-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ρε παιδιά, vredestein κανείς, εδώ ;
Εκεί, στη πίεση μέχρι να βρεις
Με κατέστρεψες!
( )
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Παχύλας..στα Σίδερα Χαλανδρίου...αν τα έχει ακόμα...
απαράδεκτα αυτά που είχα δοκιμάσει Αλέξανδρε...
Αφεντικό, μιλάμε για κλάσσικ καταστάσεις με πέλμα από την παλιά παραδοσιακή συνταγή του '60 (αλλά σε κρυφο-radial). Στη Mercedes θα μπουν οπότε δεν έχει σημασία τι αίσθηση έχουν αρκεί να μη διαλυθούν ( ως γνωστόν, οι ρόδες της δε συνδέονται με το τιμόνι με κάποιο τρόπο άλλωστε ).
Ε τότε πάρτα!!!
Είναι στο δεξί σου χέρι όπως ανεβαίνεις, πριν ανέβεις στην γέφυρα!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ε τότε πάρτα!!!
Είναι στο δεξί σου χέρι όπως ανεβαίνεις, πριν ανέβεις στην γέφυρα!Εεεεε ευχαριστώ, λοιπόν! Θα πάω να δω αν τα'χει!
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Ε τότε πάρτα!!!
Είναι στο δεξί σου χέρι όπως ανεβαίνεις, πριν ανέβεις στην γέφυρα!Εεεεε ευχαριστώ, λοιπόν! Θα πάω να δω αν τα'χει!
πάρε τηλέφωνο καλύτερα Αλέξανδρε...
-
Σε 195/50/15 ποιό είναι το καλύτερο.Έχω Dunlop,αλλά σκέφτομαι να τα αλλάξω,γιατί έχουν αρχίσει και φθείρονται.
-
Ποιό είναι το καλύτερο σε τι;
Σε κράτημα, φρενάρισμα, θόρυβο, στο στεγνό, στο βρεγμένο,... ;Προσωπικά σ' αυτή τη διάσταση θεωρώ ότι πιο overall λάστιχα είναι τα Michelin Exalto ΙΙ. Καθένας όμως το βλέπει διαφορετικά...
-
Πιο πολύ με ενδιαφέρει για κράτημα και φρενάρισμα.Δεν ξέρω και πολλά από ελαστικά και ρωτάω να πάρω γνώμες.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σε 175/65/14 τι καλό υπάρχει; Με στριφτερό προσανατολισμό.Κανείς; Το αμάξι είναι γιάρις 1,0.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σε 175/65/14 τι καλό υπάρχει; Με στριφτερό προσανατολισμό.
Κανείς; Το αμάξι είναι γιάρις 1,0.
..μα 65 προφίλ και στριφτερό μωρέ?!!! Διάσταση είναι αυτή?!!!
-
Εννοώ ρε συ όχι κανένα ένερτιζ, τουράνζα ή gt2...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γιατί δε βάζεις 185/60-14, όπου έχεις στάνταρ περισσότερες επιλογές; Οι ζάντες τα σηκώνουν στάνταρ, δε νομίζω ότι θα επηρεαστεί η κατανάλωση και τα λάστιχα θα είναι και πιο φτηνά. Σε 175/65-14 υπάρχουν μόνο απλά λάστιχα, οπότε δε νομίζω να βρεις λάστιχα με στριφτερό προσανατολισμό.
Και η Corolla του αδερφού μου φορούσε 175/65-14 και βάλαμε 185/60-14 Michelin Pilot Exalto II και η κατανάλωση παραμένει ιδιαίτερα χαμηλή. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εννοώ ρε συ όχι κανένα ένερτιζ, τουράνζα ή gt2...Σε αυτή τη διάσταση ούτε Turanza δε μπαίνουν αν δεν κάνω λάθος. Energy, GT2 και αντίστοιχα αυτών μόνο...
-
Δεν είναι άσχημη η πρότασή σου... σε 185/60 τι υπάρχει λοιπόν; Ο φίλος μου του οποίου είναι το γιάρις δεν πρόκειται να έχει πρόβλημα να αλλάξουμε διάσταση.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν είναι άσχημη η πρότασή σου... σε 185/60 τι υπάρχει λοιπόν; Ο φίλος μου του οποίου είναι το γιάρις δεν πρόκειται να έχει πρόβλημα να αλλάξουμε διάσταση.Σε 185/60-14 στην ακριβή κατηγορία και με τιμή μεταξύ 300-340 υπάρχουν τα Michelin Pilot EXALTO PE2
Λίγο πιο φτηνά είναι τα Goodyear EAGLE F1 GS-D2.
