-
Χαιρετω ολους τους τρελαμενους Citroen-ακηδες!!
Ειναι η πρωτη φορα που γραφω, μιας και προτιμω να διαβαζω, περισοτερο απο οσο να γραφω.
Καποιος ηθελε βολτα με vts, PM και το κανονιζουμε
Οσο αναφορα το ζουαν, ειναι κλασικο προβλημα των saxo, και ο θορυβος 'βγαινει' σε συγκεκριμενες στροφες του κινητηρα οταν συντονιζει,
Απλη λυση υπαρχει με το να ριξεις σπρει (τεφλον, αν δεν κανω λαθος)στην ενωση του χταποδιου με το διχαλο. Αλλα δυστυχως δεν ειναι μονιμη λυσηοσο για την ορθογραφια και τους τόνους Sorry
-
Να γράφεις να γράφεις να τους φάμε τους Πεζαίους
Ώστε το κάνουν και τα VTS καλά τόσα χρόνια δεν βρήκαν μια λύση για αυτό το πρόβλημα
Μιας και λέμε για VTS ( vitesse ξέρετε εσείς ) ο elteo που έχει εξαφανιστεί? -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ώστε το κάνουν και τα VTS καλά τόσα χρόνια δεν βρήκαν μια λύση για αυτό το πρόβλημα
Μιας και λέμε για VTS ( vitesse ξέρετε εσείς ) ο elteo που έχει εξαφανιστεί?Εδω ειμαι φιλε Θαναση...σας παρακολουθω διακριτικα!
Αυτον τον ηχο ζουαν πως το λενε εμενα δεν το κανει και το χω το VTSακι μου 4 και χρονια!
Τοσο τυχερος..?Σάββας
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Μιας και λέμε για VTS ( vitesse ξέρετε εσείς ) ο elteo που έχει εξαφανιστεί?Να τους φαμε ολους τούς Πεζαίους ,οχί οτι εχώ κάποιο ιδιαιτερο προβλημα μαζι τους , αυτοι μαλλον εχουν μαζι μου
Πλάκα κάνω φυσικα και δεν θέλω να δημιουργήσω διαμάχες στο πολύ ωραίο σας Forum.Οσό για την υπογραφή..........
-
Μία βασική ερώτηση...
Τι είναι το ζουάν?
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
chrmes (Χρήστο) ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση! Αν και έχω οδηγήσει το Gti παλιότερα, δε θα με πείραζε καθόλου να το ξαναθυμηθώ! Θέλω να νιώσω πάλι έναν κλασικό δυνατό 8βάλβιδο ρε παιδιά, πώς να το κάνουμε... Πείτε το νοσταλγία!mirage, τι είναι το ζουάν και ποιο είναι το πρόβλημα στα Peugeot? (το είδα και στο θέμα για το 206, έχω μια υποψία αλλά δεν έχω ξανακούσει τον όρο...)
'n_olympie' μπορούμε να το κανονίσουμε στείλε μου pm. Ή ακόμη καλύτερα να κανονίσουμε μια συνάντηση του Citroforum !
Όσον αφορά το ζουάν είναι ένας δακτύλιος για να στεγανοποιεί δύο κομμάτια της εξάτμισης μεταξύ τους. Το πρόβλημα βρίσκεται στην εμπρός ένωση της εξάτμισης δηλ εκεί που συνδέεται το 'χταπόδι' με τον καταλύτη γιατί στο σημείο εκείνο οι βίδες έχουν και ελατήρια για να μπορεί η εξάτμιση να κινήται χωρίς να κόβεται. Όλα τα αυτοκίνητα το έχουν αυτό είτε με ελατήρια όπως στα Peugeot- Citroen, είτε με σπιράλ. Απλώς στα δικά μας κάνει θόρυβο.
Τρεις λύσεις υπάρχουν: α) Το αφήνουμε ως έχει εξάλου μόνο θόρυβο κάνει β)Σε κάθε σέρβις βάζουμε γράσσο για υψηλές θερμοκρασίες στο ζουάν και γ)Αλλάζουμε το σύνδεσμο με έναν χωρίς ελατήρια και βάζουμε ένα σπιράλ ( πρέπει να βρείς μερακλή εξατμισά). Τέλος μην μας στείλουν στα τεχνικά σαν τους Πεζέους).Δείτε την πρώτη Activa:www.citroen.mb.ca/citroenet/html/a/antigite.html
Χρήστος -
Χωρίς να θέλω να σας στεναχωρήσω..
