-
Ο χρήστης antons έγραψε:
Καλησπέρα.
Αρχάριος! Έχω παρακολουθήσει το νήμα και κατάλαβα ότι προτείνετε να μην βάζουμε υγρά πιάτων για το πλύσιμο.
Αγόρασα το παρακατω:
Είδα πραγματικά μεγάλη διαφορά. Γυάλιζε αρκετά με διαφορά από το υγρό για πιάτα.
Έτσι μου άνοιξε η όρεξη και για να κάνω μια αρχή, αγόρασα την παρακάτω αλοιφη:
Ερωτηση: πως την χρησιμοποιώ;
Μέσα στο επάνω καπάκι είχε ένα μικρό σαν αφρολεξ ή μικρό σφουγγάρι.
Τι κάνω με αυτα;
Υγ. Πριν πολλαααα Χρόνια γυάλιζα το αμάξι του μάστορα με REXIN.
Χρησιμοποιούσα βαμβάκι το άπλωμα με κυκλικές κινήσεις και στο σκούπισμα με άλλο καθαρό βαμβάκι. Τώρα έχω μπερδευτεί λίγο.
Ο στόχος είναι όσο το δυνατόν καλύτερη προστασία τώρα το καλοκαίρι.
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις γνώμες.Το βαμβάκι είναι μία λύση, είναι μαλακό, αλλά θα σου αφήνει χνούδι, ειδικά στο σκούπισμα....Αν μπορείς πάρε μία πετσέτα μικροίνας 40cm χ 40cm ποιοτική για σκούπισμα και ένα με δύο σφουγγαράκια για την εφαρμογή του κεριού ή της αλοιφής γυαλίσματος.
Το σαμπουάν δεν το γνωρίζω. Για εμένα θα κάνει καλύτερη δουλειά από τα υγρά πιάτων αφού δεν θα σου αφαιρεί το κερί και θα έχει συστατικά για να καθαρίζουν βρομιές για αυτοκίνητο και όχι για πιάτα.
Το Guard....Είναι η πρώτη εταιρία που χρησιμοποίησα. Το σαμπουάν της πριν....23 χρόνια...Έκανε πολύ καλή δουλειά και καθάριζε μια χαρά το χρώμα. Αυτό που πήρες είναι cleaner wax. Δηλαδή είναι δύο σε ένα. Είναι και αλοιφή γυαλίσματος, για αυτό γράφει ότι καθαρίζει και για γρατσουνιές κλπ αλλά και κερώνει τη βαφή, την προστατεύει δηλαδή. Το γυάλισμα που κάνει αφαιρεί ένα μικρό μέρος από το βερνίκι. Κάθε αλοιφή γυαλίσματος που περιέχει λειαντικά στοιχεία (abrasives) αφαιρούν τμήμα του βερνικιού. Η ψιλή αλοιφή ένα μικρό μέρος, η μεσαία μεγαλύτερο, η χοντρή ακόμη περισσότερο. Στα cleaner wax συνήθως έχουν ψιλή αλοιφή γυαλίσματος (μικρά σε όγκο λειαντικά στοιχεία).
Οπότε η πράσινη αλοιφή γυαλίσματος που έχεις, δεν χρειάζεται να την χρησιμοποιήσεις, γιατί θα γυαλίσεις δύο φορές το χρώμα! Αν όμως, λέω έτσι υποθετικά, θελήσεις να χρησιμοποιήσεις και τα δύο προϊόντα, πρώτα θα χρησιμοποιήσεις την σκέτη αλοιφή γυαλίσματος, την πράσινη συσκευασία (δεν θυμάμαι το όνομα) και μετά το guard.
Αν κάνεις το αντίθετο, το κερί που θα έχεις εφαρμόσει με το guard, η αλοιφή γυαλίσματος που θα χρησιμοποιήσεις μετά (η πράσινη δλδ) θα το αφαιρέσει.
Θα σου πρότεινα να αγοράσεις ένα σκέτο κερί. Το γυάλισμα καλό είναι να το αποφεύγει κάποιος (κατά τη γνώμη μου) αν δεν υπάρχει λόγος. Μία φορά τον χρόνο με ψιλή αλοιφή και αυτό αν είναι αναγκαίο προσωπικά κάνω γιατί δεν θέλω να μειώσω το πάχος του βερνικιού.
Το σαμπουάν γράφει να πλύνεις κομμάτι - κομμάτι το αυτοκίνητο και αυτό είναι το καλύτερο αν έχεις τη δυνατότητα. Δηλαδή, σαπουνίζεις τον ουρανό και τον ξεπλένεις αμέσως. Μην αφήσεις την σαπουνάδα να στεγνώσει στο χρώμα.
Το πλύσιμο ξεκινάει από τις ζάντες και μετά στον ουρανό του αυτοκινήτου, πόρτες κλπ. Αν θες ξεκίνα από τον ουρανό αν δεν θες να κάνεις τις ζάντες.
Και πάντα σε σκιά. Ποτέ σε ήλιο ή σε ζεστή λαμαρίνα. Πολλοί την πάτησαν με νεροκηλίδες, hot-spots που μπορούν να σε πάνε σε ειδικό για αλοιφαδόρο.
Για το στέγνωμα, εσύ αποφασίζεις. Αν έχεις χρόνο ποιο ασφαλής είναι η πετσέτα μικροίνας. Θέλει όμως μετά πλύσιμο, στέγνωμα και κάποια στιγμή θα σκληρύνει και θα πάρει άλλη. Βασικά 2 θα χρειασθείς. Πλύσιμο χώρια από τα ρούχα κλπ. Μόνον υγρό για ρούχα. Όχι μαλακτικό!! Για δύο πετσέτες εγώ χρησιμοποιώ κουβά με λίγο ζεστό νερό και πλύσιμο στο....χέρι...
