-
Τελικά καλά κάνω κ το αφήνω άπλυτο 3 μήνες!!!
Sent from space using Tapatalk
-
Τελικά καλά κάνω κ το αφήνω άπλυτο 2 μήνες!!! Το κάνω μόνο με πιεστικό, αλλά θέλω να περάσω αλοιφή τώρα για κέρωμα κ λέω να το πλύνω καλά...
Το Viskose είναι το μαλακότερο όλων των σφουγγαριών που βρήκα. Εχει 2πλάσια απορροφητικότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα σφουγγάρια.
-
Πάρε snowfoam και βάλτο στο πιεστικό σου.
-
Εγώ δεν κάνω απολύτως τίποτα....Μιά φορά το μήνα τα βάζω στην βούρτσα....
-
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πάρε snowfoam και βάλτο στο πιεστικό σου.snowfoam = αφρος προπλυσης;Αν ναι τοτε ειναι το πιο ευκολο καθως δεν θελει καθολου 'χερι'.
-
Ναι... Αλλιώς, 2 κουβάδες για το πλύσιμο (καθαρό νερό-ξέβγαλμα) ή έστω κουβάς με διαχωριστικό πάτο. Εγώ πάντως δίνω το 5λιρο στους Τούρκους κάθε μήνα και ξεμπλέκω.
-
Τα κάμβριο με soft top μπορούν να μπουν σε βούρτσες;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
δερμάτινο τιμόνι αυτοκινήτου... πως το περιποιούμαστε ??
θα το πηδήξω αν το κάνω με προιόντα για δερμάτινα παπούτσια ?
+1, καλή απορία. Τώρα που είναι καινούριο τι να του βάλω; Baby oil?
Νιβεα για τα χερια μου ειχε πει ενας ταπετσερης.Παιδικο λαδι δεν θα εβαζα παντως
Πλάκα πλάκα έχω ακούσει ότι για το ταμπλό κάνει η παιδική υγρή βαζελίνη( και αν θυμηθώ παλιότερα ότι στους άβαφους πλαστικούς προφυλακτήρες βάζαμε βαζελίνη, στέκει..) .
Δε το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα και ο λόγος είναι ότι δεν μου χει τελειώσει ακόμα το καθαριστικό-γυαλιστικο..
Μα τι να έχουν πια τα καθαριστικά? Μαγικα? Η σουπερμαντολίνες?
Οποιος έχει μωρά παιδιά ας βάλει σε μια ακρούλα να μας πει εντυπώσεις για δοκιμη.. proderm κατα προτήμηση. Χωρίς πλάκα ,είναι ποιο αγνό (η ξαδέρφη φτιάχνει σαπούνια και έχει άποψη..) -
Βαζελινη οχι.Θα κολλαει η σκονη και θα γινει χαλια.Καλυτερα σε γαλακτωμα κατι ,οπως το armor all.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Τελικά καλά κάνω κ το αφήνω άπλυτο 2 μήνες!!! Το κάνω μόνο με πιεστικό, αλλά θέλω να περάσω αλοιφή τώρα για κέρωμα κ λέω να το πλύνω καλά...Το Viskose είναι το μαλακότερο όλων των σφουγγαριών που βρήκα. Εχει 2πλάσια απορροφητικότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα σφουγγάρια.
Κανονικα πρεπει να παρεις προβατακι...
Με το πιεστικο μονο ουσιαστικα δε το πλενεις.Ακομα και με snow foam πρεπει να χρησιμοποιησεις προβατακι για να φυγουν οι βρωμιες.Οποτε η καλλιτερη λυση ειναι οι δυο κουβαδες.
Αν θελεις να το κερωσεις οπωσδηποτε πηλο πρωτα! -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Τα κάμβριο με soft top μπορούν να μπουν σε βούρτσες;Ασφαλώς.
-
Ο χρήστης akis_drive έγραψε:
δερμάτινο τιμόνι αυτοκινήτου... πως το περιποιούμαστε ??
θα το πηδήξω αν το κάνω με προιόντα για δερμάτινα παπούτσια ?
+1, καλή απορία. Τώρα που είναι καινούριο τι να του βάλω; Baby oil?
Νιβεα για τα χερια μου ειχε πει ενας ταπετσερης.Παιδικο λαδι δεν θα εβαζα παντως
Πλάκα πλάκα έχω ακούσει ότι για το ταμπλό κάνει η παιδική υγρή βαζελίνη( και αν θυμηθώ παλιότερα ότι στους άβαφους πλαστικούς προφυλακτήρες βάζαμε βαζελίνη, στέκει..) .
Δε το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα και ο λόγος είναι ότι δεν μου χει τελειώσει ακόμα το καθαριστικό-γυαλιστικο..