υπάρχει στη λίστα Forbes για τα 10 χειρότερα αυτοκίνητα όλων των εποχών το Citroen SM..
Γενικά,είδα πως το συμπαθείτε το συγκεκριμένο μοντέλο..
Για ποιο λόγο πιστεύετε πως μπήκε στη λίστα;
http://www.msnbc.msn.com/id/4063790/ -
Ο χρήστης eizo έγραψε:
Χωρίς να θέλω να σας στεναχωρήσω..
υπάρχει στη λίστα Forbes για τα 10 χειρότερα αυτοκίνητα όλων των εποχών το Citroen SM..
Γενικά,είδα πως το συμπαθείτε το συγκεκριμένο μοντέλο..
Για ποιο λόγο πιστεύετε πως μπήκε στη λίστα;
http://www.msnbc.msn.com/id/4063790/Αν είναι δυνατόν να στεναχωρεθώ εγώ για μια τέτοια λίστα...
Όποιος κρίνει την SM ως ένα από τα χειρότερα αυτοκίνητα...ή τον λυπάμαι αν λέει ότι ξέρει από αυτοκίνητα ή τον δικαιολογώ αν δεν ξέρει...Το θέμα της εμφάνισης είναι υποκειμενικότατο (και λογικό ίσως είναι να μην αρέσει το ύφος της μαούνας!) αλλά η άνεση/επιδόσεις/τεχνολογικό επίπεδο για την εποχή του κλπ είναι αντικειμενικότατα.
Αλήθεια το γιατί δεν μας λέει
Αμερικάνικη λίστα είναι αν είδα καλά??
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Όσον αφορά το ζουάν είναι ένας δακτύλιος για να στεγανοποιεί δύο κομμάτια της εξάτμισης μεταξύ τους. Το πρόβλημα βρίσκεται στην εμπρός ένωση της εξάτμισης δηλ εκεί που συνδέεται το 'χταπόδι' με τον καταλύτη γιατί στο σημείο εκείνο οι βίδες έχουν και ελατήρια για να μπορεί η εξάτμιση να κινήται χωρίς να κόβεται. Όλα τα αυτοκίνητα το έχουν αυτό είτε με ελατήρια όπως στα Peugeot- Citroen, είτε με σπιράλ. Απλώς στα δικά μας κάνει θόρυβο.
Τρεις λύσεις υπάρχουν: α) Το αφήνουμε ως έχει εξάλου μόνο θόρυβο κάνει β)Σε κάθε σέρβις βάζουμε γράσσο για υψηλές θερμοκρασίες στο ζουάν και γ)Αλλάζουμε το σύνδεσμο με έναν χωρίς ελατήρια και βάζουμε ένα σπιράλ ( πρέπει να βρείς μερακλή εξατμισά). Τέλος μην μας στείλουν στα τεχνικά σαν τους Πεζέους).Μάλιστα. Αλλο είχα στο νου. Το δικό μου δεν κάνει θόρυβο εκεί λοιπόν. Εχω όμως ένα συντονισμό στο κιβώτιο, ο οποίος μου τη δίνει... Ελπίζω στο επόμενο check-up να το βρούμε τι είναι...
Συνάντηση citroforum, ε? Νot bad... Not bad at all!!!
Νικόλας
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Τρεις λύσεις υπάρχουν: α) Το αφήνουμε ως έχει εξάλου μόνο θόρυβο κάνει β)Σε κάθε σέρβις βάζουμε γράσσο για υψηλές θερμοκρασίες στο ζουάν και γ)Αλλάζουμε το σύνδεσμο με έναν χωρίς ελατήρια και βάζουμε ένα σπιράλ ( πρέπει να βρείς μερακλή εξατμισά). Τέλος μην μας στείλουν στα τεχνικά σαν τους Πεζέους).Μάλιστα. Αλλο είχα στο νου. Το δικό μου δεν κάνει θόρυβο εκεί λοιπόν. Εχω όμως ένα συντονισμό στο κιβώτιο, ο οποίος μου τη δίνει... Ελπίζω στο επόμενο check-up να το βρούμε τι είναι...
Συνάντηση citroforum, ε? Νot bad... Not bad at all!!!
