-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Είχα γράψει μήνυμα αλλά φαίνεται κάτι έκανα λάθος και δεν φάνηκε...Panos η colinite 476s εφαρμόζεται εύκολα με το χέρι. Σκουπίζεται μετά εύκολα;
Nαι πολύ εύκολα αν δε το αφήσεις ώρα επάνω. Δηλαδή τελειώνεις 1-2 κομμάτια και το σκουπίζεις. Εννοείται ότι δεν το κάνεις κάτω από τον ήλιο ή με ζεστή λαμαρίνα.
Πολύ καλό αυτό! Thnx
-
Αγορασα ενα δερμα με 15 ευρω. .τι μουφα ηταν αυτή; Μολις το εβγαλα απο την ζελατινα, και αρχισα να σκουπιζω σαν να ειναι πετσετα, καταρχιν μαζεψε το νερο και εγινε σαν παλιοπανο, μαζεψε. Στην αρχη νομιζα οτι ειχε μαζεψει λασπη, εκανε κατι σαν κρουστα.
Λοιπον γεμισε νερο και δεν εκανε τιποτα. Παρατησα το αμαξι με νερα και εφυγα. Τελικα το δερμα το ξεπλυνα στον νεροχυτη και το απλωσα,...τι δερμα μια μαλακια ειναι...θα παρω αυριο να διαμαρτυρηθω.Επισης κατι για speed wax της armor for all. Με κυλινδρο το απλωνω αυτο και με τι το σκουπιζω; Με πετσετα μικροϊνων;
Ωραια τα γαντια πλυσιματος σου...καποιο θα παρω.
-
Ο χρήστης paris13gr έγραψε:
Αγορασα ενα δερμα με 15 ευρω. .τι μουφα ηταν αυτή; Μολις το εβγαλα απο την ζελατινα, και αρχισα να σκουπιζω σαν να ειναι πετσετα, καταρχιν μαζεψε το νερο και εγινε σαν παλιοπανο, μαζεψε. Στην αρχη νομιζα οτι ειχε μαζεψει λασπη, εκανε κατι σαν κρουστα.
Λοιπον γεμισε νερο και δεν εκανε τιποτα. Παρατησα το αμαξι με νερα και εφυγα. Τελικα το δερμα το ξεπλυνα στον νεροχυτη και το απλωσα,...τι δερμα μια μαλακια ειναι...θα παρω αυριο να διαμαρτυρηθω.Επισης κατι για speed wax της armor for all. Με κυλινδρο το απλωνω αυτο και με τι το σκουπιζω; Με πετσετα μικροϊνων;
Έψαξα στο site της Armor All και δίνει αναλυτικές οδηγίες. Μίλησα και με τον φίλο μου που το χρησιμοποιούσε. Εκείνος το σκούπιζε με το δέρμα που είχε.
Να τα πάρω όμως ένα - ένα.
Βασικά αλλιώς διατηρείς το συνθετικό και αλλιώς το γνήσιο δέρμα απ' όσο γνωρίζω. Το συνθετικό το διατηρείς υγρό. Δεν πρέπει να ξεραθεί γιατί μειώνεται η ιδιότητά του να απορροφάει το νερό. Αντίθετα το γνήσιο το αφήνεις να στεγνώσει εντελώς.
Τα δέρματα (συνθετικά - γνήσια) θέλουν 2 με 3 πλυσίματα για να αρχίσουν να απορροφούν όσο πρέπει. Δεν ξέρω αν είσαι σε αυτήν την περίπτωση.
Αυτό θα το δεις μόνος ή το μαγαζί θα δει αν υπάρχει πρόβλημα.
Οι οδηγίες της Armor All για το κερί που έχεις και που μπορείς να το εφαρμόσεις σε στεγνή καθαρή επιφάνεια. Σου είπα, για τις 90 ημέρες που χρειάζονται οι πόροι του βερνικιού για να κλείσουν.'USAGE DIRECTIONS
- Wash and dry vehicle before using product.
- Shake bottle.
- Squeeze a cap-size amount of product onto a terry cloth towel or directly onto a vehicle surface.
4.Spread a thin, even coat of product over a half square metre section of vehicle. A circular buffing motion is not required.
5.Immediately and lightly, wipe away product with dry microfiber cloth to achieve shine. No need to wait for product to haze.
6.Apply section by section until vehicle is completely protected.'
