-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αυτό που είπε ο πάρεδρος..Δεν μπορείς να κρίνεις ένα αυτοκίνητο του '55 με κριτήρια του '04..!
Για μένα όλα τα αυτοκίνητα της Citroen ήταν ριζοσπαστικά και διαχρονικά..ακόμα κ σήμερα ξεχωρίζουν!
Αγαπημένο μου το CX..του συγχωρεμένου του παππού μου..
Κάναμε απίστευτες βόλτες όταν ήμουν πιτσιρικάς...πήρα Citroen-ικη παιδεία από μικρός!
Σωστά!
Αλλά ποιος έχει μυαλό να κρίνει τα παλιά Citroen?
Αυτός που αγοράζει το Χ ή αυτός που αγοράζει το Ψ?
Όπου Χ,Ψ θεωρείστε αυτοκίνητα κακόγουστα που δεν αναφέρω για να μην αρχίσω πόλεμοΚαλά αν σας πω τώρα ότι η βασική αρχή λειτουργείας των περίφημων ηλεκτροϋδραυλικών φρένων που λανσάρισε η Μερτσέντες πριν 2-3 χρόνια βασίζεται στο σύστημα που χρησιμοποιεί η Σιτροέν από τον πρώτο 'βάτραχο' τι θα πείτε??
Κάτι ακόμα που αντιγράψανε κάποιοι.
Όπως τα φώτα που στρίβουν που υπάρχει σε ένα SEAT? ή το ότι σηκώνεται όπως σε ένα Audi τζιπ?
κλπ κλπ...Αν στα στα αλήθεια είσαι ανοιχτό μυαλό πάρτην C5 σε Break
(Μέρες προσπαθούσα να θυμηθώ πως λέγονται τα sw της Σιτροέν)BREAK!!!
Τουλάχιστον παλιά, το ami sw λέγοταν BREAK και το απλό... BERLINE
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δεν μου αρέσουν ΚΑΘΟΛΟΥ τα station wagon αμαξώματα..εξάλου αραβωνιασμένος είμαι δεν έχω την οικογένεια Χωραφά..
Αραβωνιασμένος είσαι πουλάκι μου... εεε
Τι το ήθελες;
είδες τι έπαθε ο φίλος μας (Megane98).΄
Αραβωνιάστικε, παντρεύτηκε και τώρα πρέπει να είναι ταξίδι του μέλιτος...
Είδες τι μπορείς να πάθεις στα καλα του καθουμένου!
Με αυτά τα πράγματα δεν παίζουμε!Γιατί σε λίγο καιρό...
Αστα με έχει φάει...
Πολύ σκληρό είναι το Saxo...πολύ 'γουργουρίζει' το μοτέρ..δεν έχουμε climatronic...ζεσταίνομαι το a/c δεν κάνει τίποτα..
Αυτοκινητομουρμούρα...χα χα χα χα χα!
Φίλε μου αν αυτός είναι ο λόγος νγια να αλλάξεις αυτοκίνητο συγνώμη αλλά είσαι λάθος!!Λοιπόν με τα λεφτά που κάνουν τα ιοκογενιακά 1800 που κοιτάς πάρε ένα μεταχειρισμένο Ιμπρέζα .....έτσι για να μάθει ποιος κάνει κουμάντο
υγ το κλιματρόνικ που το έμαθε στο μαντάμ φιγκαρό???
