-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
SportContact 3 σε διασταση 225 εχει βαλει κανεις να πει καμια γνωμη?840ευρω ειναι καλα?
Εμείς βάλαμε Conti SportContact 3 225/45. Εσύ έχεις 18αρα ζάντα;
-
Ναι, 225/40-18 φοράει το OPC και είναι αρκετά ακριβότερα από τα 225/45-17
-
Εγώ να ρωτήσω για το ταπεινο ξαντια με 185/65/14? Ή να πάω πάλι σε Energy?
-
Αν το ταπεινό ξαντια το οδηγάει ταπεινός μεσήλιξ με ταπεινό τρόπο και συχνάζει σε ταπεινούς δρόμους κινούμενος με ταπεινά φορτία και ταπεινές ταχύτητες τότε βάλε πάλι energy ή οποιοδήποτε άλλο ταπεινό ελαστικό. Αλλιώς όχι!
Θα βόλευε να έλεγες τρόπους μετακίνησης και θετικά/αρνητικά που βρίσκεις στο ελαστικό και τομείς που θέλεις να βελτιώσεις αλλά και πράματα που δεν θέλεις να θυσιάσεις. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ναι, 225/40-18 φοράει το OPC και είναι αρκετά ακριβότερα από τα 225/45-17Ε, τότε δεν ξέρω να τον βοηθήσω.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν το ταπεινό ξαντια το οδηγάει ταπεινός μεσήλιξ με ταπεινό τρόπο και συχνάζει σε ταπεινούς δρόμους κινούμενος με ταπεινά φορτία και ταπεινές ταχύτητες τότε βάλε πάλι energy ή οποιοδήποτε άλλο ταπεινό ελαστικό. Αλλιώς όχι!
Θα βόλευε να έλεγες τρόπους μετακίνησης και θετικά/αρνητικά που βρίσκεις στο ελαστικό και τομείς που θέλεις να βελτιώσεις αλλά και πράματα που δεν θέλεις να θυσιάσεις.Δίκιο έχεις. Λοιπόν. Το αυτοκίνητο το οδηγάω εγώ. Δεν έχω ιδιαιτερες ανησυχίες και δεν κινούμε γρήγορα (παρα λίγες φορές). Δεν φορτώνεται ποτέ, σπάνια να έχει πάνω απο 2 άτομα μέσα.
Φορούσα τα ένερτζι στη Μυτιλήνη το καλοκαίρι όπου και τα ξεφτύλισα με συνοπτικές διαδικασίες. Δεν ενιωσα να ειναι τα λάστιχα λίγα σε απόδοση, απλά ειχαν πολύ γρήγορη φθορά ειδικά τα εμπρός.
Α και επειδή σε λίγο καιρό θα είμαι φαντάρος και όλο και σε κάποιο νησί θα είμαι, τότε θέλω κάτι που να κρατήσει λίγο παραπάνω από τα ενερτζι...
Αρα θέλω ένα λάστιχο που να κρατάει εξίσου καλά, αλλά να έχει καλύτερη διάρκεια ζωής και φυσικά να έχει λογικό κόστος.
Βοήθησα καθόλου ή τα έκανα χειρότερα;
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Εγώ να ρωτήσω για το ταπεινο ξαντια με 185/65/14? Ή να πάω πάλι σε Energy?Firestone Firehawk TZ200
-
citastak με σενα κατι δε παει καλα... ποσο καιρο τα ειχες τα ενερτζυ?
amott σε 17αρα ζαντα για το λεον τα κοντι σπορτ3 ειναι αρκετα καλα μεχρι στιγμης..
-
Ερωτηση κρισεως...τα ***S-03 Pole Position ***θεωρουνται ξεπερασμενα?
Κατεληξα αναμεσα σε αυτα και τα RE 050A...
Επισης αλλη απορια...ο λαστιχας μου δεν βρηκε πουθενα στους καταλογους της Bridgestone το RE050A Pole Position, το οποιο εχει παρει πολυ καλυτερες κριτικες απο το απλο RE050A...Τι παιζει ακριβως?Δεν το φερνουν Ελλαδα?Ειναι πολυ καινουριο και δεν το εχουν φερει ακομα ισως?
(το ψαχνω πολυ μου φαινεται και θα ''καω'' )
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Α και επειδή σε λίγο καιρό θα είμαι φαντάρος και όλο και σε κάποιο νησί θα είμαι, τότε θέλω κάτι που να κρατήσει λίγο παραπάνω από τα ενερτζι...Αρα θέλω ένα λάστιχο που να κρατάει εξίσου καλά, αλλά να έχει καλύτερη διάρκεια ζωής και φυσικά να έχει λογικό κόστος.
Βοήθησα καθόλου ή τα έκανα χειρότερα;
Λάστιχα που κρατάνε εξίσου καλά (και καλύτερα) υπάρχουν αρκετά. Όμως να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, δύσκολο.
-
Τελικα παρηγγειλα τα RE050A ..αυριο παω να τα φορεσω!
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Α και επειδή σε λίγο καιρό θα είμαι φαντάρος και όλο και σε κάποιο νησί θα είμαι, τότε θέλω κάτι που να κρατήσει λίγο παραπάνω από τα ενερτζι...