Έχει και κάποιες ακόμη χρήσιμες πληροφορίες, θα τις βρεις εδώ:
https://www.armorall.eu/en/products/waxes/speed-wax
Αν έχεις απορίες ρώτησέ με αν μπορώ να βοηθήσω.
-
Πηγα σημερα απο το αξεσοραδικο, δεν ειναι για τα χρηματα που εδωσα, με πηγε ο δρομος. Του ειπα οτι δεν λειτουργει αυτο, οτι κολλαει πανω στο αμαξι και δεν μαζευει ιδιαιτερα το νερο. Μου ελεγε οτι πρεπει να το στιβω συνεχεια, βασικα αν το κανω κορδελα και το στριβω απο τις 2 ακρες, θα κοπει στο τελος.
Τεσπα δεν συμφωνησαμε, και εφυγα κοσμια χωρις φωνες κτλ. Γενικοτερα τ δερμα δεν πρεπει να ειναι αποδοτικο ιδιατερα. Πασαλειβε τα νερα και δεν τα μαζευε, κολλουσε πανω στο αμαξι, αγνωστης ταυτοτητας αντικειμενοΜε ετρωγε να παρω κατι αλλο, αλλα μολις πληρωσα..παλι θα ξαναπληρωσω απο το,ιδιο μαγαζι ενα καινουργιο link για πετσετα θα ηταν καλοδεχουμενο.
Δεν ξερω αν πρεπει να παρω ενα karcher ή οχι...
-
Tις οδηγίες τις διάβασες;
-
Για ποιο λες; Για το συνθετικο δερμα; Ναι τις διαβασα. Τι δεν κανω καλα;
-
Για ποιο λες; Για το συνθετικο δερμα; Ναι τις διαβασα. Τι δεν κανω καλα;Εσύ λες το έβγαλες απο την συσκευασία και αμέσως το έβαλες στο αμάξι.
Επειδή έχω πάρει καναδυο φορές συνθετικό πετσί οι οδηγίες λένε:
Οδηγίες χρήσης:Αρχικά ξεπλύνετε με ζεστό νερό και σαπούνι.
Πλένουμε καλά πριν την αποθήκευση.Αν γίνεται σκληρό και ξηρό, απλά βρέξτε το με ζεστό νερό.
http://eshop.carner.gr/derma-synthetiko-feral-25208 -
https://www.allsmart.gr/gia-to-autokinito/katharismos-peripoiisi-autokinitou/petseta-mikroinwn-gia-baries-ergasies/
Δε ξέρω πόσο καλές είναι οι 'επώνυμες', αλλά αυτή είναι πολύ καλή...Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Εσύ λες το έβγαλες απο την συσκευασία και αμέσως το έβαλες στο αμάξι.
Πλένουμε καλά πριν την αποθήκευση.Αν γίνεται σκληρό και ξηρό, απλά βρέξτε το με ζεστό νερό.
http://eshop.carner.gr/derma-synthetiko-feral-25208Ναι κατι τετοιο γραφει και σε εμενα. Δηλαδη θελει κουβαδακι με ζεστο νερο και σαπουνι για να παρει μπρος; Ολα αυτα πριν αρχίσεις; Πως γινεται να ξεπλυνεις με σαπουνι;;; Το σαπουνι θα μεινει πανω.
Φιλε sarantism εγινε ανχος εγκλοβιστικα σε συνδιασμο και με την κουκουλα εκρεμει δουλεια που δεν ξερω ποτε και πως να την κανω
-
Ναι κατι τετοιο γραφει και σε εμενα. Δηλαδη θελει κουβαδακι με ζεστο νερο και σαπουνι για να παρει μπρος; Ολα αυτα πριν αρχίσεις; Πως γινεται να ξεπλυνεις με σαπουνι;;; Το σαπουνι θα μεινει πανω.Φιλε sarantism εγινε ανχος εγκλοβιστικα σε συνδιασμο και με την κουκουλα εκρεμει δουλεια που δεν ξερω ποτε και πως να την κανω
Είχα δουλειές και δεν είχα αρκετό χρόνο...Έχω συνθετικό δέρμα της Autoglym. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήτανε εκτός από τις οδηγίες στα ελληνικά του εισαγωγέα, να μπω στο επίσημο site της Autoglym και να δω τι οδηγίες δίνει. Τι γράφει:
Βάζω ένα απόσπασμα:
'It is extremely long lasting and the absorbency actually improves with each use, the more it's used, the better it gets.
