλμ και ένας χρόνος χρήσης και μοιάζουν σαν να είναι στα μισά της ζωής τους. Έπρεπε να πάρω μεγαλύτερο δείκτη ταχύτητας (V) ή πιο σκληρό ελαστικό (κανά Potenza)
και συ επρεπε να βαλεις exalto!!!
τα sport contact παντως μην αγχωνεσαι που τα διελυσες τοσο γρηγορα,ειναι μαλακο λαστιχο αλλα οσο ειναι καινουριο εχει απιστευτο κρατημα,το κακο ειναι οτι αυτο δεν κραταει πολυ
και μενα φιλος μου τα εχει βγαλει off σε 10.000 χλμ προερχομενος απο michelin pilot sport.
καμια σχεση στο κρατημα μου ειπε,αλλα πολυ πιο μαλακα τα conti.βεβαια αυτος τα εβγαλε off επισης με S3.εσυ τι τους εκανες και τα κατεστρεψες τοσο γρηγορα
πιστευεις οτι επαιξε τοσο πολυ ρολο στο τομεα μαλακοτητας/φθορας ο χαμηλοτερος δεικτης??
αν παλι εβαζες μεγαλυτερο δεικτη μπορει να ειχες προβληματα στο να τα ζεσταινεις..εγω με δεικτη Υ θελω καποια λεπτακια.λιγα μεν,αλλα λεπτακια
-
Δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο, οδηγώ χωρίς πολλά σπινιαρίσματα και γενικά ήρεμα πράματα. Δυστυχώς είναι τόσο μαλακά στο H που όποτε έχει τύχει να σπινιάρω σε ράμπα με κλίση αμέσως φάνηκε το γδάρσιμο στο πέλμα όταν το κοίταξα μετά, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ με τα Energy πχ. Γενικά δεν έχουν ζημιά από κακομεταχείρηση στα πλαϊνά πχ, απλά φθείρεται το πέλμα εύκολα από την κύληση. Και σε λακούβες τα φοβάμαι πολύ επίσης αν και μέχρι τώρα καλά κρατούν (προσέχω πολύ).
Κρατάνε εντυπωσιακά στη βροχή και η πλευρική πρόσφυση είναι παραπάνω από ικανοποιητική. Η ελκτική όμως έχει ήδη αρχίσει να έχει πρόβλημα.
Βαριέμαι να πάω να κάνω και μπρος-πίσω τις ζάντες γμτ.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....