-
εχω πλυνει τα καθισματα με σαπουνι χεριων και νερο, μια χαρα.
-
http://www.doitnow.gr/frontend/campaign ... Korudallos
έχεις κανείς εμπειρία?
-
στο FB εχει πολλα αρνητικα σχολια....
προσωπικα επειδη μια φορα δοκιμασα σε καποιο καταστημα στο γαλατσι φτηνο βιολογικο στο ενα αμαξι και εμεινα 100% απογοητευμενος σε σχεση με τον ακριβο βιολογικο που δοκιμασα στο αλλο αμαξι....προτιμω να μην κανω καθολου παρα να πεταξω 20-30ε -
μακρια απο αυτες τις προσφορες, ενα απλο πλυσιμο της κακιας ωρας κανουν. Χειροτερο και απο το πιο χαλια βενζιναδικο. Την εχω πατησει.
-
Μπορεί να μου προτείνει κάποιος μαγαζί για βιολογικό καθαρισμό και γυάλισμα κέρωμα, κοντά στην περιοχή του Βύρωνα (και μακρυά να είναι δεν με χαλάει αν είναι πολύ καλός και αξίζει το 'ταξιδάκι')?
Ψάχνω για επαγγελματία που δεν θα μου πει τις τιμές που άκουσα στο auto-star (κάτι 400-500άρια για ένα suzuki swift του 2007, εντάξει δεν ξέρω πόσο καλή δουλειά κάνει ο τύπος πάντως ή τύφο πρέπει να πέρασε όταν ήταν μικρός ή τον έχουν καλομάθει αυτοί που του πάνε τις ferrari) αλλά όχι και τιμές όπως αυτές που διαβάζω σε προσφορές (και που λογικά αντιστοιχούν σε πεταμένα λεφτά). Θέλω απλά ένα αξιοπρεπές καθάρισμα μέσα έξω ...
Μπορεί να βοηθήσει κάποιος?
-
Κάνε και μια ερώτηση στον Μιχάλη (Swell) στο Περιστέρι. Κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά και είναι σωστός επαγγελματίας. Εχω μείνει αρκετά ευχαριστημένος στην δουλειά που έκανε στο αμάξι μου σε λογικότατη τιμή.
Πάντως για βιολογικό καθαρισμό δεν θα σου πρότεινα να δώσεις χρήματα. Είναι κάτι που μπορείς να κάνεις και μόνος σου. Με ενα All Purpose Cleaner θα καθαρίσεις ολα τα πλαστικά του εσωτερικού του αυτοκινήτου σου και μετα χρησιμοποιώντας ενα dressing προϊόν θα δώσεις μια πνοή ανανέωσης. Τέλος αν διαθέτεις μια σκούπα πλύσης-απόπλυσης κάνεις και τα καθίσματα και θα εκπλαγείς με το αποτέλεσμα. Ακόμα και να μην έχεις όμως, μια καλή σκούπα ξεκινάει απο τα 100 ευρώ περίπου και αξίζει να κάνεις αυτη την επένδυση.
Υ.γ. Βιολογικός καθαρισμός είναι μια παρεξηγημένη έννοια. Η σημασία της είναι οτι χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του αυτοκινήτου βιολογικά προϊόντα και οχι χημικά. Αρκετοί βέβαια έχουν παρεξηγήσει την σημασία της λέξεως και την έχουν ανάγει σε επιστήμη. Στην ουσία πρόκειται για εναν απλό καθαρισμό και οχι για πυρηνική φυσική.
-
Αυτό το Swell φαίνεται πόλύ καλό αλλά βλέπω και σε αυτό κάτι αμαξάρες στο site και φοβάμαι μη μου ζητήσουν ένα οικοπεδάκι και 100 χρυσές λίρες και εκεί
Το να το καθαρίσω μόνος μου το έχω σκεφτεί ήδη αλλά για να γίνει καλή δουλειά πρέπει να το κάνω έτσι όπως λές, να πάω δηλαδή να πάρω μια τέτοια σκούπα ... οπότε μπαίνω στη διαδικασία να βρώ μια καλή σκούπα, υλικά καθαρισμού (αν και φαντάζομαι αυτά θα μου τα πουν εκει που θα πάρω και τη σκούπα) και υλικά για το γυάλισμα/κέρωμα. Το προτιμάω έτσι γιατί στα ίδια λεφτά που θα δώσω έξω θα μου μείνει και ο εξοπλισμός, απλά είμαι σε μια περίοδο που δεν έχω σχεδόν καθόλου χρόνο να ασχοληθώ και για αυτό το λόγο σκεφτόμουν να το πάω έξω ...
