-
Στα ποια πλυσίματα δίνει το ένα δωρεάν; Θυμάσαι;
Γιατί έχει το απλό εξωτερικό πλύσιμο, το εξωτερικό special με κερί, το εξωτερικό με κερί και teflon και έχει και τα αντίστοιχα με εσωτερικό καθαρισμό.
Εγώ το Panda που το πήγα αρκετές φορές έκανα πλυσίματα μόνο εξωτερικό και κάποιες φορές με κερί και δεν μου έδωσαν κάποιο δωρεάν.
To Fabia το έχω πάει δύο φορές, μόνο για απλό εξωτερικό και δεν έμεινα και ικανοποιημένος.
-
Sorry, το ξέχασα, διευκρίνηση: στα 5 'μέσα-έξω' πλυσίματα. Δηλαδή αρκεί να επιλέξεις κάποιο πακέτο, δεν έχει σημασία ποιο. Το δωρεάν είναι σίγουρα το απλό μέσα-έξω (special), αν κάνεις κάποιο extra πληρώνεις μόνο τη διαφορά.
-
ok. Για αυτό δεν μου έχουν δώσει κανένα 'δωρεάν' και δεν πρόκειται. Τον εσωτερικό καθαρισμό τον κάνω μόνος μου.
-
Πάνο πολύ ωραίο σου το έκανε το εσωτερικό! Και το καλό είναι η διάρκειά του. Ειδικά για το καλοκαίρι πάντως είναι ένα από τα must ένα καλό ποιοτικό προιόν για ταμπλό.
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Ενδιάμεσα όταν πλένω το αυτοκίνητο το ψεκάζω με το Aqua Quick Wax της Autoglym...
Μετά απο τις αναφορές που έχουν γίνει στο συγκεκριμένο προϊόν, είπα να πειραματιστώ το σαββατοκύριακο και το αποτέλεσμα ήταν πολύ ικανοποιητικό! Πολύ εύκολο στη χρήση και εμφανής η διαφορά απο ένα απλό πλύσιμο.
Διατηρείται για 1-2 πλυσίματα, ή αφαιρείται τελείως με το επόμενο?
Βασικά αυτό που μου αρέσει στο Aqua Wax είναι η μυρωδιά του! Παρόμοια έχει και το Rapid Detailer. Δύο πλυσίματα διάρκεια....Ανάλογα πόσος χρόνος μεσολαβεί. Άλλος πλένει κάθε εβδομάδα το αυτοκίνητό του και άλλος μία φορά το μήνα. Οπότε, η διάρκεια καθορίζεται από τις καιρικές συνθήκες. Αν έχει συχνές βροχές και ειδικά αυτές τις λασποβροχές, τότε η διάρκεια μειώνεται. Αν επίσης το αυτοκίνητο είναι σε χώρο 'ανοιχτό' και όχι σε κάποιο πάρκινγκ, αυτό δρα αρνητικά στη διάρκειά του. Νομίζω ότι μετά τις 2 εβδομάδες αρχίζει να μειώνεται η δράση του. Προσωπικά επειδή κερώνω (με τεχνητό κερί) όλο το αυτοκίνητο, το Aqua Wax το χρησιμοποιώ στις ποιο ας πούμε ευαίσθητες επιφάνειες λόγω του ότι είναι οριζόντιες, δηλαδή στον ουρανό και στο καπό. Εκεί θα μείνουν τα βρώμικα νερά, οι κουτσουλιές κλπ. Στις κάθετες επιφάνειες όσο να είναι γλιστρούν.
Αν κάποιος παρατηρήσει, τα βερνίκια στα αυτοκίνητα, αρχίζουν να σκάνε από τον ουρανό ή το καπό. Τουλάχιστον αυτό έχω αποκομίσει από προσωπική εμπειρία. Και κάτι άλλο. Εκεί κάθονται ή γλιστρούν και οι συμπαθητικές (το εννοώ), γατούλες.....
Tα συχνά πλυσίματα διατηρούν το κερί. -
Σωστά! Σαφώς και οι οριζόντιες επιφάνειες 'ταλαιπωρούνται' περισσότερο απο τις κάθετες, όσον αφορά τον ήλιο και τη βροχή.
Σχετικά με τη συχνότητα εφαρμογής, ήθελα ουσιαστικά να επιβεβαιώσω οτι δεν είναι απαραίτητη μετά απο κάθε πλύσιμο, οπότε θα το δω εμπειρικά, όπως είπες τόσο εσύ, όσο και ο @panos2171.Πολύ ωραίο προϊόν και θα το συνέστηνα κι εγώ ανεπιφύλακτα!
