-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
240Nm στις 1400
200Nm στις 4000
E νομίζω σε ένα τόσο βαρύ αυτοκίνητο κάνουν μια διαφορά.ροπες και μαντζούνια
δεν είμαστε κοντράκηδες φίλε, μια χαρά είναι
-
Καλοτάξιδο cruiser
-
Θα είσαι cruiser όνομα και όχημα! καλοτάξιδο!!!
-
Eυχαριστώ γιά τις ευχές σας , λογικά θα το παραλάβω σε 10 μέρες . Οπως είπα και πιό πρίν έπρεπε να αγοράσω αυτοκίνητο μέχρι Οκτώβριο-Νοέμβριο , οπότε μάλλον δεν θα προλάβαινα τους ΤΗΡ . Τώρα γιά τις ροπές τους , φαίνεται ότι είναι καλύτεροι , αλλά γιά τις καταναλώσεις τους έχω ενστάσεις . Αν ισχύει το ίδιο που γράφουν οι Γερμανοί γιά τα αυτοκίνητα τους είναι χαλαρά 30-40 % πιό πάνω . Να σκεφτείτε ότι το γερμανικό που έχω τώρα λέει μέση κατανάλωση 11,4 όταν στον αυτοκινητόδρομο και μέχρι 160 χαω, είναι 12,5 με 13 ενώ στη πόλη 16-18 δηλαδή η πραγματική μέση είναι 14-15 . Πάντως οι αμερικάνοι λένε ότι τίποτα δεν αντικαθιστά τα κυβικά εκατοστά . Τώρα αν υπάρξει καμμιά βελτιωσούλα να πάμε στους 160 ΗΡ δεν θα με χάλαγε καθόλου .
-
Τα συγχαρητηρια μου στον criuser. Πολυ 'ψαγμενη' αγορα. Αμαξι για μια ζωη πηρες πιστευω. Καλοταξιδο! Θελουμε και φωτο!
-
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μπά. Καμιά έκπληξη. Απο όσο θυμάμαι όταν πιεζόταν η 'Ξανθούλα' η υπερστροφή ερχόταν ήσυχα και ωραία.
Αλλά πέρα απο κράτημα την άνεση τους χώρους επιβατών/αποσκυών αλλά και την ποιότητα του εσωτερικού το σχήμα παραμένει 'άλλο πράγμα'. Ιδιαίτερα απο το πλάι-σφηνοειδές αλλά όχι επιθετικό- είναι πολύ όμορφη.
http://www.cargurus.com/images/2008/10/ ... 47396.jpeg
http://www.youtube.com/watch?v=FA2x9NI5 ... re=related
-
Ο χρήστης ΔΝΤΖ έγραψε:
το σχήμα παραμένει 'άλλο πράγμαΚαι να σκεφτούμε ότι μιλάμε γιά μοντέλλο σχεδόν 20 ετών , με σχεδιασμό που στέκεται άνετα σήμερα . Δυστυχώς ο πολύς κόσμος δεν ασχολείται με την αισθητική γι' αυτό τα facelift των golf και A4 παρότι η αισθητθκή τους είναι χάλιο πουλάνε . Και το θέμα δεν είναι τώρα με τους τούρμπο , δυστυχώς πουλάγανε και το 90 που είχανε αστείους κινητήρες (1400 με 60 ΗΡ και 1800 με 75) .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
το σχήμα παραμένει 'άλλο πράγμα
Και να σκεφτούμε ότι μιλάμε γιά μοντέλλο σχεδόν 20 ετών , με σχεδιασμό που στέκεται άνετα σήμερα . Δυστυχώς ο πολύς κόσμος δεν ασχολείται με την αισθητική γι' αυτό τα facelift των golf και A4 παρότι η αισθητθκή τους είναι χάλιο πουλάνε . Και το θέμα δεν είναι τώρα με τους τούρμπο , δυστυχώς πουλάγανε και το 90 που είχανε αστείους κινητήρες (1400 με 60 ΗΡ και 1800 με 75) .
Επίσης εκτός απο το σχήμα, που ήταν εξαιρετικό και στην F/L εκτός των άσχημων κατ'εμέ πίσω 'άσπρων' φωτιστικών σωμάτων, εντύπωση έκανε και το εσωτερικό. Δεν ήταν μόνο η ποιότητα, αλλά και άποιες σχεδιαστικές επιλογές όπως η μεγαλή επιφάνεια που κάλυπταν οι επενδύσεις στις πόρτες σε σχέση με τα πιο πλαστικά σε αυτό το πράγμα, ιαπωνικά μοντέλα. Ιδιαίτερα σε συνδυασμό με τις μπέζ επενδύσεις βελούδου δημιουργούσαν πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό. Το δε ταμπλό στην F/L είχε εξαλείψει εκείνο το πράγμα-μπάρα στην πλευρά του συνοδηγού για 2ο αερόσακο και ήταν ακόμα ποιοτικότερο. τα δε πλαστικά, αφρώδη, μαλακά και σου έδιναν αίαθηση εξαιρετικής ποιότητας.
