-
[quote='swift b.p.m']Για 195/55/R15 Pilot Exalto 2, [i]460
-
[quote='HUNTER'][quote='swift b.p.m']Για 195/55/R15 Pilot Exalto 2, [i]460
-
Ο χρήστης swiftakias_ έγραψε:
απο διασταση οκ το http://www.1010tires.com μου βγαζει
185/60R15 (μαμα)και
195/55R15
εντος οριων.....
τώρα ομως με βάλατε πάλι σε δίλλημα
Michelin Pilot Exalto 2
ή
Continental Premium Contact 2
τι προτείνετε?185/60/15: PremiumContact 2 (δείκτης ταχύτητας Η) : 380
-
Ολα τα λεφτά οι αντιδράσεις σας για την τιμή των 55αριών Michelin,παιδιά...
Το θέμα είναι αξίζουν,ως λαστιχα και ως αντοχή/πορεία στο χρόνο???...Θα βγάλλουν 30000χλμ παραδείγματος χάρη(ταρζανιες είπαμε δεν κάνω!)...ή στον πρώτο χρόνο θα έχουν γίνει τσιφλόφουσκες,οπότε να ψάξω για φθηνότερο λαστιχάκι???
Το αυτοκίνητο θα επιρρεαστει αρνητικά(τυχόν φθορες...) από αυτή τη μεταβαση σε αυτή τη διάσταση(από 185/60/R15,που έχει 'μαμά')? -
Τα Exalto απο κεί που τα έβριζα έχω αρχίσει να τα συμπαθώ. Είτε έχω συνηθίσει τις αντιδράσεις τους και έχω προσαρμόσει το στύλ μου ανάλογα, είτε θέλανε κάποιο στρώσιμο για να αρχίσουν να αποδίδουν.
Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι οτι πλέον πετάνε πολύ λιγότερα μούτρα ειδικά στις κλειστές στροφές που είχε πρόβλημα το αμάξι.
Απο φθορά δέν ξέρω πώς είναι. Θα μετρήσω βάθος πέλματος σήμερα αν το θυμηθώ.
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
:ysterical:Ολα τα λεφτά οι αντιδράσεις σας για την τιμή των 55αριών Michelin,παιδιά...
Το θέμα είναι αξίζουν,ως λαστιχα και ως αντοχή/πορεία στο χρόνο???...Θα βγάλλουν 30000χλμ παραδείγματος χάρη(ταρζανιες είπαμε δεν κάνω!)...ή στον πρώτο χρόνο θα έχουν γίνει τσιφλόφουσκες,οπότε να ψάξω για φθηνότερο λαστιχάκι???
Το αυτοκίνητο θα επιρρεαστει αρνητικά(τυχόν φθορες...) από αυτή τη μεταβαση σε αυτή τη διάσταση(από 185/60/R15,που έχει 'μαμά')?μην τρελαινεσαι
σε καμια περιπτωση δεν θα εχεις φθορες στο αμαξι -
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
:...Το θέμα είναι αξίζουν,ως λαστιχα και ως αντοχή/πορεία στο χρόνο???...Θα βγάλλουν 30000χλμ παραδείγματος χάρη(ταρζανιες είπαμε δεν κάνω!)...ή στον πρώτο χρόνο θα έχουν γίνει τσιφλόφουσκες,οπότε να ψάξω για φθηνότερο λαστιχάκι???
Το αυτοκίνητο θα επιρρεαστει αρνητικά(τυχόν φθορες...) από αυτή τη μεταβαση σε αυτή τη διάσταση(από 185/60/R15,που έχει 'μαμά')?Πιθανόν τα Μισελέν λόγω μαλακών πλαϊνών (τυπικό όλων των Μισελέν) και μεγάλων γωνιών ολίσθησης (έτσι γράφτηκε εδώ μέσα για το συγκεκριμένο μοντέλο) να μην σου προσφέρουν την ακρίβεια στο τιμόνι που έλεγες πιο πριν ότι θέλεις. Είναι όμως πολύ καλά, κορυφαία ελαστικά. Βέβαια, όπως πολλά λάστιχα, έχουν φίλους και εχθρούς (ανάλογα με τι τι ζητάς, πώς οδηγάς κλπ) Για το θέμα αντοχής δεν έχεις πρόβλημα αν δεν κάνεις ταρζανιές.
