-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
To ς μάλλον σου ξέφυγε, έτσι? Γιατί δε βγάζει νόημα αλλιώς...
Ομολογώ ότι οι πηγές των σχολίων αυτών δεν είναι και πολύ ασφαλείς... Από forum τα έχω διαβάσει κι εγώ. Εχω κάποια επεισόδια, όπως εκείνο που διαλύει το NSX?
Anyway, επανερχόμαστε στο καθιερωμένο σχόλιο... Αν δεν το οδηγήσεις ο ίδιος, δεν μπορείς να κρίνεις αν είναι καλό ή όχι (για σένα).
'...ο μοναδικός που έχει εκφραστεί...'
Συνήθως ακούς αρνητικές απόψεις όταν κάποιος δημοσιογράφος γράψει/πει κάτι άσχημο για το 'αυτοκίνητό τους' (ας πούμε, για τη Ferrari 360 Challenge Stradale, αυτή ντε, που έχουν στο γκαράζ τους...). Κάτι σαν να τους πειράξανε τη γκομενίτσα; Κατάλαβες... Πολύ αξιόπιστα άτομα...
Συμφωνώ με το τελευταίο σου σχόλιο. Γι'αυτό ποτέ δεν υιοθετώ τυφλά ό,τι λέει το οποιοδήποτε έντυπο ή ο οποιοσδήποτε 'γκουρού'. Απλώς έχω λίγη περισσότερη εμπιστοσύνη σε κάποιους... λίγη όμως...
-
Αυτό το C2 VTS που αναμένεται (με τα 120+ αλογάκια και το χειροκίνητο κιβώτιο) μου έχει καθίσει στο κεφάλι και δεν λέει να μου φύγει. Λέτε να δώσω το Xantia για να πάρω το μικρό πυραβλάκι ;
Καιρός δεν είναι να δοκιμάσω και εγώ την ... ταχύτητα (πριν 30αρίσω γιατί κοντά είμαι πλέον) έτσι για να μου φύγει η ιδέα ; -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Χρέπια τα Citroen...τσ τσ τσ πιπέρι και μάλιστα κόκκινο στο στόμα..
Εσύ ετοιμάζεσαι να πάρεις Avensis οπότε μην μιλάς!!
Δεν μιλώ οκ.. ..αλλά όχι και χρέπια τα Citroen..
-
Δεν θα τα έλεγα χρέπια τα Citroen. Όμως πρέπει να πούμε ευθαρσώς ότι κάποια μοντέλα δεν είχαν σχεδιαστεί για να έχουν το απόλυτα στιβαρό αμάξωμα, για λόγους μείωσης του κόστους και του βάρους (λ.χ. 2CV/Dyane). Δεν είμαι σίγουρος για το αμάξωμα της GS/GSA, το οποίο δεν πρέπει να είναι αυτό που σήμερα αποκαλούμε 'βράχο'. Ιδιαίτερα ευπαθές ήταν το αυτοφερόμενο (ΝΑΙ, ΕΙΧΕ ΑΥΤΟΦΕΡΟΜΕΝΟ) της Traction Avant. Το περιοδικό Thoroughbred & Classic Cars αναφέρει ότι καλό είναι να αποφεύγονται ταλαιπωρημένες, σαπισμένες Traction Avant, γιατί το κόστος επισκευής και ανακατασκευής υπερβαίνει σημαντικά την αξία που έχουν σήμερα.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Το περιοδικό Thoroughbred & Classic Cars αναφέρει ότι καλό είναι να αποφεύγονται ταλαιπωρημένες, σαπισμένες Traction Avant, γιατί το κόστος επισκευής και ανακατασκευής υπερβαίνει σημαντικά την αξία που έχουν σήμερα.Νόμιζα ότι αυτό ισχύει για τα περισσότερα ταλαιπωρημένα, σαπισμένα αυτοκίνητα της ηλικίας του TA... Είναι περισσότερο θέμα του πόσο είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις για την τρέλα σου!
-
Αν κρίνουμε ένα 2cv το 2004 είναι λογικό να το βγάλουμε άχρηστο σε ασφάλεια...
Αν όμως θυμηθούμε ότι στην εποχή του είχαμε μόνο τα Pegeuot 104 ή ακόμα καλύτερα Renault 4...τότε βλέπουμε ότι από πλευράς ασφάλειας είμαστε στο ίδιο σημείο...
