-
Το θεμα σαμπουαν ειναι κατι σαν να λεμε 'τι λαστιχα να βαλω' . Ο καθενας δινει την δικη του εμπειρια , εκδοχη , προωθηση ή ακομα και αποθαρρυνση για την αγορα . Η καθε εταιρεια βασιζεται στην δικη της φορμουλα και την πουλαει με τετοιο τροπο που αποκταει το κοινο της . Ομως...ολα τα σαμπουαν σιγουρα ιδια δεν ειναι . Αλλο ενα britemax , αλλο ενα autoglym , αλλο ενα meguirs tech 2.0 , αλλο ενα chemical guys και ποσα ποσα ποσα απειρα ακομα. Αυτο που εχω παρατηρησει βασικα ειναι 2 πραγματα. Λιπαντικοτητα στο σαμπουαν δλδ το ποσο καλα θα σου γλυστραει το γαντι , σφουγγαρι , πετσετα και επεισης το beeding που θα κανει το νερο στο ξεβγαλμα δλδ ποσο κερι θα σου αφαιρεσει απο επανω η και καθολου. Σαν καθαριστικες ιδιοτητες απο την στιγμη που τριβεις μια επιφανεια στο 90%+ ολα καθαριζουν (αλλωστε αυτος και ο σκοπος τους). Εχω ακουσει για AVA που μπορεις να το χρησιμοποιεις αφοβα , προσωπικα επειδη το αμαξι κερωνεται τακτικα δεν το βαζω γιατι παει τζαμπα ο κοπος που ριχνω πριν . Ομως εαν δεν ασχολεισαι με το θεμα αμαξι , παιρνεις ενα σφουγγαρι ενα σαμπουαν και ενα δερμα και τελειωσες γιατι απλα θες ενα αμαξι καθαρο . Το ΠΟΣΟ λαμπερο θα ειναι και ποσο αραχνιασμενο θα φανει εν καιρο και εαν ο ιδιοκτητης ειναι οκ τοτε κανενα προβλημα.Επειδη διαβαζω την ενοτητα το θεμα detailing περισσοτερο ειναι ενα hobby, μια αποδραση που εκτονωνεσαι εκει ειτε θελεις να δωσεις ενα μικρο ποσό χρηματικο ειτε ενα μεγαλο ποσό ωπου εκει μπλεκεις μετα με επιστρωσεις κλπ κλπ. Αλλος το βλεπει σαν μια λαμαρινα που απλα σε μετακινει , αλλος το βλεπει σαν ενα υλικο που νοιωθει μεσα απο αυτο καθε φορα αναμνησεις και ομορφες στιγμες , και αλλος παλι δεν νοιωθει τπτ θελει απλα να ειναι καθαρο.Η διαφορα των φθηνων υλικων με των σχετικα δοκιμασμενων επωνυμων ειναι στην ευκολια χρησης , διαρκεια , και ποσο value for money ειναι στην τελικη. Κανεις δεν θελει κατι που δεν κανει δουλεια και ειναι ακριβο , ή κατι φθηνο που δεν αποδιδει καλα.
-
Καποιος που βαζει υγρο πιατων για χρονια, οτι αρνητικα εχει αυτο στην βαφη, αν εχει, τα «λουστηκε». Δεν υπαρχει λογος να παει να πληρωσει τωρα. Το ΑVA τουλαχιστον μου φαινεται πιο φυσικο...το fairy ειναι toxic
-
Ο χρήστης sp-driver έγραψε:
Και με παρκετίνη και με γάλα καμήλας θα πρόσθετα...Όταν σε έναν γεμάτο με νερό κουβά έχεις βάλει απλά λίγο απορρυπαντικό πιάτων, πιστέψτε με δεν παθαίνει τίποτα το χρώμα του αυτοκινήτου. Και για να μην αναλλωνόμαστε στα ίδια και τα ίδια, την περιουσία του ο καθένας προφανώς την κάνει ό,τι νομίζει. Τα αυτοκίνητα δεν είχαν πάθει το παραμικρό, οπότε πάμε παρακάτω.