-
To aqua wax σιγουρα δεν χαλαει την βαφη σε μακρα περιοδο; Ρωτησα τον φανοποιο και μου ειπε οτι ολα αυτα τα χημικα σκευασματα ακομα και το σαμπουαν χαλανε την βαφη σιγα σιγα.
Μου ειπε πλυσιμο με σκετο νερο το καλυτερο.Εχω βαφει μολις το αμαξι μου, το aqua wax, τι ακριβως θα κανει; Ειναι για κουκουλα μετα, ή πρεπει να παιρνει αέρα;
-
Μόνο με νερό;; Και μετά στέγνωμα; Ότι χειρότερο. Παίρνεις ένα ήπιο καθαριστικό όπως το sonax για συχνό πλύσιμο και ένα μαλλινο σφουγγάρι. Το aqua wax είναι κερί αλλά όχι σκληρό που διαρκεί μήνες.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης paris13gr έγραψε:
To aqua wax σιγουρα δεν χαλαει την βαφη σε μακρα περιοδο; Ρωτησα τον φανοποιο και μου ειπε οτι ολα αυτα τα χημικα σκευασματα ακομα και το σαμπουαν χαλανε την βαφη σιγα σιγα.
Μου ειπε πλυσιμο με σκετο νερο το καλυτερο.Εχω βαφει μολις το αμαξι μου, το aqua wax, τι ακριβως θα κανει; Ειναι για κουκουλα μετα, ή πρεπει να παιρνει αέρα;
Κοίταξε, δεν ξέρω ο εν λόγω βαφέας τι δουλειά κάνει και πολύ θα ήθελα να την δω. Όπως πολύ θα ήθελα να δω την εφαρμογή των όσων προτείνει. Δηλαδή να δω ρε παιδί μου να πλένει ένα αυτοκίνητο μόνον με νερό και χωρίς σαμπουάν.
Ο βαφέας σου είπε ότι σε φρεσκοβαμμένο αυτοκίνητο ΔΕΝ το κερώνουμε για 90 ημέρες; Οι πόροι από το βερνίκι είναι ακόμη 'ανοιχτοί', η βαφή πρέπει να 'σφίξει', οπότε το μόνον που κάνεις για 90 ημέρες είναι πλύσιμο, εννοείται με σαμπουάν αυτοκινήτου.
'να πλύνεις όσο θες και όσες φορές θες (με προσοχή όπως πάντα) να γυαλίσεις (αν για κάποιο λόγο το θες) με καθαρά γυαλιστική αλοιφή ΑΛΛΑ να μην κερώσεις πριν τις 90 μέρες.'
http://www.cardetailing.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=23&t=312&start=10
Ο deathlock που τα γράφει ξέρει αρκετά πράγματα. Τώρα σχετικά με το σαμπουάν για το αυτοκίνητο. Και το σαμπουάν για τα πιάτα χημικό είναι. Δεν τα πλένει τα πιάτα ο βαφέας στο σπίτι του; Στο σαμπουάν για το αυτοκίνητο προσωπικά αγοράζω ένα με ουδέτερο ph, (γιατί έχει και με balanced ph), για συχνή πλύση.
Υπάρχουν και δυνατά σαμπουάν για να βγάλουν ποιο γρήγορα τις βρωμιές ή για να βγάλουν τις επίμμονες βρωμιές. Αυτά θέλουν προσοχή και δεν θέλουν συχνή χρήση. Έχει σαμπουάν που είναι τόσο δυνατό που σου βγάζει και το κερί που έχεις εφαρμόσει. Αυτού του είδους τα δυνατά σαμπουάν θα τα χρησιμοποιήσεις όταν θα έχεις πολύ και δύσκολη βρωμιά.
Με σαμπουάν για πιάτα δεν το πλένεις ούτε για πλάκα.
Για το κερί, οι σοβαρές εταιρίες ακόμη και σε βάθος χρόνου δεν θέλουν να καταστρέψουν την βαφή και να χαλάσουν το όνομά τους. Στην χειρότερη να μην κάνουν ότι υπόσχονται και να μην γυαλίζει για καιρό η βαφή. Το Aqua Wax και γενικά κεριά από την Autoglym, Sonax, Meguiars, Chemical Guys, Mothers, Turtle Wax, Armor All, SwissWax δεν έχουν ακουστεί ότι προκαλούν προβλήματα στις βαφές.