Σχετικά με διάσταση θεωρώ ότι είσαι υπερβολικός για μόνο +10 χιλιοστά παραπάνω πέλμα. Μεταξύ 185/60 και 195/55 θα διάλεγα το φτηνότερο και αν το 195/50 είναι σαφώς φτηνότερο (που μάλλον είναι) θα το σκεφτόμουνα σοβαρά. Το 195/60 δεν θα σε χαροποιήσει σε τίποτα, οι άλλες περιπτώσεις εκτός αρχικής διάστασης θα σε ευχαριστήσουν.
Αν αξίζουν τα λεφτά τους τα Μισελέν (ή οποιοδήποτε άλλο λάστιχο)?.... Αν για σένα είναι καλύτερα από τα φτηνότερα και προσφέρουν κάτι (ή όλο το πακέτο) ναι. Αν για σένα άλλα είναι καλύτερα σε αυτά που αποζητάς και είναι και φτηνότερα όχι! Το για σένα είναι οι βασικές λέξεις.... το κακό είναι ότι δεν μπορείς να ξέρεις....και για αυτό το λόγο κάθεσαι και ακούς όλους εμάς....τον καθένα με το μακρύ του και το κοντό του, τον καθένα με τις συμπάθειες και αντιπάθειές του....! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
:...Το θέμα είναι αξίζουν,ως λαστιχα και ως αντοχή/πορεία στο χρόνο???...Θα βγάλλουν 30000χλμ παραδείγματος χάρη(ταρζανιες είπαμε δεν κάνω!)...ή στον πρώτο χρόνο θα έχουν γίνει τσιφλόφουσκες,οπότε να ψάξω για φθηνότερο λαστιχάκι???
Το αυτοκίνητο θα επιρρεαστει αρνητικά(τυχόν φθορες...) από αυτή τη μεταβαση σε αυτή τη διάσταση(από 185/60/R15,που έχει 'μαμά')?Πιθανόν τα Μισελέν λόγω μαλακών πλαϊνών (τυπικό όλων των Μισελέν) και μεγάλων γωνιών ολίσθησης (έτσι γράφτηκε εδώ μέσα για το συγκεκριμένο μοντέλο) να μην σου προσφέρουν την ακρίβεια στο τιμόνι που έλεγες πιο πριν ότι θέλεις. Είναι όμως πολύ καλά, κορυφαία ελαστικά. Βέβαια, όπως πολλά λάστιχα, έχουν φίλους και εχθρούς (ανάλογα με τι τι ζητάς, πώς οδηγάς κλπ) Για το θέμα αντοχής δεν έχεις πρόβλημα αν δεν κάνεις ταρζανιές.
Σχετικά με διάσταση θεωρώ ότι είσαι υπερβολικός για μόνο +10 χιλιοστά παραπάνω πέλμα. Μεταξύ 185/60 και 195/55 θα διάλεγα το φτηνότερο και αν το 195/50 είναι σαφώς φτηνότερο (που μάλλον είναι) θα το σκεφτόμουνα σοβαρά. Το 195/60 δεν θα σε χαροποιήσει σε τίποτα, οι άλλες περιπτώσεις εκτός αρχικής διάστασης θα σε ευχαριστήσουν.