How to use this product
Care instructions:
An occasional hand wash in warm water containing mild detergent will keep the Hi-Tech Aqua-Dry in good condition. Do not immerse in water over 60°C/140°F or it will become rigid and unusable.
https://www.autoglym.com/hi-tech-aqua-dry
Οπότε μία φορά την εβδομάδα, σε χλιαρό προς ζεστό νερό που το έχω σε έναν μικρό κουβά, την πλένω. Γράφει παραπάνω ότι όσο περισσότερο χρησιμοποιείται, τόσο καλύτερη γίνεται. Δεν μπορώ να πλένω το αυτοκίνητο κάθε εβδομάδα και ειδικά με το δέρμα της autoglym, μπορώ όμως να την διατηρώ σε όσο μπορώ καλύτερη κατάσταση. Δεν έχω δοκιμάσει με σαπούνι (που το γράφουν άλλα sites για τα συνθετικά δέρματα) ή με ένα ήπιο υγρό απορρυπαντικό για ρούχα. Με σαπούνι αν το δοκιμάσω, θα την βάλω στον κουβά με χλιαρό προς ζεστό νερό θα σαπουνίσω τα χέρια μου και με τα σαπουνισμένα χέρια μου θα καθαρίσω όπου χρειάζεται το δέρμα. Μία άλλη λύση είναι, να τρίψω απαλά το σαπούνι στο δέρμα.
Επειδή έχω κάποια εμπειρία από τις πετσέτες μικροίνας, που τις πλένω σε κουβά βάζοντας υγρό απορρυπαντικό ρούχων, μπορεί να την βάλω σε χλιαρό προς ζεστό νερό, σε κουβά με ήπιο όμως απορρυπαντικό ρούχων. Μετά ένα καλό με χλιαρό νερό ξέπλυμα και στη θήκη της για να μην στεγνώσει εντελώς. Ποτέ δεν βάζουμε μαλακτικό στο δέρμα, όπως και στις πετσέτες μικροίνας.
Και ο adensa επισήμανε για το σαπούνι και το τι λένε οι οδηγίες. Δες τι μάρκα είναι το δέρμα και μπες στο site να δεις τις οδηγίες. Ή ψάξε στο google πως να διατηρείς τα συνθετικά δέρματα. Στα αγγλικά, γιατί λίγα τα ελληνικά sites που θα έχουν πληροφορίες.
Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με την περιποίηση του αυτοκινήτου, γράφτηκα σε ένα γνωστό φόρουμ για το car detailing και όταν ρώτησα μου είπαν, θέλει υπομονή, δεν θέλει άγχος και θέλει διάβασμα. Το δέρμα το εφαρμόζεις σε ευθεία κατεύθυνση και όταν μαζέψει νερό το στραγγίζεις. Δεν μπορείς όλο το αμάξι να το στεγνώσεις χωρίς να στραγγίσεις το δέρμα....Βοήθεια θα έχεις από εδώ. Αλίμονο.
Για την κουκούλα, μία κουκούλα που είναι όπως γράφει το άρθρο που έβαλα. Για τον ήλιο γιατί έχει επιπλέον στρώση που προφυλάσσει το αυτοκίνητο από τον ήλιο. Στο εσωτερικό να είναι με επένδυση μαλακή για να μην γρατσουνίσει την βαφή. Και το αμάξι να είναι πολύ καλά πλυμένο. Ξεκίνα να κάνεις βήμα - βήμα. Θα πελαγώσεις αλλιώς.
Κάνε αυτό που σου λέμε για το δερματάκι με λίγο ζεστό νερό για αρχή χωρίς σαπούνι. Μετά από μία εβδομάδα έχε έναν μικρό κουβά με λίγο ζεστό νερό και απαλά κάνε μία επιφάνεια με σαπούνι και ξέπλυνα το δέρμα στον κουβά. Να αρχίσεις να μπαίνεις στο πνεύμα. Αν κάνεις καμία μαυρίλα στο δέρμα, σαπούνισε εκεί απαλά το δέρμα και ξέπλυνέ το με χλιαρό νερό καλά.
