-
Στο συγκεκριμένο URL οι τύποι αυτοί θεωρούνται κορυφαίοι και ξέρουν πολύ καλά τι κάνουνε
Ναι αλλά έτσι όπως το βλέπω ακυρώνει ότι λένε όλοι : να σαπουνίζουμε απαλά με πλούσιο αφρό και να ξεβγάζουμε με μπόλικο νερό έτσι ώστε να φυγουν όλοι οι ρύποι πάνω απο το χρώμα για να μην έχουμε 'τριψιματα και γρατζουνιές'
ότι υλικό και να ψέκασαν απο πάνω εμένα μου μοιάζει λες και τρίβουν την βρωμιά με τα πανιά !
-
Κι όμως αν προσέξεις καλύτερα δε τρίβουν τη βρώμα πάνω στο αμάξωμα.. το πάνι δε κάνει overlap . Είναι σα rinsless wash αυτό που κάνουν (googlare το να μη πλατιάζω πάλι :P) .Χρησιμοποιούν το νερό και τη νωπή σαπουνάδα σα λιπαντικό και κάνουνε ένα πέρασμα με πανί και μένει πάνω η βρώμα. Έπειτα αλλάζουν πλευρά στο πανί ή και αλλάζουν πανί και με τον ίδιο τρόπο πάιρνουν τα χοντρά παραδίπλα. Δε πασαλίβουν δηλαδή τη βρώμα στο πάνελ.
Και το βασικότερο είναι ότι έχουν αρχή μέση και τέλος, ξέρουν ακριβώς τα βήματα που θα κάνουν για το restoration. που σημαίνει ότι εφόσον θα περάσει αλοιφαδόρος θα μαζέψει όλες τις ατέλειες.. δες το τελικό αποτέλεσμα
-
Μπέρδεμα μεγάλο ...
Περιμένω αυτά να έρθουν και μετά θα πάρω το sonax και πετσέτα για το στέγνωμα και για το sonax ( για αυτές δεν ξέρω ποια να πάρω έχεις να πρωτείνεις κάπια για το γυάλισμα ?)
https://www.aliexpress.com/item/4001332829586.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.51a04c4dR2AVG4
https://www.aliexpress.com/item/4000539637697.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.51a04c4dR2AVG4
https://www.aliexpress.com/item/4000199571316.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.51a04c4dR2AVG4
-
Σε έχασα λίγο.. πετσέτα σου είχα προτείνει σε παλιότερο post. Τι εννοείς πετσέτα για το γυάλισμα ?
-
νείς τι κόλπο κάνουν πολλοί ταξιτζήδες και καταφέρνουν να έχουν τα ταξί τους καθαρά και όμορφα στο εσωτερικό, παρά το γεγονός ότι παρελαύνουν δεκάδες άνθρωποι κάθε μέρα;
Τι εννοεις; Σε σχεδον ολα τα ταξι που εχω μπει ειναι απο βρωμικα εως αθλια, καταμαυρα απο τις βρωμες. Δεν υπαρχει κολπο για να διατηρεις καθαρο το εσωτερικο. Αυτο που κανεις ειναι:
-
Μεσα στο αυτοκινητο δεν τρως ποτε και τιποτα, δεν πινεις τιποτα εκτος απο νερο, δεν καπνιζεις, δεν βαζεις πραγματα που μυριζουν ή μπορει αν χυθουν. Οτι βαζεις στο πορτ μπαγκαζ μεσα σε σακουλες καλα κλεισμενες και καλο να εχεις ηδη πλαστικο πανω στην μοκετα.
-
Τον χειμωνα εχεις πατακια πλαστικα ωστε αν βρεξει να καθαριζεις ευκολα τις λασπες.
-
καθαριζεις μια φορα το μηνα το ταμπλω και τα πλαστικα με πετσετα μικροινων βρεγμενη ελαφρα. μια φορα το μηνα σκουπιζεις με ηλεκτρικη σκουπα τις μοκετες.
-
βαζεις πετσετες ή καλυμματα στα καθισματα αν αυτα ειναι απο υφασμα. Ειδικα το καλοκαιρι να αποφυγεις τον ιδρωτα και αλατια απο μπανια. Αν εχεις δερμα ή δερματινη δεν χρειαζεται τοσο γιατι καθαριζονται πολυ ποιο ευκολα. Το καλοκαιρι και αυτα θελουν πετσετα ομως.
