-
Αντε να φτάσουμε τις 160 σελίδες σήμερα που είναι ειδική μέρα... Η, ακόμα καλύτερα, αύριο... Ετσι Πρόεδρε?
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Αντε να φτάσουμε τις 160 σελίδες σήμερα που είναι ειδική μέρα... Η, ακόμα καλύτερα, αύριο... Ετσι Πρόεδρε?Ειδική μέρα???Γιατί?
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Καλησπέρα
Σχετικά με την Ξάνθια καλό θα ήταν όποιοι τις έχουν να τσεκάρουν τις
βίδες που σφίγγουν την αντλία της ανάρτησης διότι λύνουν και την ψάχνεις.
Άλλο πράγμα άξιο προσοχής είναι η σωλήνα τών αναθυμιάσεων διότι βουλώνει και σε πολύ υψηλές στροφές πετάει τα λάδια από την τάπα συμπλήρωσηςτην τρομπα υψηλης πιεσης εννοεις; αν οχι τι ειναι η αντλια αναρτησης;;
Από την υψηλής
Έγώ δέν έχανα σταγόνα μέχρι τότε,από τότε έχει λαδιές γύρω γύρω
και την σκουπίζω μέχρι να τα φτύσει
Η καραγκιόζιδες ένα ξεχωριστό λαστιχάκι δέν πουλάνε μού θυμίζουν την VW όταν είχα ενα τζέτα το 93 γιά την τάπα του δοχείου των υαλοκαθαριστήρων ζήτησα και την πούλαγαν μαζί με το δοχείο -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Αντε να φτάσουμε τις 160 σελίδες σήμερα που είναι ειδική μέρα... Η, ακόμα καλύτερα, αύριο... Ετσι Πρόεδρε?
Ειδική μέρα???Γιατί?
Καλά, για τη σημερινή δικαιολογείσαι... Πρέπει να σου θυμίσω και την αυριανή τι είναι?
-
Ειδική μέρα???Γιατί?
Καλά, για τη σημερινή δικαιολογείσαι... Πρέπει να σου θυμίσω και την αυριανή τι είναι?
Έχω κάτι στο μυαλό μου
-
Στις xantia 2 πρέπει να ήταν 16ν,δεν είμαι σίγουρος όμως
οχι ειναι 16v χωρις turbo
Εχουμε μπερδευτεί λιγάκι?
Xantia Mk1 16v: 16βάλβιδος κινητήρας, 155 ίπποι
Xantia Mk1 Activa: 8βάλβιδος κινητήρας, turbo χαμηλής πίεσης, 150 ίπποι
Xantia Mk2 Activa: 16βάλβιδος κινητήρας, turbo χαμηλής πίεσης, 150 ίπποιΜάλλον
Το έλεγξα:XANTIA Turbo CT ACTIVA
1998cc DOHC
4cylinders 16valves
Multipoint injection turbocharged
150hp / 5300rpm
235 Nm / 2500rpm
1410kg
Hydractive suspension
combinated Activaφωτιες που μ' άναψες!!!!!!!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν εχω (ακομα ) CITROEN αλλα μηπως αυτα τα φιλτρα ειναι βιδωτα σε καποια βαση ;Παρομοιαζουν δλδ με τα φιλτρα λαδιου,ειναι σαν κουπες.Το λεω γιατι κανουν για μοντελα π.χ. απο το 91 και μετα που εχουν ολα ηλεκτρικες τρομπες βενζινης.Και στο ΑΧ και στο ΒΧ ειναι τα ίδια αλουμινένια, βρίσοναι από κάτω από το αυτοκίνητο , στο ΑΧ στα αριστερά του ρεζερβουάρ και στηρί ζεται με εναν πλαστικό ιμάντα. Παρόμοια ειναι στηριγμένο και στην ΒΧ αλλά κοντα στην αντλία στο πίσω μέρος του ρεζερβουάρ.
edit: τι είναι αύριο ρε παιδιά????