Μετά είναι το συνθετικό δέρμα. Είναι φθηνότερο του γνήσιου. Κρατάει περισσότερο χρόνο, δεν αποροφάει το νερό όπως το γνήσιο.
Το γνήσιο δέρμα είναι ακριβό, αλλά απορροφάει το νερό πολύ καλά. Στο δέρμα υπάρχει ο κίνδυνος της γρατσουνιάς αν δεν έχει ξεπλυθεί καλά το αυτοκίνητο. Έχω συνθετικό δέρμα. Καμιά φορά το χρησιμοποιώ αν με πιέζει ο χρόνος.
Οι ζάντες αν είναι αλουμινίου μία φορά την εβδομάδα με το σαμπουάν για το αμάξι να τις πλένεις καλά. Η σκόνη των φρένων διαβρώνει το χρώμα τους. Αυτή η μαυρίλα. -
Ο χρήστης paris13gr έγραψε:
Αγορασα ενα σφουγγαρι των 2€ μαλακο ειδικο για αμαξι. Δεν ειχε τπτ καλυτερο.
Αγορασα δερμα για στεγνωμα
Σαμπουαν sonax γυαλιστικο με ουδετερο ph.
Και κερι, δεν προλαβα να δω τις προστασεις σου και πηρα αυτο.
https://www.skroutz.gr/s/11729082/Armor ... 500ml.html
Και ενα κουβα απο το sm.Αν δεν ειναι καλο το κερι μπορω να το παω πισω ειναι καλος αυτος.
Μια χαρά είναι όλα Pari. Το κερί αυτό, το χρησιμοποιούσε φίλος μου (ξενιτεύτηκε Γερμανία για εργασία) και ήταν πολύ ευχαριστημένος. Και το sonax που χρησιμοποιείς το ίδιο χρησιμοποιώ και εγώ και δεν έχω κανένα παράπονο. Καλά πλυσίματα!
Εσένα σε βλέπω να συναγωνίζεσαι τον @sarantism σε λίγο!!
Όταν πριν 5 - 6 χρόνια ασχολούμουν εντατικά.....έφευγε χρήμα.....Ευτυχώς αλλάξαν οι προτεραιότητες και πλέον είμαι στο ρελαντί που λένε. Παρακολουθώ τι γίνεται, αλλά αγοράζω αραιά. Έχω όμως καβάντζα...
-
Ο χρήστης the_ace έγραψε:
Εγώ έχω ένα Karcher, αντίστοιχο με το Κ3 Premium αλλά προηγούμενο μοντέλο, εδώ και 10 χρόνια, δουλεύει σαν τη πρώτη μέρα, δεν έχει χαλάσει τίποτα, και καθαρίζει τα πάντα. Με τη βούρτσα και το ειδικό απορρυπαντικό πλένω τα αυτοκίνητα εντός 15' χωρίς να κουραστώ και πολύ άνετα.Τα καινούρια Karcher είναι με πλαστική αντλία.Διάβασε σχόλια χρηστών και θα δεις τι γίνεται.
-
Ο χρήστης sxinthecity έγραψε:
Εγώ έχω ένα Karcher, αντίστοιχο με το Κ3 Premium αλλά προηγούμενο μοντέλο, εδώ και 10 χρόνια, δουλεύει σαν τη πρώτη μέρα, δεν έχει χαλάσει τίποτα, και καθαρίζει τα πάντα. Με τη βούρτσα και το ειδικό απορρυπαντικό πλένω τα αυτοκίνητα εντός 15' χωρίς να κουραστώ και πολύ άνετα.
Τα καινούρια Karcher είναι με πλαστική αντλία.Διάβασε σχόλια χρηστών και θα δεις τι γίνεται.
Τώρα που το είπες έκατσα και έριξα μια ματιά στο skroutz, όντως 9-10 σχόλια για αντλίες και περίεργες βλάβες (ειδικά για τόσο ακριβό και brand name προϊόν). Τόσο πολύ χάλασε δηλαδή η Karcher ?
Ή εγώ είμαι τόσο τυχερός ? Το έχω από το 2009, το έχω χρησιμοποιήσει εκατοντάδες φορές για αυτοκίνητα, για τοίχους, για τη πυλωτή, ακόμα και για πότισμα και τα πάντα δουλεύουν όπως τη πρώτη μέρα, δεν έχει ξεφλουδίσει το χρώμα ή να σπάσει κάποιο χερούλι από τα άγαρμπα βάλε-βγάλε, τίποτα απολύτως, το μηχάνημα είναι στο 100%, ακόμα και η πίεση που ανεβάζει ή οι ρυθμίσεις στις κάνες και τα πρόσθετα αξεσουάρ.
-
Ace, στο δικό σου, μπορείς να βάλεις σαμπουάν πρόπλυσης, ή γενικά υγρό καθαρισμού αυτοκινήτου, άλλης εταιρίας ή πρέπει μόνον της karcher να βάλεις; Την ίδια απορία έχω και για το BLACK AND DECKER - BXPW1700E.
-
Τόσα χρόνια βάζω το ειδικό της Karcher, αλλά τώρα πόσο 'ειδικό' είναι, τι να σου πω, πραγματικά δεν ξέρω...
Χωρίς να θυμάμαι τον κωδικό του, πρέπει να είναι ένα από αυτά τα δύοKarcher RM 81 2.5lt ASF NTA Free Συμπυκνωμένο Καθαριστικό Υψηλής Πίεσης
Karcher RM 821 Yγρό Γυαλίσματος / Κερώματος Αυτοκινήτου 2.5lt
Όλα τα Karcher τα έχω αγοράσει από το μαγαζί που είναι επί της Μαραθώνος, το Ρούμπαση, αλλά και το Cleansmart δίπλα μου είναι....