-
προσεχεις να μην ακουμπουν τα κεφαλια στον ουρανο γιατι θα κιτρινησει απο τα λιπη που εχει το δερμα.
-
βαζεις οσο το δυνατον λιγοτερα ατομα στο αμαξι
Αν κανεις ολα αυτα το εσωτερικο θα μεινει σαν καινουριο.
-
-
Αν πραγματι πρεπει να μεταφερεις κοσμο και να κανεις νορμαλ χρηση με φαγητο κλπ δεν γλυτωνεις τον καθαρισμο μοκετων με αφρους, dry cleaning, καθαρισμοι με ατμους. Οπως ειπα αν εχεις δερματινα καθισματα ή δερματινη ο καθαρισμος ειναι πολυ ποιο ευκολος με ειδικα καθαριστικα.
-
Mου περναει σαν σκεψη να παρω λαστιχο και μπαλαντεζα και να τα ριξω απο το μπαλκονι του 1ου ακριβως απο κατω στην πυλωτη να πλενω το αυτοκινητο ειδικα τωρα με την καραντινα δεν εχω τι να κανω και εκλεισε και το γυμναστηριο οποτε θελω κατι αλλο να γυμναστω (wax on wax off). Θα πρεπει να αγορασω καινουρια και μαζι πιεστικο και αφροποιητη. Ακομα δεν ειμαι σιγουρος αν βεβαια ειναι καλη ιδεα ισως γιατι η θεση στην πυλωτη ειναι να παρκαρει αλλος αν και πιστευω οτι δεν χρειαζεται να ρωτησω για να πλυνω το αμαξι εκει γιατι η πυλωτη ειναι κοινοχρηστη αν και μπορει να με σταματησει η πολυκατοικια αν δεν γουσταρουν νερα...Το εχει κανει κανενας;
Τι κοστος θα μου παει για αυτα;
-
Mου περναει σαν σκεψη να παρω λαστιχο και μπαλαντεζα και να τα ριξω απο το μπαλκονι του 1ου ακριβως απο κατω στην πυλωτη να πλενω το αυτοκινητο ειδικα τωρα με την καραντινα δεν εχω τι να κανω και εκλεισε και το γυμναστηριο οποτε θελω κατι αλλο να γυμναστω (wax on wax off). Θα πρεπει να αγορασω καινουρια και μαζι πιεστικο και αφροποιητη. Ακομα δεν ειμαι σιγουρος αν βεβαια ειναι καλη ιδεα ισως γιατι η θεση στην πυλωτη ειναι να παρκαρει αλλος αν και πιστευω οτι δεν χρειαζεται να ρωτησω για να πλυνω το αμαξι εκει γιατι η πυλωτη ειναι κοινοχρηστη αν και μπορει να με σταματησει η πολυκατοικια αν δεν γουσταρουν νερα...Το εχει κανει κανενας;
Γενικά με τα νερά μπορεί να βρεθείς προς εκπλήξεως αν πέσεις στον κατάλληλο γείτονα.. Βάλε και τη φασαρία που κάνει το πιεστικό όλο και κάποιος θα ενοχληθεί. Είναι και πυλωτή.. έχεις χώρο για μανούβρες με το σώμα σου/πιστόλι/πιεστικό ? Γιατί αν είναι στενά θα δυσκολευτείς αρκετά.
Υπολόγισε 100-150 το πιεστικό, 20-30 ο αφροποιητής απο ebay με τον κατάλληλο adaptor ανάλογα τη μάρκα του πιεστικού για να ταιριάζει. Ο αφροποιητής που έχει μέσα η συσκευασία του πιεστικού είναι για πέταμα. Όταν πήρα το δικό μου πιεστικό διάλεξα ένα της Nilfisk γιατί είχε αρκετό 'καλώδιο' για το πιστόλι στα 8m σε σχέση με τα υπόλοιπα στην ίδια κατηγορία τιμής. Αγόρασα επίσης ξεχωριστά ακροφύσιο δέσμης(20 ευρώ) για αυτοκίνητο, που κάνει πιο μεγάλη 'βεντάλια' νερού όταν ψεκάζει. Πρέπει να πάρεις και ένα καλό λάστιχο πχ της gardena με το μέτρο.