Αν αξίζουν τα λεφτά τους τα Μισελέν (ή οποιοδήποτε άλλο λάστιχο)?.... Αν για σένα είναι καλύτερα από τα φτηνότερα και προσφέρουν κάτι (ή όλο το πακέτο) ναι. Αν για σένα άλλα είναι καλύτερα σε αυτά που αποζητάς και είναι και φτηνότερα όχι! Το για σένα είναι οι βασικές λέξεις.... το κακό είναι ότι δεν μπορείς να ξέρεις....και για αυτό το λόγο κάθεσαι και ακούς όλους εμάς....τον καθένα με το μακρύ του και το κοντό του, τον καθένα με τις συμπάθειες και αντιπάθειές του....!Αυτό που έβαλα σε Bold δεν κατάλαβα,αν μπορείς να μου το εξηγήσεις καθότι όχι και πολύ καλός γνώστης του θέματος της επιλογης διαστάσεων ελαστικών... Μήπως εννοείς ότι για μόνο 10 χιλ πέλμα παραπάνω είμαι υπερβολικός ότι θεωρώ ότι θα έχω τυχόν φθορές? Μακάρι γιατί ψήνομαι να αποκτήσω ακόμα περισσότερη πρόσφυση(στο στεγνό) και μάλιστα χωρίε να παίζω κορώνα γράμματα την υγεία του αυτοκινήτου!
Στο θέμα αυτοκίνητο είμαι δεόντως χουβαρντάς!Μπορώ να του δώσω πολύ χρήμα και ειδικά για ένα ευαίσθητο τομέα,όπως τα ελαστικά!!!δε θα διστάσω να δώσω και 150
-
Την αλλαγή της διάστασης κατ' εμέ δε θα την καταλάβεις παρά μόνο από την καλύτερη πρόσφυση (ελέω κυρίως του τύπου του ελαστικού) τόσο σε στεγνό, όσο και σε βρεγμένο. Και η corolla του αδερφού μου και το δικό μου αυτοκίνητο φορούσαν 165άρια ελαστικά από το εργοστάσιο και πλέον φοράνε 185άρια. Διαφορά στην κατανάλωση πρακτικά δεν υπάρχει μιας και μια αλλαγή της τάξης των 0,1-0,2 λίτρων/100 χλμ μπορεί να οφείλεται και στην πίεση του αυτοκινήτου σε μεγαλύτερο βαθμό λόγω της καλύτερης πρόσφυσης.
Άποψή μου είναι μην το σκεφτείς καν. Προχώρα στην αλλαγή χωρίς δεύτερη σκέψη.
Ακόμα και στο αυτοκίνητο του πατέρα μου του είχαν βάλει 185άρια αντί για 165άρια στο παρελθόν χωρίς καν να το ξέρει και παρατήρησε αμέσως ότι το αυτοκίνητο φρέναρε καλύτερα.
-
swift bpm,
Βαλε τα pilot σε 195-55-15!θα σε ανταμειψουν και απο πατημα,κρατημα,φρενο παντου κορυφαιο.
Φιλος με 206 με μπλοκε και πεζψ σπορτ αναρτηση, εβγαλε σε αυτη τη διασταση με τα μισελεν, πανω απο 40.000 χλμ, και ειχε μπει και καρτοδρομο 2 φορες.Για πιο οικονομικα ισως, αξιζει και το firestone sz80!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
....Σχετικά με διάσταση θεωρώ ότι είσαι υπερβολικός για μόνο +10 χιλιοστά παραπάνω πέλμα.....[quote='swift b.p.m']Αυτό που έβαλα σε Bold δεν κατάλαβα,αν μπορείς να μου το εξηγήσεις καθότι όχι και πολύ καλός γνώστης του θέματος της επιλογης διαστάσεων ελαστικών... Μήπως εννοείς ότι για μόνο 10 χιλ πέλμα παραπάνω είμαι υπερβολικός ότι θεωρώ ότι θα έχω τυχόν φθορές?... Μακάρι γιατί ψήνομαι να αποκτήσω ακόμα περισσότερη πρόσφυση(στο στεγνό) και μάλιστα χωρίε να παίζω κορώνα γράμματα την υγεία του αυτοκινήτου!
Στο θέμα αυτοκίνητο είμαι δεόντως χουβαρντάς!Μπορώ να του δώσω πολύ χρήμα και ειδικά για ένα ευαίσθητο τομέα,όπως τα ελαστικά!!!δε θα διστάσω να δώσω και 150 -
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
http://www.sostipiesi.com/μπορω να βαλω την διασταση του ελαστικου μου και να με βγαλει ακριβως ποση πιεση πρεπει να εχω?