Φιλικά.Και το ξαναείπαμε, γιατί μερικοί ίσως δεν το κατάλαβαν, δεν είναι τα 6-8 ευρώ που κοστίζουν τα εν λόγω προϊόντα που αναφέρατε. Όπως, επίσης, να ξαναναφέρω ότι κατανοώ απόλυτα ότι κάθε εταιρεία ή έμπορος του κάθε προϊόντος θέλει να προωθήσει το δικό του (Και προφανώς εδώ στο φόρουμ εκτός από πολλούς που απλά αγαπούν την αυτοκίνηση, είναι προφανώς μέλη κι αρκετοί που σχετίζονται με εμπόριο κάθε είδους που αφορά την αυτοκίνηση). Απλά, λιτά και κατανοητά.
Με την ίδια λογική αν τύχει να πας με Ι.Χ. σε χωματόδρομο δεν πρέπει να τον 'περπατήσεις' με αυτό γιατί είναι μόνο για άσφαλτο, αλλά θα πρέπει να πάρεις κανένα αγροτικό ή SUV.Αυτα που εχουν κερι μαζι με το σαμπουαν, δεν ειναι για πλακα. Το κερι παραμενει πανω οταν ξεπλυθει το σαπουνι. Για αυτους που δεν θελουν να βαλουν το κανονικο κερι, καποιοι δεν εχουν ουτε χρονο ουτε ορεξη.
Ετσι γραφει στις οδηγιες τουλαχιστον.Και το aqua wax πατεντα δεν ειναι; Αυτο γιατι μας αρεσει
-
Τι χρειαζομαι για πλυσιμο αμαξιου απο πετσετα για στεγνωμα; Πετσι ή μικροινες; Να πλενεται θελω. Βρηκα ενα πετσινο συνθετικο 40Χ32 κιτρινο, σε ενα βεντζιναδικο με 6.5€ το παιρνω ή ειναι μικρο;
Απο σφουγγάρι; -
Εχω 45 μερες περιππου απο βαψιμο. Μολις το εβαψα. Επειδη βαριεμαι τα πολλα,να αγορασω aqua wax ή να το παω σε πλυντηριο που κανει κερωμα;
Ή να μην βαλω τιποτα;
Χρειαζομαι γυαλισμα; Γυαλιζει ακομα... -
Ο χρήστης paris13gr έγραψε:
Εχω 45 μερες περιππου απο βαψιμο. Μολις το εβαψα. Επειδη βαριεμαι τα πολλα,να αγορασω aqua wax ή να το παω σε πλυντηριο που κανει κερωμα;
Ή να μην βαλω τιποτα;
Χρειαζομαι γυαλισμα; Γυαλιζει ακομα...Συχνό κέρωμα για να προστατεύει το χρώμα.
Το γυάλισμα χρειάζεται εφόσον έχει ζημιά το βερνίκι, μπορεί και ποτέ να μην χρειαστεί. Το γυάλισμα τρώει/καταστρέφει το βερνίκι, δεν είναι ούτε για συχνό ούτε για καλό....
-
Ή να μην βαλω τιποτα;
Χρειαζομαι γυαλισμα; Γυαλιζει ακομα...Εϊχα βάλει παράθεση σε μήνυμά μου ποιο πάνω από το cardetailing που έγραφε και που και ο εγώ το γνωρίζω πως αν βαφεί το αυτοκίνητο δεν κερώνεται για 90 ημέρες. Οι πόροι είναι ακόμη ανοιχτοί και πρέπει να κλείσουν σιγά σιγά. Με το κέρωμα δεν θα κλείσουν όσο πρέπει, αν τα θυμάμαι καλά. Θα κάνεις υπομονή 90 ημέρες για το κέρωμα.
Εδώ λέει τι να κάνεις. Και όχι υγρό πιάτων γιατί θα προκαλέσεις οξείδωση. Για γυάλισμα αν θέλεις να κάνεις πήγαινε σε κάποιον ειδικό για αυτήν τη δουλειά και συζήτησέ το μαζί του. Να δει τη βαφή αν χρειάζεται γυάλισμα....
Καλό είναι να διαβάσεις όλο το κείμενο.'Meguiar's UK boss Steve King said: 'Repainting is a significant cost, but many owners don’t realise that, unlike new car factory finishes, repainted car finishes require special attention for their first 90 days. Applying car wax to a fresh re-paint can trap solvents in the paint, and impeding the ‘cross-linking’ of modern paint polymers. This prevents a complete curing process and leaves the finish vulnerable to premature deterioration.'
