-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Κώστα έχω μιά ένσταση για την ΧΜ.
Είχα μπεί σε γνωστού μου ( που σημειωτέον την συντηρεί άψογα , έχει πολύ λίγα χλμ.) και μου χάλασαν τη διάθεση οι υπερβολικοί τριγμοί απ'όλα τα πλαστικά , ακόμα και από τους διακόπτες.
Από άνεση βέβαια κορυφή, όπως και χώρους και εξοπλισμό.Τριγμοί?
Γράσσο πέστου να βάλει! Κάποιο σιλικονούχο μήπως?Πάντως για τριγμούς είχα ακούσει για το ταμπλό της Xantia...
Αληθεύει? -
SM Νο 1 σε όλα πάρα πολύ μπροστά για την εποχή της ( και για την εποχή μας ίσως ) με πάρα πολλές παραξενιές και το κυριότερο μια Citroen με απαιτήσεις supercar σε συντήρηση λόγω κινητήρα Masserati.
Από εκεί και πέρα XM, Xanthia και Xsara όχι γιατι είμαι κάτοχος ( και γι αυτό δηλαδή ) αλλά γιατί θεωρώ οτι αν και ολίγον κλασσικίζον σε σχεδιασμό ( η ΜκΙ που έχω και μου αρέσει πιο πολύ από την ΜκΙΙ ) είναι πραγματικά ένα κομψό αυτοκίνητο.
Α και από τα πολύ σύγχρονα μου αρέσει το C2 αλλά με εκείνο το άγριο με χειροκίνητο κιβώτιο τι θα γίνει κύριοι ε?Ε?
Και μια και πήγαμε πάλι στα σύγχρονα (!!!) τίποτα νεώτερα από το μέτωπο της C4 έχουμε? -
Παιδία να ρωτήσω κάτι;
Έχω ακούσει ότι το ΑΧ έχει έναν από τους καλύτερους αεροδυναμικούς συντελεστές στην κατηγορία του, αυτό αληθεύει; Ξέρει κανένας;Και για το καλύτερο Citroen,
Από παλιά το SM και από καινούρια το Xsara. -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Παιδία να ρωτήσω κάτι;
Έχω ακούσει ότι το ΑΧ έχει έναν από τους καλύτερους αεροδυναμικούς συντελεστές στην κατηγορία του, αυτό αληθεύει; Ξέρει κανένας;Και για το καλύτερο Citroen,
Από παλιά το SM και από καινούρια το Xsara.Nαι,ισχύει!Νομίζω ότι έχει 0.31 (αν κάνω λάθος διορθώστε με).
Γενικότερα πιστεύω ότι το ΑΧ περιείχε καινοτομίες στην εξοικονόμηση του βαρους,αλλά και οδηγική συμπεριφορά που το κάνει αυτοκίνητο άξιο να φέρει το όνομα της Σιτροέν. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Xsara όχι γιατι είμαι κάτοχος ( και γι αυτό δηλαδή ) αλλά γιατί θεωρώ οτι αν και ολίγον κλασσικίζον σε σχεδιασμό ( η ΜκΙ που έχω και μου αρέσει πιο πολύ από την ΜκΙΙ ) είναι πραγματικά ένα κομψό αυτοκίνητο.Νομίζω πως ξέρω γιατί. Το μπροστινό τμήμα της ΜκΙΙ είναι πιο ψηλό από της MkI, με αποτέλεσμα να φαίνεται δυσανάλογα ογκώδες και να χάνει το αυτοκίνητο το σφηνοειδές σχήμα του. Επίσης θα έπρεπε να κάνουν και μεγαλύτερες αλλαγές στο πίσω μέρος, ώστε να είναι ομοιογενές το facelift. Τώρα μοιάζει με τροπέτο!
Το ιδανικό για μένα θα ήταν μάσκα MkI με διαφανή κρύσταλλα, και πίσω πόρτα ΜkΙΙ.
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Παιδία να ρωτήσω κάτι;
Από παλιά το SM και από καινούρια το Xsara.Nαι,ισχύει!Νομίζω ότι έχει 0.31 (αν κάνω λάθος διορθώστε με).
Γενικότερα πιστεύω ότι το ΑΧ περιείχε καινοτομίες στην εξοικονόμηση του βαρους,αλλά και οδηγική συμπεριφορά που το κάνει αυτοκίνητο άξιο να φέρει το όνομα της Σιτροέν.Δηλαδή φίλε μου, λες να μην το ¨αποσύρω¨ αλλά να το κρατήσω και να το περιποιηθώ ;
Αξίζει; -
Παιδία να ρωτήσω κάτι;
Γενικότερα πιστεύω ότι το ΑΧ περιείχε καινοτομίες στην εξοικονόμηση του βαρους,αλλά και οδηγική συμπεριφορά που το κάνει αυτοκίνητο άξιο να φέρει το όνομα της Σιτροέν.Δηλαδή φίλε μου, λες να μην το ¨αποσύρω¨ αλλά να το κρατήσω και να το περιποιηθώ ;
Αξίζει;Εσύ δεν ξέρεις καλύτερα αν αξίζει ή όχι?
Σε τι κατάσταση είναι? -
Το ΑΧ-ακι, είναι μοντέλο 1/93, καθόλου σάπιο, αλλά θέλει μερικά πραγματάκια.
Δηλαδή με 600-700€ το πολύ, είναι μια χαρά.
Από θέμα κινητήρα είναι μια χαρά και αυτός, το μόνο που θέλει είναι τα λαστιχάκια στις βάσεις του κινητήρα. Ούτε λάδια καίει ούτε τίποτα. -
Το ΑΧ-ακι, είναι μοντέλο 1/93, καθόλου σάπιο, αλλά θέλει μερικά πραγματάκια.
