-
Ο χρήστης stradale έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα. Επειδή έχω κι εγώ σοβαρό πρόβλημα με τα λάστιχά μου, έχοντας 45.000χλμ με τα μαμά, σκέφτομαι να τα αλλάξω άμεσα. Το πρόβλημά μου είναι κατά πόσο είναι λάθος επιλογή το να τα αλλάξω αυτή την περίοδο με τις ζέστες. Έχω ακούσει αρκετά. Αν δεν τίθεται τόσο πολύ το θέμα ασφάλειας, παίζει σημαντικό ρόλο η εποχή;
ακομη εδω εισαι?
Εννοείς ότι η εποχή δεν παίζει ρόλο στη φθορά τους;
προτιμας να εισαι ασφαλης ή να κοιτας τον ουρανο για την καταλληλη εποχη?
-
Ας αλλάξω την ερώτησή μου. Κατά πόσο οι κλιματικές συνθήκες επηρεάζουν τη φθορά των ελαστικών;
-
Ο χρήστης stradale έγραψε:
Ας αλλάξω την ερώτησή μου. Κατά πόσο οι κλιματικές συνθήκες επηρεάζουν τη φθορά των ελαστικών;Θα σου πω κάτι απλό
Αν το παρκιγκ σου ειναι σκεπαστο εχεις πιο καλά λάστιχα από το να το εχεις στον ήλιο σε υπαίθριο παρκιγκ.Τοσο απλά
-
205/45/17 W goodyear excellence
Αποτέλεσμα σε σχέση με τα potenza 040
Μαλακό αμάξι μέσα στην πόλη
Πολύ καλό φρενάρισμα στεγνό βρεμμένο
Κλίσεις στην εθνική και ελαφριά ταλάντωση στις μεγάλες ταχύτητες επειδή είναι πιο μαλακάΑλλά είναι πάντα ζεστά και δεν έχω τσουλίθρες μέσα στην πόλη σε απότομα φρεναρίσματα
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Ας αλλάξω την ερώτησή μου. Κατά πόσο οι κλιματικές συνθήκες επηρεάζουν τη φθορά των ελαστικών;
Θα σου πω κάτι απλό
Αν το παρκιγκ σου ειναι σκεπαστο εχεις πιο καλά λάστιχα από το να το εχεις στον ήλιο σε υπαίθριο παρκιγκ.Τοσο απλά
Αυτό είχε ουσία...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
2 ερωτήσεις: οι πιέσεις στα λάστιχα αλλάζουν, ή συνεχίζω με αυτές που είχα μέχρι τώρα, με ανάλογη ρύθμιση φυσικά αν τυχόν αλλάξει η συμπεριφορά; Ή πρέπει να ξεκινήσω από άλλη βάση; Και επίσης, επειδή θέλω να κάνω έναν έλεγχο ευθυγράμμισης (37k και 2 πίστες), να περιμένω για κάποια χιλιόμετρα μέχρι να κάτσουν τα λάστιχα;Κάθε λάστιχο έχει διαφορετικό σκελετό οπότε λειτουργεί σωστά με διαφορετικές πιέσεις. Ειδικά αν πιέζεις το αυτοκίνητο στα όρια επιβάλλεται να πειραματιστείς με διαφορετικές πιέσεις.
Στο C4 οι εργοστασιακές πιέσεις είναι 34 μπροστά 36 πίσω και δουλεύουν πολύ καλά με τα εργοστασιακά Exalto 205/50/17. Στα PZero Nero 195/40/17 που έβαλα τώρα μετά απο πειραματισμό βρήκα οτι δουλεύουν πιο σωστά με 36-38 εμπρός και 32 πίσω, δηλαδή εντελώς αλλού για αλλού.