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
μπορω να βαλω την διασταση του ελαστικου μου και να με βγαλει ακριβως ποση πιεση πρεπει να εχω?
http://www.michelin.gr/greece/front/aff ... 0201172403
-
βρηκα την ευκαιρεια να δοκιμασω τα καινουρια κοντινενταλ πρεμιουμ 2 μετα απο 700 χιλιομετρα στρωσιματος
Ηταν μια στριφτερη διαδρομη 50 χιλιομετρων με κακο προς μετριο οδοστρωμα,με κλειστες στροφες γεματης 2ας και 3ης ταχυτηταςΠολυ ανωτερα απο τα πρεμιουμ 1 που φορουσα,γραπωναν πολυ καλα κατω,πολυ λιγοτερα μουτρα
ικανοποιημενος -
Έχω την γενική εντύπωση και διορθώστε με αν έχω λάθος, ότι αλλάζοντας λάστιχα βλέπουμε ότι τα καινούργια μας είναι καλύτερα απο τα προηγούμενα σε όλους τους τομείς κλπ. Μου φαίνεται ότι ξεχάσαμε πως ήταν τα παληά όταν ήταν και εκείνα καινούργια, και με την φθορά που επέρχεται με τα 1-2 χρόνια αμβλύνεται η εντύπωση μας και για αυτό τα καινούργια μας φαίνονται ότι είναι πολύ καλά, λογικό δεν είναι όμως ? αφού περνάμε απο τα φθαρμένα στα καινούργια.
-
Eκτός και αν τα παλιά μας, όταν ήταν ακόμα καινούρια, ήταν τόσο χάλια που μας έχει αποτυπωθεί στο μυαλό η συμπεριφορά τους.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Έχω την γενική εντύπωση και διορθώστε με αν έχω λάθος, ότι αλλάζοντας λάστιχα βλέπουμε ότι τα καινούργια μας είναι καλύτερα απο τα προηγούμενα σε όλους τους τομείς κλπ. Μου φαίνεται ότι ξεχάσαμε πως ήταν τα παληά όταν ήταν και εκείνα καινούργια, και με την φθορά που επέρχεται με τα 1-2 χρόνια αμβλύνεται η εντύπωση μας και για αυτό τα καινούργια μας φαίνονται ότι είναι πολύ καλά, λογικό δεν είναι όμως ? αφού περνάμε απο τα φθαρμένα στα καινούργια.Σωστός +500000
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Έχω την γενική εντύπωση και διορθώστε με αν έχω λάθος, ότι αλλάζοντας λάστιχα βλέπουμε ότι τα καινούργια μας είναι καλύτερα απο τα προηγούμενα σε όλους τους τομείς κλπ. Μου φαίνεται ότι ξεχάσαμε πως ήταν τα παληά όταν ήταν και εκείνα καινούργια, και με την φθορά που επέρχεται με τα 1-2 χρόνια αμβλύνεται η εντύπωση μας και για αυτό τα καινούργια μας φαίνονται ότι είναι πολύ καλά, λογικό δεν είναι όμως ? αφού περνάμε απο τα φθαρμένα στα καινούργια.Σαφως μπορει και να ισχυει αυτο που λες
Αλλα τα δικα μου τα μαμα κοντι 1 τα θυμαμαι οτι δεν με ικανοποιησαν πολυ απο την πρωτη μερα -
Φυσικα και υπάρχουν λαστιχα που αφηνουν κακες εντυπώσεις απο την πρωτη μερα.Εχω πουλήσει μισοτιμής κατι πιρελλι στον τεταρτο μηνα που τα φορεσα,τα οποία ηταν μια αποτυχια και μιση σε όλους τυς τομεις.
Εχω φιλο που μολις αγορασε καινούρια ΤΟΥΟ πήγε να πνίξει το βουλκανιζατερτζη,και ειχε μολλις πεταξει κατι ντανλοπ που ειχανε βγαλει λιναΣιγουρα θα υπάρχουν και αλλοι να διηγηθούν τετοιες περιπτωσεις
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....