Εναλλακτικά μπορείες να κοιτάς για σκέτο λάστιχο/πιστόλι και αφροποιητή χειρός που όμως δε γνωρίζω να σου πώ πολλά μιας και δεν έχω ψωνίσει ποτέ.
Ακόμα πιο εναλλακτικά μπορείς να πλένεις με ελάχιστο νερό σε κουβά. Ψάχνεις Gary Dean's method rinsless wash. Πολλοί τρομάζουν με τη μέθοδο αλλά όλοι οι σοβαροί detailers που παρακολουθώ ισχυρίζονται ότι είναι ακίνδυνο και άκρως αποτελεσματικό. Εκεί που υστερεί όμως είναι σε αρκετά βρώμικο όχημα. Φαντάζομαι στο κλίμα μας θα υστερεί και απέναντι σε κουτσουλιά,ρετσίνα,μυγάκι στη μάσκα..
-
Καλό είναι να ρωτήσεις πρώτα στην πολυκατοικία αν και κατά πόσο έχετε καλές σχέσεις.Αν περνάει κόσμος ή αμάξια από κει που θα πλένεις.Αν τα έχεις όλα αυτά τότε θέλεις γύρω στα 100 για πιεστικό ένα 30αρι για αφροποιητή ένα καλό λάστιχο(που να μη τσακίζει) πάει 1 ευρώ το μέτρο και κανά δεκάρικο η μπαλαντέζα (μπορείς να φτιάξεις και μονος) και μάλλον όταν έρθουν θα έχει λήξει η καραντίνα
-
Τι εννοεις; Σε σχεδον ολα τα ταξι που εχω μπει ειναι απο βρωμικα εως αθλια, καταμαυρα απο τις βρωμες. Δεν υπαρχει κολπο για να διατηρεις καθαρο το εσωτερικο.
Έχεις δίκιο. Έχω καιρό να μπω σε ταξί σε μεγαλούπολη. Στην μικρή πόλη που μένω τα ταξί είναι πάντως καθαρά. Μάλλον γιατί δεν έχουν πολλούς πελάτες.
-
+1 στον wantone για τις 6 οδηγίες. Κι εγώ κατά 90% αυτές εφαρμόζω και το διατηρώ σε καλή κατάσταση όσο γίνεται.
-
Σε έχασα λίγο.. πετσέτα σου είχα προτείνει σε παλιότερο post. Τι εννοείς πετσέτα για το γυάλισμα ?
Καλά έκανες και με έχασες γιατί έγραψα πετσέτα για στέγνωμα που όντως μου έχετε προτείνει εσύ και ο Αλέξανδρος αντί να γράψω για πανί μικροινων που καθαρίζουμε μετά απο την εφαρμογή με το sonax bsd! Λάθος διατύπωση !
-
Mastoras78 wrote:
Καλά έκανες και με έχασες γιατί έγραψα πετσέτα για στέγνωμα που όντως μου έχετε προτείνει εσύ και ο Αλέξανδρος αντί να γράψω για πανί μικροινων που καθαρίζουμε μετά απο την εφαρμογή με το sonax bsd! Λάθος διατύπωση !
No worries. Ιδανικά χρειάζεσαι ένα πανί/πετσέτα μικροίνας με παχύ πέλος, σε κανονικό μέγεθος. Το πάχος το μετράνε σε gsm. Όσο πιο απαλή τόσο καλύτερα. Επειδή θα δυσκολευτείς να βρείς χωρίς να την χρυσοπληρώσεις προσπάθησε έστω να πάρεις μερικά πράγματα απο το ίδιο κατάστημα ώστε να γλιτώσεις μεταφορικά.
Αθήνα μένεις ? Περιοχή ?
-
Νίκαια , έχω βρει το sonax εδώ κοντά μου
Αλλά γυρνάω λόγο δουλειάς σε Κορυδαλλό - Αγ.Βαρβάρα - Αιγάλεω - π.Φάληρο -Καλλιθέα - Καμίνια - Δραπετσώνα -Κερατσίνι...
Αν ξέρεις κανενα μαγαζί εκεί γύρω θα το εκτιμούσα , γιατί όντως τα μεταφορικά θα τα φάω , μόνο το sonax θέλω την πετσέτα και το πανί/πετσέτα μικροίνας !