During the critical first 90 days, fresh paintwork must be allowed to breathe as solvent evaporates, the curing process completes and the paint achieves its optimal hardness and durability, said the company.'
https://www.pistonheads.com/gassing/topic.asp?t=213501 -
Να παω σε ενα αξεσοραδικο και να παρω ενα σφουγαρι ειδικο για αμαξι; Χρειαζεται να προσεξω κατι; Να ειναι γαντι απο προβατο;
Μετα ενα σαμπουαν χωρις κερι;
Και για στεγνωμα πετσί ή μικροίνες; Κατι που να μην χαλαει στο πλυσιμο; -
Σφουγγάρι από πρόβατο. Αλλά μην πάρεις αυτά των 15€, έχει και με 4-5. Εγώ προτιμώ τις μικροίνες. Μετά το πλύσιμο τις βουτάω στον κουβά με το σαπουνόνερο (τον καθαρό) και τις ρίχνω ένα πλύσιμο οπότε διατηρούνται καθαρές και δε χαλάνε.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Σφουγγάρι από πρόβατο. Αλλά μην πάρεις αυτά των 15€, έχει και με 4-5. Εγώ προτιμώ τις μικροίνες. Μετά το πλύσιμο τις βουτάω στον κουβά με το σαπουνόνερο (τον καθαρό) και τις ρίχνω ένα πλύσιμο οπότε διατηρούνται καθαρές και δε χαλάνε.Αν δεν βαριέστε, το καλύτερο καθάρισμα για τις μικροίνες είναι το βράσιμο
-
Το διαβασα και το παλιο σου μηνυμα, με βοηθησε. Αν και το ειχα ξεχασει εκανα μια επαναληψη
Τον περισσοτερο καιρο απο τοτε που το εχω φωραει την κουκουλα. Τις υπολοιπες μερες ανοιγει μονο το πρωί και σκεπαζεται το μεσημερι. Πως μετρανε οι 90 μερες; Αφου ο αερας δεν κανει την δουλειά;
Επισης κερωμα θελω εγω ή ειμαι καλλυμενος με την κουκούλα; Μπαινει η κουκουλα σε κερωμενο αμαξι;Θα παω αυριο στο αξεσοραδικο, αν χρειαζομαι κερωμα τι να αγορασω; Να παρω και ολα τα αλλα που θελω μια και καλη
-
Ο χρήστης the_ace έγραψε:
Το γυάλισμα χρειάζεται εφόσον έχει ζημιά το βερνίκι, μπορεί και ποτέ να μην χρειαστεί. Το γυάλισμα τρώει/καταστρέφει το βερνίκι, δεν είναι ούτε για συχνό ούτε για καλό....
Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν 2 ειδών γυαλίσματα. Αυτό με τον αλοιφαδόρο και κοπτική αλοιφή που κατεβάζει το ταλαιπωρημένο βερνίκι και σαφώς δεν πρέπει να υπάρχει συχνότητα.
Από την άλλη υπάρχει και το γυάλισμα με το χέρι με γυαλιστικές που δεν είναι κοπτικές και απλά δημιουργούν ένα στρώμα γυαλάδας συν του ότι καλύπτουν (δεν εξαφανίζουν) το αράχνιασμα. Αυτό το γυάλισμα έχω την εντύπωση ότι μπορεί να γίνεται όσο συχνά θέλει κάποιος καθώς με το χέρι δεν υπάρχει περίπτωση να φθαρεί το βερνίκι. -
Το διαβασα και το παλιο σου μηνυμα, με βοηθησε. Αν και το ειχα ξεχασει εκανα μια επαναληψη
Τον περισσοτερο καιρο απο τοτε που το εχω φωραει την κουκουλα. Τις υπολοιπες μερες ανοιγει μονο το πρωί και σκεπαζεται το μεσημερι. Πως μετρανε οι 90 μερες; Αφου ο αερας δεν κανει την δουλειά;
Επισης κερωμα θελω εγω ή ειμαι καλλυμενος με την κουκούλα; Μπαινει η κουκουλα σε κερωμενο αμαξι;Θα παω αυριο στο αξεσοραδικο, αν χρειαζομαι κερωμα τι να αγορασω; Να παρω και ολα τα αλλα που θελω μια και καλη
Με τη σειρά φίλε μου θα τα βάλω για να μην μπερδευτούμε. Και το παρακάτω site και εγώ γνωρίζω γιατί έχω βάψει μέρη
https://www.pistonheads.com/gassing/topic.asp?t=213501
από αυτοκίνητα που είχα κατά καιρούς, μετά το βάψιμο για 90 μέρες δεν κερώνεις το βαμένο κομμάτι. Αν π.ψ. βάψω σήμερα το αμάξι μου, μετά από τρεις μήνες ή 90 μέρες θα το κερώσω. Πρέπει να κλείσουν οι πόροι της βαφής. Οι 90 ημέρες μετράνε από τότε που το πήρες το αυτοκίνητο από τον βαφέα.