Εμένα στο Opel Astra H στο βιβλίο του κατασκευαστή, προς το τέλος του, γράφει πως πρέπει μία φορά τον χρόνο το αυτοκίνητο να κερώνεται. Ποιον να πιστέψω τον βαφέα ή την Opel;
Καλά κάνεις φίλε μου και ρωτάς. Όταν σου μιλάνε χωρίς επιχειρήματα ή ισοπεδωτικά, τότε να το ψάχνεις. Το ότι είναι χημικά τα προιόντα και για αυτό μόνον νερό να ρίχνεις, μπάζει από παντού. Ούτε σκούπισμα δεν μπορείς να κάνεις και καθώς μόνον με νερό δεν φεύγει η βρωμιά, άντε να δω με την βρωμιά κολλημένη για κανά χρόνο, πόσο θα γυαλίζει το βερνίκι σου.
Ποιοτικά προϊόντα, σαμπουάν για συχνή χρήση, κέρωμα όποτε θες αλλά 90 ημέρες μετά το βάψιμο του αυτοκινήτου, γυάλισμα με προσοχή γιατί αφαιρεί από το στρώμα του βερνικιού. Το Sonax σαμπουαν για κοινή χρήση που σου προτείνει ο Panos το χρησιμοποιώ για 4 χρόνια. Καθαρίζει πολύ καλά και δίνει και όμορφη γυαλάδα.
Για την κουκούλα δεν γνωρίζω. Στο πίστας που έχω, το χειμώνα την αφήνω κάτω να έχει κενό για να παίρνει αέρα. Δεν ξέρω όμως με το αυτοκίνητο τι ισχύει. -
Φροντίδα οχήματος 177
Αποθήκευση οχήματος
Αποθήκευση για μεγάλο
χρονικό διάστημα
Εάν πρόκειται να αποθηκεύσετε το
όχημα για αρκετούς μήνες, πρέπει να
κάνετε τα εξής:
■** Πλύνετε και κερώστε το όχημα.**
■ Ελέγξτε την προστατευτική επί‐
στρωση κεριού στο χώρο του κινη‐
τήρα και την κάτω πλευρά του αμα‐
ξώματος.
■ Καθαρίστε και συντηρήστε τα στε‐
γανοποιητικά λάστιχα.
■ Αλλάξτε το λάδι του κινητήρα.
■ Αδειάστε το δοχείο υγρού πλύσης.
■ Ελέγξτε το αντιψυκτικό.
■ Ρυθμίστε την πίεση των ελαστικών
στην τιμή που καθορίζεται για πλή‐
ρες φορτίο.
■ Σταθμεύστε το όχημα σε ένα στε‐
γνό, καλά αεριζόμενο χώρο. Επι‐
λέξτε πρώτη ή νεκρά ή μετακινήστε
τον επιλογέα ταχυτήτων στη
θέση P. Φροντίστε ώστε το όχημα
να μην κυλίσει.Νόμιζα ότι έλεγε το βιβλίο για κέρωμα κάθε χρόνο. Τέλος πάντων, την προστασία του κερώματος την αναγνωρίζει η Opel!!
-
Στο δικό μου το λέει
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τι θα έλεγε άραγε ο βαφέας αν το έβλεπε.....
-
Ανάμεσα σε microfiber και soft foam applicator pads θα ήταν κάποιο ιδανικότερο για κέρωμα με το χέρι ή είναι το ίδιο πράγμα;
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Στο δικό μου το λέειΣτάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αρα δεν επιτρεπεται το aqua wax. Και λογικα θα σου καταστρεψει την βαφη, συμφωνα με το manual.
-
Όταν βγήκε αυτό το manual έχω την εντύπωση ότι δεν υπήρχε καν το aqua wax.