Αρα θέλω ένα λάστιχο που να κρατάει εξίσου καλά, αλλά να έχει καλύτερη διάρκεια ζωής και φυσικά να έχει λογικό κόστος.
Βοήθησα καθόλου ή τα έκανα χειρότερα;Λάστιχα που κρατάνε εξίσου καλά (και καλύτερα) υπάρχουν αρκετά. Όμως να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, δύσκολο.
Αν 'τρως'-'τρώτε' τα λάστιχά σας γρήγορα, τότε μην ξαναβάλεις Energy, γιατί και μέτρια είναι και ακριβά...
Αυτό που μου 'ρχεται πρώτο στο μυαλό (για δείκτη ταχύτητας Τ δεν μιλάμε πάντα; ) είναι το Bridgestone Β250 (240 -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
SportContact 3 σε διασταση 225 εχει βαλει κανεις να πει καμια γνωμη?
840ευρω ειναι καλα?
Εμείς βάλαμε Conti SportContact 3 225/45. Εσύ έχεις 18αρα ζάντα;
840 E?
Παναγια μου
Εγω εδωσα για τα ταπεινα μου 15 αρια 260 και μου φανηκαν πολλα -
[quote='Govus']..... Bridgestone Β250 (240
-
Τα Β250 της bridgestone ειναι αρκετα βςλτιωμένα σε σχέση με τα 330EVO; Γιατι εκεινα ηταν ο ορισμος της μετριοτητας σε ολους τους τομεις...
-
Παιδιά έχω ένα Swift 1,3 '06...
Λοιποοοοόν ...Tα 'μαμά'Potenza RE080 προσέφεραν μέχρι στιγμής φιλότιμα τις υπηρεσίες τους,μέσα σε αυτούς τους 16 μιση μήνες(44000klm),που έχω το αυτοκίνητο...μάλιστα σε στεγνό και με καλής ποιότητας(καινούργια άσφαλτο)οδόστρωμα, κρατάνε,ακόμα και τώρα, παραπάνω από ικανοποιητικά... Δεν τα έχω ταλαιπωρήσει από άποψη σπιναρίσματος και 'χειροφρένου' ΚΑΘΟΛΟΥ!
Όμως έρχεται Χειμώνας και για να μην αρχίζω τις ζεϊμπεκιές στη μέση του δρόμου ή ακόμα χειρότερα σε κανένα χαντάκ,αρχίζω σιγά σιγά να αναζητώ κάποιες λύσεις,όσον αφορά τα ελαστικά δηλαδή,που θα τοποθετήσω ...
Βασικά δεν προτίθεμαι να αλλάξω διάσταση ελαστικών(185/60/R15) ,ιδιαίτερα αναλογιζόμενος τόσο τη φθορά,που πιθανώς να υποστεί το τουτού(τριγμούς,πιθανή αλίωση στη γεωμετρία του εμπρόσθιου συστήματος κλπ),όσο και τη φθορά ,που θα δεχτούν τα μαλακά μου μόρια ...
Kάνοντας μια περιήγηση στο νετ βρήκα αυτά...
Goodyear Excellence 84H
Avon ZV3 84H
Continental ContiPremiumContact 2 84H
Yokohama C.Drive 88H(να κι ένας Ιάπων)
Pirelli P6000 Powergy 88H
Toyo Proxes CF1 84H(να κι άλλος από Γιαπωνία)Εκπροσώπους της Michelin και της Bridgestone δεν συμπεριέλαβα,αφού τα Energy και Turanza er300,δεν τα πολυσυμπαθώ...
Το οδηγικό μου προφίλ(αν αυτό βοηθάει) είναι η μέγιστη δυνατή ακρίβεια στο τιμόνι και η ευλαβική προσείλωσή μου στο ΚΡΑΤΗΜΑ του αυτοκινήτου,έστω κι αν χρειαστεί να θυσιασω την άνεση...ποιός νοιάζεται!!!?
Πιθανή βοήθεια και συμβουλή εκτιμάται ιδιαιτέρως!!! -
Τι διάσταση φοράς?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Τι διάσταση φοράς?185/60/R15!
Στόχος μου κι επιθυμία ΜΟΝΟ το κράτημα(και μια στοιχειώδης αντοχή)!!!
Ταρζανιές του στυλ σπιναρίσματα και χειρόφρενα ,πολύ απλά,ΔΕΝ ΚΑΝΩ!!!
-
Αυτά που έχεις δεν τα βρίσκεις πλέον?
Το λέω γιατί από τη λίστα που έχεις μάλλον τα premiumcontact2 είναι τα πιο δοκιμασμένα αλλά έχουν μαλακά πλαινά και από την εμπειρία μου με μερικά potenza που είναι σκληρά πολύ μπορεί να σου κακοφανεί, όχι σε κράτημα αλλά θα χάσεις ακρίβεια στο τιμόνι. Απ'ότι έχω ακούσει και τα υπόλοιπα λάστιχα που έχεις υπόψην μαλακά πλαινά έχουν -
185/60/15 ;;
πολύ κουλή και σπάνια διάσταση...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....