-
Για γυάλισμα-κερωμα μόνος σου με αλοιφαδόρο χωρίς προηγούμενη εμπειρία δεν θα στο συνιστούσα. Η θα βρείς κάποιο άτομο ιδιώτη που θα είναι πρόθυμο να σου δείξει-βοηθήσει για πρώτη φορά ή το πηγαίνεις στον Μιχάλη να σου αφαιρέσει όλες τις αράχνες και μετα να στο κερώσει και εσυ μετά απο εκεί και πέρα θα το κερώνεις ανα 3-4 μηνες για να διατηρείς σε άριστη κατάσταση το χρώμα του αυτοκινήτου.
Σημαντική σημείωση. Αν δεν το πλένεις μόνος σου το αμάξι αλλά το πηγαίνεις σε πλυντήρια είναι λίγο χαμένη υποθεση.Για τον εσωτερικό καθαρισμό τα προιοντα που σου είπα θα σου κοστίσουν 20 ευρώ και θα τα έχεις για πολύ καιρό. Το μόνο που θα πρέπει να αγοράσεις είναι μια σκούπα και θα είσαι έτοιμος.
Πάντως για τις τιμές του Μιχάλη μην φοβάσαι. Είναι αρκετά λογικές.
-
Πώς να προστατέψω εξωτερικά το αυτοκίνητο από κουτσουλιές και τέτοια; Να κάνω ένα πλύσιμο με τεφλόν (χωρίς βούρτσα εννοείται) ή να πάω να το περάσω με williams F1 Ceramic Coating ?
-
Άντε πάλι με το τεφλόν...
-
Υγρο μωρομαντηλο και επιτοπια απομακρυνση της κουτσουλιας.
-
Λάθος.Το μωρομάντηλο μπορεί να αφήσει ίχνη ,γιατί όπως τρίβεις αναπόφευκτα κάποια υπολείμματα της κουτσουλιάς θα έρθουν σε επαφή με το χρώμα,όπως τρίβεις.
Η καλύτερη λύση είναι νερό. -
Σωστος. Πρωτα νερο, επειτα το μωρομαντηλο.
-
Δε γίνεται να είσαι από πάνω συνεχώς για να αφαιρέσεις την κουτσουλιά με το που πέσει. Κι αν είναι αποβραδύς κολλάει και βγαίνει πιο δύσκολα.
-
Κερωσε το μόνος σου.Εγω αυτο κάνω .Παρε αυτο
Είναι ευκολο. -
Πρεπει να είναι το πιο μεγαλο λινκ που έχει μπει ποτε στο φόρουμ!!!
Με πρόλαβες και το εφτιαξες! -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Κερωσε το μόνος σου.Εγω αυτο κάνω .Παρε αυτο
Είναι ευκολο.Είναι μακροπρόθεσμη προστασία αυτό; Το περνάω με πανάκι μετά από κάθε πλύσιμο ή διαρκεί; Απλώς έκανα πλύσιμο με τεφλόν στο παλιό και στο εξής οι κουράδες δεν κολλάνε, βγαίνουν πιο εύκολα, γι'αυτό το είπα
-
Εμενα αντέχει 3-4 μήνες,αλλα ενδιαμεσα τα πλυσιματα γινονται με καλο σαμπουαν και οχι ..AVA ή Svelto
To κερι το περνας με ειδικο σφουγγαρακι ,αφήνεις να στεγνώσει και μετα σκουπισμα με μικροινες. -
Κάτι πιο μακροπρόθεσμο έχουμε;
-
Ναι να ντυσεις το αμάξι με διάφανη μεμβράνη .Αλλα θα σου βγει ακριβότερα.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