Το μόνο αρνητικό φυσικά απο τότε οι κινητήρες, αν και 3 χρόνια μετά το λανσάρισμα του μοντέλλου-1995- τουλάχιστον η εταιρία έβγαλε 2 νέους κινητήρες 1.8/116ίππους και 2.0Τ/150 ίππους, βελτιώνοντας πολλύβ την κατάσταση και φυσικά την έκδοση Activa με τα σύστημα περιορισμού κλίσεων.
Απλά κρίμα που η Σιτροέν μετά την XM και την 'Ξανθούλα' έβγαλε προς αντικατασταση τους το εκτρωμα που ακούει στο όνομα C5 και φυσικά στην δε 1η γενιά ναί μεν πούλησε αλλά ούτε κατά διάνοια έφτασε τα επίπεδα της 'Ξαντιά' στην τωρινή γενιά απλά ΠΑΤΟΣ χωρίς πυθμένα, κοινώς πλήρη αποτυχία.
-
To μονο σοβαρο μειονεκτημα της xantia ηταν η παθητικη ασφαλεια πολυ χαλια....
http://crash.citroen1.info/Xantia/
Σαυτο αντεξε ομως
http://www.youtube.com/watch?v=aWnEMP4i ... L&index=29
-
Η C5 II γιατί είναι πάτος δεν το έχω καταλαβει ακόμα... Πραγματικά προσπαθώ, προσπαθώ και δεν καταλαβαίνω...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Η C5 II γιατί είναι πάτος δεν το έχω καταλαβει ακόμα... Πραγματικά προσπαθώ, προσπαθώ και δεν καταλαβαίνω...Η αλήθεια φίλε mirage ότι είναι ο χαρακτηρισμός ΠΑΤΟΣ είναι υπερβολικός αλλά το τελικό αποτέλεσμα όπως και να έχει είναι απογοητευτικό.
Και αυτό γιατί με βάση τις διαστάσεις της οι χώροι είναι μετριότατοι, γιατί ανεξαρτήτως της μεταλλικής ανάρτησης με βάση την αρχιτεκτονική της -διπλά ψαλίδια εμπρός/πολλαπλοί πίσω- το αποτέλεσμα σε οδική συμπεριφορά/άνεση δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και γιατί οι κινητήρες της είναι απο ανεπαρκείς εώς οριακοί για το βάρος του αυτοκινήτου όταν η κατανάλωση είναι αρκετά ψηλά.Σαν μια εναλλακτική επιλογή μπορεί να είναι καλή και λόγω της οικονομικής πολιτικής της εδώ αντιπροσωπείας, αλλά για τα αυτοκίνητα κορυφής όπως τα Μοντέο/Πασάτ δεν έχει κάτι να επιδείξει, και ακόμα ούτε κάτι απέναντι σε προτάσεις όπως τα Μάζντα 6, Ισίγκνια. Τουλάχιστον η Τογιότα με το Αβένσις, αν έχει μια λογική οικονομική πολιτική χωρίς να κοντράρει τα παραπάνω ιδιαίτερα τα γερμανικά έχει ένα μοντέλλο που έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα-χώροι,ποιότητα και αξιοπιστια, κινητήρες,καλό επίπεδο άνεσης- που ένα τάργκετ γκρούπ πελατών μπορεί να αποκτήσει. Τα ίδια και η Σκόντα με το 'Σουπερμπ'. Παίρνεις ένα πολύ καλό αυτοκίνητο με ούκ ολίγα πλεονεκτήματα-χώροι, κράτημα, άνεση, ποιότητα, επιδόσεις/κινητήρες χωρίς ιδιαίτερο κόστος.
Γενικά τα μεσαία/μεγάλα γαλλικά δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο για να σε κάνουν να τα προτιμήσεις και το αποτέλεσμα σε ότι αφορά τις πωλήσεις θεωρώ ότι είναι άκρως ενδεικτικό.
-
Οκ έγινες κατανοητός. Εγώ διαφωνώ από λίγο έως πάρα πολύ σε όλα αλλά εγώ το βλέπω από άλλη οπτική το θέμα δλδ την Πανευρωπαϊκή.
-
Ο χρήστης ΔΝΤΖ έγραψε:
αλλά για τα αυτοκίνητα κορυφής όπως τα Μοντέο/Πασάτ δεν έχει κάτι να επιδείξει, και ακόμα ούτε κάτι απέναντι σε προτάσεις όπως τα Μάζντα 6, Ισίγκνια.
Έχει υδροπνευματική ανάρτηση!
Οι εκδόσεις με μεταλλική ανάρτηση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Citroen, είναι οτιδήποτε... -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Οκ έγινες κατανοητός. Εγώ διαφωνώ από λίγο έως πάρα πολύ σε όλα αλλά εγώ το βλέπω από άλλη οπτική το θέμα δλδ την Πανευρωπαϊκή.Μπορείς να γινεις λίγο πιο αναλυτικός, όταν λές για 'πανευρωπαική οπτική γωνία'; Ειναι λίγο παράξενο ως διατύπωση.
