-
Για να μην ρωταω τους αστυνομικους στον δρομο εντυπώσεις από τον κινητήρα???
-
Οι περιπέτειες τού φίλου μου (πού υπενθυμίζω ότι είναι μηχανικός) φαίνεται ότι δέν θά έχουν τέλος ποτέ.
Τό γνωστό BX 1.9 GTi του,παρουσιάζει διακοπές στή λειτουργεία του,σέ πρώτη φάση κάπου στίς 2500 σ.α.λ. καί κατόπιν καί στίς 4300 σ.α.λ. περίπου.
Δέν υπάρχει ηλεκτρολογικό εξάρτημα πού νά μήν έχει διπλοτσεκαριστεί ή αλλαχτεί.
Τό μόνο πού δέν τσεκαρίστηκε,είναι ο εγκέφαλος.
ρωτάω λοιπών,καί άν κάποιος γνωρίζει κάποια παρόμοια ιστορία,πού νά έφταιγε ο εγκέφαλος,άς μέ ενημερώσει,μπάς καί έρθει ξανά τό χαμόγελο στά χείλη τού φίλου. -
Δεν ρωτας εδώ?
http://citroenz.com/forum/index.php
ή εδω?
http://www.205gti.com/main_uk.htmΤο περίεργο ειναι οτι ο ψεκασμός της ειναι Bosch jetronic που εχει τοποθετηθει στα περισσότερα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα της εποχής, νομίζω και στο δικό σου κυνηγε, οπότε δεν πρεπει να ειναι τοσο δυσκολο να βρεθει το προβλημα
-
Ναί μέν έχει τόν jetronic,αλλά τό μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δέν βρίσκουμε ανταλακτικά (πλήν ηλεκτρονικής καί ντιστριμπιτέρ) γιά νά δοκιμάσουμε,νά δούμε τί θά χρειαστεί αντικατάσταση.
Ολα αυτά,εννοείται στή Θεσσαλονίκη.
Γιά αυτό ρωτάω,άν κάποιος γνωρίζει τό πρόβλημα (όχι άν υποθέτει κατι),νά μάς έλεγε,έτσι ώστε νά παραγγείλουμε τό ανταλακτικό από Αθήνα.
Από Αθήνα,ότι παραγγείλουμε,δέν θά μπορέσουμε νά τό δοκιμάσουμε καί άν δέν είναι αυτό πού ζητάμε στή συνέχεια νά τό επιστρέψουμε.
Γιά τά φόρουμς πού μού πρότεινες,αφού είναι Αγγλικά,δέν μπορώ νά γράψω τίποτα,πέρα από Goodmorning,πόσο μάλλον νά χρησιμοποιήσω καί τεχνική ορολογία.Σέ ευχαριστώ πάντως.
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Για να μην ρωταω τους αστυνομικους στον δρομο εντυπώσεις από τον κινητήρα???Πολύ καλή ροπή,ειδικά στις χαμηλομεσαίες,αρκετά ομαλή και ήσυχη λειτουργία(ο 16ν turbo που οδήγησα)τίποτα φοβερό σε ισχύ στις ψηλές στροφές.Είναι πραγματική απόλαυση στην εθνική οδό και όχι τόσο σε οριακού ρυθμούς
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ναί μέν έχει τόν jetronic......στειλε μου pm με οσο δυνατον περισσοτερες λεπτομερειες του προβληματος και του τι εχει κανει ο συνΒΧακιας μεχρι τωρα και θα γραψω εγω
bug ο turbo δεν ειναι 16v δυστυχώς
(αν ηταν θα τον ειχα ηδη αγορασει και δεν θα το σκεφτομουν ) -
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Ναί μέν έχει τόν jetronic......
στειλε μου pm με οσο δυνατον περισσοτερες λεπτομερειες του προβληματος και του τι εχει κανει ο συνΒΧακιας μεχρι τωρα και θα γραψω εγω
bug ο turbo δεν ειναι 16v δυστυχώς
(αν ηταν θα τον ειχα ηδη αγορασει και δεν θα το σκεφτομουν )Στις xantia 2 πρέπει να ήταν 16ν,δεν είμαι σίγουρος όμως
-
Ο.Κ.
Αυτές τίς μέρες,θά σού στείλω μήνυμα.
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης bug έγραψε:
Στις xantia 2 πρέπει να ήταν 16ν,δεν είμαι σίγουρος όμωςοχι ειναι 16v χωρις turbo
-
Στο http://www.kostakis.gr/HOFFER.html βλέπω
*7790021
ΦΙΛΤΡΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ALUMIN.
CITROEN
AX 88-*BX 88-*XANTIA 12/92-ZX 3/91-
4,71 €7790024
ΦΙΛΤΡΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ALUMIN.
CITROEN
XM 2.0 16S 94-XM 2.0 89-
4,97 €
*Εσείς που έχετε ΑΧ,ΒΧ όντως τα φίλτρα είναι αλουμινένια?
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Στις xantia 2 πρέπει να ήταν 16ν,δεν είμαι σίγουρος όμως
οχι ειναι 16v χωρις turbo
Εχουμε μπερδευτεί λιγάκι?