-
Γεια σας
συνηθιζω να μην γραφω στο φορουμ αν και μπαινω καθημερινα, αλλα σημερα που σχεδον κλεινω ενα χρονο με την xantia 2000cc 16v 155 hp θελω να γραψω τα παραπονα μου σχετικα με την citroen και την ποιοτητα των υπηρεσιων απο τα συνεργεια.
πρωτα να πω οτι το αγαπω αυτο το αμαξι και οτι δεν εχω προβληματα μαζι του , οτι εχει χρειαστει μεχρι τωρα ειναι ανταλλακτικα που επρεπε να αλλαχτουν και που μπορει να μην τα γραφει το βιβλιο αλλα συμπληρωνουν τον κυκλο ζωης τους, και ο προηγουμενος ιδιοκτητης τα αφησε σε μενα φυσικα.
το πρωτο που με ξενισε ηταν οτι το βιβλιο με το servis history γραφει χιλιομετρα και σφραγιδα συνεργειου, δεν μπορω να δω δηλαδη αν εχει αλλαξει τοπμαουντ η σινεμπλοκ .
ο προηγουμενος το εκανε σερβις στον μερκουρακη στο αιγαλεο τους οποιους και πηρα τηλεφωνο ζητωντας να μου στειλουν με φαξ η εμαιλ οτι εχουν για το αμαξι μου στα κομπιουτερ τους , αφου εμαθα απο την σιτροεν οτι εχουν οτι αλλαγες εχουν γινει στα αρχεια τους , πραγματι η κοπελλα μου ειπε οτι υπαρχουν τα παντα και θα ρωτησει το μηχανογραφικο να δει αν μπορει να τα τυπωσει. μετα τριων ημερων απανωτα τηλεφωνηματα μου ειπε οτι δεν μπορουν να τυπωθουν και αρχισα να την ρωτω οτι θυμομουν στα ποσα χλμ εχουν αλλαχτει.
πολυ βολικο ρε παιδια για την σιτροεν και στους ντιλερ της να πρεπει να συνεχισω στους ιδιους για τα σερβις.
με τον μερκουρακη βεβαια τα εχω και για κατι αλλο εγγληματικο που κατα την γνωμη μου εχει κανει στο αμαξι.
χρειαζοταν να αλλαξω τις πισω σφαιρες της αναρτησης. παω στην λιβαδεια (μενω επαρχια) και ζηταω να μου τις φερουν μια και δεν τις ειχαν δινοντας πληρη στοιχεια για το αμαξι, μεχρι σεριαλ ναμπερ μια και το 2.0 16v
155 hp δεν λεει τιποτα στους σιτροενακηδες ενω αντιθετα στο εξωτερικο αμεσως βρισκεις τα ανταλλακτικα που θες με αυτα τα στοιχεια. μετα δυο βδομαδες τις φερνουν τις περνω ολος χαρα για να τις βαλω μονος μου. να μην τα πολυλογω πριν τις βαλω λεω δεν κοιταζω να δω τους κωδικους του εργοστασιου ετσι για πλακα που ειχα κατεβασει απο το xantia world. και τι βλεπω ειχα δυο ωραιες σφαιρες απο xantia 1.6 του 93 . ενταξει λεω θα τις παω πισω λαθος θα εγινε ασ κοιταξουμε και τι εχει επανω . ολες ειναι του activa απο τον μερκουρακη. που σημαινει οτι εχουν μεν τα ιδια cc πιεση μεσα με τις δικες μου αλλα διαφορετικο by pass που επισης σημαινει απροβλεπτη επαναφορα της αναρτησης.
παω λοιπον πισω τις καινουργιες στη λιβαδεια και με κοιταζανε με ανοιχτο το στομα οταν τους εξηγησα τι ειχανε κανει. τηλεφωνα απο δω και απο κει μου λενε τις βρηκαμε , λεω διαβαστε μου το εργοστασιακο νουμερο και μου λενε χα οτι δεν εχουν ρε φιλε νουμερο , τους ζηταω τα λεφτα μου πισω τα οποια και πηρα και τους αποχαιρετισα για παντα.
