-
Δεν θυμάμαι που αλλά κάπου διάβασα (νομίζω στο bob is the oil guy) πως καλύτερα με κρύο νερό επειδή το ζεστό επιταχύνει την δράση του αλατιού, και όλο και κάπου θα μείνει λίγο.
Πιστεύω πως με χοντρά λαστιχένια γάντια - για να αντέχουμε το κρύο νερό - εύκολα μπορούμε να καθαρίσουμε τους θόλους.
Εγώ το πήγα για καθάρισμα απο κάτω και ... είχαν μείνει ακόμα λάσπες
-
Εγω χρησιμοποιω ένα μικρό πλυστικο-πιεστικό που έχω.. σκύβω και λιγουλάκι από κάτω και όλα οκ. Προσοχή μόνο σε κρυφές 'εσοχές' (πχ στα καλύματα των θόλων) γιατί εκεί μαζεύεται λάσπη (που με αλάτι είναι τρισχειρότερη).
-
έχω υπόψιν μου ένα βενζινάδικο. Οπότε θα ΤΟ πάω μετά από κανα μήνα εκεί.
Το 307. Τα άλλα μέχρι να λιώσουν τα χιόνια δεν τα κουνάω. -
Οι μανάδες πάντα μας πρήζανε με την θρεπτική αξία του γάλακτος, έ;…
ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!!!
Γιατί το γάλα μετά από κατάλληλη “επεξεργασία” στο στομάχι ενός βρέφους μπορεί να μετατραπεί σε χημική βόμβα ΠΡΩΤΟΥ μεγέθους (απ’ αυτές που μπορείς να κατατροπώσεις οιονδήποτε εχθρό και ακόμα παραπέρα…).Μέχρι τώρα λάτρευα το τρυπητό δέρμα του Santa Fe: είναι μαλακότερο και δείχνει ποιοτικότερο από τα δέρματα που ως τώρα είχα στα προηγούμενα τουτού.
Αλλά να που οι τρύπες (του δέρματος) αποδεικνύονται μέγας συλλέκτης ουσιών που ΔΕΝ θέλεις να συλλέξεις με ΚΑΝΕΝΑΝ τρόπο!Η μικρή μου ανακοίνωσε την δυσφορία της κατά την τελευταία μας βόλτα με μικρά ρεψιματάκια (κάτι σας τους μικροσεισμούς που προηγούνται του τσουνάμι).
Πως είναι μερικές φορές που ρίχνεις κάτι απολαυστικά κλανιδάκια, αλλά στο τελευταίο κρύβεται και μια βαρβάτη σκ@τούλα;Έ, ένα τέτοιο λοιπόν πράμα και η Εβελίνα, μετά τα ρεψιματάκια αποφάσισε ότι βαρέθηκε το γάλα που είχε πιεί και αποφάσισε να διακοσμήσει μ’ αυτό την γαλαρία του Santa Fe…
Αφού κάναμε κάνα δεκάλεπτο να συνέλθουμε με την κυρά και την άλλη κόρη από την λιποθυμία που προξένησε η άξαφνη μπόχα, ανοίξαμε παράθυρα, πόρτες, οροφές, καπό, ντουλαπάκια και γενικά οτιδήποτε άνοιγε μπας και ξεφορτωθούμε το «άρωμα μπεμπέ»…
Τέλος πάντων, επιστροφή στο σπίτι και γενική ο πάτερ φαμίλιας να προσπαθεί ώρες ολάκερες να καθαρίσει τα ακαθάριστα…
Τι ζεστά νερά με σαπούνια, τι κολόνιες και άφτερ σέιβ ριχτήκανε στο πίσω κάθισμα…αποτέλεσμα σχεδόν μηδέν!
Τελική μου προσπάθεια ένα πιάτο με φρεσκοκομμένο καφέ αφημένο στο αυτοκίνητο για μερικές μέρες…Σήμερα (1 βδομάδα μετά την ύπουλη επίθεση με “χημικά”), τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα:
Το αμάξι δεν μυρίζει καθόλου όταν μπαίνεις μέσα και οδηγείς.