Αλλά από που συμπέρανες ότι δεν συνιστάτε η χρήση του; -
«Παντοτε να στεγνωνετε το νερο πριν απο κερι»
Επισης μιλαει να μην υπαρχουν λιαντικες ουσιες και φυσικο κερι μονο. -
Τα χεις μπερδέψει. Το σκληρό κερί όντως περνιέται μετά από πολύ καλό πλύσιμο και εννοείται πολύ καλό στέγνωμα. Το aqua wax έχει την ιδιαιτερότητα να μπορεί να περνιέται σε βρεγμένη επιφάνεια γιατί του χουν δώσει αυτή την ιδιότητα, εξού και το όνομα aqua. Μιλάμε όμως για quick wax και όχι σκληρό κερί, άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Όσον αφορά τις λειαντικές ουσίες τα κεριά carnauba και φυσικά ΔΕΝ τις έχουν. Ίσως κάποτε να είχαν αλλά πλέον μόνο οι κοπτικές αλοιφές γυαλίσματος έχουν, ΟΧΙ όλες οι αλοιφές γυαλίσματος όσες το λένε. Η super resin polish πχ που χρησιμοποιώ εγώ δεν είναι κοπτική αλοιφή γυαλίσματος, έχει fillers που καλύπτει και το αράχνιασμα γι αυτό και την περνάω με το χέρι. Οι λειαντικές κοπτικές θέλουν αλοιφαδόρο ώστε να κατεβάζουν το βερνίκι, να φύγει δηλαδή το ταλαιπωρημένο στρώμα και να αναδειχθεί το καθαρό. Αυτό φυσικά θέλει προσοχή και γνώση. -
Να συμφωνησουμε οτι το aqua wax δεν ειναι φυσικο κερι;
-
Carnauba λένε ότι είναι άρα φυσικό.
-
Να συμφωνησουμε οτι το aqua wax δεν ειναι φυσικο κερι;Δεν μπορεί όπως σου επισήμανε και ο Panos κερί που έχει το συστατικό καρναούμπα να μην είναι φυσικό. Αν κοιτάξεις στο google, το καρναούμπα είναι.....φυσικό κερί που βρίσκεται μόνον στην Βραζιλία. Πως λοιπόν ένα κερί που το παίρνεις από την φύση, θα πεις ότι είναι τεχνητό.....; Υπάρχουν τα Sealants, όπου εκεί μιλάμε για τεχνητό κερί. Pari, λειαντικά στοιχεία μπορεί να έχει το polish wax. Είναι 2/1 δηλαδή γυαλίζει και κερώνει τη βαφή.
Είναι όμως διαφορετικό από το Wax. Μπορείς αν θέλεις να το ψάξεις και στο διαδίκτυο σχετικά με το διαφορά ανάμεσα σε wax και polish σε ξένα sites. Ο Panos τα εξηγεί μια χαρά πάντως και τα γνωρίζει. Όσο για το Wax αν είναι φυσικό.....Όπως σου είπαμε περιέχει το κερί καρναούμπα....
https://en.wikipedia.org/wiki/Carnauba_wax
Σχετικά με το Aqua Wax για το τι κάνει κλπ από το επίσημο site της Autoglym:
https://www.autoglym.com/rapid-aqua-wax-complete-kitPanos, soft pad χρησιμοποιώ για το κέρωμα. Στη Super Resign Polish δεν ξέρω αλλά η εφαρμογή της με ζόρισε και εκεί πήγα σε microfiber....Αν θυμάμαι σε ένα βίντεο ένας πολύ καλός detailer ο Mike Phillips και εκείνος για κέρωμα προτείνει ένα μαλακό σφουγγαράκι. Οι CG δεν θυμάμαι αν χρησιμοποιούν microfiber. Το microfiber μπορείς να πεις ότι προσφέρει μεγαλύτερη προστασία για γρατσουνιά. Αλλά αν είναι ποιοτικό το σφουγγαράκι δεν νομίζω να υπάρχει θέμα.
-
ακομα και το σαμπουαν χαλανε την βαφη σιγα σιγα.
Μου ειπε πλυσιμο με σκετο νερο το καλυτερο.Ο φαναρτζής σου, σου λέει ανοησίες.
Πέστου χαιρετίσματα, πως το σαπούνι λειτουργεί ως λιπαντικό, ώστε να γλυστράει καλύτερα το σφουγγάρι πάνω στη λαμαρίνα.
Κανένα σαμπουάν «δεν χαλάει τη βαφή σιγά σιγά».Τη βαφή (το βερνίκι τουλάχιστον, στα διπλής) φθείρεται από κακό πλύσιμο, ήλιο, ρετσίνια, πουλιά κλπ κλπ.
Άλλος ένα μύθος-καραμέλα πολλών, είναι, πως τα απορρυπαντικά πιάτων φθείρουν επίσης το χρώμα.
Όποιος πει πως δεν είναι μύθος, θα ανεβάσω φωτογραφία (και όχι «φωτό») από αυτοκίνητο, που έχει πλυθεί δεκάδες φορές με fairy και λοιπά
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