Για κουκούλα ρώτα και στην αντιπροσωπεία αν έχει για το μοντέλο σου και αν είναι και για τον ήλιο. Κοίτα και στο διαδίκτυο τι κουκούλες υπάρχουν, τι προστασία προσφέρουν. Ψάξε σε φόρουμ μήπως γράφουν για μάρκες καλές και εντυπώσεις καλές. Μην βιάζεσαι να πάρεις π.χ. αύριο κουκούλα γιατί μπορεί να πέσεις έξω και να σου μείνει στο ράφι.....Η μικροίνα που είδα στο site δεν αποκλείεται να κάνει καλή δουλειά. Yπάρχει ένα τεστ για να δει κάποιος αν η πετσέτα είναι καλή. Την τρίβει στην επιφάνεια ενός cd-dvd. Αν είναι καλή δεν πρέπει να κάνει γρατσουνιά...Δεν το επιχείρησα ποτέ.....
-
Εσύ λες το έβγαλες απο την συσκευασία και αμέσως το έβαλες στο αμάξι.
http://eshop.carner.gr/derma-synthetiko-feral-25208Ναι κατι τετοιο γραφει και σε εμενα. Δηλαδη θελει κουβαδακι με ζεστο νερο και σαπουνι για να παρει μπρος; Ολα αυτα πριν αρχίσεις; Πως γινεται να ξεπλυνεις με σαπουνι;;; Το σαπουνι θα μεινει πανω.
Φιλε sarantism εγινε ανχος εγκλοβιστικα σε συνδιασμο και με την κουκουλα εκρεμει δουλεια που δεν ξερω ποτε και πως να την κανω
Φιλε συγνώμη αλλά ή μας δουλεύεις ή έχεις τόσο άγχος που δεν καταλαβαίνεις τι λες.Τόσο δύσκολο να βάλεις νερό και λίγο σαπούνι σε ένα δοχείο και να το πλύνεις;Και μετά να το ξεπλύνεις με ζεστό νερό;ΠΡαγματικά πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό με κουκούλες και πανιά.Κουλάρισε λίγο
-
Ξεπλυμα γραφουν με σαπουνι και νερο, καλα μονο εγω καταλαβαινω οτι με το σαπουνι πλενεις και ΔΕΝ ξεπλενεις;
Αμα γραφουν οτι να ναι στις οδηγιες δεν φταιω εγω.
Οχι δεν ειναι δυσκολο. Χαζο ειναι και δεν εχω παντα ζεστο νερο. Να αναβω και τον θερμοσιφωνα για το κολοδερμα;
Μηπως να παει στον καδο να τελειωνουμε;Ακουσα για τις λεπιδες σιλικονης καλα λογια, για εμας που βαριομαστε. Ξερει κανεις καποια οικονομικη γιατι οι καλες εχουν 30€ χωρις τα μεταφορικα
-
Mας δουλεύεις!!!
-
Αν και λετε για ψαγμενα πράγματα, εγω με τα μικροινων του lidl δν εχω παραπονο. Πολυ φθηνά, το γαλαζιο που είναι για τζάμια το θεωρω φοβερο. Σκουπιζεις, βρεχετε, κανενα πρόβλημα, το στρίβεις, και συνεχίζεις. Δν εχω πάρει καποιο επωνυμο να δω αν προσφερει κατι παραπάνω.
-
AMG για κάποιον που θέλει να σκουπίσει το αυτοκίνητό του γρήγορα το συνθετικό ή γνήσιο δέρμα είναι μια καλή λύση. Το αρνητικό είναι ότι μπορεί να προκαλέσει γρατσουνιά αν δεν έχει ξυπλυθεί καλά. Μπορεί από τα Lidl να είναι καλό το συνθετικό δέρμα. Το ζήτημα είναι να κρατήσει για αρκετό διάστημα για να μην αγοράζεις συχνά.
Pari. Στις οδηγίες η Autoglym γράφει για κατά διαστήματα να πλένεται το δέρμα με λίγο ζεστό νερό για να απορροφάει καλύτερα. Εγώ έχω μία μεταλλική ας πούμε κανάτα που έχει βάση που συνδέεται με το ρεύμα και την βάζω στη βάση και ζεσταίνω νερό. Σε έναν μικρό κουβά βάζω κρύο νερό, προσθέτω και ζεστό από την κανάτα και όταν γίνει το νερό λίγο ζεστό βάζω το δέρμα για λίγο.