Αλλά το πρόβλημα ανακύπτει εάν τολμήσεις να πλησιάσεις την μυταρόλα σου σε χαμηλή πτήση πάνω από το κάθισμα…Το ξαναπότισα Ζιβανσί και Σανέλ 5 (η κυρά θα νομίζει ότι τα πίνω), αλλά η μυρουδιά ΔΕΝ λέει να πάει άτα…
Τελευταία μου ελπίδα κάποιοι έμπειροι μπαμπάδες (ή και γλεντζέδες που μετέφεραν σουρωμένο φίλο) του φόρουμ:
ΠΩΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΩ ΤΗΝ Μ@ΜΗΜΕΝΗ ΜΥΡΩΔΙΑ (που όπως φαίνεται την έχει καλοβρεί μέσα στις τρύπες );;;Φιλικά από Κρήτη
WebfoxΥ.Γ.: Χαρίζεται βρέφος σε καλή κατάσταση με λίγα χιλιόμετρα.
-
για την περιγραφη!!
Απο οτι καταλαβαινω εχει ποτισει το αφρολεξ κατω απο το δερμα και για αυτο συνεχιζει να μυριζει.Εγω μονο το βιολογικο καθαρισμα (αυτο με τον ατμο) μπορω να σκεφτω αλλα δεν ξερω αν γινεται σε δερματινα καθισματα.Ή να ξεντυσεις το καθισμα και να πλυνεις το εσωτερικο του.
-
Ο χρήστης webfox έγραψε:
Οι μανάδες πάντα μας πρήζανε με την θρεπτική αξία του γάλακτος, έ;…ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!!!
Γιατί το γάλα μετά από κατάλληλη “επεξεργασία” στο στομάχι ενός βρέφους μπορεί να μετατραπεί σε χημική βόμβα ΠΡΩΤΟΥ μεγέθους (απ’ αυτές που μπορείς να κατατροπώσεις οιονδήποτε εχθρό και ακόμα παραπέρα…).Μέχρι τώρα λάτρευα το τρυπητό δέρμα του Santa Fe: είναι μαλακότερο και δείχνει ποιοτικότερο από τα δέρματα που ως τώρα είχα στα προηγούμενα τουτού.
Αλλά να που οι τρύπες (του δέρματος) αποδεικνύονται μέγας συλλέκτης ουσιών που ΔΕΝ θέλεις να συλλέξεις με ΚΑΝΕΝΑΝ τρόπο!Η μικρή μου ανακοίνωσε την δυσφορία της κατά την τελευταία μας βόλτα με μικρά ρεψιματάκια (κάτι σας τους μικροσεισμούς που προηγούνται του τσουνάμι).
Πως είναι μερικές φορές που ρίχνεις κάτι απολαυστικά κλανιδάκια, αλλά στο τελευταίο κρύβεται και μια βαρβάτη σκ@τούλα;Έ, ένα τέτοιο λοιπόν πράμα και η Εβελίνα, μετά τα ρεψιματάκια αποφάσισε ότι βαρέθηκε το γάλα που είχε πιεί και αποφάσισε να διακοσμήσει μ’ αυτό την γαλαρία του Santa Fe…
Αφού κάναμε κάνα δεκάλεπτο να συνέλθουμε με την κυρά και την άλλη κόρη από την λιποθυμία που προξένησε η άξαφνη μπόχα, ανοίξαμε παράθυρα, πόρτες, οροφές, καπό, ντουλαπάκια και γενικά οτιδήποτε άνοιγε μπας και ξεφορτωθούμε το «άρωμα μπεμπέ»…
Τέλος πάντων, επιστροφή στο σπίτι και γενική ο πάτερ φαμίλιας να προσπαθεί ώρες ολάκερες να καθαρίσει τα ακαθάριστα…
Τι ζεστά νερά με σαπούνια, τι κολόνιες και άφτερ σέιβ ριχτήκανε στο πίσω κάθισμα…αποτέλεσμα σχεδόν μηδέν!
Τελική μου προσπάθεια ένα πιάτο με φρεσκοκομμένο καφέ αφημένο στο αυτοκίνητο για μερικές μέρες…Σήμερα (1 βδομάδα μετά την ύπουλη επίθεση με “χημικά”), τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα:
Το αμάξι δεν μυρίζει καθόλου όταν μπαίνεις μέσα και οδηγείς.