δεν παει στο διαολο λεω οταν κατεβω στην αθηνα θα περασω απο τα κεντρικα της σιτροεν . κατεβαινω αθηνα πουλετε συνηθισμενος να εχω κανει και επισκευη εξω απο την στακορ στο φιεστα και ολος χαμογελα που πηγα πρωτη φορα στην μαμα σιτροεν παω στα ανταλλακτικα και τους ζηταω σφαιρες με κοιταζανε τι σφαιρες ρε φιλε εμεις δεν δινουμε ανταλ. εδω μονο αν το βαλεις μεσα στο συνεργειο . εμεινα με το στομα ανοιχτο και καλα αν δεν βρω εδω που θα βρω? στους αντιπροσωπους μας λεει . φευγω καπου ειχα δει στην εθνικη συνεργειο σιτροεν και παω . εκει μου λενε οι σφαιρες δεν υπαρχουν ουτε στα κεντρικα ,πρεπει να εισαχθουν απο γαλλια και θα ειναι εδω σε μια βδομαδα με δεκα μερεςκαι σου τις στελνουμε με κουριερ . αντε γει τους λεω μαλακασ ειμαι και δεν τις παραγγελνω εγω απο το νετ να γλυτωσω και τα μισα λεφτα?
ας περασω λεω και απο το συνεργειο του καρυαδη να τον ρωτησω αν υπαρχουν στο ελευθερο εμποριο ,μου λεει οχι και θα παρει δυο βδομαδες να ερθουν. εκει μου εκανε εντυπωση οτι προσπαθησαν ολοι να με πεισουν οτι και της ακτιβα κανουν και μονο ο δημητρης πειστηκε στο τελος οτι ειχα δικιο και οτι ηξερα τι ελεγα και τι ζητουσα, αν πειστικε γιατι μπορει και να σκεφτηκε οτιμην χασουμε και τον βλακα απο πελατη . τελικα λεμε να αλλαξουμε τα τοπμαουντ , και ειχα μια ασχημη εμπειρια , στον καρυαδη ευθυς εξαρχης ειχα ρωτησει αν μπορω να βλεπω και να ρωταω ωστε να αγοραζω τεχνογνωσια αφου ουτως η αλλως την πληρωνω, και ειχε απαντησει θετικα.
ετσι λοιπον αρχισα τις ερωτησεις στον χοντρομηχανικο που ανελαβε το αμαξι μου αυτος αρχισε να βριζει υποτιθετε ολους αλλα ολοι ξεραμε οτι ηταν για μενα και οταν τα πηρα στο κρανιο ο καρυαδης με απομακρηνε λεγοντας μου οτι φταιει η ζεστη, το αποτελεσμα ηταν οτι δεν συνεκρινα τα εργοστασιακα νουμερα απο τα ανταλλακτικα με αποτελεσμα να μην ξερω τι φοραω επειδη στην αρχη μου ειπαν 130 το καθενα και επειτα 150 το καθενα.
αυτο που εχω καταλαβει μεχρι τωρα ειναι οτι τα ανταλλακτικα τα διακινουν και τα αναγνωριζουν απο τον κωδικο συσκευασιας και οχι απο τα εργ. νουμερα , και η σιτροεν πρεπει να εχει αλλαξει κωδικους τωρα κοντα και γινεται ενα μπαχαλο (τα εργοστασιακα νουμερα δεν αλλαζουν ποτε) με αποτελεμα να νοιωθω ανασφαλεια πως αν δεν τα παρω στα χερια μου και δω τα σωστα δεν τους εμπιστευομαι.
σημερα πηρα τηλ. δυο συνεργεια την αλφα καρ στην πειρεως στο μοσχατο και τον κανελλοπουλο στην κατω ηλιουπολη για αλλαγη ιμαντα εκκεντροφορου αλλαγη ιμαντα δυναμο αλλαγη σινεμπλοκ μπροστα αλλαγη φιλτρου βενζινης και τσεκαρισμα εγγεφαλου εργασια και ανταλλακτικα αλφα καρ 550 και κανελλοπουλος 490 ευρω τι λετε? τον ξερει κανεις τον κανελλοπουλο?