Η κουκούλα μπορεί να μπει στο αυτοκίνητο και τώρα και μετά που θα περάσουν οι 90 ημέρες και θα το κερώσεις. Ποιο καλή προστασία για το αυτοκίνητο και το χρώμα είναι η κουκούλα. Αν είναι όμως και κερωμένο δεν πειράζει να του έχεις και κουκούλα. Δεν πρόκειται να γίνει κάτι κακό.
Σχετικά με το κερί....Υπάρχει το φυσικό κερί wax και το τεχνητό το sealant. Το φυσικό δίνει περισσότερη γυαλάδα αλλά κρατάει λιγότερο, το τεχνητό λιγότερη γυαλάδα αλλά κρατάει περισσότερο. Φυσικό κερί σε πάστα δεν ξέρω τι έχουν στα μαγαζιά γιατί παραγγέλνω από το διαδίκτυο που συνήθως δεν έχουν τα μαγαζιά. Έχουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που όμως δεν μένω εκεί.
Καθαρό κερί που είδα από ποιοτικές εταιρίες σε πάστα (γιατί πολλές βγάζουν πλέον σε σπρέι που κρατάει 2 με 3 το πολύ εβδομάδες) είναι τα παρακάτω:
https://www.tool-market.gr/tool.php?lang=gr&id=7125&manu=163
https://www.tool-market.gr/tool.php?lang=gr&id=6104Στα μαγαζιά μάλλον θα βρεις τεχνητά κεριά όπως τα παρακάτω:
https://www.carshop.com.gr/armorall-17500-shield-wax-500-ml.html
https://www.mysonax.gr/autoshop/katharismos-peripoiisi-amaxomatos-xromatos/3-sonax-xtreme-astraftero-ygro-keri-1-hybrid-npt-250ml.html
Στο δικό μου αυτοκίνητο βάζω τεχνητό κερί και όταν το πλένω το ψεκάζω με φυσικό κερί.Ένας φίλος πριν αρκετές ημέρες για φυσικό κερί είχε αναφέρει το Collinite, το έψαξα στο διαδίκτυο και σε φόρουμς. Είναι πολύ καλό και με μεγάλη αντοχή στο χρόνο. Λίγο δύσκολο στην εφαρμογή, ένας έγραφε 'θέλει χέρια για να το εφαρμόσεις', αλλά είναι σταθερή αξία. Περίεργο που δεν το φέρνουν στην Ελλάδα το συγκεκριμένο της Collinite το 915:
https://www.autogeek.net/collinite-marque-wax-915.html -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν 2 ειδών γυαλίσματα. Αυτό με τον αλοιφαδόρο και κοπτική αλοιφή που κατεβάζει το ταλαιπωρημένο βερνίκι και σαφώς δεν πρέπει να υπάρχει συχνότητα.
Από την άλλη υπάρχει και το γυάλισμα με το χέρι με γυαλιστικές που δεν είναι κοπτικές και απλά δημιουργούν ένα στρώμα γυαλάδας συν του ότι καλύπτουν (δεν εξαφανίζουν) το αράχνιασμα. Αυτό το γυάλισμα έχω την εντύπωση ότι μπορεί να γίνεται όσο συχνά θέλει κάποιος καθώς με το χέρι δεν υπάρχει περίπτωση να φθαρεί το βερνίκι.Υπάρχει ένα μπέρδεμα με τις ορολογίες κάτι που το είχε επισημάνει ένας από τους καλύτερους detailers Mike Phillips. Αυτό συμβαίνει γιατί έχει μπει το μάρκετινγκ και δίνει διάφορα ονόματα για να κάνει τα προιόντα ξεχωριστά, για αυτό προτείνει, να κοιτάμε πριν αγοράσουμε ένα προιόν, τι περιέχει για να ξέρουμε για τι πρόκειται. Δλδ αν είναι π.χ. μόνον wax, ή είναι cleaner wax δλδ γυαλιστικό κερί, δλδ κερί που όμως έχει και λειντικά στοιχεία που αφαιρούν ένα μικρό τμήμα από το βερνίκι.
