-
Ο χρήστης yiannis2002s έγραψε:
To καλό πλυντήριο αγαπητέ φίλε είναι το 'χέρι'!
Και όταν δεν έχουμε χρόνο?
...Υπάρχουν αρκετα τοπικα βενζινάδικα που στο πλένουν στο χέρι...
Απο τα πλυντήρια σαφως καλυτερη δουλεια...
Αλλα απο την προσωπικη ενασχοληση οχι...συμφωνω εχω πληρωσει πολλες φορες για να πλυνουν το αυτοκινητο και ειναι να τραβας τα μαλια σου. Μπορεις να δεις μια γραμμη ποσο καυαριζουν και μετα σταματανε. Επισης ασε που χρησιμοποιουν τα ιδια σφουγγαρι και πετσετες για 10 αυτοκινητα. Καλυτερα απο το ιδιο μου το χερι δεν υπαρχει. (και δεν το λεω για τι ειμαι ειδικος απλως γιατι το ποναω το αυτοκινητο μου ενω οι επαγγελματιες κοιτανε να τελειωσουν για να πλυνουν το επομενο. Ξεχασα οτι τις μισες φορες εσβησαν την μηχανη 2-3 φορες μια και δεν ξερανε να οδηγανε με ταχυτητες.
Νικος
-
Τώρα το χειμώνα, μαζεύονται στο αμάξι πολλές και ιδιαίτερα επίμονες βρωμιές. Παράδειγμα, επίμονες λάσπες στις ποδιές, μικρά μαύρα σημαδάκια σαν από πίσσα κτλ. Έχω σκεφτεί ως λύση το πετρέλαιο, αλλά δεν ξέρω τι γνώμη θα έχει το βερνίκι. Τι λέτε εσείς; Κάτι προϊόντα όπως Varnish Oxy-Action (ή κάπως έτσι) τι λένε; Για τις ζάντες έστω, που έχουν γίνει χάλια, κάνει; Αλουμινίου είναι, να μην μου τις ξεπατώσει. Ξέρει κανείς κανένα ΔΥΝΑΤΟ προϊόν, αλλά ταυτόχρονα φιλικό προς τις επιφάνειες του αυτοκινήτου;
Ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Τώρα το χειμώνα, μαζεύονται στο αμάξι πολλές και ιδιαίτερα επίμονες βρωμιές. Παράδειγμα, επίμονες λάσπες στις ποδιές, μικρά μαύρα σημαδάκια σαν από πίσσα κτλ. Έχω σκεφτεί ως λύση το πετρέλαιο, αλλά δεν ξέρω τι γνώμη θα έχει το βερνίκι. Τι λέτε εσείς; Κάτι προϊόντα όπως Varnish Oxy-Action (ή κάπως έτσι) τι λένε; Για τις ζάντες έστω, που έχουν γίνει χάλια, κάνει; Αλουμινίου είναι, να μην μου τις ξεπατώσει. Ξέρει κανείς κανένα ΔΥΝΑΤΟ προϊόν, αλλά ταυτόχρονα φιλικό προς τις επιφάνειες του αυτοκινήτου;Ευχαριστώ!
