-
Ο χρήστης diva έγραψε:
Εμένα η απορία μου είναι η εξής:
Βλέπω πολλούς που βρέχουν ένα πανί με λίγο νερό (ή ένα κομμάτι δέρμα για το αυτοκίνητο) και περνάνε μ'αυτό όλο το αμάξι, χωρίς πολλή φασαρία (λάστιχο, σαπούνια κλπ) και μετά δείχνει σαν φρεσκοπλυμμένο.
Πώς τα καταφέρνουν και δεν αφήνουν στίγματα μ'αυτό τον τρόπο?
Εδώ με νερά και σαπούνια όταν το πλένω το αυτοκίνητο μόνη μου και μετά το σκουπίζω με δέρμα, και πάλι σε ορισμένα σημεία (ειδικά στα τζάμια) μένουν στίγματα.Αν δε ρίξεις αρκετό νερό θα γίνουν αρκετές γρατζουνιές όπως σωστά έγραψε ο 'enginekiller'. Αν όμως ρίξεις νερό πριν και μετά το καθαρίσεις με ένα σφουγγάρι το οποίο το ξεπλένεις συχνά ή ρίχνοντας ταυτόχρονα νερό με το λάστιχο τότε κανένα πρόβλημα. Σε όσα αυτοκίνητα έχω (είχα) δεν έχω βάλει ποτέ σαπούνι ή κάτι αντίστοιχο και ποτέ δεν είχα ούτε γρατζουνιά ούτε 'αράχνες' και πάντα γυαλίζει το αυτοκίνητο. Για να μη μένουν στίγματα πρέπει να σκουπίζεται γρήγορα το αυτοκίνητο ώστε το νερό να μη στεγνώσει 'μόνο του' επάνω στο αυτοκίνητο.
-
Αν ριχνεις ταυτοχρονα νερο με λαστιχο συμφωνω το εχω κανει κι εγω αλλα πιστευω οτι καθαριζει καλυτερα με σαπουνι.
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Υπαρχει καθαριστικο για ρετσινια,εντομα... αν πας σε καταστημα θα βρεις. Δε θυμαμαι πιο ειχα χρησιμοποιησει. Παντως και καθαριστικο για παρμπριζ για εντομα κτλ κανει μια χαρα.Κ-Ο-Ρ-Υ-Φ-Α-Ι-Ο καθαριστικό για μυγάκια Βρήκα ένα της meccanocar.(rimuovi insetti=μυγάκια αντε γεια).Είχαν σπάσει τα νευρα μου μ'άυτά τα μυγάκια 'καμικάζι' που αυτοκτονούσαν με τρελλά χλμ στο μπροστινό μέρος και τους καθρέφτες.Επλενα το αυτοκίνητο και μπροστά ήταν σαν να μην το πλυνα.Τι coca cola και σόδες σε πανιά μου είπανε,τι μουλιασμένες εφημεριδες θες και δεν άκουσα...(εφημερίδα-Τα Νέα-συγκεκριμένα,δοκίμασα,την coca την φοβήθηκα),Πόλυ ωραίο καθαριστικό.Ψεκάζεις,περιμένεις κανα λεπτάκι και μετά μια με την πίεση,η με απλό λαστιχο και σφουγγαράκι και δεν μένει τπτ.Αφαιρεί και πολύ ξεραμένες κουτσουλιές και ρετσίνι...με την ίδια ευκολία.
Είναι ημιδιάφανο μπουκαλάκι βαποριζατερ και έχει βεραμάν χρώμα.Στοιχίζει 5-6 -
Εχω και εγώ μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει.
Θα ήθελα να μάθω πως μπορώ να επαναφέρω την γυαλάδα σε αυτό το νίκελ-like (πλαστικό νομίζω είναι) που έχει το τρίμ του αυτοκινήτου, ξέρετε στο πλάϊ στις πόρτες και στους προφυλακτηρες μια λωρίδα απο νίκελ μέσα στο τρίμ.
Αν και δεν είμαι 100% σίγουρος πιστέυω ότι είναι πλαστικό, έχει γίνει λίγο μουντό και θα ήθελα να το επαναφέρω. -
Εχει δοκιμασει κανενας καθαριστικο ταπετσαριας σε βελουδινα καθισματα οπως του c4; Υπηρξε κανενα προβλημα;
-
Εβλεπα πριν τη διαφημιση για το 'φανταστικο' σαμπουαν Auri Gold. Το εχει χρησιμοποιησει κανενας; Ειναι τοσο καλο (οσο εδειχνε εκεινον τον τυπο με το πιστολι αμμοβολης ανατριχιασα...);
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Εβλεπα πριν τη διαφημιση για το 'φανταστικο' σαμπουαν Auri Gold. Το εχει χρησιμοποιησει κανενας; Ειναι τοσο καλο (οσο εδειχνε εκεινον τον τυπο με το πιστολι αμμοβολης ανατριχιασα...);Eγω τα προϊόντα 'ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ' δεν τα εμπιστευομαι.