-
Ο χρήστης pienaf1 έγραψε:
αλλά για τα αυτοκίνητα κορυφής όπως τα Μοντέο/Πασάτ δεν έχει κάτι να επιδείξει, και ακόμα ούτε κάτι απέναντι σε προτάσεις όπως τα Μάζντα 6, Ισίγκνια.
Οι εκδόσεις με μεταλλική ανάρτηση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Citroen, είναι οτιδήποτε...Δεν είχε ανέκαθεν υδροπνευματική αναρτηση η Σιτροέν. Το 2CV δηλ τι είναι? (ή μήπως κάτι μου διαφεύγει?)
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Οι εκδόσεις με μεταλλική ανάρτηση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Citroen, είναι οτιδήποτε...Δεν είχε ανέκαθεν υδροπνευματική αναρτηση η Σιτροέν. Το 2CV δηλ τι είναι? (ή μήπως κάτι μου διαφεύγει?)
Για το C5 μιλάμε...
Μετά την DS, Citroen είναι μόνο τα υδροπνευματικά. Τα άλλα είναι Peugeot.
To 2CV προηγείται της DS όπως προηγείται η Tracion Avant και πολλά άλλα. -
+1000
-
Και όμως υπάρχει 1 πραγματικό παρεξηγημένο Citroen με μεταλλική ανάρτηση στην Peugeot εποχή:
Citroen Axel: η πλατφόρμα του με τα διπλά ψαλίδια εμπρός και τους υστερούντες βραχίονες με τα οριζόντια αμορτισέρ (κάτι που πήρε η Peugeot) που είχε μπρος-πίσω ράβδους στρέψης ήταν μοναδική στην κατηγορία του και για την Citroen θεωρήθηκε η αντικατάσταση της πλατφόρμας του 2CV .Δυστυχώς λόγω κακής συναρμολόγησης στην Ρουμανία αυτό το μοντέλο είναι πάρα πολύ παρεξηγημένο.....
Υπόψιν παρότι μοιάζει πολύ με Citroen Visa δεν έχουν ούτε ένα κοινό στοιχείο καθότι το Visa χρησιμοποιεί πάτωμα και κινητήρες(πλην 652 κ.ε.) Peugeot
-
Ο χρήστης ΔΝΤΖ έγραψε:
Σαν μια εναλλακτική επιλογή μπορεί να είναι καλή και λόγω της οικονομικής πολιτικής της εδώ αντιπροσωπείας, αλλά για τα αυτοκίνητα κορυφής όπως τα Μοντέο/Πασάτ δεν έχει κάτι να επιδείξει, και ακόμα ούτε κάτι απέναντι σε προτάσεις όπως τα Μάζντα 6, Ισίγκνια. Τουλάχιστον η Τογιότα με το Αβένσις, αν έχει μια λογική οικονομική πολιτική χωρίς να κοντράρει τα παραπάνω ιδιαίτερα τα γερμανικά έχει ένα μοντέλλο που έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα-χώροι,ποιότητα και αξιοπιστια, κινητήρες,καλό επίπεδο άνεσης- που ένα τάργκετ γκρούπ πελατών μπορεί να αποκτήσει. Τα ίδια και η Σκόντα με το 'Σουπερμπ'. Παίρνεις ένα πολύ καλό αυτοκίνητο με ούκ ολίγα πλεονεκτήματα-χώροι, κράτημα, άνεση, ποιότητα, επιδόσεις/κινητήρες χωρίς ιδιαίτερο κόστος.Γενικά τα μεσαία/μεγάλα γαλλικά δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο για να σε κάνουν να τα προτιμήσεις και το αποτέλεσμα σε ότι αφορά τις πωλήσεις θεωρώ ότι είναι άκρως ενδεικτικό.
Παιδιά πιστεύω ότι γιά πολύ κόσμο το αισθητικό κομμάτι έχει μεγάλη σημασία . Δηλαδή mondeo , avensis , superb γιά μένα είναι αισθητικά πολύ χαμηλά . To insignia είναι ιδιόμορφο και στις φωτογραφίες του cruse που είδα , μου φαίνεται ίδιο . Το passat έχει καλό κινητήρα αλλά είναι πολύ συντηρητικό ιδιαίτερα στο εσωτερικό του . Το mazda 6 είναι τίμιο αλλά και αυτό ο πολύς κόσμος το αγνοεί . Τελικά τα κριτήρια είναι πολλά διαφορετικά και υποκειμενικά . Γιά μένα το κυριότερο πρόβλημα του C5 είναι οι κινητήρες του σε βενζίνη σε σχέση με τους τούρμπο , αν και γιά τους δεύτερους η αξιοπιστία δεν έχει ακόμα αποδειχτεί . Τώρα γιά τις πωλήσεις αφήστε τους αντιπροσώπους να στενοχωριούνται , εμείς ας αποφασίζουμε χρησιμοποιώντας και την καρδιά μας και τα μάτια μας . Αλλωστε μιλάμε γιά την C5 ενώ τα άλλα είναι το πασσάτ , το μοντέο , το μάζντα κλπ και όπως έχει πεί και ο Νίκος Δήμου τα σημαντικά αυτοκίνητα είναι πάντα θηλυκά .
CITROËN FORUM