Νικόλας
Αλήθεια πόσοι είμαστε?
Άντε ελάτε στο quiz να βρούμε τίποτα παράξενο!
-
Η λίστα είναι Αμερικάνικη και βέβαια απολύτως υποκειμενική. Το αυτοκίνητο αυτό για όσους γνωρίζουν είναι ένα supercar σε πολύ πιο προσιτή τιμή. Και εξηγούμαι φορά κινήτητα Maserati και χρησιμοποιεί μια σειρά απο τεχνολογίες πολύ μπροστά από την εποχή τους όπως η υδροπνευματική ανάρτηση κτλ. Βέβαια είχε και τα ελλατώματα του κυριώς με το AC των πρώτων εκδόσεων. Επειδή το site αναφέρεται στην ανάρτηση να πώ οτι γενικά τα υδροπνευματικά Citroen που πωλήθηκαν στις ΗΠΑ πάσχουν απο αξιοπιστιά στον τομέα αυτό. Ο λόγος είναι οτι δεν υπήρχε-υπάρχει σε πολλά συνεργεία η τεχνογνωσία για επισκευές και η χρησιμοποίηση υγρών ΑΤF Dextron στο υδραυλικό κύκλωμα αντί των LHM με αποτέλεσμα την ολική καταστροφή των σωληνώσεων και την κακή λειτουργία. Ένα άλλο πρόβλημα της SM είναι το υψηλό κόστος συντήρησης της σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα ίδιας τιμής λόγω κινητήρα Maserati κατα κύριο λόγο και 'ιδιοτροπιών' όλων των Citroen της εποχής με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες της να παραμελούν την συντήρηση και το αυτοκίνητο να καταλήγει ερείπιο....
Πάντως συγκεντρώνει μόλις 1% στην ψηφοφορία στην οποία θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλά άλλα καμάρια της Αμερικάνικης βιομηχανίας τα οποία βέβαια δεν είναι εκεί... -
Παιδια καλησπερα!
Θα ηθελα την βοηθεια σας...
Τι υλικο να αγορασω ωστε να ζωντανεψει λιγακι το χρωμα μου..δεν με ενδιαφερουν μαρκες αλλα το υλικο..(κερι,αλοιφη γυαλισματος κτλ)
Ειναι κερασι μεταλλικο και εχει να πλυθει κανα 10μηνο.. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Παιδια καλησπερα!
Θα ηθελα την βοηθεια σας...
Τι υλικο να αγορασω ωστε να ζωντανεψει λιγακι το χρωμα μου..δεν με ενδιαφερουν μαρκες αλλα το υλικο..(κερι,αλοιφη γυαλισματος κτλ)
Ειναι κερασι μεταλλικο και εχει να πλυθει κανα 10μηνο..Δεν βοηθάω και πολύ αλλά μην σνομπάρεις τις μάρκες!
Έχουν μεγάλη σημασία!
-
Kωστα θελω κατι να το ζωντανεψω...δεν με ενδιαφερει η μαρκα γιατι θα αγορασω οτι μαρκα βρω σε ενα μαγαζι αξεσουαρ που θα παω εδω που μενω!
Δεν θα ξενιτευτω και για μια φιρμα!
Απλα τι ειναι καλο να βαλω ωστε μετα απο 4 χρονια να νιωσει λιγακι..? -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Kωστα θελω κατι να το ζωντανεψω...δεν με ενδιαφερει η μαρκα γιατι θα αγορασω οτι μαρκα βρω σε ενα μαγαζι αξεσουαρ που θα παω εδω που μενω!
Δεν θα ξενιτευτω και για μια φιρμα!
Απλα τι ειναι καλο να βαλω ωστε μετα απο 4 χρονια να νιωσει λιγακι..?Σε κάποιο καλό μαγαζί ίσως? (ακόμα το ψάχνω!)
Για ρώτα και ouzopower (πες μας τις σου είπε!)
κοίτα και http://www.3m.com
-
Καταρχην να το πλυνεις με ενα σαπουνι για αυτοκινητα.
