-
Πιστεύω ότι ο φίλος που υποστηριζει την 316, ουσιατικά είναι θύμα της Εθνικής Πολιτικης πάνω στο αυτοκίνητο.
Ώς γνωστό η Ελλάδα είναι μία άκρως Αυτοκινητόφιλη χώρα και πάντα υποστήριζε τον Έλληνα πολίτη στο να αγοράζει αυτοκίνητο πολλών κυβικών και ίππων ώστε να χαίρεται ασφαλή και άνετα ταξίδια, στους πολύ καλούς Ελληνικούς δρόμους.
Έτσι οι περισσότεροι μεγαλώσαμε σε 'Κούρσες' 1000-1100-1200 κ.ε και 50-60 αλόγων, και έτσι συνιθίσαμε τις 'αλλοκοσμικές' επιταγχύνσεις, και τις 'σχετικιστικες' τελικές των 140-170 χλμ/ώρα που έβγαζαν οι πύραυλοι των γονιών μας.
Βέβαια η τεχνολογία περπατησε και ο Έλληνας την δεκαετία του 90 ανακάλυψε τα 1400 κ.ε και εκτοξέυτηκε στα 75-90 άλογα τα 12+ δευτ 0-100 και τα 180χλμ τελικής.
Βέβαια κάποια 1400σούπερ μίνι με 16βάλβιδα 101 άλογα ήταν όντως αστραπές (106 rallye, polo 101, ibiza 101 κλπ) αλλά δεν επαρκουσαν για οικογενειακές ανάγκες. άρα και πάλι ο Έλληνας αρκούταν με τα 75 άλογα των 1400κ.ε.!!! του.
Και σιγά σιγά ξεθαρέψαμε και πήγαμε και στα 1600κ.ε, τα 110 άλογα (Μ.Ο)
τα 10,5-12 δευτ 0-100 και τα 190+ τελικής.Ο Έλληνας οδηγός λοιπόν στην κουλτούρα που κουβαλάει έχει συνηθίσει στα 70-100 άλογα , τα οποία ίσως και αποτελούν το 90% των αυτοκινήτων που κινούνται στους δρόμους. Δεν μιλάω για αυτά που πωλούνται ως καινούρια αλλά το σύνολο!!
Και όταν λέω κουλτούρα δεν εννοώ μόνο τι οδηγάει ο ίδιος αλλά και το τι οδηγαει ο φίλος του, ο αδελφός του, ο συνάδελφος, ο πατέρας κλπ.
Υπό αυτό το πρίσμα τα 101 άλογα του Α4 και τα 115 άλογα της BMW παρέχουν 'ονομαστικές' επιδόσεις αντάξιες και ίσως καλύτερες του μέσου όρου του Ελληνικού στόλου, και άρα θεωρούνται επαρκείς!
Βέβαια πολλοί ξεχνάνε τα επιπλέον κιλά.
Έχοντας μιλήσει με αρκετό κόσμο όχι σχετικό, τα 100-120 αλογα θεωρούνται 'Ισχυρές' ιπποδυνάμεις και τα 140-150 θρωρούνται θηρία.
Πολλοί δε λένε : τι να τα κάνω τα παραπάνω, αφού δεν τρέχω
άρα αυτά + την καλύτερη ποιότητα, αξιοπιστια, και το κύρος που σου παρέχει μια 316 (και στο ασθενές φίλο, και επαγγελματικά) την κάνουν μια 'ελκυστική' πρόταση για πολλόυς Έλληνες, οι οποίιοι προερχόμενοι από 0-100 = 14-15 δευτερόλεπτα, τα 12 της 316 είναι πύραυλικά.
Οι γνώστες (όχι αυτοί που κατεχουν καλά τον χώρο, αλλά αυτοί που είναι μερικώς σχετικοί) ξέρουν οτι η 316 είναι αργή για τα 30χιλ που κοστίζει, και ότι με 30 χιλ πέρνεις εώς και 200 άλογα αμάξι οικογενειακό. Αυτοί όμως είναι λίγοι
-
ρε παιδιά γιατί την πέφτετε έτσι άσχημα στον Τοm?
Γνώμη του είναι ας την σεβαστούμε. Σε οποιον κάνει και αρέσει η μπέμπα.
Του πατέρα μου του κάνει μια χαρά η 316 του (ειδικά τα 316 με το μοτέρ το Valvotronic κινειται μια χαρά στις διαδρομές εντός Αττικης).