Έχω την εντύπωση ότι αυτά είναι τα δύο πιο σπορ ελαστικά της κατηγορίας, απ' αυτά τα δύο δε πιο ομοιογενή συμπεριφορά υπό όλες τις συνθήκες παρουσιάζουν τα Exalto. Δυστυχώς και τα δύο βγαίνουν με δείκτη ταχύτητας V, στην Corolla αυτό όμως δεν έχει φανεί κάποια στιγμή.
Μετά, υπάρχουν τα Dunlop SP SPORT 01 και SP Sport Fast Response, καθώς και τα Toyo PROXES CF 1, δεν έχω όμως κάποια εμπειρία από αυτά. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
, καθώς και τα Toyo PROXES CF 1,Αυτά σε 185/60/14 έβαλα στο POLO, με τιμή στα 250 ευρώ και είμαι ευχαριστημένος...Είναι λάστιχο μαλακό με προοδευτικότητα,πολύ καλή πλευρική πρόσφυση και μέτρια ελκτική,δεν γνωρίζω για αντοχή στο χρόνο...συστήνεται εύκολα
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Ε τότε πάρτα!!!
πάρε τηλέφωνο καλύτερα Αλέξανδρε...
Να τον τυραννήσουν μέχρι να τα βρει, έτσι εύκολα να ξεμπλέξει;
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Γιατί δε βάζεις 185/60-14, όπου έχεις στάνταρ περισσότερες επιλογές; Οι ζάντες τα σηκώνουν στάνταρ, δε νομίζω ότι θα επηρεαστεί η κατανάλωση και τα λάστιχα θα είναι και πιο φτηνά. Σε 175/65-14 υπάρχουν μόνο απλά λάστιχα, οπότε δε νομίζω να βρεις λάστιχα με στριφτερό προσανατολισμό.
Και η Corolla του αδερφού μου φορούσε 175/65-14 και βάλαμε 185/60-14 Michelin Pilot Exalto II και η κατανάλωση παραμένει ιδιαίτερα χαμηλή.κοίτα να δεις
ακριβώς αυτήν την αλλαγή (και σε διάσταση και συγκεκριμένα σε exalto 2) μου πρότεινε ένας λαστιχάς για την corolla μου (απο energy που έχω τώρα)
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
κοίτα να δειςακριβώς αυτήν την αλλαγή (και σε διάσταση και συγκεκριμένα σε exalto 2) μου πρότεινε ένας λαστιχάς για την corolla μου (απο energy που έχω τώρα)
Μη διστάσεις ΚΑΘΟΛΟΥ να την πραγματοποιήσεις αυτή την αλλαγή. Δεν πρόκειται να απογοητευτείς με τίποτα. Οι επιδόσεις δεν πέφτουν (τουλάχιστον χωρίς όργανα μέτρησης), η κατανάλωση δεν αυξάνει, νοιώθεις όμως πολύ καλύτερα το αυτοκίνητο στο δρόμο. Απ' τη στιγμή δε που αναβαθμίζεται και η ποιότητα των ελαστικών η διαφορά είναι παραπάνω από εμφανής.
Και του αδερφού μου Energy φορούσε και ήταν τρεις λαλούν και δυο χορεύουν από άποψη ελκτικής πρόσφυσης. Ήταν βέβαια και ταλαιπωρημένα τα λάστιχα, δε νομίζω όμως ότι ένα καλό λάστιχο ακόμα και στα τελευταία του θα έχει τέτοια τραγική συμπεριφορά.
Παραπλήσια αλλαγή είχαν κάνει προ ετών και στην παλιά εταιρική corolla 1.3 sedan μοντέλο 98 του πατέρα μου εν αγνοία του. Φορούσε λάστιχα 165/70-14 και όταν του έφεραν το αμάξι πίσω μετά την αλλαγή είχε 'αναβαθμιστεί' σε 185/60-14. Στην αρχή του κακοφάνηκε, όταν όμως σταμάτησε να επεμβαίνει το ABS και όταν σταμάτησε να σπινιάρει στις εκκινήσεις σε ανηφορικά κομμάτια παραδέχτηκε ότι μόνο καλό έκανε η συγκεκριμένη αλλαγή. Από άποψη ποιότητας αντικατέστησαν τα εργοστασιακά Energy με κάτι απλά Toyo, οπότε η μετάλλαξη οφειλόταν μόνο στη διάσταση και όχι στο ελαστικό.
-
Τι μου προτείνετε σε διάσταση 175/65/13? Πόσο περίπου πάει αυτήν η διάσταση?
-
Κάτι κοντινό (155-70-13) έχει εδώ:
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/SommerreifenΕγώ θα βαζα τα Conti EcoContact3. Θα προσπαθήσω να ψήσω τους δικούς μου να τα βάλουν στο Πάντα.
Από τιμές, δεν έχω ιδέα. Νομίζω κυμαίνονται στα 220-250 ευρώ, κάπου εκεί (γενικά η καταηγορία)
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....