-
-
Αυτή έχω αγοράσει: https://www.autoglym.com/hi-tech-flexi-water-blade[/quote]
Κάτι παρόμοιο (σιλικόνης) που μπορούμε να βρούμε από την Ελληνική αγορά;;; σε καταστήματα αξεσουάρ αυτοκίνητων;;;; Πιστεύω ότι είναι χρήσιμο να υπάρχει μέσα στο αμάξι…….
-
Το περίφημο «πετσί», το χρησιμοποιούσαμε παλιά για το στέγνωμα, μέχρι που ανακαλύψαμε τις μικροίνες.
Δεν είναι όλα καλά όμως.Μπορεί να πέσεις σε κομμάτι που βγάζει ατελείωτο χνούδι ή να είναι σκληρό από τη μια πλευρά.
Θυμάμαι τα καλύτερα ήταν από δέρμα ελαφιού. -
Ο χρήστης sarantism έγραψε:
Αγορασα ενα σφουγγαρι των 2€ μαλακο ειδικο για αμαξι. Δεν ειχε τπτ καλυτερο.
Αγορασα δερμα για στεγνωμα
Σαμπουαν sonax γυαλιστικο με ουδετερο ph.
Και κερι, δεν προλαβα να δω τις προστασεις σου και πηρα αυτο.
https://www.skroutz.gr/s/11729082/Armor ... 500ml.html
Και ενα κουβα απο το sm.Αν δεν ειναι καλο το κερι μπορω να το παω πισω ειναι καλος αυτος.
Μια χαρά είναι όλα Pari. Το κερί αυτό, το χρησιμοποιούσε φίλος μου (ξενιτεύτηκε Γερμανία για εργασία) και ήταν πολύ ευχαριστημένος. Και το sonax που χρησιμοποιείς το ίδιο χρησιμοποιώ και εγώ και δεν έχω κανένα παράπονο. Καλά πλυσίματα!
Εσένα σε βλέπω να συναγωνίζεσαι τον @sarantism σε λίγο!!
Όταν πριν 5 - 6 χρόνια ασχολούμουν εντατικά.....έφευγε χρήμα.....Ευτυχώς αλλάξαν οι προτεραιότητες και πλέον είμαι στο ρελαντί που λένε. Παρακολουθώ τι γίνεται, αλλά αγοράζω αραιά. Έχω όμως καβάντζα...
Με τι θα το περασω το κερι οταν περασουν οι 90 μερες; Εχω μονο δερμα στεγνωματος. Κανει αυτο; Πως θα το πλυνω μετα;
Ενα μαλακο πανι γραφουν οι οδηγιες. Πρωτα το ακουπιζεις, μετα το γυριζεις αναποδα και κανεις γυαλισμα. Ετσι ειναι και το aqua wax;Θελω πολυ προπονηση για sarantism αυτοι που δεν φοβουνται να χρεωθουν δεν ματσαρονται ευκολα
-
Mε πανί μικροινών ή pad περνάς το κερί. Εγώ πήρα αυτό
-
Αντι για karcher τι λεει αυτο;
https://www.lightinthebox.com/gr/p/auto ... rm=1.3.5.1
Ουτε ρευμα, ουτε πιεση ουτε τιποτα...δεν το εχω, απλα το βρηκα.Edit: αυτο το link ειναι για karcher και τετοια, high pressure γραφει. Λαθος.
-
Καλησπέρα.
Αρχάριος! Έχω παρακολουθήσει το νήμα και κατάλαβα ότι προτείνετε να μην βάζουμε υγρά πιάτων για το πλύσιμο.
Αγόρασα το παρακατω:
Είδα πραγματικά μεγάλη διαφορά. Γυάλιζε αρκετά με διαφορά από το υγρό για πιάτα.
Έτσι μου άνοιξε η όρεξη και για να κάνω μια αρχή, αγόρασα την παρακάτω αλοιφη:
Ερωτηση: πως την χρησιμοποιώ;
Μέσα στο επάνω καπάκι είχε ένα μικρό σαν αφρολεξ ή μικρό σφουγγάρι.
Τι κάνω με αυτα;
Υγ. Πριν πολλαααα Χρόνια γυάλιζα το αμάξι του μάστορα με REXIN.
Χρησιμοποιούσα βαμβάκι το άπλωμα με κυκλικές κινήσεις και στο σκούπισμα με άλλο καθαρό βαμβάκι. Τώρα έχω μπερδευτεί λίγο.
Ο στόχος είναι όσο το δυνατόν καλύτερη προστασία τώρα το καλοκαίρι.
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις γνώμες.Το βαμβάκι είναι μία λύση, είναι μαλακό, αλλά θα σου αφήνει χνούδι, ειδικά στο σκούπισμα....Αν μπορείς πάρε μία πετσέτα μικροίνας 40cm χ 40cm ποιοτική για σκούπισμα και ένα με δύο σφουγγαράκια για την εφαρμογή του κεριού ή της αλοιφής γυαλίσματος.
Το σαμπουάν δεν το γνωρίζω. Για εμένα θα κάνει καλύτερη δουλειά από τα υγρά πιάτων αφού δεν θα σου αφαιρεί το κερί και θα έχει συστατικά για να καθαρίζουν βρομιές για αυτοκίνητο και όχι για πιάτα.
Το Guard....Είναι η πρώτη εταιρία που χρησιμοποίησα. Το σαμπουάν της πριν....23 χρόνια...Έκανε πολύ καλή δουλειά και καθάριζε μια χαρά το χρώμα. Αυτό που πήρες είναι cleaner wax. Δηλαδή είναι δύο σε ένα. Είναι και αλοιφή γυαλίσματος, για αυτό γράφει ότι καθαρίζει και για γρατσουνιές κλπ αλλά και κερώνει τη βαφή, την προστατεύει δηλαδή. Το γυάλισμα που κάνει αφαιρεί ένα μικρό μέρος από το βερνίκι. Κάθε αλοιφή γυαλίσματος που περιέχει λειαντικά στοιχεία (abrasives) αφαιρούν τμήμα του βερνικιού. Η ψιλή αλοιφή ένα μικρό μέρος, η μεσαία μεγαλύτερο, η χοντρή ακόμη περισσότερο. Στα cleaner wax συνήθως έχουν ψιλή αλοιφή γυαλίσματος (μικρά σε όγκο λειαντικά στοιχεία).