Ειδικά στα πίσω, με το εργοστασιακό 36 οι άκρες του πέλματος φαινόταν με το μάτι οτι έμεναν απάτητες πράγμα που σημαίνει οτι το λάστιχο μπαλονιάζει.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
2 ερωτήσεις: οι πιέσεις στα λάστιχα αλλάζουν, ή συνεχίζω με αυτές που είχα μέχρι τώρα, με ανάλογη ρύθμιση φυσικά αν τυχόν αλλάξει η συμπεριφορά; Ή πρέπει να ξεκινήσω από άλλη βάση; Και επίσης, επειδή θέλω να κάνω έναν έλεγχο ευθυγράμμισης (37k και 2 πίστες), να περιμένω για κάποια χιλιόμετρα μέχρι να κάτσουν τα λάστιχα;
Κάθε λάστιχο έχει διαφορετικό σκελετό οπότε λειτουργεί σωστά με διαφορετικές πιέσεις. Ειδικά αν πιέζεις το αυτοκίνητο στα όρια επιβάλλεται να πειραματιστείς με διαφορετικές πιέσεις.
Στο C4 οι εργοστασιακές πιέσεις είναι 34 μπροστά 36 πίσω και δουλεύουν πολύ καλά με τα εργοστασιακά Exalto 205/50/17. Στα PZero Nero 195/40/17 που έβαλα τώρα μετά απο πειραματισμό βρήκα οτι δουλεύουν πιο σωστά με 36-38 εμπρός και 32 πίσω, δηλαδή εντελώς αλλού για αλλού.
Ειδικά στα πίσω, με το εργοστασιακό 36 οι άκρες του πέλματος φαινόταν με το μάτι οτι έμεναν απάτητες πράγμα που σημαίνει οτι το λάστιχο μπαλονιάζει.
αυτό που λες δεν είναι λογικό
Στα προσθιοκίνητα με πολλά άλογα πρέπει να εχεις παραπάνω πίσω....
Αλλιως εχει προβλημα.... Βυθίζεται πάρα πολύ....
-
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
Δεν είπα πως φταίνε τα exalto, αναρωτήθηκα αν θα πάθαινε το ίδιο και κάποιο άλλο λάστιχο.ο απρόσεκτος billlllll1
o απρόσεκτος billlllll2
πώς το βλέπετε θέλει άλλαγμα; To μέγιστο βάθος του κοψίματος είναι 0,5-0,7cmΚαμιά ιδέα κανείς;
-
Δεν είπα πως φταίνε τα exalto, αναρωτήθηκα αν θα πάθαινε το ίδιο και κάποιο άλλο λάστιχο.
ο απρόσεκτος billlllll1
o απρόσεκτος billlllll2
πώς το βλέπετε θέλει άλλαγμα; To μέγιστο βάθος του κοψίματος είναι 0,5-0,7cmΚαμιά ιδέα κανείς;
εγω δε θα το ρίσκαρα πάντως... Ο λαστιχάς τι σου είπε?
-
Δεν είπα πως φταίνε τα exalto, αναρωτήθηκα αν θα πάθαινε το ίδιο και κάποιο άλλο λάστιχο.
ο απρόσεκτος billlllll1
o απρόσεκτος billlllll2
Δεν έχει πάθει τίποτα.Περισσότερο απο το προστατευτικο ''νύχι' αφαιρεθηκε υλικό,και ο σκελετος αν ειχε πειραχτει θα σου ειχε δημιουργησει κάποιο 'καρούμπαλο'
-
έχει καμια ώρα που έβαλα τα Continental PremiumContact2 και είμαι χαρούμενος!
αθόρυβα μαλακά και μπορείς να καταλάβεις τα όριά τους.Άλλο αυτοκίνητο πήρα από τον λαστιχά!
16 εβδομάδα του 07 -
Ο χρήστης mario boni έγραψε:
έχει καμια ώρα που έβαλα τα Continental PremiumContact2 και είμαι χαρούμενος!αθόρυβα μαλακά και μπορείς να καταλάβεις τα όριά τους.Άλλο αυτοκίνητο πήρα από τον λαστιχά!
16 εβδομάδα του 07καλό είναι αν δεν είναι εμφανές τι αμάξι έχει ο καθένας να μας λέει σε τι διάσταση και σε τι μοντέλο.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
αθόρυβα μαλακά και μπορείς να καταλάβεις τα όριά τους.Άλλο αυτοκίνητο πήρα από τον λαστιχά!