Τα άλογα ουδείς τα μισησε, αρα τον ψήνω μόλις βγεί η Coupe να την χτυπήσει, 318 (2.0 μηχανή έχει και οποιος ξέρει πως γίνετε να τον ξεφυμώσουμε να μας πει)Οποιος έχει το χρήμα και του κάνει ας την πάρει, οποιος δεν έχει και δεν του κάνει ας μην την πάρει, τι το λιβανίζετε το θέμα?
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
ρε παιδιά γιατί την πέφτετε έτσι άσχημα στον Τοm?Γνώμη του είναι ας την σεβαστούμε. Σε οποιον κάνει και αρέσει η μπέμπα.
Του πατέρα μου του κάνει μια χαρά η 316 του (ειδικά τα 316 με το μοτέρ το Valvotronic κινειται μια χαρά στις διαδρομές εντός Αττικης).
Τα άλογα ουδείς τα μισησε, αρα τον ψήνω μόλις βγεί η Coupe να την χτυπήσει, 318 (2.0 μηχανή έχει και οποιος ξέρει πως γίνετε να τον ξεφυμώσουμε να μας πει)Οποιος έχει το χρήμα και του κάνει ας την πάρει, οποιος δεν έχει και δεν του κάνει ας μην την πάρει, τι το λιβανίζετε το θέμα?
είπε την άποψή του ότι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ είναι πιο γρήγορη
Δεν είναι θέμα χρημάτων η αγορά της συγκεκριμένης έκδοσης
-
Αυτή η 318=320-200cc θα έχει τέλη δίλιτρου ή...1400αριού;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αυτή η 318=320-200cc θα έχει τέλη δίλιτρου ή...1400αριού;δίλιτρου, αφού είναι 1.996
-
οταν έχω χρόνο θα περάσω απο τον Σιττα-Φλάσκη να μου πει τι ακριβώς η διαφορές και θα ενημερώσω. Υποπτεύομαι εκτός απο φυμωμα στο mapping του software ισως και να έχει ηπιότερους εκκεντροφόρους.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Αναρωτιέμαι αλήθεια έχετε ποτέ οδηγήσει μια 316i ? Ναι μια 316 όσο ταπεινό και αν ακούγεται! Και είναι μπροστά στα θηρία της εταιρείας !
Το 316 αντικειμενικά κινείται γρηγορότερα απο τα περισσότερα αυτοκίνητα των Ελληνικών δρόμων! Και στα πολλά ουέ και αλίμονο αν το υποτιμήσεις!
Θα βρεθείς προ εκπλήξεων! Προσοχή δεν είναι αυτοκίνητο επιδόσεων συμφωνώ, αλλά ικανοποιεί και με το παραπάνω το μέσο οδηγόΔεν έχεις μπει σε γρήγορο - ούτε καν σβέλτο - αυτοκίνητο ποτέ ε?
Πράγματι έχεις δίκιο , δεν έχω μπεί σε γρήγορο αυτοκίνητο!
1ο αυτοκίνητο : έτος 1991 Daihatsu charade GTti
2o αυτοκίνητο : έτος 1996 Fiat Punto Gt
Σήμερα : Bmw 320CiΜια απορία αγαπητέ κύριε Μήπως έχετε ακουστά αυτά του οχήματα που προανέφερα ???
-
Έχεις μπει σε αυτά τα αυτοκίνητα και θεωρείς την 316 γρήγορη ή έστω πιο γρήγορη από τα περισσότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους??
-
Νομίζω ότι τα μισά (τουλάχιστον) αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους είναι πιο αργά από την 316.
Συνυπολογίζουμε τα μικρά πόλης, έτσι;Λοιπόν:
Αμέτρητα Accent 1300
Αμέτρητα Atos, Corsa, Picanto, Fabia, Matiz, Smart, Punto, 106, Saxo κλπ ως 1200 κ.εκ.
Αμέτρητα Astra, Golf, Audi, Octavia με 75-105 ίππους. -
Δεν εχεισς και αδικο φιλε manosk...
-
Απορω παντως πως ολοι πιανουμε στο στομα μας το 'χρεπι' 316 με 115 ΗΡ και οχι το ακομα πιο χρεπι Α4 1.6 με τα 100αλογατα. Νομιζω παντως και ως βασικη εκδοση η 316 ειναι αξιοπρεπεστερη απο τον ετερο γερμανο.
-
Το έχουμε θάψει κι αυτό μην ανησυχείς.
