-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Παιδιά ποια λάστιχα προτείνετε για ζάντες 225/45/17; Δε με απασχολεί η πολύ γρήγορη (οριακή) οδήγηση, άρα δε με πολυπειράζει να φθείρονται σχετικά εύκολα, απλά θέλω να ζεσταίνονται γρήγορα, να έχουν όσο το δυνατό καλύτερο κράτημα και να είναι όσο γίνεται πιο αθόρυβα.
Επίσης, λόγω leasing δεν υπάρχει θέμα κόστους.
Με μια πρώτη ματιά βλέπω:- pirelli P ZERO NERO,
- Pirelli P ZERO ROSSO Asimmetrico,
- Bridgestone Potenza RE 050,
- Bridgestone Potenza RE 070,
- Michelin Pilot SPORT PS2,
- Continental SportContact 2,
- Continental SportContact 3
Ποιο είναι το καλύτερο;
΄
ολα αυτα τα λαστιχα ειναι καλα και ποιοτικα.
προσωπικη εμπειρια εχω με τα pirelli P zero rosso,
continental sport contact 2,
kai michelin pilot sport 2.
τις καλυτερες εντυπωσεις σε θεμα κρατηματος σε υγρο και στεγνο δρομο,μου αφησαν τα michelin PS2,τα οποια εχω τωρα.φθειρονται σχετικα πιο γρηγορα,αναλογως πως οδηγας,αλλα εχουν φανταστικη προσφυση στην ασφαλτο.
ειναι ελαχιστα ακριβοτερα απο τα υπολοιπα,
αλλα απο καθαρα προσωπικη εμπειρια ειναι και τα καλυτερα απο τα υπολοιπα 2.εξαλλου ηταν παντα πρωτα στις κριτικες.
για τα conti sport 3,bridgestone,pirelli nero,ξερω μονο οτι λενε οι κριτικες,μιας και δεν τα εχω δοκιμασει προσωπικα.
παντως με τα michelin PS2,δεν υπαρχει περιπτωση να απογοητευτεις.ειναι κορυφαια ελαστικα. -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Για τα Continental sportcontact 3 έχω ακούσει ότι κάνουν θόρυβο, ισχύει;
σε 215/45/17 που τα εχω δεν κανουν θορυβο.
οταν ειναι ζεστα κρατανε παρα πολυ καλα
υπαρχει ομως θεμα για μενα με τη γρηγορη φθορα τους και γι'αυτο δεν
θα τα προτιμησω το σεπτεμβρη, μιας και κρατησαν μολις ενα χρονο. -
η ζωη των ελαστικων ειναι αναλογη με το τροπο που οδηγουμε.
αν το αμαξι το σκιζουμε,
φυσικο ειναι το πολυ σε 1 χρονο να χρειαζονται αλλαγη.
αν το παμε νορμαλ,χωρις αυτο να σημαινει οτι θα πηγαινουμε σαν χελωνες,τοτε τα πιο πολλα λαστιχα αντεχουν καλλιστα εως και 50.000 χλμ.
δηλαδη προφιλ μεχρι 3 χιλιοστα. -
???
παντως φιλος μου πουτα φοραει σε γκολφ 4 περι τα 240αλογα ειναι κατα απογοητευμενος...σε σχεση με τα avs sport Που ειχε μου ανεφερε οτι τα μισελεν τα σπορτ2
α. ηταν πολυ ακριβοτερα και το ειχε μετανιωσει που εδωσε τοσα πολλα λεφτα
β. κραταγανε ελαχιστα καλυτερα απο τα γιοκο καινουργια και τα δυο
γ. φθαρηκαν τραγικα γρηγορα
ε. σαπουνιαζαν αρκετα ευκολα. ειδικα μεγαρα 2-3 γυροι το πολυ και οφ το λαστιχοειχε 225/45/17. τωρα τι να πω?
επισης ειχε δοκιμασει και τα κοντι σπορτ2 τα οποια θεωρουσε χειροτερα και απο τα δυο παραπανω?
μπερδεμα?
-
οντως ειναι λιγο μπερδεμα η υποθεση με τα λαστιχα.
αλλοι εχουν καλες εμπειριες με καποιο συγκεκριμενο,αλλοι παλι κακες.
παντως για michelin PS2 σε τετοια διασταση,οι κακες εμπειριες απο οτι εχω ακουσει ειναι σχετικα με αλλα λαστιχα σχετικα λιγες. -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
οντως ειναι λιγο μπερδεμα η υποθεση με τα λαστιχα.
αλλοι εχουν καλες εμπειριες με καποιο συγκεκριμενο,αλλοι παλι κακες.
παντως για michelin PS2 σε τετοια διασταση,οι κακες εμπειριες απο οτι εχω ακουσει ειναι σχετικα με αλλα λαστιχα σχετικα λιγες.Είναι θέμα οδηγικών προτιμήσεων αλλά και αυτοκινήτου. Απλά με ένα καλό μοντέλο μιας καλής μάρκας ξέρεις ότι δεν θα πάρεις κακό λάστιχο. Από κει και πέρα, μπορεί να μη ταιριάξει καθόλου με τους 2 παραπάνω παράγοντες. Οπότε η μόνη σίγουρη λύση είναι η δοκιμή...