Αλλά το πρόβλημα ανακύπτει εάν τολμήσεις να πλησιάσεις την μυταρόλα σου σε χαμηλή πτήση πάνω από το κάθισμα…Το ξαναπότισα Ζιβανσί και Σανέλ 5 (η κυρά θα νομίζει ότι τα πίνω), αλλά η μυρουδιά ΔΕΝ λέει να πάει άτα…
Τελευταία μου ελπίδα κάποιοι έμπειροι μπαμπάδες (ή και γλεντζέδες που μετέφεραν σουρωμένο φίλο) του φόρουμ:
ΠΩΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΩ ΤΗΝ Μ@ΜΗΜΕΝΗ ΜΥΡΩΔΙΑ (που όπως φαίνεται την έχει καλοβρεί μέσα στις τρύπες );;;Φιλικά από Κρήτη
WebfoxΥ.Γ.: Χαρίζεται βρέφος σε καλή κατάσταση με λίγα χιλιόμετρα.
δοκιμασμενο απο ιδια φαση.
1/3 ξυδι (καλυτερα λευκο) 2/3 νερο γερο τριψιμο, στεγνωμα και επαναληψη μετα απο τριημερο.
Καραμινατη αποσμηση. -
Απορώ με τι καρδιά χρησιμοποιείτε κάθε είδους άσχετη ουσία (καφέ, ζάχαρη, ξίδι, κολόνια, χλωρίνη κλπ.) και διάφορα γιατροσόφια πανω στα αυτοκινητά σας...
Αραγε, όταν μετά απο 3-4-5 χρόνια θα δείτε το υλικό να χαλάει, θα κατηγορήσετε τον κατασκευαστή;
Οπως και για κάθε χρηση, υπάρχουν εξειδικευμένα προιόντα.Για παράδειγμα: http://www.meguiars.gr/index.php?_room= ... il&_page=2' target='_blank
-
Ευχαριστώ παλικάρια για τις άμεσες και καίριες απαντήσεις σας...!
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
...Ή να ξεντυσεις το καθισμα και να πλυνεις το εσωτερικο του.Φοβόμουν ότι έτσι θα κατέληγε το πράγμα (η πλέον επώδυνη των λύσεων...μετά την χρήση δυναμίτη βέβαια...:-) )
Προτιμώ να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα του ατμού που αναφέρεις, (σε περίπτωση βέβαια που αποτύχουν οι άλλες 2 λύσεις, μιας και ο βιολογικός καθαρισμός θα 'ψιλοτσούζει'), πριν αναγκαστώ να 'σφάξω' το κάθισμα (...καινούργιο είναι γμτ...πονάει...)δοκιμασμενο απο ιδια φαση.
1/3 ξυδι (καλυτερα λευκο) 2/3 νερο γερο τριψιμο, στεγνωμα και επαναληψη μετα απο τριημερο.
Καραμινατη αποσμηση.Κάτι σαν να' χω ακούσει παλιότερα για την συγκεκριμένη συνταγή. Αφού δοκίμασες ο ίδιος με το ξύδι και έκανες δουλειά, δεν υπάρχει λόγος να μην λειτουργήσει και σε μένα...
Θα το δοκιμάσω άμεσα αύριο.
Φαντάσου όμως να φύγει η 'γαλατίλα' και τελικά να μυρίζει σαν να χύθηκε καμιά χωριάτικη σαλάτα πίσω...:-)Απορώ με τι καρδιά χρησιμοποιείτε κάθε είδους άσχετη ουσία (καφέ, ζάχαρη, ξίδι, κολόνια, χλωρίνη κλπ.) και διάφορα γιατροσόφια πανω στα αυτοκινητά σας...
Αραγε, όταν μετά απο 3-4-5 χρόνια θα δείτε το υλικό να χαλάει, θα κατηγορήσετε τον κατασκευαστή;
Οπως και για κάθε χρηση, υπάρχουν εξειδικευμένα προιόντα.Εντυπωσιάστηκα: όντως τελικά υπάρχει για κάθε περίπτωση όπως φαίνεται και ένα κατάλληλο προϊόν!
Που όμως να τα κατέχουμε αυτά; Γι' αυτό και υπάρχετε εσείς που μας δίνετε αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες.