Η διαφορά σε σχέση με τ' αυτοκίνητα που προαναφέρθηκαν από τον Manosk είναι ότι σε αυτές τις τιμές δεν βρίσκεις και πολλά πιό δυνατά αυτοκίνητα(ίδιας κατηγορίας)Αντίθετα στα 30K βρίσκεις ένα σωρό εξαιρετικά δίλιτρα στην ίδια κατηγορία με 316 και Α4 1.6 -
Ο χρήστης tsardaklis έγραψε:
Απορω παντως πως ολοι πιανουμε στο στομα μας το 'χρεπι' 316 με 115 ΗΡ και οχι το ακομα πιο χρεπι Α4 1.6 με τα 100αλογατα. Νομιζω παντως και ως βασικη εκδοση η 316 ειναι αξιοπρεπεστερη απο τον ετερο γερμανο.Μάλλον δεν παρακολουθείς το φόρουμ...εκεί να δεις τι γίνεται! Ταφόπλακα έχει μπει επάνω του.
-
Απορω παντως πως ολοι πιανουμε στο στομα μας το 'χρεπι' 316 με 115 ΗΡ και οχι το ακομα πιο χρεπι Α4 1.6 με τα 100αλογατα. Νομιζω παντως και ως βασικη εκδοση η 316 ειναι αξιοπρεπεστερη απο τον ετερο γερμανο.που ζεις; αν και σε μία σύγκριση 316-Jetta 1.6 8V (ίδιο κινητήρα με Α4 και παρόμοια κιλά) το Jetta αποδεικνύεται αρκετά ταχύτερο σε πολλές ρεπρίζ
Στους τελευταίους 4Τ υπάρχουν ελάχιστες μετρήσεις για την 316, ένα μοντέλο που θα αποτελέσει το 80% των πωλήσεων της 3άρας στην Ελλάδα
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Νομίζω ότι τα μισά (τουλάχιστον) αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους είναι πιο αργά από την 316.
Αμέτρητα Accent 1300
Αμέτρητα Atos, Corsa, Picanto, Fabia, Matiz, Smart, Punto, 106, Saxo κλπ ως 1200 κ.εκ.
Αμέτρητα Astra, Golf, Audi, Octavia με 75-105 ίππους.Πιο γρήγορη από τα 16αρια; Μην παίρνεις κι όρκο...
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Αμέτρητα Accent 1300
Αμέτρητα Astra, Golf, Audi, Octavia με 75-105 ίππους.Πιο γρήγορη από τα 16αρια; Μην παίρνεις κι όρκο...
Στα ίδια πρέπει να'ναι περίπου, ίσως η 316 να'χει λίγο μεγαλύτερη τελική
(δεν το'χω ψάξει ακριβώς. απλά έτσι πιστεύω) -
Απορω παντως πως ολοι πιανουμε στο στομα μας το 'χρεπι' 316 με 115 ΗΡ και οχι το ακομα πιο χρεπι Α4 1.6 με τα 100αλογατα. Νομιζω παντως και ως βασικη εκδοση η 316 ειναι αξιοπρεπεστερη απο τον ετερο γερμανο.**
Aξιοπρεπέστερη; Για ρίξε μια ματιά: (μπροστά σε αυτά τα νούμερα το 8V Zέτα μοιάζει γρήγορο... )**Επιτάχυνση από στάση:
______________A4 1.6__________316i
0-60.....................5,3.......................5,4
0-100...................12,7.....................12,1
0-400...................18,6.....................18,3Ρεπρίζ:
με 3η........................Α4 1,6...............316i
30-50.......................4,3....................4,4
50-80.......................5,9....................6,1
80-110.....................7,1....................6,4με 4η........................Α4 1,6...............316i
50-80.......................9,0....................8,9
80-110......................9,2...................9,5
110-140....................11,6.................10,5με 5η........................Α4 1,6...............316i
80-110......................13,2....................12,7
110-140....................15,2......................15,2 -
Από που άντλησες τα στοιχεία αυτά; Εχεις link...με ενδιαφέρει.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Από που άντλησες τα στοιχεία αυτά; Εχεις link...με ενδιαφέρει.μηνιαίο περιοδικό
-
καλοι μου φιλοι καλημερα σας...και καλη χρονια...
επεστρεψα απο τις διακοπες στην Κερκυρα οπου και ειχα την χαρα να οδηγησω την 320 που πηρε η οικογενεια μου
θα ηθελα να μοιραστω με εσας τις εντυπωσεις μου...1.εξωτερικα το αυτοκινητο ειναι πολυ ομορφο και επιθετικο...το χρωμα του ειναι γραφιτης με ηλιοροφη ξενον PDC νικελ στο πλαισιο παραθυρων και στη μασκα(αλα 330) και ζαντες 17 τυπος 160(με τις πολλες ακτινες).
εντυπωσιαζει το μεγαλο μεταξονιο και ο μικρος εμπρος προβολος...