Κάπου είχα διαβάσει ότι η ρεζέρβα είχε μπει στο DS ακριβώς μόλις ανοίγεις το καπό μόνο για απορρόφηση ενέργειας σε τρακάρισμα!!!
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Αν όμως θυμηθούμε ότι στην εποχή του είχαμε μόνο τα Pegeuot 104 ή ακόμα **καλύτερα ** Renault 4...τότε βλέπουμε ότι από πλευράς ασφάλειας είμαστε στο ίδιο σημείο...Κώστα, εννοείς ακόμη χειρότερα... Τουλάχιστον το 104 δεν έπαιρνε τούμπες...
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Αν όμως θυμηθούμε ότι στην εποχή του είχαμε μόνο τα Pegeuot 104 ή ακόμα **καλύτερα ** Renault 4...τότε βλέπουμε ότι από πλευράς ασφάλειας είμαστε στο ίδιο σημείο...
Κώστα, εννοείς ακόμη χειρότερα... Τουλάχιστον το 104 δεν έπαιρνε τούμπες...
όχι το είπα με την έννοια ότι το R4 είναι κοντά χρονολογικά με το 2cv
-
Τα συγχαρητήρια μου στον ηλίθιο έλληνα οδηγό που κατάφερε να μου κάνει ένα μικρό (ευτυχώς) βαθούλωμα στην δεξιά πόρτα ενώ έχει φύγει και λίγο χρώμα..
Άντε τώρα με το πινελάκι να κάνω καλλιτεχνίες καλοκαιριάτικα...Να δω σε πόσα χρόνια θα το βάζω σε γκαράζ...
-
Καλα δεν σεβάστηκε ο θρασσύτατος τον πρόεδρο μας ;
Και άντε δεν τον σεβάστηκε, το αυτοκίνητο του;
Προσωπικά όταν βλέπω παλιά αυτοκίνητα ειδικά καλοδιατηρημένα τα προσέχω και 10 φορές περισσότερο απο τα υπόλοιπα.Πρόεδρε κουράγιο, αν θες πάντως να ηρεμήσεις έλα να σου δείξω τις άπειρες μικρογρατζουνιές του Xantia. (όπου και έδω κάποιοι απίθανοι τύποι το είδαν παρκαρισμένο και του έδωσαν κατακαιρούς να ... καταλάβει )
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Κάπου είχα διαβάσει ότι η ρεζέρβα είχε μπει στο DS ακριβώς μόλις ανοίγεις το καπό μόνο για απορρόφηση ενέργειας σε τρακάρισμα!!!Το ίδιο ισχύει και για το Lada Niva! Και μάλιστα κάποιος φίλος (Ρώσος) έκανε και crash test. Λειτουργεί. Για να έζησε να το διηγηθεί...
-
Ο χρήστης scientist έγραψε:
Πρόεδρε κουράγιο, αν θες πάντως να ηρεμήσεις έλα να σου δείξω τις άπειρες μικρογρατζουνιές του Xantia. (όπου και έδω κάποιοι απίθανοι τύποι το είδαν παρκαρισμένο και του έδωσαν κατακαιρούς να ... καταλάβει )
Προσπαθώ και τα έχω καταφέρει αρκετά...να φιλοσοφήσω το θέμα...
Όσο τα σημάδια δεν φαίνονται πολύ...και όσο με χτυπάνε σε σημεία που βρίσκω εύκολα...τότε παραμένω ψύχραιμος!
-
Για όποιον πάρει 2cv να κάτι απαραίτητο!
-
Απαιχτος! Αν και δεν ήταν το συγκεκριμένο που είχα υπόψη μου... Εχω ένα άλλο στη συλλογή μου...
-
Τι έγινε συνΣιτροενάκιδες άπατα πιάσαμε.
Ελπίζω να κάνατε βόλτες με τις Γαλλιδούλες σας.
Μόλις πήρα ένα δωράκι από Γερμανία.Σε ελεύθερη μετάφραση λέγεται Σιτροέν μπροστά απ' την εποχή της και ξεκινα την Ιστορία της αγαπημένης μας αυτοκινητοβιομηχανίας πριν το 1919 εώς και το 2003 με τα νέα μοντέλα κάθε χρονιάς τεχνικά χαρακτηριστικά και όγκο παραγωγής κάθε χρονιάς αλλά και πολλές φωτογραφίες.