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Φίλε μου αν αυτός είναι ο λόγος νγια να αλλάξεις αυτοκίνητο συγνώμη αλλά είσαι λάθος!!Λοιπόν με τα λεφτά που κάνουν τα ιοκογενιακά 1800 που κοιτάς πάρε ένα μεταχειρισμένο Ιμπρέζα .....έτσι για να μάθει ποιος κάνει κουμάντο
Δεν είναι όλες ίδιες
Η γυναίκα μου επιθυμεί διακαώς το Impreza, αλλά πέφτει κομμάτι ακριβό. Μπορεί να πάσχει από το γυναικείο σύνδρομο 'καιτιμενοιάζειαπόπουανοίγειτοκαπώ;', αλλά στα αυτοκίνητα έχει καλό αισθητήριο (κάτι σαν έκτη αίσθηση ) . -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν είναι όλες ίδιες
Η γυναίκα μου επιθυμεί διακαώς το Impreza, αλλά πέφτει κομμάτι ακριβό. Μπορεί να πάσχει από το γυναικείο σύνδρομο 'καιτιμενοιάζειαπόπουανοίγειτοκαπώ;', αλλά στα αυτοκίνητα έχει καλό αισθητήριο (κάτι σαν έκτη αίσθηση ) .Όπως την μάθεις είναι
Τελευταίο σχόλιο για γυναίκες γιατί θα φάμε και ξύλο
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Όπως την μάθεις είναιΚαι το έχεις για εύκολο?
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Όπως την μάθεις είναι
Και το έχεις για εύκολο?
ειπαμε τέλος
Ας μιλήσουμε για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του πίσω αριστερού ακραξονίου της DS
-
Πρόεδρε και η C5 Break λέγεται
Σάββα για δες αυτή την Break
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δεν μου αρέσουν ΚΑΘΟΛΟΥ τα station wagon αμαξώματα..εξάλου αραβωνιασμένος είμαι δεν έχω την οικογένεια Χωραφά..
Αραβωνιασμένος είσαι πουλάκι μου... εεε
Τι το ήθελες;
είδες τι έπαθε ο φίλος μας (Megane98).΄
Αραβωνιάστικε, παντρεύτηκε και τώρα πρέπει να είναι ταξίδι του μέλιτος...
Είδες τι μπορείς να πάθεις στα καλα του καθουμένου!
Με αυτά τα πράγματα δεν παίζουμε!Γιατί σε λίγο καιρό...
Αστα με έχει φάει...
Πολύ σκληρό είναι το Saxo...πολύ 'γουργουρίζει' το μοτέρ..δεν έχουμε climatronic...ζεσταίνομαι το a/c δεν κάνει τίποτα..
Αυτοκινητομουρμούρα...χα χα χα χα χα!
Είδες που στα λέω... κράτα το Saxaki και βρε άλλη κοπέλα. χχιχιχι σσσσ μην με ακούσει μόνο γιατί ... άστα να πάνε μετα!
χχμμμ μάλλον εσύ θα το ξέρεις καλύτερα ε; -
Το πίσω μέρος δεν μου αρέσει καθόλου
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Το πίσω μέρος δεν μου αρέσει καθόλουχμμμ μόνο σε εμένα αρέσει?
-
Ο Andre Citroen μέχρι ποιο μοντέλο πρόλαβε να δεί;
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Ο Andre Citroen μέχρι ποιο μοντέλο πρόλαβε να δεί;Λογικά μέχρι και το Traction Avant.
Πέθανε το 1935...οπότε μετά αγόρασε την Citroen η Michelin και έβγαλε τα 11CV και το... 2CV
-
Υπαρχει καποιος που να ξερει στο xantia ποιο ειναι το ευρος θερμοκρασιων που δειχνει ο δεικτης, υπο κανονικες συνθηκες??
Μου ειπε ο πατερας μου οτι του ειπε ο μηχανικος οτι το βεντιλατερ μπαινει στους 90!!
Ειχα τιν εντυπωση οτι αναβε πιο χαμηλα!!!
-
90 βαθμοί είναι εν γένει φυσιολογικά. Τα θερμόμετρα νερού συνήθως πάνε μέχρι 120-130 βαθμούς Κελσίου (υπόψιν ότι ΠΟΤΕ δεν βάζουμε σκέτο νερό, αλλά προσθέτουμε αντιψυκτικό, το οποίο ρίχνει το σημείο πήξης και, αν δεν κάνω λάθος, ανεβάζει το σημείο βρασμού).
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Υπαρχει καποιος που να ξερει στο xantia ποιο ειναι το ευρος θερμοκρασιων που δειχνει ο δεικτης, υπο κανονικες συνθηκες??Μου ειπε ο πατερας μου οτι του ειπε ο μηχανικος οτι το βεντιλατερ μπαινει στους 90!!