Δηλαδή με 600-700€ το πολύ, είναι μια χαρά.
Από θέμα κινητήρα είναι μια χαρά και αυτός, το μόνο που θέλει είναι τα λαστιχάκια στις βάσεις του κινητήρα. Ούτε λάδια καίει ούτε τίποτα.Βενζίνη καίει??
Γενικά είσαι μια χαρά!
Ελπίζω να έχεις καλό συνεργείο -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Πάντως για τριγμούς είχα ακούσει για το ταμπλό της Xantia...
Αληθεύει?Sto diko mou toulaxiston(facelift) den akougetai tipota, gia ta pio palia den 3erw.
-
Τη δική μας (ΜkI, μοντέλο 1995) τη δώσαμε με 195.000 χλμ και δεν έτριζε καθόλου!
-
Ο χρήστης barout έγραψε:
Πάντως για τριγμούς είχα ακούσει για το ταμπλό της Xantia...
Αληθεύει?Sto diko mou toulaxiston(facelift) den akougetai tipota, gia ta pio palia den 3erw.
στο δικο μας εχουμε 170.000κμ 1995 και δεν τριζει τιποτε...!
-
Καλά ρε παιδιά σόρρυ!
-
Τα μισά C2 είχαν και ένα Ν στο πίσω τζάμι!!!
Άσε που βλέπω να γίνεται γυναικείο αυτοκίνητο (Polo, κλπ)
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Άσε που βλέπω να γίνεται γυναικείο αυτοκίνητο (Polo, κλπ)Ontos exw dei arketa pou ta odhgoun gunaikes kai twra teleutaia to agorase kai mia filh mou
Aaaa kai mhn 3anapeis oti h Xantia trizei
-
οποιος ξαναπει ασχημα λόγια για την xantia θα αποβληθει από το φορουμ και τη δευτερα θα ερθει με τον κηδεμονα του....
αντε τωρα, μαθαμε ολοι να έχουμε αποψη...... zwain!!!! -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
οποιος ξαναπει ασχημα λόγια για την xantia θα αποβληθει από το φορουμ και τη δευτερα θα ερθει με τον κηδεμονα του....
αντε τωρα, μαθαμε ολοι να έχουμε αποψη...... zwain!!!! -
Γεια χαρά κύριοι!!! Πολύ νέος στο forum και φοβερά ενθουσιασμένος για το περιεχόμενό του και το επίπεδο των απόψεων που διατυπώνονται (και βέβαια των ανθρώπων που τις εκφράζουν...). Δεν είναι λίγες οι φορές που κυριολεκτικά έχω απορροφηθεί με τις ώρες να διαβάζω απόψεις πάνω σε ενδιαφέροντα θέματα που κατα καιρούς έχουν συζητηθεί στο forum. Ελπίζω μόνο να έχω χρόνο να στέλνω και εγώ μηνύματα σε θέματα που ίσως έχω κάποιες εμπειρίες.
Σε ότι αφορά το topic, θα δηλώσω πρώην Citroen-όπληκτος (:lol: ). Το αυτοκίνητο στο οποίο έκανα τα πρώτα οδηγικά (...και νόμιμα... λέγε με δίπλωμα) ήταν ένα γαλάζιο Citroen Ln του 1978 (σχεδόν συνομήλικοι ήμασταν...). Η Ln (παρατσούκλι: Ελένη) ήταν η πρώτη οδηγική αγάπη!!! Το αυτοκίνητο (για κάποιους-άσχετους και κακεντρεχείς- αυτοκινητοειδές...) αυτό που με έκανε να αγαπήσω τα Citroen με τα καλά και τα κακά τους και πιστέψτε με, τα γνώρισα καλά....! Αν και όχι γνήσια citroen (βασιζόταν στο Peugeot 104), η Ελένη είχε πολλά από τα στοιχεία που ήξερε η μαμά Citroen να μεταδίδει στο DNA των μοντέλων της, ιδίως αυτών πριν την ZX (αχ αυτά τα παλιά αυτοκίνητα....με κάνουν ώρες ώρες να θεωρώ τα νέα βαρετά...ως και ξενέρωτα...!!!).
Η κατάληξη της 'Ελένης' ήταν η σχεδόν προδιαγεγγραμένη των ανάλογων αυτοκινήτων(....ας το παραδεχτούμε...δεν ήταν καλοφτιαγμένα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να παραείναι ζημιάρικα... Αλήθεια υπήρξε κάτι που να μην το άλλαξα....???). Ένα πρόβλημα στην μπροστινή ανάρτηση, έκανε οικονομικά ασύμφορη την επισκευή, οπότε κατέληξε με μεγάλη μου λύπη σε κάποια μάντρα του Ο.Δ.Δ.Υ. (πάνε ήδη 3 χρόνια...... ).
Ελπίζω να βρίσκω χρόνο να αναφέρω τρελά περιστατικά που έχουν προκύψει από την συμβίωση με την 'Ελένη'.
Προς το παρόν σπάω τη παρθενιά μου στις δημοσιεύσεις του forum και σας χαιρετώ ευελπιστώντας σε σύντομη μελλοντική επικοινωνία....!!!!
Γεια χαρά!!!
Χάρης -
Βρε παιδία σήμερα μπήκα μετά από πολύ, πολύ μα πάρα πολύ καιρό στο site της Citroen και μου άρεσε αρκετά!
Ένα πολύ καλό φτιαγμένο site με ότι θέλεις! -
Το citroen.com ή το ελληνικό? Γιατί και τα 2 είναι παρα πολύ καλά. Μάλιστα το ελληνικό έχει πάρει και βραβείο.
CITROËN FORUM