Κατά τη γνώμη μου, ως ενός αρχάριου στο χώρο και οι δύο έχετε δίκιο. Διότι Polish και Pure Polish είναι ορολογίες που η Meguiars τις χρησιμοποιεί για να δηλώσει ότι το προϊόν δεν έχει λειαντικά στοιχεία, ούτε καθαρίζει την βαφή, αλλά μόνον δίνει γυαλάδα στο χρώμα. Επίσης στην κατηγορία του Polish - Pure Polish βάζει και τα Glaze που κάνουν αυτό που περιγράφει ο Panos.
Δηλαδή οι περισσότεροι λένε Glaze το προϊόν που το βάζεις για να καλύψεις τις ατέλειες της βαφής και να δώσεις γυαλάδα στη βαφή. Όμως για τη Meguiars μπορείς να το πεις και Polish και Pure Polish.
Για τη Meguiars η αλοιφή γυαλίσματος είναι τα Paint Cleaners τα οποία περιέχουν λειαντικά στοιχεία (abrasives) ή χημικά προιόντα για να αφαιρέσουν γρατσουνιές ή για να καθαρίσουν την βαφή. Οι άλλες εταιρίες αυτά τα προιόντα τα νομάζουν Polish.
Και επίσης: 'Of course we also offer some products that combine polish with a paint cleaner - cleaner polishes. M80 Speed Glaze, M83 Dual Action Cleaner Polish, SwirlX, M205 Ultra Finishing Polish and others fit into this category.'
Μπάχαλο; Μεγάλο. Αν τα Αγγλικά μου είναι σωστά μάλλον ισχύουν όσα έγραψα παραπάνω.
Το αγγλικό κείμενο για το τι είναι Polish - Pure Polish και Paint Cleaner σύμφωνα με τη Meguiars είναι στο παρακάτω σύνδεσμο:
https://meguiarsonline.com/forums/showthread.php?45935-Polish-and-pure-polishΣυμφωνώ Ace για το γυάλισμα. Δεν είναι για συχνή χρήση. Βέβαια υπάρχουν οι ψιλές αλοιφές, που μπορούν να εφαρμοσθούν και με το χέρι και αφαιρούν ένα μικρό μέρος του βερνικιού και είναι για γρατσουνιές χωρίς μεγάλο βάθος, ή για καθαρισμό της βαφής. Ο καθαρισμός όμως της βαφής μπορεί να γίνει και με πηλό ή με paint cleaner που δεν θα έχει abrasives. Φυσικά μετά πάμε στις μεσαίες και χοντρές αλοιφές που είναι για χοντρές ζημίες στο βερνίκι (βαθιές γρατσουνιές, θαμπάδες) που εφαρμόζονται με αλοιφαδόρο και αφαιρούν μεγαλύτερο μέρος από το βερνίκι. Έχω διαβάσει ότι το γυάλισμα καλό είναι να γίνεται μία φορά τον χρόνο αν είναι αναγκαίο. Ένα αυτοκίνητο που είναι σε γκαράζ και πλένεται σωστά και δεν κάνει αραχνιάσματα κλπ και κερώνεται και εφαρμόζεται πηλός μία με δύο φορές τον χρόνο ίσως χρειαστεί να γυαλιστεί στην 5ετία με ψιλή αλοιφή. Ίσως και καθόλου. Θεωρητικά πάντα.