Αν και φαν της Autoglym, πρέπει να ομολογήσω πως μόνο το καθαριστικό δέρματος της Meguiar's κατάφερε να κάνει 'λαμπίκο' το μπεζ σαλόνι (το καθαριστικό της Autoglym απέτυχε οικτρά!).Γι' αυτό και σε περίπτωση που τελικά δεν δουλέψει η ξυδοσυνταγή του ammophila, θα πάω να προμηθευτώ το Odor Eliminator.
Μην είσαι δα και τόσο αυστηρούλης...ο καφές και το ξύδι είναι συνταγές δοκιμασμένες και (τουλάχιστον ο καφές σε μένα) έφερε κάποιο αποτέλεσμα.
Τώρα για τα ατέλειωτα λίτρα κολόνιας...έχεις απόλυτα δίκιο...θα μπορούσαν να κάνουν ζημιά.
Πάνω στον πανικό της ασφυξίας όμως που να το σκεφτεί αυτό κανείς...Να'στε καλά βρε παιδιά για την βοήθειά σας (άσε που γλιτώσαμε μάλλον το φόρεμα ασφυξιογόνων μασκών κατά την οδήγηση
Φιλικά από Κρήτη
webfoxΥ.Γ.: Μιας κια δεν βρέθηκε εθελοντής για την μικρή (δειλοί!):
Ζητείται καπότα ολόσωμη μήκους περίπου 1 μέτρου για φιλοξενία βρέφους με διαρροή... -
Κάτι σαν να' χω ακούσει παλιότερα για την συγκεκριμένη συνταγή. Αφού δοκίμασες ο ίδιος με το ξύδι και έκανες δουλειά, δεν υπάρχει λόγος να μην λειτουργήσει και σε μένα...
Θα το δοκιμάσω άμεσα αύριο.
Φαντάσου όμως να φύγει η 'γαλατίλα' και τελικά να μυρίζει σαν να χύθηκε καμιά χωριάτικη σαλάτα πίσω...:-)webfox
Το ξυδι ειναι παναρχαιη συνταγη για αποσμηση, σε αμαξια σε χαλια σε ταπετσαριες, οτι βαλει ο νους σου. Απο τα παιδια μου εχει αποσμησει τα παντα που παραγουν με αφθονια τα μωρα (ξερεις τωρα .. τα ΠΑΝΤΑ), αν βαλεις σκετο ξυδι, ναι θα σου μυριζει νεα μυρωδια, ξυδιλας ,αλλα για καμια βδομαδα. 1/3 ξυδι σε νερο εισαι ΟΚ και το λευκο κρασι κανει το ιδιο αλλα για πιο ηπιους ρυπους πχ ουρα, αν το δοκιμασεις βεβαια σε ανοιχτου χρωματος επιφανεια πχ λευκη γκριζα μην περιμενεις και σπουδαια πραγματα απο αποχρωματισμο, ειδικα για 'εγχρωμους' χαχα λεκεδες. Με τοσα χρονια παιδια σκυλια εχω διατριβη στην καθαριοτητα. -
Ξερει κανεις που μπορωνα βρω προιοντα Meguiars στα βορεια προαστια., Μαρουσι??
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ξερει κανεις που μπορωνα βρω προιοντα Meguiars στα βορεια προαστια., Μαρουσι??Μπες στο site tης εταιρείας (http://www.meguiars.gr/' target='_blank). Αν και το κεντρικό της κατάστημα είναι κάπου στην Καλλιθέα (νομίζω) έχει λίστα με 'αντιπροσώπους' -συνήθως βενζινάδικα που έχουν κάποια προϊόντα της. Όμως, το site αυτό έχει πολύ καιρο να ανανεωθεί.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ξερει κανεις που μπορωνα βρω προιοντα Meguiars στα βορεια προαστια., Μαρουσι??Κατεβαίνεις την Καποδιστρίου από Λ.Κηφισίας προς Ν.Ιωνία. Λίγο πριν τις καμάρες (πριν την Λ.Κύμης), κάνει ένα άνοιγμα με παράδρομο ο δρόμος. Εκεί έχει κατάστημα Meguiars.
http://www.dtailxperts.gr/index.phpΖήτα τον Κώστα που το έχει. Θα σε εξυπηρετήσει αμέσως και θα σου εξηγήσει ότι θες για τα προϊόντα.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Ξερει κανεις που μπορωνα βρω προιοντα Meguiars στα βορεια προαστια., Μαρουσι??