Όποτε έχω ώρα θα σκανάρω και θα άνεβάζω μερικές. -
Να κάνω μία ερώτηση;
Λένε για τα παλιά Σιτροέν που σηκώνονται όταν ξεκινούν,
ότι,έτσι και πάθει ζημιά το σύστημα της ανάρτησης,μπορεί
να μην ξεκινάει το αμάξι,ενώ κοστίζει και πολλά μια ζημιά
σε αυτό.
Αληθεύουν αυτά;Πάντως,το υδροπνευματικό σύστημα της Xantia Activa
είναι τόσο καλό,που το ζήτησε κάποια στιγμή η Rolls Royce!
Μάλλον ζήτησε δικαιώματα του συστήματος ,αλλά δεν
πήρε τίποτα. -
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Μόλις πήρα ένα δωράκι από Γερμανία....
Σε ελεύθερη μετάφραση λέγεται Σιτροέν μπροστά απ' την εποχή της και ξεκινα την Ιστορία της αγαπημένης μας αυτοκινητοβιομηχανίας πριν το 1919 εώς και το 2003 με τα νέα μοντέλα κάθε χρονιάς τεχνικά χαρακτηριστικά και όγκο παραγωγής κάθε χρονιάς αλλά και πολλές φωτογραφίες.
Όποτε έχω ώρα θα σκανάρω και θα άνεβάζω μερικές.Εννοείται πως θα το βγάλουμε φωτοτυπίες να μου το δώσεις!!!
-
Ο χρήστης eizo έγραψε:
Να κάνω μία ερώτηση;
σε αυτό.
Αληθεύουν αυτά;Αν χαλάσει το σύστημα...το αυτοκίνητο 'κάθεται' τελείως κάτω και απλά δεν μπορείς να το οδηγήσεις γιατί είναι σαν κάρο ...
Όχι ότι δεν ξεκινάει....Η επισκεύη μπορεί να είναι ένα κομμένο σωληνάκι και να κοστίζει 5 ευρώ μπορεί και μία αντλία με πολλά λεφτά...
-
χθες ο πατερας εκανε σερβις (επιτελους ) την ξανθουλα...
τα χιλιομετρα που εχει ειναι 190.000.. οποτε αλλαξε-λαδια
-φιλτρο λαδιου
-φιλτρο βενζινης
-φιλτρο air condition
-τακακια πισω
-4 σφαιρες αναρτησηςκαι εγιναν και οι απαραιτητες ρυθμισεις...
Για 190,000 Km καλα δεν ειναι;;;Μεσα στη βδομαδα θα αλλαξει και ενα κομματι της ηχομονωσης που εχει σκιστει (αυτο που ειναι μεταξυ μηχανης και καμπινας)
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Να κάνω μία ερώτηση;
σε αυτό.
Αληθεύουν αυτά;Αν χαλάσει το σύστημα...το αυτοκίνητο 'κάθεται' τελείως κάτω και απλά δεν μπορείς να το οδηγήσεις γιατί είναι σαν κάρο ...
Όχι ότι δεν ξεκινάει....Η επισκεύη μπορεί να είναι ένα κομμένο σωληνάκι και να κοστίζει 5 ευρώ μπορεί και μία αντλία με πολλά λεφτά...
Και ο eizo & ο Sirgus έχουν δίκιο αλλά αν η συντήρηση του συστήματος είναι σχολαστική οι πιθανότηες βλάβης είναι μικρές.
Δηλαδή στην ΒΧ το βασικό πρόβλημα είναι ότι τα σωληνάκια επιστροφής απ' την πολυκαιρία έχουν σαπίσει με αποτέλεσμα να έχει διαρρόες. Ήδη εχω αλλάξει αυτά που το πρόβλημα ήταν έντονο και σύντομα θα αλλαχθούν όλα.
Το πιο ακριβό εξάρτημα είναι η αντλία η οποία δεν είναι ακριβότερη όμως από μια αντλία τιμονιού ενός συμβατικού αυτοκινήτου.
CITROËN FORUM