Xantia Mk1 16v: 16βάλβιδος κινητήρας, 155 ίπποι
Xantia Mk1 Activa: 8βάλβιδος κινητήρας, turbo χαμηλής πίεσης, 150 ίπποι
Xantia Mk2 Activa: 16βάλβιδος κινητήρας, turbo χαμηλής πίεσης, 150 ίπποι -
Καλησπέρα
Σχετικά με την Ξάνθια καλό θα ήταν όποιοι τις έχουν να τσεκάρουν τις
βίδες που σφίγγουν την αντλία της ανάρτησης διότι λύνουν και την ψάχνεις.
Άλλο πράγμα άξιο προσοχής είναι η σωλήνα τών αναθυμιάσεων διότι βουλώνει και σε πολύ υψηλές στροφές πετάει τα λάδια από την τάπα συμπλήρωσης -
Ο χρήστης esykas έγραψε:
Καλησπέρα
Σχετικά με την Ξάνθια καλό θα ήταν όποιοι τις έχουν να τσεκάρουν τις
βίδες που σφίγγουν την αντλία της ανάρτησης διότι λύνουν και την ψάχνεις.
Άλλο πράγμα άξιο προσοχής είναι η σωλήνα τών αναθυμιάσεων διότι βουλώνει και σε πολύ υψηλές στροφές πετάει τα λάδια από την τάπα συμπλήρωσηςτην τρομπα υψηλης πιεσης εννοεις; αν οχι τι ειναι η αντλια αναρτησης;;
-
Απο την τρομπα υψηλης πιεσης εχανε LHM και η δικια μου. Αλαξαμε τσιμουχα και ολα καλα.
Ελα παλι ομως που ξανακανει τα ιδια
Δεν προλαβα να την παω στο συνεργειο γιατι εφυγα Αγγλια, τωρα που θα κατεβω θα την παω να δω τη διαολο γινεται. -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Στο http://www.kostakis.gr/HOFFER.html βλέπω*7790021
ΦΙΛΤΡΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ALUMIN.
CITROEN
AX 88-*BX 88-*XANTIA 12/92-ZX 3/91-
4,71 €7790024
ΦΙΛΤΡΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ALUMIN.
CITROEN
XM 2.0 16S 94-XM 2.0 89-
4,97 €
*Εσείς που έχετε ΑΧ,ΒΧ όντως τα φίλτρα είναι αλουμινένια?
Δεν εχω (ακομα ) CITROEN αλλα μηπως αυτα τα φιλτρα ειναι βιδωτα σε καποια βαση ;Παρομοιαζουν δλδ με τα φιλτρα λαδιου,ειναι σαν κουπες.Το λεω γιατι κανουν για μοντελα π.χ. απο το 91 και μετα που εχουν ολα ηλεκτρικες τρομπες βενζινης.
-
Σωστά ...θα το ψάξω
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Και εδώ οι ζώνες ασφαλείας. Δεν μου φαίνονται για αυθεντικές. Έχουν αυτόματη επαναφορά, και μπλοκάρουν αν τις τραβήξεις δυνατά, όπως και στα σύγχρονα αυτοκίνητα.
http://briefcase.pathfinder.gr/download ... CN0044.JPGΡώτησα και να'μαι πάλι!
ΝΑΙ! Τα DS είχαν βγει ΚΑΙ με τέτοιες ζώνες
Το άλλο στυλ ήταν αεροπορικού τύπου με δέσιμο στην μέση.Για τα φανάρια αν θες έχω φίλου που πουλάει γιατί έχει περισσότερα νομίζω.
ενδιαφέρεσαι? -
Είστε λοιπόν κάτοχος ενός δεξιοτίμονου ami (κλασικά πράγματα ε?) και συνοδηγός μια συμπαθέστατη κοπέλα...
Θέλετε για κάποιο λόγο να ανοίξετε το καπό (σημείο 21).
Τολμάτε ή όχι??????
-
Ο χρήστης barout έγραψε:
Απο την τρομπα υψηλης πιεσης εχανε LHM και η δικια μου. Αλαξαμε τσιμουχα και ολα καλα.Ελα παλι ομως που ξανακανει τα ιδια
Δεν προλαβα να την παω στο συνεργειο γιατι εφυγα Αγγλια, τωρα που θα κατεβω θα την παω να δω τη διαολο γινεται.κάποιος είχε πει οτι επισκευάζεται με ένα κιτ. αλλα τελικά είναι ημίμετρο. θέλει αλλαγή αλλιώς δουλειά δεν γίνεται! και τσουζειιιιι η καινούρια!!!!!
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Απο την τρομπα υψηλης πιεσης εχανε LHM και η δικια μου. Αλαξαμε τσιμουχα και ολα καλα.
Ελα παλι ομως που ξανακανει τα ιδια
Δεν προλαβα να την παω στο συνεργειο γιατι εφυγα Αγγλια, τωρα που θα κατεβω θα την παω να δω τη διαολο γινεται.κάποιος είχε πει οτι επισκευάζεται με ένα κιτ. αλλα τελικά είναι ημίμετρο. θέλει αλλαγή αλλιώς δουλειά δεν γίνεται! και τσουζειιιιι η καινούρια!!!!!
Δεν επισκευαζονται ολες. εγω εβαλα μεταχειρισμενη με νεα τσιμουχακια στον Καρυαδη και τη γλιτωσα με 150 ευρω αν θυμαμαι καλα.. προς το παρων δουλευει.... (Η καινουργια εχει κοντα 700 ευρω με εργασια)
CITROËN FORUM