Οπότε η πράσινη αλοιφή γυαλίσματος που έχεις, δεν χρειάζεται να την χρησιμοποιήσεις, γιατί θα γυαλίσεις δύο φορές το χρώμα! Αν όμως, λέω έτσι υποθετικά, θελήσεις να χρησιμοποιήσεις και τα δύο προϊόντα, πρώτα θα χρησιμοποιήσεις την σκέτη αλοιφή γυαλίσματος, την πράσινη συσκευασία (δεν θυμάμαι το όνομα) και μετά το guard.
Αν κάνεις το αντίθετο, το κερί που θα έχεις εφαρμόσει με το guard, η αλοιφή γυαλίσματος που θα χρησιμοποιήσεις μετά (η πράσινη δλδ) θα το αφαιρέσει.
Θα σου πρότεινα να αγοράσεις ένα σκέτο κερί. Το γυάλισμα καλό είναι να το αποφεύγει κάποιος (κατά τη γνώμη μου) αν δεν υπάρχει λόγος. Μία φορά τον χρόνο με ψιλή αλοιφή και αυτό αν είναι αναγκαίο προσωπικά κάνω γιατί δεν θέλω να μειώσω το πάχος του βερνικιού.
Το σαμπουάν γράφει να πλύνεις κομμάτι - κομμάτι το αυτοκίνητο και αυτό είναι το καλύτερο αν έχεις τη δυνατότητα. Δηλαδή, σαπουνίζεις τον ουρανό και τον ξεπλένεις αμέσως. Μην αφήσεις την σαπουνάδα να στεγνώσει στο χρώμα.
Το πλύσιμο ξεκινάει από τις ζάντες και μετά στον ουρανό του αυτοκινήτου, πόρτες κλπ. Αν θες ξεκίνα από τον ουρανό αν δεν θες να κάνεις τις ζάντες.
Και πάντα σε σκιά. Ποτέ σε ήλιο ή σε ζεστή λαμαρίνα. Πολλοί την πάτησαν με νεροκηλίδες, hot-spots που μπορούν να σε πάνε σε ειδικό για αλοιφαδόρο.
Για το στέγνωμα, εσύ αποφασίζεις. Αν έχεις χρόνο ποιο ασφαλής είναι η πετσέτα μικροίνας. Θέλει όμως μετά πλύσιμο, στέγνωμα και κάποια στιγμή θα σκληρύνει και θα πάρει άλλη. Βασικά 2 θα χρειασθείς. Πλύσιμο χώρια από τα ρούχα κλπ. Μόνον υγρό για ρούχα. Όχι μαλακτικό!! Για δύο πετσέτες εγώ χρησιμοποιώ κουβά με λίγο ζεστό νερό και πλύσιμο στο....χέρι...
Μετά είναι το συνθετικό δέρμα. Είναι φθηνότερο του γνήσιου. Κρατάει περισσότερο χρόνο, δεν αποροφάει το νερό όπως το γνήσιο.
Το γνήσιο δέρμα είναι ακριβό, αλλά απορροφάει το νερό πολύ καλά. Στο δέρμα υπάρχει ο κίνδυνος της γρατσουνιάς αν δεν έχει ξεπλυθεί καλά το αυτοκίνητο. Έχω συνθετικό δέρμα. Καμιά φορά το χρησιμοποιώ αν με πιέζει ο χρόνος.
Οι ζάντες αν είναι αλουμινίου μία φορά την εβδομάδα με το σαμπουάν για το αμάξι να τις πλένεις καλά. Η σκόνη των φρένων διαβρώνει το χρώμα τους. Αυτή η μαυρίλα.Satanism!!!!
Ευχαριστώ για την αναλυτική και τόσο μακροσκελή απάντησή σου.
Έλυσες απορίες.
Αν μπορείς έχω κάποιες ερωτήσεις ακόμα:- Αν μπορείς με πμ ένα λινκ για ποιοτική πετσέτα μικροίνας και για ποιοτικά σφουγγαράκια.
- Το βαμβάκι το χρησιμοποιούσα με την ρεξίν που ήταν σε υγρή μορφή πριν πολλά χρόνια. Το δοχείο στην φωτο είναι από το ίντερνετ.
- Θα χρησιμοποιήσω το Guard για αρχή. Αργότερα θα πάω σε ακριβότερα προϊόντα αν το κρίνω απαραίτητο....
Ερωτηση: Προστασία σε βάθος χρόνου, τώρα το καλοκαίρι, θα παρεχει; - Τι προτίνεις για κερί, που να μπορώ να το δουλεύω με τα χέρι και όχι με αλοιφαδόρο;
(Κάποιο λινκ έστω με πμ). - Το guard γράφει soft. Να συμπεράνω ότι είναι μαλακό κερι; (το γράφω σωστα;).
6). Κομμάτι-κομμάτι πλένω το αυτοκίνητο.
7). Στεγνώνω πάντα με καλό φυσικό δέρμα σαμουά. Δεν θυμάμε μάρκα, αλλά όταν στεγνώνει μένει πάντα μαλακό.
Για να το πετύχουμε Αυτό, την πρώτη φορά το αφήνουμε μέσα σε έναν κουβά νερό 4 έως 6 ώρες με νερό και αρκετό ξύδι γνήσιο!
Έπειτα το ξεπλενω καλά
Και είναι έτοιμο προς χρήση.