Γράφει επίσης ότι για να καθαρισθεί χρησιμοποιείς ή σαπούνι, ή ένα ήπιο υγρό μαλακτικό ρούχων. Βάζει λίγο από το υγρό μαλακτικό υγρό, τρίβεις μέσα στον κουβά το δέρμα για να καθαρίσει, το ξεπλένεις καλά και καθαρίζει.
Η λεπίδα σιλικόνης άλλοι λένε ότι είναι καλή, άλλοι λένε ότι δεν είναι. Είχα βάλει αυτό το τεστ που έδειχνε για το κάθε πλύσιμο τα αρνητικά. Στο βίντεο η λεπίδα μπορεί να μην ήταν ποιοτική αφού την χρησιμοποιούσαν σε πλυντήριο αυτοκινήτων:
Youtube VideoΟ χρήστης nick-sport έγραψε:
Για το πλύσιμο του αυτοκινήτου να προτιμήσω σφουγγάρια μικροινών, σφουγγάρια με μαλλί προβάτου ή τίποτα άλλο;nick-sport το καλύτερο είναι το σφουγγάρι προβάτου. Νομίζω όμως ότι αν δεν έχει κάποιος πλαστικό που απομακρύνει μεγάλη ποσότητα βρωμιάς, ποιο πρακτικό είναι είναι το σφουγγάρι μικοίνας που και αυτό καθαρίζει πολύ καλά χωρίς να αφήνει γρατσουνιά αν είναι καλό και αν το σαμπουάν είναι καλό και κάνει αρκετό αφρό.
-
Ποιοτικό σφουγγάρι από πρόβατο.
https://www.meguiars.gr/gr/car-care/pli ... a7301.htmlhttps://vast.gr/index.php/catalog/produ ... silikonis/
λεπίδα σιλικόνης autoglym 30€
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εγώ πάντως πήρα ένα από πρόβατο με 4€ και κάνει μια χαρά τη δουλειά του.
-
Link;
-
Στο skroutz το είχα βρει, δε θυμάμαι καθόλου το κατάστημα.
-
Ποιοτικό σφουγγάρι από πρόβατο.
https://www.meguiars.gr/gr/car-care/pli ... a7301.htmlhttps://vast.gr/index.php/catalog/produ ... silikonis/
λεπίδα σιλικόνης autoglym 30€
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Καλές επιλογές. Αν και δεν είμαι υπέρ της σιλικόνης. Είναι ποιοτική. Αυτά τα αγοράζεις και σου μένουν για καιρό. Έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο ότι δεν θα κάνεις ζημία στο χρώμα, ή ότι οι πιθανότητες θα είναι ελάχιστες.
Αυτό είχα πάρει πριν δύο χρόνια από περιέργεια. Είναι πολύ απαλό. Δεν το χρησιμοποίησα όμως ποτέ στη λαμαρίνα. Για κανένα σαπούνισμα στα παράθυρα, τις ζάντες....
https://www.ebay.co.uk/itm/Wonderful-Super-Soft-Lambswool-Car-Wash-Mitt-Deep-Pile-Cleaning-Glove-Wash-Wax/382117122614?_trkparms=aid%3D555018%26algo%3DPL.SIM%26ao%3D2%26asc%3D50546%26meid%3D9596fd9d97224e63b80a7d4326b32874%26pid%3D100005%26rk%3D2%26rkt%3D12%26sd%3D401516959169%26itm%3D382117122614&_trksid=p2047675.c100005.m1851Τα προιόντα Adam's είναι από τις ΗΠΑ. Βγάζει ποιοτικά προιόντα, όχι σε μεγάλη γκάμα. Δυστυχώς το Amazon.com δεν τα στέλνει στην Ελλάδα. Το παρακάτω σφουγγάρι τον έχω δει τον Adam να το χρησιμοποιεί και είναι και μεγάλο και αφράτο.
https://www.ebay.co.uk/itm/Adams-Professional-Car-Wash-Pad-Synthetic-Wool-Car-Wash-Pad/162633940894?_trkparms=aid%3D888007%26algo%3DDISC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D50546%26meid%3D80c872408a9e443f825e0f44daa2d899%26pid%3D100009%26rk%3D1%26rkt%3D1%26sd%3D132484146127%26itm%3D162633940894&_trksid=p2047675.c100009.m1982
To σφουγγάρι στην πράξη από 16:08 - 17:06. Νομίζω ότι αξίζει τα χρήματά του.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