16 εβδομάδα του 07καλό είναι αν δεν είναι εμφανές τι αμάξι έχει ο καθένας να μας λέει σε τι διάσταση και σε τι μοντέλο.
Έχει σχολιαστεί πολλές φορές σε προηγούμενες σελίδες
205/60/15 σε BMW E36 316
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
205/60/15 σε BMW E36 316
α γειά σου!
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
205/60/15 σε BMW E36 316
εχεις δίκιο, αλλά αυτό προυποθέτει ότι πάμε πίσω και κοιτάμε και ψάχνουμε τον user, που είναι κάπως....
Αν ο user δεν έχει την αμαξάρα του στην υπογραφή του... είναι καλύτερα να μας το λέει
Προαιρετικό είναι έτσι κι αλλιως.... Δεν υποχρεώνουμε κανένα να κάνει τίποτα.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Δεν έχει πάθει τίποτα.Περισσότερο απο το προστατευτικο ''νύχι' αφαιρεθηκε υλικό,και ο σκελετος αν ειχε πειραχτει θα σου ειχε δημιουργησει κάποιο 'καρούμπαλο'
thank you για τις απαντήσεις.
Λαστιχά έμπιστο που δεν θα μου πει να αλλάξω το λάστιχο μόνο και μόνο για τα λεφτά δεν έχω δυστυχώς στην Αθήνα... και είπα να ρωτήσω εδώ πρώτα να έχω μια ιδέα. -
Με τα PZero (όχι τα Nero, ούτε τα Rosso, ούτε τα corsa... σκέτα PZero. δλδ αυτά :
έχει κανείς άποψη; Υποτίθεται πως είναι η new σειρά...Το πέλμα τους μοιάζει πολύ με τα PZero Corsa
(δλδ )
που υποτίθεται πως είναι η κορυφαία σειρά, και η οποία φυσικά δεν υπάρχει σε 'ανθρώπινα' μεγέθη...Περίεργο για τα συγκεκριμένα ότι στο www.pirellityre.com δεν υπάρχουν με 45άρι προφίλ, ενώ στο www.gr.pirelli.com υπάρχουν
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Περίεργο για τα συγκεκριμένα ότι στο www.pirellityre.com δεν υπάρχουν με 45άρι προφίλ, ενώ στο www.gr.pirelli.com υπάρχουνΜερικές φορές τα περίεργα/παλιά/μικρά μεγέθη έχουν διαφορετικό πέλμα (προηγούμενης γενιάς). Ψάξε καλά την υποσημείωση για να μην έχεις εκπλήξεις
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Περίεργο για τα συγκεκριμένα ότι στο www.pirellityre.com δεν υπάρχουν με 45άρι προφίλ, ενώ στο www.gr.pirelli.com υπάρχουν
Μερικές φορές τα περίεργα/παλιά/μικρά μεγέθη έχουν διαφορετικό πέλμα (προηγούμενης γενιάς). Ψάξε καλά την υποσημείωση για να μην έχεις εκπλήξεις
Καλά δεν προβλέπεται στο πολύ άμεσο μέλλον αλλαγή (εκτός απροόπτου). Περισσότερο από ακαδημαϊκό ενδιαφέρον...
Πάντως έτσι όπως τα παρουσιάζει στο ελληνικό site δείχνει να αναφέρεται στο ακριβώς ίδιο 'μοντέλο'.Βέβαια, ως συνήθως, you have a point.
Πέραν της οπτικής αναγνώρισης (που μπορεί να μην είναι ό,τι καλύτερο) πως μπορώ να μάθω; Mail απευθείας στην .com ? -
Γνωρίζει κανείς κάτι για τα Dunlop SP Sport fast response (αντικαθιστούν τα, μάλλον μέτρια, SP 01) ; Έχουν παρουσιαστεί εδώ και 2,5 μήνες, στη δοκιμή του ADAC τα πήγαν καλά, τα είδαμε και στους 4Τ Ιουνίου, αλλά στο 'σάιτ' της Dunlop δεν υπάρχουν (παρά μόνο στα 'Νέα') ... Πού μπορούμε να βρούμε διαστάσεις, χαρακτηριστικά κλπ. ;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....