-
Για την SM θα σου πω ένα πράγμα: Αγόρασε μια σε άριστη κατάσταση και θα είναι σκέτη απόλαυση. Αν πάρεις μια που θέλει ανακατασκευή, καλό κουράγιο... Και προσοχή στις υποθήκες που θα βάλεις και στα δάνεια που θα πάρεις για να τη φτιάξεις.
-
Κάτσε να βρώ πρώτα αμάξι και κλειστό ελεγχόμενο χώρο για την αποθήκευση του και μετά τα λέμε Για το κόστος ανακατασκευής άσε το ξέρω καλα αλλά αξίζει τον κόπο και το χρήμα τουλάχιστον έτσι πιστεύω. Αν δεν βρώ έχω και τις 2 ενναλακτικές που αναφέρω παραπάνω
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Γνώμη μου είναι ότι τα μοτέρ της PSA έδωσαν στη Citroen την ευκολία συντήρησης που έλειπε. Επίσης, η εγκατάλειψη των 'δορυφόρων' βελτίωσε τα αυτοκίνητα από εργονομικής απόψεως.Η C5 μπορεί να έχει μηχανή, κιβώτιο και - αν δεν κάνω λάθος - μοχλοδιακόπτες Peugeot, αλλά είναι ξεκάθαρα Citroen. Μοναδικό φάουλ κατά τη γνώμη μου η σχετικά συντηρητική γραμμή της, η οποία κατ'εμέ είναι πιο συντηρητική από αυτήν της Xantia.
Η Xantia από την άλλη, υστερεί κατά τη γνώμη μου σε στρεπτική ακαμψία σε σύγκριση με το 406.
Συμφωνώ με τον φίλο skullone όσον αφορά τα μοτέρ της PSA αφού εκτός της ευκολίας συντήρησης έδωσαν και την αξιοπιστία τους μαζί.
Όσον αφορά τους δορυφόρους επειδή ο πατέρας μου διέθετε ένα GSA μέχρι προ 2-ετίας και μιας και ήταν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσα για 5 ολόκληρα χρόνια έχω να πω ότι αν τους μάθαινες δεν τους άλλαζες.
Απλά με τους δορυφόρους έπρεπει να δεθείς και να τους μάθεις.Όσον αφορά την στρεπτική ακαμψία αν και δεν έχω πάει βόλτα 406 (με Xantia πάω κάθε μέρα εδώ και 3 χρόνια) θεωρώ ότι δεν ισχύει μιας και Xantia-406 μοιράζονται το ίδιο πάτωμα.
-
Το 406 υπερέχει σε στρεπτική ακαμψία σε σχέση με την Xantia. Έχω ταξιδέψει με 406 και μπορώ να το επιβεβαιώσω.
-
Ο χρήστης barout έγραψε:
Καλά, καινούργιες μόνο η Citroen βάζει...για ευνόητους λόγους
Dhladh an xalasei h memvranh kai 3anagemiseis th sfaira 8a kanei th douleia ths?
Ενημέρωση προς φίλους που διαθέτουν Citroen με υδροπνευματικές.
Κάθε 2 χρόνια ή κάθε 60.000 χλμ πηγαίνετε το αυτοκίνητο σας στο μηχανικό σας (οχι τον εξουσιοδοτημένο) να δει την πίεση στις σφαίρες που έχει το άζωτο. Εκείνος θα κρίνει πότε χρειάζετε γέμισμα πάλι.Αγγλοι Xantiάκηδες έχουν έτσι κρατήσει τις ίδιες σφαίρες για περισσότερα απο 250.000 χλμ χωρίς να σκιστεί η μεμβράνη.
Αν σκιστεί η μεμβράνη ... λυπάμε 18-19.000 συν ΦΠΑ η μια απο τις 4 ή 6 σφαίρες που διαθέτει το αυτοκίνητο σας (ή 8 αν είστε οι ... γρήγοροι με Hydractive) -
Αν δεν κάνω λάθος, η Citroen πλέον δίνει εγγύηση καλής λειτουργίας της ανάρτησης του C5 για 200.000 χλμ? Ή είναι 300.000? (μπα, μάλλον πολύ είναι το δεύτερο)... Τέλος πάντων, μεγάλη εγγύηση.