πολυ μουρατο απο μπροστα πισω απλα μου αρεσει...μεχρι να βαλω τα φωτα τυπου Μ(ολα ασπρα πανω και κοκκινα κατω...)
το συνεκρινα με την 159 διπλα διπλα...το 159 ειναι πιο απλο στη σχεδιαση του οχι τοσο αρμονικο στην αναλογια ογκων και δεν συνδυαζει τοσο πολυ οσο η μπεμπα την κομψοτητα με το σπορτιφ χαρακτηρα.εχει πιο λειες επιφανειες ενω η μπεμπα εχει νευρα....
2.το εσωτερικο ειναι πολυ ανετο και φωτινο..τα πλαστικα πολυ καλης ποιοτητας και εχω την εντυπωση καλυτερης απο το Α4.προσοχη.εννοω τα πλαστικα...γιατι το φινιρισμα στο Α4 δεν πιανεται...Βεβαια σε ενα χρονο θα
ερθει το καινουριο...
οι χωροι ειναι καλοι...δεν τους περιμενα ετσι ιδιως πισω αλλα για τα γονατα του συνοδηγου κατα την εισαγωγη στο αυτοκινητο δεν υπαρχει πολυς χωρος...αιτια η καπως αιχμηρη σχεδιαση τou ταμπλω...
επισης με παρεξενεψε τοοτι οι δρομοι των καθισματων ειναι χωρις προστατευτικο στην εμπρος απολιξη τους..
κατα τα αλλα πολυ καλο καντραν με μονο τα απαραιτητα ευκολο Τριπ Κομπιουτερ και κλιματισμος ποιημα πολυ αποδοτικος γρηγορος και σχετικα αθορυβος...
εντυπωσιακη η χρησιμοποιηση κανονοκου δερματος στα πλαινα των πορτων αντι για το ΣΚΑΙ που βαζουν οι περισσοτεροι και η χρηση ΦΙΜΠΡΙΤ για ηχομονωση υλικο που εχει η νεα S-class.καλης ποιοτητας και το ξυλο..
ειναι και δειχνει πραγματικο δεν ειναι απομημιση και το εχουν γυαλισει καλα πριν το βαλουν στο αυτοκινητο.
3.στην οδηγηση...πρωτα τα καλα...πολυ καλο τιμονι αμεσο οσο πρεπει βαρυ(προσωπικα μου αρεσει ετσι βαρυ) αμεσος επιλογεας που κουμπωνει και το νιωθεις...φρενα καταπληκτικα...
ενω σε δρομο με φουρκετες(και στην κερκυρα εχουμε πολλους)ειναι πραγματικη απολαυση να σημαδευεις τον δρομο με το τιμονι και να νιωθεις την πισω κινηση να δινει δυναμη...εξαιρετικο...
η προσφυση αριστη( με ελαστικα 225/45/17 Ποτενζα) αλλα εδω ειναι και το μονο γριζο σημειο που βρηκα...ΤΑ RUN FLAT ΧΤΥΠΑΝΕ!!!!!
θα μου πειτε γνωστο...αλλα εγω στο Ζ3 Μ κουπε (χρονια πριν)δεν το ειχα αυτο..Θελει προσοχη να μην πεσεις σε μεγαλη λακουβα(και δυστυχως στην κερκυρα εχουμε και απο αυτο...)
ενω μετα απο αλλαγη με 17αρια οχι ραν φλατ καταλαβα πως ο συνδασμος ραν φλατ με χαμηλο προφιλ φταιει και οχι τα ραν απο μονα τους...(τα 16αρια ραν ηταν μια χαρα)
Αυτο δεν σημαινει πως δεν ηταν ανετη η αθορυβη η μπεμπα αλλα ηταν μακρια απο μια C-class.βεβαια στο κρατημα και στην εισοδο στη στροφη η μπεμπα ειναι σε αλλο πλανητη...το νιωθεις που σου μιλαει συνεχως το τιμονι...εν τελει τα 46000Ευρω ειναι πολλα πιο λογικη τιμη θα ηταν τα 42οοο αλλα με τα εξτρα που εχει(εκδοση Εξκλουσιβ με επιπλεον χενον,παντου αισθητηρες παρκινγκ,ηλιοροφη,ΒΤ συναγερμο,17 ζαντες,καθρεπτες ηλ αναδιπλ.σιντιερα)
δεν εχω να πω κατι....αυτα φιλοι μου...τυχον αποριες ευχαριστως να τις λυσω αν εχετε...
να στε παντα καλα και παλι καλη χρονια...
Νέα BMW Σειρά 3