σορρυ για το μεγαλο. -
Να σου πω την αληθεια otso ουτε εγω δεν θελω τον πελατη πανω απο το κεφαλι μου οταν δουλευω αλλα δεν τον βριζω. Αν με ενοχλει η παρουσια του του ζηταω ευγενικα να περιμενει εξω.
Αν τωρα εχεις νουμερα ανταλλακτικών Citroen κανε ενα τηλεφωνο στον Δαραμούσκα και ζητα τα με τον κωδικό που έχεις, αν δεν τα έχει θα στα φέρει. -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Έχω κάτι στο μυαλό μου
Αντε λοιπόν, τώρα που μπήκε 16 του μηνός, πολύχρωμος κι εντοιχισμένος! Να τα εγκαταστήσεις!
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
ετσι λοιπον αρχισα τις ερωτησεις στον χοντρομηχανικο που ανελαβε το αμαξι μου αυτος αρχισε να βριζει υποτιθετε ολους αλλα ολοι ξεραμε οτι ηταν για μενα και οταν τα πηρα στο κρανιο ο καρυαδης με απομακρηνε λεγοντας μου οτι φταιει η ζεστη, το αποτελεσμα ηταν οτι δεν συνεκρινα τα εργοστασιακα νουμερα απο τα ανταλλακτικα με αποτελεσμα να μην ξερω τι φοραω επειδη στην αρχη μου ειπαν 130 το καθενα και επειτα 150 το καθενα.Έχω και εγώ παράπονα από τον χοντρό αλλά μάλλον ο Καρυάδης το κατάλαβε και έτσι φτιάχνει άλλος το Ami....
Απλά έχει γνώσεις ο Michelin αλλιώς... -
Έχω κάτι στο μυαλό μου
Αντε λοιπόν, τώρα που μπήκε 16 του μηνός, πολύχρωμος κι εντοιχισμένος! Να τα εγκαταστήσεις!
Είσαι απίστευτος!
Πότε το είχα πει? Με παρακολουθείτε???
Τι να πω! Με έστειλες τώρα....
Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!!!
Άντε, να χέρεστε τον πρόεδρο σας!
-
Χρόνια πολλά Πρόεδρε!!
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Χρόνια πολλά Πρόεδρε!!Thanks Χρηστάρα
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Είσαι απίστευτος!
Άντε, να χαίρεστε τον πρόεδρο σας!
Α, είναι σχετικά εύκολο. Απλά θυμάμαι ότι τα γενέθλιά σου είναι μια μέρα μετά τα δικά μου.
-
Είσαι απίστευτος!
Άντε, να χαίρεστε τον πρόεδρο σας!
Α, είναι σχετικά εύκολο. Απλά θυμάμαι ότι τα γενέθλιά σου είναι μια μέρα μετά τα δικά μου.
Ναι αλλά εγώ δεν θυμάμαι ότι τα δικά σου είναι μια μέρα πριν τα δικά μου οπότε δεν είναι τόσο εύκολο!!!!
Χρόνια πολλά λοιπόν και σε σένα!!!!!!
-
Merci, monsieur President. Je vous souhaite que tout va bien.
-
Merci, monsieur President. Je vous souhaite que tout va bien.Αυτά είναι....
Σκορπιός και εσύ ε? Πίκρααααα.....
-
Χρονια πολλά και στους 2
Όσο για τα ανταλλακτικά Otso όντως πρόσφατα ( το καλοκαίρι ) άλλαξαν οι κωδικοί με αποτέλεσμα να γίνεται ένα απίστευτο μπάχαλο. Για τα ανταλλακτικά από Γαλλία πάντως 10-15 μέρες είναι ο χρόνος παράδοσης τους υπο κανονικές συνθήκες γιατί με την αλλαγή κωδικών εγώ περίμενα 2 μήνες -
Ευχαριστώ!
CITROËN FORUM