-
Να σας πω κάτι που παρατήρησα. Έχω κι εγώ γάντι μικροϊνών για το εξωτερικό του αυτοκινήτου. Αυτό το κίτρινο της chemical guys με τα πολλά μικρά χνουδωτά κρόσια. Λοιπόν, τις προάλλες βρέθηκα σε ένα σούπερ μάρκετ και παρατήρησα ότι κυκλοφορούν πατάκια μπάνιου που έχουν ακριβώς την ίδια υφή κι εμφάνιση. Θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να τα χρησιμοποιήσει εναλλακτικά αντί για γάντι.
-
Θυμήθηκα κωδικό λουκούμι απο Jumbo(άσχετο) Κωδικός Jumbo: 1117804 . 50 λεπτά αντιολισθητικό. Φοβερό για αυτοκίνητα που δεν έχουνε ανάλογη επιφάνεια στις θήκες τους με αποτέλεσμα να παίζουν όλα σα ποπ κορν.Το κόβεις στις διαστάσεις που επιθυμείς.
Δυστυχώς στις περιοχές σου δεν μου έρχεται κάποιος.. Ήταν στο Περιστέρι απο του καλύτερους detailer αλλά και αυτός πήγε Φιλοθέη. Αν και αυτοί έχουν ακριβά προιόντα.
Γενικά με τα προιόντα να σου πώ οτι και εγώ έχω παιδευτεί πάααρα πολύ για να τα βρίσκω. Με πανια και σφουγγάρια είχα ψωνίσει απο Αγγλία 90 ευρώ παραγγελία σχετικά μεγάλη ποσότητα.
Ούτε το praktiker έχει κάτι σε πανιά απ'όσο βλέπω, μόνο χημικά. Sorry αλλά κάτι πολυ φτηνό δε βρίσκω.. Δες το e-shop του καταστήματος που έχει την πετσέτα στεγνώματος που σου πρότεινα αν βρείς κάτι. Τον θεωρώ vfm γενικότερα αλλά σου πέφτει λίγο μακριά στην Λυκόβρυση.
edit: Βρήκα κι αυτόν κοντά σου. Detailer είναι και έχει προιόντα(ακριβά). Νομίζω οτι η συγκεκριμένη σου κάνει
https://crystalclear.gr/product/q2m-softwipe/
Τώρα για τα πατάκια μπάνιου τι να πώ Αλέξανδρε, δε θα εκπλαγώ αν είναι όπως το λές!
-
wantone wrote:
Γενικά με τα νερά μπορεί να βρεθείς προς εκπλήξεως αν πέσεις στον κατάλληλο γείτονα.. Βάλε και τη φασαρία που κάνει το πιεστικό όλο και κάποιος θα ενοχληθεί. Είναι και πυλωτή.. έχεις χώρο για μανούβρες με το σώμα σου/πιστόλι/πιεστικό ? Γιατί αν είναι στενά θα δυσκολευτείς αρκετά.
Υπολόγισε 100-150 το πιεστικό, 20-30 ο αφροποιητής απο ebay με τον κατάλληλο adaptor ανάλογα τη μάρκα του πιεστικού για να ταιριάζει. Ο αφροποιητής που έχει μέσα η συσκευασία του πιεστικού είναι για πέταμα. Όταν πήρα το δικό μου πιεστικό διάλεξα ένα της Nilfisk γιατί είχε αρκετό 'καλώδιο' για το πιστόλι στα 8m σε σχέση με τα υπόλοιπα στην ίδια κατηγορία τιμής. Αγόρασα επίσης ξεχωριστά ακροφύσιο δέσμης(20 ευρώ) για αυτοκίνητο, που κάνει πιο μεγάλη 'βεντάλια' νερού όταν ψεκάζει. Πρέπει να πάρεις και ένα καλό λάστιχο πχ της gardena με το μέτρο.
Εναλλακτικά μπορείες να κοιτάς για σκέτο λάστιχο/πιστόλι και αφροποιητή χειρός που όμως δε γνωρίζω να σου πώ πολλά μιας και δεν έχω ψωνίσει ποτέ.