Και βέβαια να διαφωνήσω καπου[emoji4]
Τις ζάντες Τελευταίες και τα μαρσπιέ προ Τελευταία! -
Ο χρήστης paris13gr έγραψε:
Με τι θα το περασω το κερι οταν περασουν οι 90 μερες; Εχω μονο δερμα στεγνωματος. Κανει αυτο; Πως θα το πλυνω μετα;
Ενα μαλακο πανι γραφουν οι οδηγιες. Πρωτα το ακουπιζεις, μετα το γυριζεις αναποδα και κανεις γυαλισμα. Ετσι ειναι και το aqua wax;Θελω πολυ προπονηση για sarantism αυτοι που δεν φοβουνται να χρεωθουν δεν ματσαρονται ευκολα
Pari δεν ξέρω αν μπορείς να το ψεκάσεις σε βρεγμένη επιφάνεια ή αν πρέπει πρώτα να σκουπίσεις το αυτοκίνητο. Το Aqua Wax μπορείς και σε βρεγμένη επιφάνεια και σου δίνει και δύο πετσέτες μικροίνας θα σου βάλω το βίντεο να δεις πως εφαρμόζεται και σκουπίζεται.
Για το δικό σου, αν πρέπει να σκουπιστεί το αυτοκίνητο, το σκουπίζεις με το δέρμα, μετά ψεκάζεις το κερί και μετά με μία πετσέτα μικροίνας μεγέθους 40cm x 60cm από τη μία πλευρά το απλώνεις και μετά με τις πλευρές που δεν είναι υγρές το σκουπίζεις και εκεί είναι που γυαλίζει.
Θα σου βάλω βίντεο και για τις δύο περιπτώσεις.Το σφουγγαράκια που έβαλε ο Panos, είναι καλά για αλοιφή γυαλίσματος ή κερί σε αλοιφή και γενικά είναι πολύ καλά και απαλά και καλό να τα έχει κάποιος. Πολύ καλή για εμένα επιλογή.
@ Ace σε ευχαριστώ για τη βοήθεια!
Εδώ είναι η περίπτωση αν μπορείς να ψεκάσεις το κερί σε βρεγμένη επιφάνεια. Πως το ψεκάζεις, το σκουπίζεις.
Εδώ είναι η περίπτωση για ψέκασμα σε στεγνή επιφάνεια (μην το κερώσεις στον ήλιο!! Σε σκιερό μέρος πάντα):
-
Ο χρήστης antons έγραψε:
Ευχαριστώ για την αναλυτική και τόσο μακροσκελή απάντησή σου.
Έλυσες απορίες.
Αν μπορείς έχω κάποιες ερωτήσεις ακόμα:- Αν μπορείς με πμ ένα λινκ για ποιοτική πετσέτα μικροίνας και για ποιοτικά σφουγγαράκια.
- Το βαμβάκι το χρησιμοποιούσα με την ρεξίν που ήταν σε υγρή μορφή πριν πολλά χρόνια. Το δοχείο στην φωτο είναι από το ίντερνετ.
- Θα χρησιμοποιήσω το Guard για αρχή. Αργότερα θα πάω σε ακριβότερα προϊόντα αν το κρίνω απαραίτητο....
Ερωτηση: Προστασία σε βάθος χρόνου, τώρα το καλοκαίρι, θα παρεχει; - Τι προτίνεις για κερί, που να μπορώ να το δουλεύω με τα χέρι και όχι με αλοιφαδόρο;
(Κάποιο λινκ έστω με πμ). - Το guard γράφει soft. Να συμπεράνω ότι είναι μαλακό κερι; (το γράφω σωστα;).
6). Κομμάτι-κομμάτι πλένω το αυτοκίνητο.
7). Στεγνώνω πάντα με καλό φυσικό δέρμα σαμουά. Δεν θυμάμε μάρκα, αλλά όταν στεγνώνει μένει πάντα μαλακό.
Για να το πετύχουμε Αυτό, την πρώτη φορά το αφήνουμε μέσα σε έναν κουβά νερό 4 έως 6 ώρες με νερό και αρκετό ξύδι γνήσιο!
Έπειτα το ξεπλενω καλά
Και είναι έτοιμο προς χρήση.
Και βέβαια να διαφωνήσω καπου[emoji4]
Τις ζάντες Τελευταίες και τα μαρσπιέ προ Τελευταία!Να είσαι καλά Antons. Θα τα βάλω εδώ τα λινκς, τα έχω βάλει κατά καιρούς και θα βοηθήσουν και άλλα μέλη στο μέλλον. Εγώ μένω επαρχία και δεν βρίσκω τα προιόντα που αναφέρω στο φόρουμ. Βασικά μπορεί να μην τα βρω και σε ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα και να τα αγοράσω από το εξωτερικό. Όσοι όμως είναι από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, ίσως μπορούν να πάνε να τα αγοράσουν από μαγαζιά που τα έχουν.
Για πετσέτα μικροίνας είναι μία από τις best seller πετσέτα των CG για το σκούπισμα του νερού και πολύ μεγάλη σε μέγεθος.
http://4myride.gr/en/vehicle/bicycle/chemical-guys-mic_881-fatty-super-dryer-microfiber-towel-orange.html
Στην ίδια κατηγορία, για σκούπισμα νερού, ποιοτική είναι και της Gyeon. Είναι waffle που οι waffle έχουν διαφορετικό σχήμα από τις συνηθισμένες πετσέτες και είναι μόνον για σκούπισμα νερού (δυστυχώς στην Ελλάδα δεν φέρνουν την waffle των CG - Chemical Guys). Βγαίνει σε 40x60 και 60x80. Προσωπικά θα έπαιρνα δύο των 40x60 για ευκολία.
https://crystalclear.gr/product/q2m-waffledryer/
Σε waffle αλλά με διχασμένους τους αγοραστές είναι και της Meguiars.