Ειχα τιν εντυπωση οτι αναβε πιο χαμηλα!!!
Θα σου παραθέσω την εμπειρία μου απο το δικό μου Xantia 1.6. Από όταν το αγόρασα (με 60.000 χλμ) μέχρι και τώρα που έχει 130.000 και πλέον ο δείκτης θερμοκρασίας μπορεί να παίζει απο 90+ κάτι παραπάνω μέχρι και 85+ κάτι. Μόλις δηλαδή ο δείκτης θερμοκρασίας ξεπεράσει καθαρά το 90 τότε θα μπει το βεντιλατέρ για να έρθουν όλα στα ίσα τους.
Παρατήρηση επίσης σχετικά με θερμοκρασίες, η σωστή συντήρηση για το Xantia (και πολλά άλλα αυτοκίνητα) λέει ότι κάθε 2 χρόνια ή κάθε 60.000 χλμ αλλάζουμε υγρά στο κύκλωμα ψύξης.
Κάντε το! Προσωπικά το τηρώ ευλαβικά (όπως και κάθε 2 χρόνια ή 60.000 χλμ τα υγρά LHM) και μόνον καλά έχω να αναφέρω.
ΠΧ Αργεί να ανεβάσει θερμοκρασία και πεφτει και γρηγορότερα μόλις ενεργοποιηθεί το βεντιλατέρ. -
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Το πίσω μέρος δεν μου αρέσει καθόλου
χμμμ μόνο σε εμένα αρέσει?
Και σε μένα....
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
90 βαθμοί είναι εν γένει φυσιολογικά. Τα θερμόμετρα νερού συνήθως πάνε μέχρι 120-130 βαθμούς Κελσίου (υπόψιν ότι ΠΟΤΕ δεν βάζουμε σκέτο νερό, αλλά προσθέτουμε αντιψυκτικό, το οποίο ρίχνει το σημείο πήξης και, αν δεν κάνω λάθος, ανεβάζει το σημείο βρασμού).Δεν κάνεις λάθος.
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
90 βαθμοί είναι εν γένει φυσιολογικά. Τα θερμόμετρα νερού συνήθως πάνε μέχρι 120-130 βαθμούς Κελσίου (υπόψιν ότι ΠΟΤΕ δεν βάζουμε σκέτο νερό, αλλά προσθέτουμε αντιψυκτικό, το οποίο ρίχνει το σημείο πήξης και, αν δεν κάνω λάθος, ανεβάζει το σημείο βρασμού).
Δεν κάνεις λάθος.
Δεν φταίει μόνο το αντιψυκτικό. Κυρίως η άνοδος του σημείου βρασμού οφείλεται στην αυξημένη πίεση....
-
Kαλά ρε παιδιά όταν αγαπήσετε ...θα με καταλάβετε!
Είναι πολύ μεγάλο το c5 Break...είπαμε θα πάθω σοκ από το VTS στην 'νεκροφόρα'..
Στο γούστο η δικιά μου δεν πάει πίσω...πάω να την βάλω στην 'οικογένειά μας'...
Θα πάρει το C2...πακέτο με την αδερφή μου...καλός 'πωλητής' έτσι...2 Citroen...χα χα χα χα χα! -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Kαλά ρε παιδιά όταν αγαπήσετε ...θα με καταλάβετε!Κι άλλοι αγαπήσανε
Είναι πολύ μεγάλο το c5 Break...είπαμε θα πάθω σοκ από το VTS στην 'νεκροφόρα'..
Μπα σε μία εβδομάδα συνηθίζεις, σου μιλάω εκ πείρας μετά από ένα μήνα με την ΒΧ μπήκα σε ραλύ και έπαθα κλειστοφοβία
Στο γούστο η δικιά μου δεν πάει πίσω...πάω να την βάλω στην 'οικογένειά μας'...
Θα πάρει το C2...πακέτο με την αδερφή μου...καλός 'πωλητής' έτσι...2 Citroen...χα χα χα χα χα!Ε πάρε κι ένα C5 να δέσει το γλυκό
CITROËN FORUM