Λοιπον θα σου πω γιατι εχω δοκιμασει πολλα τετοια προιοντα και πριν αλλαξω αυτοκινητο(το παλιο εγινε πειραματοζωο) και στο καινουργιο. Κατ'αρχας οσον αφορα την πισσα (και αλλα μικρα στιγματα) ειχα δοκιμασει κι εγω πετρελαιο αλλα δεν εβγαιναν ολα 'η ηθελε πολυ τριψιμο, πραγρμα το οποιο δεν πολυεκανα. Και επειτα δοκιμασα καθαριστικο πισσας(νομιζω απο τη sonax πρωτα) και με ενα φστ φστ και σκουπισμα με λιγο χαρτι εφευγαν τα παντα χωρις τριψιμο χωρις πλυσιμο μετα(το πετρελαιο βρωμαγε) κτλ. Φοβερα προιοντα. Για τις γραντζουνιες επειδη ειχες αναφερθει πιο πανω ειχα δοκιμασει στο παλιο μια αλλοιφη(η οποια δεν εκανε και πολλα) και επειδη ειχα κατι πολυ εντονες γραντζονιες απο γατα πανω στο καπω του καινουργιου δοκιμασα και μια αλλη αλλα μπορει να εφυγε λιγο η γραντζουνια αλλα θαμπωσε το χρωμα. Και επειτα βρηκα ενα προιον της Sonax το Polish & Wash, το οποιο βγαινει σε αποχρωσεις οπτε πρεπει να βρεις κατι παρομοιο με το χρωμα σου. Περασα το θαμπω σημειο και μερικες καινουργιες γραντζουνιες και εμμεινα παρα πολυ ευχαριστημενος. Οι γραντζουνιες καλυφθηκαν αρκετα και το χρωμα επανηλθε κατα 90%. Αν εβλεπες πως ηταν το αυτοκινητο με την γραντζουνια, μετα την αλοιφη και τωρα η μερα με τη νυχτα. Το περασα και με κερι μετα για προστασια και ηρθε και εδεσε. Παντως αν ασχοληθηεις με τις γραντζουνιες προσεχε οταν θα περνας απο πανω τα προιοντα και μην τα τριβεις πολυ. Δεν ειναι βρωμια να φυγει γραντζουνια ειναι! Οσο για τις ζαντες εγω τις πλενω με το σαμπουαν οπως το υπολοιπο τουτου και καθαριζουν εσυ που μενεις και βωμιζουν τοσο ; Παντως εχει δοκιμασει ξαδερφος μου καθαριστικα για ζαντες και κανουν δουλεια. Για συχνο καθαρισμα υπαρχουν σε μπουκαλακια(οπως του azax) και ειναι καλα αλλα υπαρχουν και αλοιφες για γυαλισμα για μια φορα το χρονο πχ που με λιγο τριψιμο και την αλοιφη γινονται καλυτερα και απο καινουργιες. Παντως αν χρησιμοποιεις αφρο για τα λαστιχα ριχνε και λιγο στις ζαντες αλλα να τις ξεπλενεις μετα. Δεν εχω καποιο συγκεκριμενο καθαριστικο για ζαντες να σου προτεινω παρε ενα με λογικη τιμη και δοκιμασε. Θα βρεις πολλα τετοια προιοντα αν πας στο Praktiker και θα δεις και ποικιλιες τιμων. Κοιτα και στο θεμα 'Γραντζουνιες' στα Τεχνικα. Εχουμε γραψει και εκει πολλα. Ουφ τελειωσα
Υ.Γ.: Δεν κανω διαφημιση της Sonax παραπανω απλως ετυχε επειδη εχει αρκετα καλα προιοντα.
-
δε θελω να θεωρηθει διαφημιση, αλλα ριξτε μια ματια στην υπογραφη μου.
-
προσοχη ολα τα καθαριστικα που τα βαζετε στην μπογια γιατι βλαπτουν το clear coat. Που φυσικα μη ξεχναμε δεν ειναι κατασκευασμενο να πεφτει πετρελαιο/βενζινα/ καθαριστικα κουζινας κτλ
Ακομα και τα καθαριστικα που ειναι για αυτες τις δουλειες συνηθως βγαζουν το κερι, οποτε αφου χρησιμοποιηθουν πρεπει να πλυθει το αυτοκινητο καλα καλα και αν αρχισει ολη η διαδικασια που τελειωνει με το κερακι. (σε εμενα ειαναι 2-3 steps). Επισης αν βαζετε καλης ποιοτητας κερακι και αρκετα συχνα και το πλενετε το τουτουνι σε λογικα διαστηματα η πισσα κτλ δεν κολλαει.