https://www.tool-market.gr/tool.php?lang=gr&id=6081
Επίσης από τους CG υπάρχει μία 3άδα αλλά σε διάσταση 40x40 για σκούπισμα νερού (μικρή μεν, αλλά τρεις πετσέτες δίνουν).
http://4myride.gr/en/vehicle/bicycle/chemical-guys-mic35603-happy-ending-edgeless-microfiber-towel-green-16-x-16-pack-of-3.htmlΓια σκούπισμα κεριών - αλοιφών γυαλίσματος
Η 3Μ είναι καλή
https://www.tool-market.gr/tool.php?lang=gr&id=2732
Της Gyeon πολύ καλή, αλλά αλμυρή στην τιμή
https://crystalclear.gr/product/q2m-polishwipe/
Έχω διαβάσει καλά λόγια για αυτές της Meguiars
https://www.tool-market.gr/tool.php?lang=gr&id=6162Για σφουγγαράκια προτιμώ της meguiars:
https://www.tool-market.gr/tool.php?lang=gr&id=6105&manu=152
Το guard θα σου βγάλει το καλοκαίρι. Θα έχεις δηλαδή προστασία. Κοίταξε, σχετικά με τα κεριά σήμερα σχεδόν όλα είναι μαλακά. Υπάρχουν και κάποια που είναι σκληρά, αλλά από όσο βλέπω, λίγα είναι πλέον. Ίσως γιατί το σκληρό κερί αντικαταστάθηκε από το τεχνητό κερί (sealant) το οποίο κρατάει περισσότερο χρόνο, δεν δίνει βέβαια τόσο έντονη γυαλάδα όσο το φυσικό κερί. Προσωπικά χρησιμοποιώ τεχνητό κερί και όταν πλένω το αυτοκίνητο το ψεκάζω με φυσικό κερί. Το κερί όμως σε μορφή σπρέι και όχι αλοιφής, κρατάει λιγότερο. Μπορεί 2 εβδομάδες, λένε και για ένα μήνα. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.
Το κερί δεν χρειάζεται αλοιφαδόρο, όχι ότι δεν μπορεί να εφαρμοσθεί και με αλοιφαδόρο για λόγους όμως όχι τεχνικούς. Το κάνεις για να μην κουραστείς. Φυσικά κεριά:
Τώρα είδα η Sonax έφερε σκληρό κερί και σε καλή τιμή
https://www.mysonax.gr/autoshop/-gyalistika-peripoiisi-xromatos/291-sonax-γυαλιστικό-μεταλλικού-χρώματος-250ml.htmlΑπό την Auto Finesse:
https://www.tool-market.gr/tool.php?lang=gr&id=7125Meguiars:
https://www.tool-market.gr/tool.php?lang=gr&id=6104Δεν το γνώριζα αυτό το κόλπο με το ξύδι για το φυσικό δέρμα. Να σου πω Antons, μου αρέσει πολύ το σκούπισμα του φυσικού δέρματος καθώς δεν αφήνει καθόλου νερό στην επιφάνεια του χρώματος. Το συνθετικό, αφήνει ένα μικρό φιλμ, μία υγρασία. Όμως οι σημερινές μπογιές είναι της πλάκας σε σχέση με τις παλιότερες και δεν θέλω να την πιέσω.
Οι ζάντες πλένονται πρώτες με το σκεπτικό ότι αν πλυθούν τελευταίες, μπορεί να βραχεί το φτερό, μέρος της πόρτας και να χρειασθεί να τα πλύνεις ξανά. Για να μην αγχώνεσαι τις πλένεις πρώτες, οπότε αν στο ξέπλυμα φύγουν νερά στο αμάξωμα να μη σε νοιάζει. Εκτός αν δεν είναι πολύ βρώμικες και τις καθαρίσεις χωρίς να βρέξεις το αμάξωμα.
Όπως βολεύεσαι.
Πάντα όταν αγοράσω πετσέτα μικροίνας, την ετικέτα της, την κόβω. Είναι κανόνας. Μπορεί να δημιουργήσει θέμα κατά το σκούπισμα. Έτσι λένε οι ειδικοί...Επίσης πρέπει να να την βάλουμε σε έναν κουβά με χλιαρό νερό για να φύγουν χνούδια, χρώμα ίσως και να καθαρίσει.Τώρα το θυμήθηκα...Pari για την απορία σου με αυτό το προιόν
https://www.lightinthebox.com/gr/p/auto-water-sprayer-car-high-pressure-nozzle-spray-gun-with-foam-water-garden-washing_p5800159.html?prm=1.3.5.1
Από τα λίγα που ξέρω, είναι foam gun ή canon. Αυτό το συνδέεις με το λάστιχο του σπιτιού και πετάει αφρό με την πίεση που έχεις από το δίκτυο του δήμου. Το συγκεκριμένο δεν νομίζω να αξίζει.
Δες για τι περίπου πρόκειται: -
Ο χρήστης 1kost12 έγραψε:
Αυτή έχω αγοράσει: https://www.autoglym.com/hi-tech-flexi-water-bladeΚάτι παρόμοιο (σιλικόνης) που μπορούμε να βρούμε από την Ελληνική αγορά;;; σε καταστήματα αξεσουάρ αυτοκίνητων;;;; Πιστεύω ότι είναι χρήσιμο να υπάρχει μέσα στο αμάξι…….