Ακόμα πιο εναλλακτικά μπορείς να πλένεις με ελάχιστο νερό σε κουβά. Ψάχνεις Gary Dean's method rinsless wash. Πολλοί τρομάζουν με τη μέθοδο αλλά όλοι οι σοβαροί detailers που παρακολουθώ ισχυρίζονται ότι είναι ακίνδυνο και άκρως αποτελεσματικό. Εκεί που υστερεί όμως είναι σε αρκετά βρώμικο όχημα. Φαντάζομαι στο κλίμα μας θα υστερεί και απέναντι σε κουτσουλιά,ρετσίνα,μυγάκι στη μάσκα..
Να μου την πουν για νερα ισως αν και ο διαχειριστης που μου ειπε οτι δεν τον πειραζει, ειδικα το καλοκαιρι με την ζεστη τα νερα φευγουν αμεσως. Τον χειμωνα ειναι ποιο ζορι. Για θορυβο δεν θα μπορεσουν να μου την πουν σιγουρα γιατι εγω ειμαι το απο πανω διαμερισμα και θα τους την πω οτι αυτοι κανουν θορυβο και με ενοχλουν (κανουν αλλα δεν μιλαω εως τωρα). Το διπλανο διαμερισμα απο εμενα τους ξερω αν και τωρα ειναι μονιμα εκτος Αθηνας αλλα σε γενικες γραμμες το αμαξι θα πλενεται ακριβως κατω απο το δικο μου διαμερισμα οποτε οτι υγρασια σε μενα θα παει. Δυστυχως αυτα ειναι σε πολυκατοικιες. Υπαρχει και κοινοχρηστη βρυση και ρευμα αλλα προφανως δεν μπορω να τα χρησιμοποιησω γιατι δεν ειναι σωστο, αν και και καποιος ηθελε να τα κλεψει θα μπορουσε.
Το πιεστικο παντως θα δουλευει ελαχιστα και οσο χρειαζεται για λογους οικονομιας κυριως. Αρχικα θα πρεπει να παρω λαστιχο και μπαλαντεζα απο Λιροι και μετα θα δω και πιεστικο. Μαλλον θα παρω και υδραυλικο γρυλλο απο Lidl και θα κανω και επισκευες στην πυλωτη οπως κανει και ενας γειτονας με διαφορα Rx-8, Rx-7 6-7 μετρα απο μενα.
-
Τι κοστος θα μου παει για αυτα;Εγώ δε θα το έκανα αυτό γιατί την πυλωτή μου την βλέπει ελάχιστα ο ήλιος και αν το νερό παγώσει θα είναι επικίνδυνο. Επίσης, θα με ενοχλούσε που θα ερχόταν ο καθένας από την πολυκατοικία και θα μου έλεγε 'τι λέει παλικάρι; καθαρίζουμε το αμαξάκι;'. Και για λόγους ευγένειας δε θα μπορούσα να πω και τίποτα. Επίσης, θα με καθυστερούσαν, θα έπλενα το αυτοκίνητο με ένα σωρό περίεργους γύρω μου... Άσε.
Πάντως πιεστικό δε θα πρότεινα σε καμία περίπτωση. Καλύτερα πάρε αυτό το πρόσθετο που μπαίνει στην άκρη του λάστιχου και μειώνει την διάμετρο της παροχής πετώντας νερό πιο δυνατά. Δε θα κάνεις νερά παντού και είναι πιο ελεγχόμενο από τα πιεστικά.
-
Σιγουρα θελει προσοχη αν και οπως ειπα γειτονας στην διπλανη πολυκατοικια επισκευαζει Ρο Χι στην πιλοτη και κανει και θορυβο μεσημερι. Κανενας δεν του εχει πει τιποτα. Οι πολυκατοικιες ειναι κολλητες 6 μετρα αποσταση.
Το πλυσιμο/κερωμα/πυλο που θα ηθελα να κανω μιλαμε για 2 φορες τον χρονο και η μια θα ειναι καλοκαιρι που η μιση πολυκατοικια λειπει. Αν μου την πουν 3 μετρα ποιο περα ειναι ο δρομος θα μπορουσα να το βγαλω εκει για λιγο.
Θεωρητικα φυσικα αυτο γιατι 30 χρονια δεν το εχω κανει ποτε ακριβως επηδη ειναι κοινοχρηστος χωρος.
-
Πρόσεχε μόνο με τον πηλό, δεν χρειάζεται συχνά. Καλό είναι να τον αποφεύγεις και να τον χρησιμοποιείς μόνο όταν είναι απαραίτητο μια φορά κάθε δυο χρόνια για παράδειγμα.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