Νικος
-
Ξέρει κανείς πώς μπορεί να βγεί τσίχλα από ταπετσαρία καθίσματος; (ύφασμα)
-
http://www.sato.gr/advice_couch.asp?h=3
'Τσίχλα:
βάλτε επάνω της ένα σακουλάκι με πάγο και αυτή θα σκληρύνει και θα �ναι εύκολο να την απομακρύνετε. Αν είναι απαραίτητο, τρίψτε ελαφρά με μια απλή γομολάστιχα.' -
Νά 'σαι καλά.... Αν και αφού την άφησε στο κάθισμα ο ανηψιός μου έκατσε και πάνω της και έχει απλώσει και έχει μπλεχτεί στο χνούδι του υφάσματος... Παιδιά σου λέει μετά.... Θα το δοκιμάσω και θα σου πω...
-
Ανεβηκε στην εκτιμηση μου η Sato
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
http://www.sato.gr/advice_couch.asp?h=3'Τσίχλα:
βάλτε επάνω της ένα σακουλάκι με πάγο και αυτή θα σκληρύνει και θα �ναι εύκολο να την απομακρύνετε. Αν είναι απαραίτητο, τρίψτε ελαφρά με μια απλή γομολάστιχα.'Και βεβαια μια εκτενεστατη συζητηση με τον ανηψιο θα ηταν καλη.
Σε εμενα οσοι μπαινουν στο αυτοκινητο δεν τρωνε/πινουν κλτ μεχρι να εχουν καλο ελεγχο με τα ψιχουλα και τα ποτα. Αν δεν τσιμπισουν με την πρωτη φορα δεν εχει καθολου ποτα και φαγητα για ενα διαστημα. Αν επιμενουν, επιμενω και εγω να μην του βαζω στο αυτοκινητο μεχρι να μαθουν.Νικος
-
Γεια σας
Επαναφέρω αυτό το thread γιατί ήθελα να ζητήσω τη συμβουλή σας.
Είμαι στους 7 μήνες χρήσης ενός αυτοκινήτου που αγοράστηκε καινούριο, και το έχω πλύνει 3 φορές. Ήδη από τον 4ο μήνα παρατήρησα στο χρώμα του αυτές τις ανεπαίσθητες γραμμές που κάνουν κυκλικά patterns, κυρίως στο καπό αλλά γενικότερα σε όλη την επιφάνεια του αυτοκινήτου. Αυτό το φαινόμενο το είχα παρατηρήσει και σε αυτοκίνητα ετών και δεν είχα φανταστεί ότι θα με επισκεφτεί τόσο γρήγορα
Τα υλικά που έχω χρησιμοποιήσει πάνω στο χρώμα είναι ένα μέτριο σαμπουάν αυτοκινήτου για το πλύσιμο, μαλακό σφουγγάρι αυτοκινήτου (και τα δύο από τα σχετικά φθηνά του Praktiker), συνθετικό δέρμα για το στέγνωμα και την κλασική βούρτσα με τις άσπρες τρίχες, την πλαστική λαβή και τη θήκη για ξεσκόνισμα.
Μπορείτε να με συμβουλέψετε από που προέρχονται αυτές οι γρατζουνιές στο χρώμα και πώς μπορώ να τις αποφύγω; Πρέπει να καταφύγω σε άλλα υλικά καθαρισμού ή σε ακριβότερα του ίδιου τύπου;Έχω στενοχωρηθεί με την εικόνα αυτή γιατί δεν περίμενα τόσο γρήγορα να έχω αυτό το πρόβλημα...
-
Δεν ξέρω αν έχεις πάρει απάντηση απο αλλού αλλά και εμένα θα με ενδιέφερε να μάθω αν και ακόμα δεν έχω δεί γραμμές (κύκλους κτλ)
Η ζημιά πάντος πρέπει να γίνεται κυρίως στο ξεσκόνισμα μιας και οτιδήποτε χρησιμοποιηθεί η γρατζουνιά θα γίνει ως φυσικό επακόλουθο της τριβής βούρτα-σκόνη-μπογιά
-
Μπας κι είναι μαύρο το αυτοκίνητο;
-
Ο χρήστης digilef έγραψε:
Δεν ξέρω αν έχεις πάρει απάντηση απο αλλού αλλά και εμένα θα με ενδιέφερε να μάθω αν και ακόμα δεν έχω δεί γραμμές (κύκλους κτλ)Η ζημιά πάντος πρέπει να γίνεται κυρίως στο ξεσκόνισμα μιας και οτιδήποτε χρησιμοποιηθεί η γρατζουνιά θα γίνει ως φυσικό επακόλουθο της τριβής βούρτα-σκόνη-μπογιά
Αυτό που λες είναι τελικά, η βούρτσα στο ξεσκόνισμα παίρνει μαζί της ό,τι ακαθαρσία βρει και την τρίβει στο αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μπας κι είναι μαύρο το αυτοκίνητο;Πλακα κανω Μανο μην παρεξηγηθεις.