[/quote]
Στο διαδίκτυο βρήκα εδώ να έχουν:
[url]https://oil-stores.gr/Autoglym-ΕΥΚΑΜΠΤΗ-ΛΕΠΙΔΑ-ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ-FLEXI[/url]
https://vast.gr/index.php/catalog/product/view/id/9868/s/eykampti-lepida-silikonis/top 10 car cleaning mistakes
Χρήσιμο βίντεο. Δυστυχώς υπάρχουν ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με ποσοστό λαθών 7/10, μπορεί και 10/10...Μερικές παρατηρήσεις για τα όσα λέγονται στο βίντεο. Τα σαμπουάν αυτοκινήτου με balance ph κάνουν καλή δουλειά στο ν καθαρίσουν το αυτοκίνητο από δύσκολες βρομιές, χωρίς να επηρεάσουν το κερί αν το αυτοκίνητο είναι κερωμένο. Όμως για εμένα, καλό είναι να μην γίνεται συχνή χρήση. Για συχνό πλύσιμο προσωπικά προτιμώ ένα neutral ph σαμπουάν. Μπορεί να μην είναι δυνατό όπως το balance όμως για συχνή χρήση είναι μια χαρά. Το ίδιο ισχύει και για τους αφρούς και αυτό που δεν ξέρω είναι τι αφρούς έχουν στα πλυντήρια αυτοκινήτων. Ήπιους ή δυνατούς; Δεν είναι κακό να πλύνεις με δυνατό σαμπουάν το αυτοκίνητο μία φορά το μήνα (για εμένα). Το κακό είναι αν το κάνεις κάθε εβδομάδα.
Ο φίλος στο βίντεο κάνει ένα μεγάλο λάθος που το κάνουν πολλοί με τις πετσέτες μικροίνας και μετά τους φταίνε ακριβές πετσέτες μικροίνας αν δούνε μικρές γρατσουνιές στη βαφή τους.
Η ετικέτα στην πετσέτα μικροίνας είναι το πρώτο πράγμα που ξηλώνεις με το χέρι όταν την αγοράζεις. Είναι από νάυλον, ή παρόμοιο υλικό και αν τριφτεί στο βερνίκι και σου αφήσει σημάδι δεν φταίει η πετσέτα που εσύ θες να σκουπίσεις με την ετικέτα μαζί.
Στο 15:50 το λέει kai το κάνει ξεκάθαρα ο detailer των CG....
https://www.youtube.com/watch?v=pM9e9ACPPr8
Σε δερμάτινη επιφάνεια στο εσωτερικού του αυτοκινήτου προτείνει να χρησιμοποιηθεί χαρτί..... Δεν ξέρω....Είτε καθαρίσει κάποιος τα πλαστικά μέρη, είτε δερμάτινα καθίσματα κλπ, υπάρχουν οι πετσέτες μικροίνας. Αν θέλει να ψεκάσει το προιόν στην πετσέτα και όχι στο κάθισμα ή στο ταμπλό ίσως είναι το σωστό. Δεν το γνωρίζω. Το χαρτί κουζίνας δεν έχω διαβάσει ή ακούσει ή δει να χρησιμοποιείται....
Το ταμπλό μία φορά τον χρόνο με ένα συνθετικό δέρμα υγρό, το καθαρίζω για αν έχει τπτ βρωμιά και μετά βάζω το προστατευτικό της meguiars για normal shine. -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
- Τι προτίνεις για κερί, που να μπορώ να το δουλεύω με τα χέρι και όχι με αλοιφαδόρο;
Τις ζάντες Τελευταίες και τα μαρσπιέ προ Τελευταία!
Eγώ βάζω το colinite 476s με το χέρι. Είναι από τα καλύτερα της αγορας αν και νομίζω ότι Ελλάδα δε το βρίσκεις. Υπάρχει και το υγρό με άλλο κωδικό που δε θυμάμαι τώρα αλλά σαφώς έχει μικρότερη διάρκεια.
Όσο για το πλύσιμο των ζαντών κι εγώ ξεκινάω πρώτα με αυτές γιατί αν τις αφήσω τελευταίες πιτσιλάω τα φτερά που έχω ήδη στεγνώσει.Είχα γράψει μήνυμα αλλά φαίνεται κάτι έκανα λάθος και δεν φάνηκε...Panos η colinite 476s εφαρμόζεται εύκολα με το χέρι. Σκουπίζεται μετά εύκολα;
Satanism
Τι να κάνω Pari....Για εμένα δεν αξίζει να το πάρεις γιατί δεν κάθεται επάνω ο αφρός για να μαλακώσει την βρωμιά και μετά με ένα πιεστικό να την βγάλεις σε μεγάλο ποσοστό. Αν όμως θέλεις να πάρεις κάτι τέτοιο ψάξε για κάτι καλύτερο από το συγκεκριμένο. Κάτι επώνυμο και να ξέρεις ότι θα πρέπει να αγοράσεις αφρό πρόπλυσης (μπορείς να βάλεις και σαμπουάν) που θα τον αραιώσεις σε κάποια αναλογία με νερό. Μετά θα πλύνεις το αυτοκίνητο κανονικά με σαμπουάν αυτοκινήτου.
Τις ζάντες και εγώ μπορεί να τις πλύνω τελευταίες ή και την επόμενη ημέρα. Ανάλογα πόσο βρώμικο είναι το αυτοκίνητο γιατί εκεί θέλω να τα δώσω όλα σωματικά. Εξάλλου τις ζάντες τις ξεπλένω χωρίς πίεση.
Pari αυτό το βίντεο νομίζω θα σου δείξει πως δουλεύει αυτό που θέλεις σε σχέση αν έχεις ένα πιεστικό.
Και πιεστικό να πάρεις πάλι πλύνεις το αυτοκίνητο με το χέρι...Από το 7:25 και μετά πλύσιμο με αφρό, πλύσιμο με 2 κουβάδες στο χέρι και σκούπισμα με πετσέτα με μικροίνες:
-
Είχα γράψει μήνυμα αλλά φαίνεται κάτι έκανα λάθος και δεν φάνηκε...Panos η colinite 476s εφαρμόζεται εύκολα με το χέρι. Σκουπίζεται μετά εύκολα;
Nαι πολύ εύκολα αν δε το αφήσεις ώρα επάνω. Δηλαδή τελειώνεις 1-2 κομμάτια και το σκουπίζεις. Εννοείται ότι δεν το κάνεις κάτω από τον ήλιο ή με ζεστή λαμαρίνα.