-
Δεν ξέρω αν κάνει δουλειά το aurigold, όμως τέτοιο παπατζιλίκι σε διαφήμιση δεν έχω ξαναδεί. Η αμμοβολή χαράζει ακόμα και σίδερο κι αυτοί μας λένε ότι την εμποδίζει μια στρώση απλωμένου κεριού;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν ξέρω αν κάνει δουλειά το aurigold, όμως τέτοιο παπατζιλίκι σε διαφήμιση δεν έχω ξαναδεί. Η αμμοβολή χαράζει ακόμα και σίδερο κι αυτοί μας λένε ότι την εμποδίζει μια στρώση απλωμένου κεριού;Με αμμοβολή ξεβαφουμε ολοκληρο βαπόρι σε μερικα λεπτα όταν πάμε για Drydocking... Δεν υπάρχει περίπτωση να αντεχει...
@Scientist: Μιλας για τα νικελακια πανω απο τα μαυρα πλαινα πλαστικά στο ξαντια; Και τα δικα μου εχουν θαμπωσει και δεν εχω δοκιμασει τιποτα μην το κανω χειροτερα.. Αν βρεις εσυ κατι ενημερωσε με σε παρακαλω.
-
Κι εμενα μου φαινεται υπερβολικο αυτο με την αμμοβολη και δεν περιμενα να αντεχει σε αυτο αλλα ισως αντεχει καλυτερα σε μικρογραντζουνιες που γινονται απο πετραδακια στο δρομο και απο το πλυσιμο. Για τα νικελακια υπαρχει αλλοιφη που τα κανει να γυαλιζουν αρκετα καλη αλλα δοκιμασε και πρωτα μια οδοντοκρεμα
-
Το 'νικελ' πρεπει να ειναι πλαστικη λωριδα που με τον καιρο κιτρινιζει.Δεν νομιζω οτι μπορει να επανελθει στην προτερη καλη κατασταση.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το 'νικελ' πρεπει να ειναι πλαστικη λωριδα που με τον καιρο κιτρινιζει.Δεν νομιζω οτι μπορει να επανελθει στην προτερη καλη κατασταση.Αν είσαι μερακλής και έχεις χρόνο, μπορείς να βρεις αυτοκόλλητη αλουμινοταινία. Κάνει αρκετά καλή δουλειά.
-
τελικα ρε παιδια εχει βρει κανενας ή ξερει αν υπαρχει κατι σαν φιλτρο που να κραταει τα αλατα απο το νερο ουτως ωστε να μη χρειαζεται σκουπισμα;;;;; Πιστευω κατι τετοιο θα ηταν φοβερο!
-
Yπαρχει ειδικο απορρυπαντικο ζαντων και λαστιχων?Οσον αφορα το γυαλισμα χρησιμοποιησα καποιο υλικο σαν βαμβακι το οποιο χαραξε απο πανω μεχρι κατω το καπο
Για την αλκανταρα υπαρχει τροπος καθαρισμου?
-
Υπαρχει καθαριστικο για τα λαστιχα και ενα απο τα πολυ καλα ειναι ο αφρος της armoall. Το χρησιμοποιω 4 χρονια και τα λαστιχα μου ειναι μαυρα και γυαλιστερα. Επισης υπαρχει και καθαριστικο και για τις ζαντες και για τα καθισματα. Για το γυαλισμα του βαμμενου καπο υπαρχουν αλοιφες οι οποιες χρησιμοποιουνται ομως σε περιπτωση που εχει θαμπωσει πολυ το χρωμα σου(4-5 χρονια) μια φορα στο τοσο και οχι συνεχεια. Για νεο αυτοκινητο ενα κερωματακι που και που αρκει. Και παντα πλυσιμο με σαμπουαν. Αν πας σε οποιοδηποτε μαγαζι με καθαριστικα θα βρεις απο ολα.
-
Ευχαριστα πολλα!
Αλλη μια ερωτηση.Με τι μπορω να καθαρισω την οθονη(ειναι LCD και φοβαμαι μην αφησω στιγματα και αλλοιωθουν τα χρωματα)
-
στεγνο πανι ή swiffer. αλλα κι εγω με το βετεξ δεν εχω κανα προβλημα
-
Ο χρήστης LDriver έγραψε:
Ευχαριστα πολλα!Αλλη μια ερωτηση.Με τι μπορω να καθαρισω την οθονη(ειναι LCD και φοβαμαι μην αφησω στιγματα και αλλοιωθουν τα χρωματα)
αν ειναι απο το στερεοφωνικο δοκιμασε λιγο με polish
-
Eιναι η οθονη πολλαπλων ενδειξεων και με το που την ακουμπαω ''παιζουν'' τα χρωματα.
-
βαλε δυο-τρεις σταγονες νερο σε λιγο βαμβακι και τρειψε την οθονη σου ελαφρια με αυτο
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