-
Νομίζω ήταν 200.000 χλμ.
-
Μάλλον, το πιο πιθανό... Και να φανταστείς ότι το έχουμε το ρημάδι, και το είχα ψάξει κιόλας! Τέλος πάντων...
-
Πραγματικα η citroen μεσω της peugeot απεκτησε καταπληκτικους και ανθεκτικους κινητηρες βλεπε μοτερ saxo16v αλλα εχασε την ταυτοτητα της!
Εγινε μια φτηνη απομιμηση των peugeot...δυστυχως!Πιστευω οτι ειναι καλυτερο να μην μπλεκεται στα ποδια των σχεδιαστων της citroen οι 'πεζικαριοι'...
-
Προσωπικά θέλω να πιστέυω ότι ξεκίνησε μια νέα εποχή για την Citroen απο την παρουσίαση του C5 και μετά.
Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εντυπωσιακή και με την ίδια ένταση που ήταν στην προ-Peugeot εποχή, αλλά κάτι είναι και αυτό.
Δείτε για παράδειγμα το C3 Plurier πολλή καλή ιδέα και ταυτόχρονα επικύνδινο εγχείριμα μιας και είναι ένα αυτοκίνητο που ξεκινάει μια κατηγορία μόνο του. Βέβαια για να λέμε και τα στραβά η ποιότητα του και η μελέτη που έχει γίνει σχετικά δεν ανταποκρίνονται στα χρήματα που ζητάει (απαράδεκτο να έχει άβαφο το εσωτερικό τμήμα του καπό καθώς και όλες τις λαμαρίνες του χώρου του κινητήρα για 5 εκ. σχεδόν) αλλά καλό είναι να ξεκινήσουν οι παρουσιάσεις τον καλών παλιών 'περίεργων' μοντέλων.Ας ελπίσουμε το C4 να είναι πολύ περίεργο.
-
Ας ελπίσουμε εκτός από περίεργο να είναι και όμορφα περιέργο. Αλήθεια έχει δεί κανείς τίποτα σχετικά με το C4 τώρα τελευταία? Εγώ πάντως προσεύχομαι να μην έχει τον ημιάκαμπτο του 307 πίσω γιατί με βλέπω να αγοράζω Focus για να μην πώ Golf! Άκου ρε οι Γερμανοί να μας περάσουνε ποιους εμάς τους Γάλλους!
-
To C4 νομιζω οτι σαν μοντελο θα φερει επανασταση στο χωρο της αυτοκινησης!
Δεν ξερω αλλα εχω ενα προαισθημα... -
Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λές γιατί όλη αυτή η μυστικοπάθεια των Γάλλων ή κατι πολύ καλό κρύβει ή άνθρακες ο θυσαυρός. Προσωπικά θα ήθελα μια βελτιωμένη εκδοχή της υδροενεργητικής ( και όχι υδροπνευματικής όπως λανθασμένα ονομάζεται ) ανάρτησης της C5 να περνά και στην C4 με την προυπόθεση να είναι πραγματικά ρυθμιζόμενη ( σπορ-νορμαλ ). Είδομεν παιδιά την Άνοιξη θα σκάσει μύτη οποτε υπομονή μέχρι τότε. Α και κάτι άλλο περιμένω μεγαλύτερη προσοχή στο θέμα ποιότητα κύλισης γιατί C2 και C3 δυστυχώς θορυβούν πολύ.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Προσωπικά θα ήθελα μια βελτιωμένη εκδοχή της υδροενεργητικής ( και όχι υδροπνευματικής όπως λανθασμένα ονομάζεται ) ανάρτησης της C5Γιατί λανθασμένα? Η ανάρτηση συνεχίζει να λειτουργεί με τον ίδιο θεμελιώδη τρόπο, απλά στα μοντέλα 2.0 και 3.0 λίτρων είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενη. Η ανάρτηση στο 1.8 είναι ίδια με αυτή του Xantia.
-
Σκεφτομαι την αγορα ενος C5 εκτος απο το Saxo Vts που εχω..το θελω για ταξιδια και κυριλε καταστασεις.
Μου το προτεινετε σαν αγορα?