-
Τα comments απο κατω γραφουν κατα κορον αυτο με την ετικετα που γραφεις. Επισης διαφωνουν με την microfiber towel για στεγνωμα, και με τα αθλητικα παπουτσια που θα γινουν χαλια. Λενε να βαζουμε πλαστικες παντοφλες, σωστο!
Και αυτο που ειπες για το χαρτι ειναι σωστο απλα δεν το προσεξα στα comments! Ασε κανα comment απο κατω
Εχω αγορασει ειδικο σφουγγαρι αυτοκινητου απο αξεσοραδικο με 2€ αυτος εδω λεει δεν βαζουμε σφουγγαρια, εννοει ολα; Να παω να παρω κατι αλλο; Στα jumbo εχει κατι ωραια σφουγγαρακια με ραστα που τα φορας. Ωραια κα φτηνα.
Επισης ΑΒ βασιλοπουλος εχει 8 πανακια μικροινας με 3 ευρω σε καλο μεγεθος πηρα για το σπιτι. Λεει για μεταλικες επιφανεις αλλα δεν αναφερει αμαξι. Τα βαζω;
-
Έχω βαρεθεί Pari να γράφω στο youtube στα comments....Είχα πάρει και εγώ από τον Βασιλόπουλο αυτά τα πανάκια. Εντάξει δεν είναι για να καθαρίζω κεριά ή άλλα προϊόντα στο χρώμα του αυτοκινήτου. Για τα πλαστικά είναι καλά. Ή αν θελήσω να βάλω στα λάστιχα σε πόρτες και πορτ μπαγκάζ της Wurth σιλικόνη για να μην σκληρύνουν κάνουν καλή δουλειά. Εδώ βέβαια οι απόψεις διίστανται. Κάποιοι λένε ότι η σιλικόνη τα σκληραίνει. Πέντε χρόνια το κάνω και δεν έχω πρόβλημα στα λάστιχα στις πόρτες.
Τα έχω χρησιμοποιήσει. Είναι μαλακά και απαλά για εφαρμογή αλοιφών. Για κάποιον δηλαδή σαν οικονομική λύση νομίζω είναι καλή επιλογή. Μειονέκτημα, δεν είναι μεγάλα:
http://www.beautysecret.gr/index.php?route=product/product&product_id=2342&ref=bestprice.gr
Δεν ξέρω στο jumbo τι έχει...Σχετικά με το πλύσιμο καλή δουλειά κάνουν σφουγγάρια μικροίνας σαν το παρακάτω. Δεν σκληραίνουν οι μικροίνες του αν είναι ποιοτικό. Απορροφάει αρκετό νερό με αφρό.
https://www.amazon.com/dp/B00OA66IKQ/ref=sspa_dk_detail_2?psc=1&pd_rd_i=B00OA66IKQ&pd_rd_wg=gV4pG&pd_rd_r=MSASEAPKCTXN5NJGJ8KX&pd_rd_w=xqNZO
Παρόμοιο είδα έχει βγάλει η armorall
https://www.carshop.com.gr/detailing/car-wash/-18/armor-all-2-1.html
Σχετικά με τα καταστήματα με αξεσουάρ, δεν έχουν όλα ποιοτικά προιόντα. Ή έχουν μεν, αλλά δεν είναι αυτό που θέλεις. Πριν λίγα χρόνια ήθελα γάντι μικροίνας και μου έδωσε ένα τέτοιο μαγαζί ένα σφουγγάρι σαν το παρακάτω, που ήταν ανώνυμο και το πλήρωσα 6 ευρώ!
https://www.amazon.com/dp/B0753Y4FPF/ref=sspa_dk_detail_9?psc=1&pd_rd_i=B0753Y4FPF&pd_rd_wg=171Bc&pd_rd_r=RJBA03SF14BMBJVH49YA&pd_rd_w=5ipto
Μετά από καμιά 4 πλυσίματα η μικροίνες από απαλές σκληρήνανε.....Το κράτησα για να πλένω τις ζάντες. Πήρα ένα παρόμοιο με των CG και από τότε που το πήρα (5 χρόνια περίπου) οι μικροίνες είναι ακόμα βελούδο.
Το σφουγγάρι πλυσίματος και το δέρμα (για όποιον χρησιμοποιεί) για εμένα αξίζει να δώσεις κάποιο ποσό γιατί θα τα κρατήσεις. Είχα έναν φίλο που αγόραζε δέρμα συνθετικό από βενζινάδικο γνωστού. Κάθε τρεις μήνες δεν απορροφούσε καλά τα νερά. Αν έδινε από την αρχή ένα ποσό για ένα ποιοτικό συνθετικό δέρμα ή γνήσιο, λιγότερο θα του έβγαινε...
Η περιποίηση του αυτοκινήτου, μπορεί να γίνει και με ένα καλό σαμπουάν, δέρμα και κερί. Για κάτι παραπάνω, καλύτερο, πάμε σε περισσότερα, ποιο ειδικευμένα προϊόντα. Δεν 'απορρίπτω', σνομπάρω, όμως κάποιον που θα θελήσει να περιποιηθεί το αυτοκίνητό του με τα τρία αυτά προϊόντα.
Διάθεση να υπάρχει. Έχω ένα παπάκι που το χρώμα του έχει θολώσει σε κάποια σημεία. Δε με νοιάζει. Το πλένω, του βάζω κερί, το περιποιούμαι (λάδια, σέρβις όλα κανονικά) και ας μην είναι πλέον το χρώμα του σε πολύ καλή κατάσταση.
Είναι μεράκι, χόμπι η περιποίηση του αυτοκινήτου. Το θέμα είναι να μην γίνει άγχος!
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