Κατεβαίνεις την Καποδιστρίου από Λ.Κηφισίας προς Ν.Ιωνία. Λίγο πριν τις καμάρες (πριν την Λ.Κύμης), κάνει ένα άνοιγμα με παράδρομο ο δρόμος. Εκεί έχει κατάστημα Meguiars.
http://www.dtailxperts.gr/index.php' target='_blankΖήτα τον Κώστα που το έχει. Θα σε εξυπηρετήσει αμέσως και θα σου εξηγήσει ότι θες για τα προϊόντα.
Eυχαριστω φιλε μου! ΝΑ εισαι καλα!Ειναι σχεδον διπλα μου!
-
Ο χρήστης webfox έγραψε:
Υ.Γ.: Μιας κια δεν βρέθηκε εθελοντής για την μικρή (δειλοί!):
Ζητείται καπότα ολόσωμη μήκους περίπου 1 μέτρου για φιλοξενία βρέφους με διαρροή...Αυτήν (την καπότα) έπρεπε να την είχες σκεφτεί νωρίτερα... τώρα δεν πιάνει
-
Ο χρήστης odyssey έγραψε:
Υ.Γ.: Μιας κια δεν βρέθηκε εθελοντής για την μικρή (δειλοί!):
Ζητείται καπότα ολόσωμη μήκους περίπου 1 μέτρου για φιλοξενία βρέφους με διαρροή...Αυτήν (την καπότα) έπρεπε να την είχες σκεφτεί νωρίτερα... τώρα δεν πιάνει
Δίκιο έχεις, πάθαμε και μάθαμε
Τώρα σε κάθε βόλτα θα απλώνω πίσω ένα νάιλον απ' αυτά που χρησιμοποιούν οι μπογιατζήδες στο βάψιμο...ammophila τελικά χρησιμοποίησα το αραιωμένο ξύδι και φαίνεται ότι μάλλον θα κάνει δουλειά.
Θα το επαναλάβω πάλι σε λίγες ημέρες...Πάντως εάν ξεφορτωθώ την 'μυρωδιά' έτσι εύκολα, να μου πεις απλά σε ποια πλατεία χωριού θέλεις να σου στήσω άγαλμα...
Φιλικά από Κρήτη
webfox -
Παιδια να κανω και εγω μια ερωτηση:
Η γυναικα μου καπου σταθμευσε το κατακοκκινο Panda της οικογενειας, και μετα απο λιγες ημερες που πηγα να το παρω εγω, το βρηκα Δαλματίας!!!
Γεμάτο πιτσιλιες απο λευκο πλαστικο χρωμα...Πως γινεται να απαλλαγω (απο τις πιτσιλιες) χωρις αλλες απωλειες;
-
Με χλιαρο νερο και μαλακο πανι;Αν και αμα ειναι πολλες μερες μπορει να αφησει θαμπαδα ο 'λεκες'.
Οχι με σφουγγαρι για τα πιατα!!!!Θα το γδαρεις ανεπανόρθωτα.
-
Και προσοχή, ΟΧΙ υγρο πιάτων! Πάρε ένα καλό σαμπουάν για αυτοκίνητο. Και πολύ-πολύ υπομονή. Αν δεν την έχεις, καλύτερα να το πας κάπου να στο φτιάξουν.
-
Θα έλεγα να βάλεις πάνω στις σταγόνες βρεγμένα πανιά ή χαρτιά και να τα αφήσεις κανένα μισάωρο μήπως μαλακώσει η μπογιά και βγει εύκολα με απαλό τρίψιμο όπως γράφουν τα παιδιά από πάνω.
-
Αν είναι πιτσιλιές από πλαστικό, τότε το μουλιασμα θα βοηθήσει. Εκει που θα πράγματα θα είναι πιο ζόρικα, θα είναι στην περίμετρο κάθε πιτσιλιάς, δηλαδή θα βγαίνει η στάμπα, αλλά θα μένει ένα λεπτο 'στεφάνι' που θα είναι μπελάς...
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