-
Αυτό που λένε πολλοί λαστιχάδες ότι δηλαδή 'το λάστιχο είναι προτιμότερο να τουλάχιστον είναι 6 μηνών για να πατήσει καλύτερα' έχει κάποια βάση ή είναι απλά για να ξεφορτώνονται τα παλιά;
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Αυτό που λένε πολλοί λαστιχάδες ότι δηλαδή 'το λάστιχο είναι προτιμότερο να τουλάχιστον είναι 6 μηνών για να πατήσει καλύτερα' έχει κάποια βάση ή είναι απλά για να ξεφορτώνονται τα παλιά;Εξαρτάται από το πόσο θα τα 'κρατήσεις'. Αν πας για καμμιά τριετία (τέτοια χρήση κάνω εγώ, με λίγα χιλιόμετρα/έτος), τότε καλύτερα ας μην είναι πάνω από 3 μηνών... Αν τ' αλλάζεις κάθε ένα-δύο χρόνια, μάλλον δεν (πρέπει να) σε νοιάζει και τόσο...
-
Με βλέπω να καταλήγω σ' αυτά τελικά Bridgestone Potenza RE050A Pole Position. Σ' αυτόν τον πίνακα βγαίνουν πρώτα --> http://www.tirerack.com/tires/surveyres ... sp?type=MP
Έχει ακούσει κανείς τπτ;Ελπίζω να είναι καινούργιο τουλάχιστον το λάστιχο ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να έχει μείνει σε κανά ράφι χρόνια....
-
τα michelin βαλε.
-
Ακόμα και 6μηνίτικα;
-
6μηνιτικα και 3μηνιτικα
δεν παιζει κανεναν ρολο.δεν μιλαμε για κανα χρονο αλλα για μερικους μηνες. -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Ακόμα και 6μηνίτικα;Και μη σου πώ πώς παραείναι φρεσκα,και ισως να χρειαζόντουσαν και λίγο καιρο ακόμα πριν φορεθούνε στο αυτοκίνητο.
Ηρεμήστε λίγο με το θεμα 'ημερομηνία παραγωγης ελαστικου' και μην το μπερδεύετε με την ημερομηνία παραγωγης 'ψωμιου',και το ενδεχόμενο του 'μπαγιατεματος' μετα απο μία μερα
Τα λάστιχα θελουν χρόνο πριν τα φορεσουμε για πρωτη φορα,για να προλάβει να σταθεροποιηθει η γομα τους
-
Διαπιστωσα πως ενω εχω γομα τα πλαινα πλεον δεν εχουν χαραξη... Τι κάνουμε τώρα; Τα λάστιχα τα έβαλα περσι και εχουν 17.000κμ. Να τα κρατήσω για το ταξίδι στην Ευρώπη - δεδομένης καλής ασφάλτου- και να τα αλλάξω μετά, ή να τα αλλάξω πριν φύγω;
Ειναι σωστό να αλλάζουμε λάστιχα με 40 βαθμούς;
-
Τι ακριβώς εννοείς? Δεν σε πιάνω. Δεν το βγάζεις μια φωτογραφία να το δούμε. Χονδρικά αν το λάστιχο δεν έχει φτάσει στο treadwear index είσαι νόμιμος και τυπικά δεν έχεις πρόβλημα, πρακτικά καλό είναι να μην φοράς τόσο φθαρμένα λάστιχα
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τα λάστιχα θελουν χρόνο πριν τα φορεσουμε για πρωτη φορα,για να προλάβει να σταθεροποιηθει η γομα τουςΆρα δίκιο έχει ο λαστιχάς που μου λέει ότι καλό είναι να έχει περάσει ένα εξάμηνο για να πολυμεριστεί το λάστιχο (ή κάπως έτσι το είπε). Εντάξει, έκλεισε. Πάω για τα μισλέν. Thnx guys
-
Σε διάσταση 185/60 R15 τι έχετε να προτείνετε; Είναι για Suzuki Ignis 4x4, χρήση κυρίως άσφαλτο, ήρεμη οδήγηση και
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Σε διάσταση 185/60 R15 τι έχετε να προτείνετε; Είναι για Suzuki Ignis 4x4, χρήση κυρίως άσφαλτο, ήρεμη οδήγηση και Προτεραιότητες:- Αίσθηση ασφάλειας, καλό κράτημα στεγνό/βρεγμένο
- Σχετική αντοχή σε δρόμους κακής ποιότητας/χωματόδρομους
- Αν έχει και άνεση ακόμα καλύτερα (γιατί ο άκαμπτος πίσω δεν πολυπαλεύεται)
Αν δεχτούμε πως δεν ψάχνεις για 'ασφάλτινο' λάστιχο και πως το μόνο all-weather λάστιχο που σου κάνει, είναι το μετριότατο Dunlop SP4 All Seasons, τότε μάλλον πρέπει να πας σε κάποιο χειμερινό. ΜΗΝ σε τρομάζει αυτό, υπάρχουν χειμερινά λάστιχα που αποδίδουν καλά ΚΑΙ στο στεγνό δρόμο. Ενδεικτικά, κάποια που ξεχωρίζουν είναι τα: Continental Wintercontact TS 800, Goodyear Ultra Grip 7, Michelin Alpin 3 και τα Pirelli W190 Snowcontrol. Για δοκιμές δες και εδώ αυτές που έχει κάνει ο ADAC στις παρακάτω διαστάσεις:
175/65/14 Τ, 185/60/14 και 195/65/15.
Οι τιμές κυμαίνονται κατά Μ.Ο. στα 330 ευρώ. -
Tα χειμωνιατικα τα σκίζει το Ελληνικο καλοκαιρι.Το πόσο φθειρονται σε ταξιδι με υψηλές θερμοκρασιες δεν λέγεται.
Ειναι πολύ καλά,αν τα εχεις σε μια δευτερη τετραδα ζαντες,τις οποίες θα τις φορας το νοεμβρη και θα τις βγάζεις το μαρτη -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
τα michelin βαλε.Βλεπω εισαι σταθερος στις αποψεις σου...εμενα τα SportContact3 μου ειχες πει...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....