Μεταχειρισμενο ή καινουριο?
Εχει βγαλει(ζει) πολλα προβληματα? -
Η πρώτη φουρνιά έβγαζε προβληματάκια με το multiplex και την ρύθμιση της ανάρτησης πλέον κάτι τέτοιο από όσο γνωρίζω δεν ισχύει όμως το 2004 ( προς φθινόπωρο μάλλον ) θα παρουσιαστεί facelift έκδοση η οποία θα διαφέρει πολύ μέσα έξω σχεδιαστικά και θα είναι όπως λέμε μια πραγματική Citroen από αποψη εμφάνισης οπότε προτείνω υπομονή μέχρι τότε.
Τώρα γιατί υδροενεργητική και όχι υδροπνευματική. Το όνομα της ανάρτησης στα γαλλικα είναι hydractive και όχι hydropneumatique αλλά για κάποιο λόγο οι Έλληνες την βάφτισαν υδροπνευματική, προσωπικά ψάχνω τη σχέση που έχει το πνευστό με το ύδωρ αλλά ακόμη δεν την βρήκα γι αυτό και θεωρώ την λέξη υδροενεργητική σωστή και την λέξη υδροπνευματική λάθος. Δεκτές προτάσεις επι του θέματος το οποίο θα το ψάξω και εγώ περισσότερο και θα επανέλθω -
Από όσο γνωρίζω κάθε σύστημα που λειτουργεί με αέρα λέγεται πνευματικό ενώ όποιο λειτουργεί με υγρά λέγεται υδραυλικό. Τον συνδυασμό των ανωτέρω τον ονομάζουμε υδροπνευματικό. Εδώ αυτό τον τύπο δεν έχουμε, συνδυασμό υδραυλικού με αέριο άζωτο (αν δεν κάνω λάθος);
-
Σωστό αυτό που λές είναι μια σφαίρα με άζωτο και υγρό LHM τα οποία διαχωρίζωνται με μια μεμβράνη οπότε το υδροπνευματικό σαν όρος είναι σωστός. Άλλο ήθελα να γράψω πάνω αλλά λίγο η κούραση λίγο η βιασύνη με οδήγησε να γράψω βλακείες Τέλος παντων και πάλι η έκφραση υδροπνευματική είναι αδόκιμη για την ανάρτηση ώς έχει σήμερα αφού πλέον το ύψος και η σκληρότητα της ελέγχονται ενεργητικά μέσω αισθητήρων και μικροεπεξεργαστή άρα έχει γίνει υδροενεργητική.Στην γενιά 3 ( C5 ) χρησιμοποιούνται συνθετικά υγρά και δεν χρείαζεται καμία συντήρηση για 5 χρόνια ή 200000Km.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
πλέον το ύψος και η σκληρότητα της ελέγχονται ενεργητικά μέσω αισθητήρων και μικροεπεξεργαστή άρα έχει γίνει υδροενεργητική.Οκ, θα το ξαναπώ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ 2.0 ΚΑΙ 3.0 ΛΙΤΡΩΝ!!!
Άρα, η 1.8 παραμένει υδροπνευματική.Και στο κάτω κάτω τι σημαίνει hydractive? Ο σωστός - τυπικά - όρος θα ήταν 'υδροπνευματική ηλεκτρονικά ελεγχόμενη'.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Κανένα εκτός από το ότι μια μέρα θα αγοράσω μια SM. Ελπίζω σε καμιά 10αρια χρόνια να έχω τα λεφτά για αγορά και ανακατασκευή γιατί είναι απλά η αγαπημένη μου Citroen αν δεν τα έχω συμβιβάζομαι με μια CX turbo αντε και με μια DS δεν μου πέφτει και άσχημα
Κώστα δεν ξέρω αν τα 2CV των 80s είχαν πιο λεπτή λαμαρινα ( πόσο ποιο λεπτή ) πάντως σκούριαζαν λιγότερο σε σχέση με τα παλαιότερα λόγω καλύτερης αντισκωριακής προστασίας από το εργοστάσιο.Για άριστη κατάσταση :
SM 6.500.000
DS 2.500.000CX φαντάζομαι λιγότερα κάπως...
CITROËN FORUM