Pano στις χοντρές και μεσαίες αλοιφές αλλά και στις ψιλές χρησιμοποιήται ο αλοιφαδόρος. Στις δύο πρώτες όπως τα περιγράφεις είναι. Δεν πρέπει να γίνεται συχνή χρήση και εφαρμόζονται μόνον με αλοιφαδόρο. Οι ψιλές αλοιφές, μπορούν να εφαρμοσθούν και με το χέρι. Μία θαμπάδα προχθές την εξαφάνισα με μία ψιλή της Sonax για μεταλλικά χρώματα που έχω. Έχω όμως και κάτι γρατσουνιές βαθιές που θέλουν αλοιφαδόρο και μεσαία - χονδρή αλοιφή (δεν ξέρω, ξεκινάει ο ειδικός από την λιγότερο επιθετική την μεσαία και ανεβαίνει...)
Η άλλη κατηγορία που αναφέρεις είναι αυτό που έγραψα. Η Meguiars τις ονομάζει Pure Polish, ενώ άλλες εταιρίες τις λέει Glaze. Δεν κάνουν κακό στο βερνίκι. Μασκαρεύουν, καλύπτουν τις ατέλειες με φίλερς και λάδια αν θυμάμαι καλά και δίνουν γυαλάδα. Δεν έχουν abrasives.
Και εγώ σας τα λέω με κάθε επιφύλαξη από όσα έχω διαβάσει..... -
Καλημέρα σας. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα πιεστικό για το πλύσιμο του αυτοκινήτου αλλά είμαι εντελώς άσχετος. Θέλω να δώσω μαξ γύρω στα 100 ευρώ οπότε πάμε σε budget μοντέλα. Μετά απο έρευνα έχω καταλήξει σε αυτό κυρίως λόγω specs στην τιμή του, συν ότι η μάρκα μου εμπνέει εμπιστοσύνη. Τι λέτε?
https://www.skroutz.gr/s/13949069/Black ... ites_popupΕυχαριστώ.
-
Θα σου πρότεινα κάποιο μοντέλο της Nilfisk που έχουν σίγουρα αντλία αλουμινίου.Το συγκεκριμένο που παρέθεσες δεν γνωρίζω τι αντλία έχει και είναι νομίζω κινεζικής κατασκευής.
-
Εγώ έχω ένα Karcher, αντίστοιχο με το Κ3 Premium αλλά προηγούμενο μοντέλο, εδώ και 10 χρόνια, δουλεύει σαν τη πρώτη μέρα, δεν έχει χαλάσει τίποτα, και καθαρίζει τα πάντα. Με τη βούρτσα και το ειδικό απορρυπαντικό πλένω τα αυτοκίνητα εντός 15' χωρίς να κουραστώ και πολύ άνετα.
-
Καλησπέρα.
Αρχάριος! Έχω παρακολουθήσει το νήμα και κατάλαβα ότι προτείνετε να μην βάζουμε υγρά πιάτων για το πλύσιμο.
Αγόρασα το παρακατω:
Είδα πραγματικά μεγάλη διαφορά. Γυάλιζε αρκετά με διαφορά από το υγρό για πιάτα.
Έτσι μου άνοιξε η όρεξη και για να κάνω μια αρχή, αγόρασα την παρακάτω αλοιφη:
Ερωτηση: πως την χρησιμοποιώ;
Μέσα στο επάνω καπάκι είχε ένα μικρό σαν αφρολεξ ή μικρό σφουγγάρι.
Τι κάνω με αυτα;
Υγ. Πριν πολλαααα Χρόνια γυάλιζα το αμάξι του μάστορα με REXIN.
Χρησιμοποιούσα βαμβάκι το άπλωμα με κυκλικές κινήσεις και στο σκούπισμα με άλλο καθαρό βαμβάκι. Τώρα έχω μπερδευτεί λίγο.
Ο στόχος είναι όσο το δυνατόν καλύτερη προστασία τώρα το καλοκαίρι.
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις γνώμες. -
Αγορασα ενα σφουγγαρι των 2€ μαλακο ειδικο για αμαξι. Δεν ειχε τπτ καλυτερο.
Αγορασα δερμα για στεγνωμα
Σαμπουαν sonax γυαλιστικο με ουδετερο ph.
Και κερι, δεν προλαβα να δω τις προστασεις σου και πηρα αυτο.
https://www.skroutz.gr/s/11729082/Armor ... 500ml.html
Και ενα κουβα απο το sm.Αν δεν ειναι καλο το κερι μπορω να το παω πισω ειναι καλος αυτος.
-
Εσένα σε βλέπω να συναγωνίζεσαι τον @sarantism σε λίγο!!
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