-
Γνωρίζει κάποιος πόσο στοιχίζει αυτό το προϊόν της Autoglym στην Ελλάδα;
-
-
Merci
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Σε προηγούμενο ποστ γράφεις ότι το γυάλισε. Τι γυάλισμα έκανε;
Τα σημάδια από γεώτρηση επίσης πως έφυγαν;
Όσο για το βερνίκι, υπάρχει ένα εργαλειάκι που δείχνει το πάχος ή κάτι τέτοιο. http://forum.swell.gr/viewtopic.php?f=7&t=297Με λεπτό κερί, όχι χοντρό που κατεβάζει το βερνικι.
Το κερί δεν το βερνίκι.Είναι για προστασία.
Μην περιμένεις να δεις αποτελέσματα κερώματος μετά από πλύσιμο με αυτό.
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Απλά είμαι σε αναζήτηση κάποιου καλού σαμπουάν (καλό = να μην κάνει ζημιά στο χρώμα + να καθαρίζει όσο το δυνατόν καλύτερα + να μη στοιχίζει μια περιουσία) και ρώτησα για να δω τι διαφορά τιμής υπάρχει εδώ σε σχέση με τη χώρα προέλευσής του. Υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση για κάτι τέτοιο;
-
Οι 'αράχνες' δεν εξαφανίζονται με χοντρή αλοιφη αλλα με ψιλή αλοιφή.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Απλά είμαι σε αναζήτηση κάποιου καλού σαμπουάν (καλό = να μην κάνει ζημιά στο χρώμα + να καθαρίζει όσο το δυνατόν καλύτερα + να μη στοιχίζει μια περιουσία) και ρώτησα για να δω τι διαφορά τιμής υπάρχει εδώ σε σχέση με τη χώρα προέλευσής του. Υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση για κάτι τέτοιο;
Σαμπουάν να κάνει ζημιά σε χρώμα, μάλλον απίθανο (εγώ για χρόνια έπλενα με ava, fairy κλπ χωρίς πρόβλημα).
Η τεχνική είναι που κάνει ζημιά. -
Κι εγώ με ava έπλενα (αν και τους τελευταίους 13 μήνες το πάω σε πλυντήριο ατμού) μέχρι που διάβασα πως είναι ό,τι χειρότερο μπορώ να κάνω στο χρώμα και το σταμάτησα.
-
Ανοησίες λένε για ava και λοιπά.
Το μόνο κακό που μπορεί να κάνει, είναι αν το έχεις κερώσει, να βγάλει το κερί. -
Ανοησίες λένε για ava και λοιπά.
Το μόνο κακό που μπορεί να κάνει, είναι αν το έχεις κερώσει, να βγάλει το κερί.+1!
-
Απ'ότι ξέρω το ava, fairy κλπ επειδή έχουν μέσα κάμποσα χημικά καταστρέφουν το βερνίκι και με τα πολλά πλυσίματα το θαμπώνουν.
Γιαυτό έχω πάρει από το βενζινάδικο ένα σαμπουάν για αυτοκίνητα που έχει μέσα και κερί και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Πιο φθηνό από το AVA, fairy κλπ είναι.
Σε προηγούμενο ποστ γράφεις ότι το γυάλισε. Τι γυάλισμα έκανε;
Τα σημάδια από γεώτρηση επίσης πως έφυγαν;
Όσο για το βερνίκι, υπάρχει ένα εργαλειάκι που δείχνει το πάχος ή κάτι τέτοιο. http://forum.swell.gr/viewtopic.php?f=7&t=297Με λεπτό κερί, όχι χοντρό που κατεβάζει το βερνικι.
Το κερί δεν το βερνίκι.Είναι για προστασία.
Ψιλή αλοιφή ήθελα να γράψω.
-
για ξεραμενο ρετσινι υπαρχει τιποτα?
-
Παλιά έριχνα οινόπνευμα.
-
Σε ένα φανοποιείο που είχα ρωτήσει παλιά μου είχαν πει ξύδι (και δεν έδειχνα εκνευρισμένος).
-
Αν κρατήσεις τον ρετσινολεκέ 2-3 ώρες νωπό με ζεστό νερό (πανί-σφουγγάρι άστυφτα) και μετά ρίξεις 2-3 φορές λίγες σταγόνες βενζίνη , ίσως βγεί. Προσοχή, τρίψιμο με το νωπό πανί και ελαφρά.
Το οινόπνευμα μερικές φορές θαμπώνει το χρώμα . Για το ξύδι, ....
Υπάρχουν και κάποια επώνυμα spray για τέτοιους λεκέδες, αλλά δεν τα δοκίμασα.
Γενικότερα, το καλοκαίρι , ποτέ το αυτοκίνητο κάτω απο πεύκα-λεύκες. Οι λεκέδες τους είναι ότι χειρότερο.
Καλύτερα στον ήλιο και πλύσιμο συχνά. Ο καλοκαιρινός ήλιος βοηθάει το καταστροφικό έργο κάθε είδους λεκέ.
( .... Ποιητικό μου ακούστηκε αυτό το τελευταίο.... ) -
Εγω έχω βγάλει αρκετά τέτοια με ξύστρα!
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
για ξεραμενο ρετσινι υπαρχει τιποτα? -
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
για ξεραμενο ρετσινι υπαρχει τιποτα?Zεστο εως και καυτο νερο και τριψιμο με μαλακο πανακι. Το εχω δοκιμασει αρκετες φορες.
-
οινοπνευμα +1 σε χαρτομαντιλο ή χαρτι κουζινας οινοπνευμα και τριβεις ( δεν θελει δυναμη ουτε χρονο)
εχω βγαλει ξεραμενα ρετσινια τουλαχιστων ενος μηνα
προληπτικα μετα ή ρυχνουμε νερο ή πλενουμε το αμαξι ,προσοπικα βγαζω τα ρετσινια σε σηνδιασμο με προγραματισμενο πλυσιμο.
-
ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 1 ΧΡΟΝΟ .ΜΟΥ ΕΠΕΣΕ ΓΑΛΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΩ ΘΕΣΕΙ.ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΟΡΟΛΛΑ 1400 ΜΕ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΜΟΚΕΤΑ,ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΤΟΠΙΚΑ Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΔΕΝ ΕΦΕΥΓΕ...ΠΡΙΝ 2 ΜΗΝΕΣ ΕΚΑΝΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΤΟ ΘΕΜΑΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ,ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ 1ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΝΑ ΜΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΤΥΡΙΛΑΣ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΤΝΟΤΕΡΗ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΑ 3 ΜΙΚΡΑ ΠΙΣΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ,ΜΠΑΜΠΑ ΒΡΟΜΑΕΙ Κ.Τ.Λ..........
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