Μα τι να έχουν πια τα καθαριστικά? Μαγικα? Η σουπερμαντολίνες?
Οποιος έχει μωρά παιδιά ας βάλει σε μια ακρούλα να μας πει εντυπώσεις για δοκιμη.. proderm κατα προτήμηση. Χωρίς πλάκα ,είναι ποιο αγνό (η ξαδέρφη φτιάχνει σαπούνια και έχει άποψη..)έχω περάσει εγώ παλιά το ταμπλό με βαζελίνη... αλλά είχε πολύ δουλεία γιατί αφού το πέρασα όλο το άφησα να στεγνώσει και μετά με νωπό βετέξ μέχρι να φύγει ότι λαδίλα είχε μείνει...
βέβαια εμένα το ταμπλό μου είναι ένα περίεργο μαλακό πλαστικό ...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Βαζελινη οχι.Θα κολλαει η σκονη και θα γινει χαλια.Καλυτερα σε γαλακτωμα κατι ,οπως το armor all.μπιλλ δεν κόλλαγε , ίσα ίσα που μάλλον μάζευε λιγότερη ...
γενικά το ταμπλό μου γίνεται χάλια γιατί σπάνια βάζω αιρ/καλοριφέρ και οδηγάω όλο το χρόνο με ανοιχτά παράθυρα
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Αν θελεις να το κερωσεις οπωσδηποτε πηλο πρωτα!
Never done that .Παίζει να έχω κάνει χοντρή πατάτα?
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Αν θελεις να το κερωσεις οπωσδηποτε πηλο πρωτα!
Never done that .Παίζει να έχω κάνει χοντρή πατάτα?
Εξαρταται αν το χρωμα εχει πολλες επικαθησεις.Αν δεν εχεις προετοιμασει σωστα την επιφανεια το κερι δε προκειται να 'πιασει' σωστα.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Εγώ δεν κάνω απολύτως τίποτα....Μιά φορά το μήνα τα βάζω στην βούρτσα....Αυτό είναι το καλύτερο value for money and time, ειδικά με κάποιες βούρτσες που έχουν εδώ ντεμέκ πάνινες...
Όμως το έχω προς το παρόν μεράκι κ μέχρι να το βαρεθώ θέλω να το κάνω μόνος...
Αξίζει πάντως να το δώσει κανείς 1 φορά το χρόνο για μία μέρα σε ειδικές εταιρίες, κοστίζει 150-200€ κ το κάνουν όντως σαν καινούριο μέσα-έξω... με κέρωμα, πλύσιμο ταπετσαρίας κτλ...
Όσο για κέρωμα, έχω προς το παρόν κεριά-γαλακτώματα της Meguiars, το ένα είναι γυαλιστικό κ το άλλο μαλακό κερί... Εφαρμόζεται το ένα μετά το άλλο. Αγόρασα κ ένα γαλάκτωμα κερί της ΒΜW, έχω ακούσει κ για αυτό καλά λόγια...
πχ μετά το πλύσιμο έρχεται αυτό: http://www.amazon.de/Meguiars-Crystal-P ... 246&sr=1-8
και μετά έρχεται το εξής: http://www.amazon.de/Meguiars-Deep-Crys ... 46&sr=1-15Χθες βρήκα σε κατάστημα αυτό το σαμπουάν στα 59€ (Amazon 18€ ) Φυσικά κ δεν το αγόρασα από το κατάστημα
http://www.amazon.de/Meguiars-G17748EU- ... 46&sr=1-19Κερί σκληρό carnauba με αλοιφαδόρο προς το παρόν δε θα βάλω, θα δοκιμάσω τα υπόλοιπα πρώτα...
-
πηλο απαραιτητα πριν το γυαλισμα, στο κερωμα που θα κανει καποιος σπιτι του με ενα 'μαλακο' κερι σε καμια περιπτωση, μιας και πολλες φορες προκαλει μικρογρατζουνιτσες που θελουν σωστο γυαλισμα και αλοιφαδορο
Μακρια απο τα σκληρα κερια εαν θελεις να ξανα ασχοληθεις με την περιποιηση του αυτοκινητου σου -
Για να κανει ο πηλος μικρογρατσουνιες κατι δεν κανεις σωστα...Η μονη περιπτωση ειναι αν χρησιμοποιησεις σκληρο πηλο σε παρα πολυ παραμελημενο χρωμα οπου χρειαζεται να επιμεινεις πολυ για να φυγουν οι επικαθησεις.
Το κερι δε προκειται να πιασει σωστα αν δεν εχει προετοιμαστει η επιφανεια .Τουλαχιστον μια καθαριστικη αλοιφη χρειαζεται πρωτα. -
Τα σαμπουάν με κερί είναι λίγο ξενέρωμα στο πλύσιμο, γιατί δεν κάνουν αφρό.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