Για οχι μακροπροθεσμα αποτελεσματα μπορεις να χρησιμοποιησεις μια κρεμα-κερι στο χρωμα του αυτοκινητου σου.Για πιο μακροχρονια αποτελεσματα μαλλον θα πας σε ειδικο καταστημα/πλυντηριο (AUTOGLIM,AUTO SPA).Εγω σε μαυρο ματ χρωμα βαζω κρεμα σε μαυρο χρωμα με αρκετα καλο αποτελεσμα για 12 χρονων αυτοκινητο.Ειναι ταλαιπωρια (καλο πλυσιμο,στεγνωμα με πετσι,απλωμα της κρεμας ,περιμενεις να στεγνωσει ,τριβεις για να φυγει) οποτε θα σου προτεινα να μην το κανεις αυτες τις μερες που βρεχει λασπη.
Το αποτελεσμα βεβαια σε αποζημιωνει ,το αυτοκινητο για μερικες μερες ( για να μην πω ωρες με τη τυχη που εχω) πραγματικα γυαλιζει.
Πανια για το απλωμα της κρεμας-κερι να παρεις ειδικα ,φανελες και πετσετες δεν κανουν.
WAX ON _____ WAX OFF (KARATE KID) -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Για οχι μακροπροθεσμα αποτελεσματα μπορεις να χρησιμοποιησεις μια κρεμα-κερι στο χρωμα του αυτοκινητου σου.Για πιο μακροχρονια αποτελεσματα μαλλον θα πας σε ειδικο καταστημα/πλυντηριο (AUTOGLIM,AUTO SPA).Εγω σε μαυρο ματ χρωμα βαζω κρεμα σε μαυρο χρωμα με αρκετα καλο αποτελεσμα για 12 χρονων αυτοκινητο.Ειναι ταλαιπωρια (καλο πλυσιμο,στεγνωμα με πετσι,απλωμα της κρεμας ,περιμενεις να στεγνωσει ,τριβεις για να φυγει) οποτε θα σου προτεινα να μην το κανεις αυτες τις μερες που βρεχει λασπη.
Το αποτελεσμα βεβαια σε αποζημιωνει ,το αυτοκινητο για μερικες μερες ( για να μην πω ωρες με τη τυχη που εχω) πραγματικα γυαλιζει.
Πανια για το απλωμα της κρεμας-κερι να παρεις ειδικα ,φανελες και πετσετες δεν κανουν.
WAX ON _____ WAX OFF (KARATE KID)Ακόμα ψάχνουμε ένα πλυντήριο της προκοπής...
Τι προτείνεις? -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Τι προτείνεις?Δεν μπορω να προτεινω γιατι ειμαι Τριπολη.Απλως ανεφερα καποια που εχω δει σε διαφημησεις.
Παντως καλυτερο πλυσιμο απο αυτο που κανει ο ιδιοκτητης του αυτοκινητου δεν νομιζω οτι υπαρχει. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τι προτείνεις?Δεν μπορω να προτεινω γιατι ειμαι Τριπολη.Απλως ανεφερα καποια που εχω δει σε διαφημησεις.
Παντως καλυτερο πλυσιμο απο αυτο που κανει ο ιδιοκτητης του αυτοκινητου δεν νομιζω οτι υπαρχει.Μπααα στην περιπτωση μου δεν ισχυει...γιατι βαριεμαι αφορητα!
Ξεκιναγα με κεφι να το πλυνω (οταν το επλενα στην αρχη μονος) και καπου στην μεση της δουλειας βαριομουνα-κουραζομουν και το πασαλειβα οπως οπως να τελειωσω...με τραγικα αποτελεσματα!
Για αυτο ενα καλο πλυντηριο με Πακιστανους...5 ευρω και ειμαι ok!
Αλλα το καημενο το VTS μου λογω αθλιου δρομου (λ.Μαραθωνος) και εργων (που σημαινει χωμα και οταν βρεχει λασπη) δεν καταφερα να το πλυνω εδω και αρκετο καιρο...τζαμπα κοπος και χρημα..μια και καλη! -
Άμα βαριεσαι άστο καλύτερα. Το γυάλισμα και χρόνο και κόπο θέλει.
Τέλος πάντων πάρε ένα link της autoglym με προιόντα αλλά και οδηγίες για τό πως να κάνεις οτι κάνεις http://www.autoglym.co.uk και ένα της sonax της οποία προιόντα θα βρείς στα περισσότερα μαγαζιά με είδη αυτοκινήτου και στο Praktiker http://www.sonax.de
CITROËN FORUM