-
Έτσι λοιπόν η μόνη λύση είναι μετά το πλύσιμο κερωματάκι που και πού έτσι ώστε να μην κάθεται η βρώμα εύκολα πάνω και μέχρι το επόμενο πλύσιμο απλός καθάρισμα τα τζάμια.
Τουλάχιστον απο μέσα μας δίνει την εντύπωση του πεντακάθαρου
Εγώ τουλάχιστον δεν νομίζω οτι υπάρχει άλλη λύση αν δεν θέλουμε να δούμε γρατζουνιές (κύκλους) σύντομα στα τουτού μας
-
Παιδια ποτέ δεν ξεσκονίζουμε βρώμικο αμάξι. Ξεσκονίζουμε μόνο όταν ας πούμε έχουμε πλύνει το πρωί και το βράδυ έχει κάτσει λίγη σκόνη! Εγώ ξεσκονίζω μόνο πριν βάλω την κουκούλα και πάντα όταν το αμάξι είναι καθαρό απλά έχει λίγη σκόνη...
-
Για αυτήν την λίγη σκόνη λέμε!
Μιλάω για πλύσιμο κέρωμα και το βράδυ όπως λές έχει κάτσει πάνω σκόνη.
Οποιοδήποτε μέσο και να χρησιμοποιήσεις μικρογρατζουνιές γίνονται σίγουρα που με το πέρασμα του χρόνου θα εμφανιστούν ώς κύκλοι γρατζουνιών.
Το πιο ανώδυνο που μπορεί να γίνει (αλλά κατά την γνώμη μου πάλι μικρογρατζουνιές γίνονται) εφόσον έχει κερωθεί το αμάξι και γλιστράει πολύ εύκολα η σκόνη, είναι να το ξεσκονίσεις με ένα φτερό ή κάτι αντίστοιχα πολύχρωμα 'ξεσκονιστίρια' κάνοντας απαλές κινήσεις και ακουμπώντας ίσα ίσα το αυτοκίνητο.
Η μόνη λύση που εγώ (όντας πολύ ψύρας) έχω βρεί είναι αυτή!
-
Παντως από οτι ξέρω δεν κάνει να βάζεις κουκούλα αν υπάρχει έστω και λίγη σκόνη. Εγώ ξεσκονίζω μόνο για να βάλω κουκούλα.
Δεν νομίζω πάντως ότι το ξεσκονηστήρι με τις κλωστές κάνει αράχνες εκτός και αν είναι βρώμικο ή το ξεσκονηστήρι ή το αμάξι...
Πάντως αφού το λες θα αρχήσω να προσέχω υπερβολικά με το ξεσκόνισμα...
-
Δεν υπάρχει περίπτωση αφού χρησιμοποιείς το ξεσκονιστήρι όταν είναι σκονισμένο το αμάξι (άρα βρώμικο) να μην κάνει μικρές, ελάχιστες έστω γρατζουνιές. Παιδιά, η λύση για εμένα είναι μία: Καθαρό και απλά σκονισμένο αμάξι; Μια βόλτα στην εθνική, 2-3 γκαζιές γεμάτες και έφυγε η σκόνη. Και δεν λέω να 300-αρίσετε το όχημα. Με 80-100 χαω είστε μια χαρά! Αυτό για όσους δεν έχουν κάποιο αεροσυμπιεστή στο σπίτι.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