-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Δεν υπάρχει πρόβλημα με το τελωνείο?
Ωχ....
Λες?Είναι πολύ μικρά πάντως και τα πήρα από Αγγλία...
Μην ανησυχείς πρόεδρε. Αφού ψώνισες απο χώρα μέλος της ΕΕ δεν έχεις πρόβλημα. Θα έρθουν σαν να ψώνιζες απο κάποιον εντός Ελλάδας.
-
Ο χρήστης scientist έγραψε:
Δεν υπάρχει πρόβλημα με το τελωνείο?
Ωχ....
Λες?Είναι πολύ μικρά πάντως και τα πήρα από Αγγλία...
Μην ανησυχείς πρόεδρε. Αφού ψώνισες απο χώρα μέλος της ΕΕ δεν έχεις πρόβλημα. Θα έρθουν σαν να ψώνιζες απο κάποιον εντός Ελλάδας.
Thanks αλλά είναι λίγο βλάκες οι τύποι.
Μου γράφουνε ότι αφού είμαι εκτός UK θα πρέπει να υπολογίσουν και πάλι τα μεταφορικά, αφού δεν είναι όσα έλεγε στο site, και θα με ενημερώσουν για να τα στείλουν ή όχι. -
Βρε πρόεδρε… τι θες να πάρεις;
Μπορεί να τα βρούμε από αλλού και να ξεμπλέξεις από αυτούς τους βλάκες. -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Βρε πρόεδρε… τι θες να πάρεις;
Μπορεί να τα βρούμε από αλλού και να ξεμπλέξεις από αυτούς τους βλάκες.Αυτό που έψαχνα ήταν κάτι εξαερωτήρες για τα φρένα, αλλά τελικά λέω δεν παίρνω και αυτά που θέλω για το σέρβις? (μπουζί, πλατίνες) κλπ κλπ...
Αν είχαν όλα αυτά μεταφορικά, 5 λίρες που είπανε αρχικά θα τα έπαιρνα αλλά ακόμα περιμένω να μου πούνε πόσα είναι τελικά!Καλά, θα πάρω τα απλά από εδώ και το πολύ πολύ θα πάρω τους εξαερωτήρες από εκεί...
-
Αλήθεια, Κώστα, πόσο σου έχει στοιχίσει συνολικά το αυτοκίνητο? Πρέπει να είναι μεγάλο ποσό έτσι? (αναλογικά με την ηλικία του, άσχετα από το ότι θεωρείται κλασικό, τώρα ρωτάω από καθαρά οικονομοτεχνική πλευρά).
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Αλήθεια, Κώστα, πόσο σου έχει στοιχίσει συνολικά το αυτοκίνητο? Πρέπει να είναι μεγάλο ποσό έτσι? (αναλογικά με την ηλικία του, άσχετα από το ότι θεωρείται κλασικό, τώρα ρωτάω από καθαρά οικονομοτεχνική πλευρά).Το συνολικά είναι κάτι αόριστο.
Το 1976 η βενζίνη ήταν τζάμπα για παράδειγμα….
Άρα σύνολο δεν βγαίνει για 28 χρόνια!Περιγραφικά να αναφέρω ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι οικονομικότατο.
Δεν βγάζει ζημιές.
Αν βγάλει ζημιές δεν θα κοστίζουν πολύ τα ανταλλακτικά αλλά αν κοστίζουν πολύ τότε θα είναι μηχανή ή σασμάν που θα παρουσιαστούν μια φορά στα 100.000 kms.
Οι «γερές» επισκευές του Ami παρουσιάστηκαν στα 120.000 που άλλαξα δίσκο πλατό, και ένα ρουλεμάν στο σασμάν.
Τα ανταλλακτικά του σέρβις είναι αστεία φτηνά!
2 ευρώ το ένα από τα δύο μπουζί, 4 ευρώ οι πλατίνες και άλλα 4 ο πυκνωτής.
4 ευρώ το λίτρο (2,5 παίρνει) για το λάδι και άλλα 5 ευρώ για τα φίλτρα!
Μιλάμε για σέρβις δηλαδή με 50 ευρώ...Για να μιλήσουμε και με αριθμούς αναφέρω για παράδειγμα 3 χρόνια :
2002 (με βενζίνη, ασφάλεια,τέλη)
Χιλιόμετρα :
12466
Κόστος : 2000 ευρώ.2003 (με βενζίνη, ασφάλεια,τέλη)
Χιλιόμετρα :
6076
Κόστος : 2100 ευρώ. (Μαζί με το βάψιμο που κόστισε 800 ευρώ)2004 μέχρι στιγμής (με βενζίνη, ασφάλεια,τέλη)
Χιλιόμετρα :
4530
Κόστος : 850 ευρώ. !!!!!!Συμπεράσματα και διαπιστώσεις :
1)Όσο περνάνε τα χρόνια κάνω λιγότερα χιλιόμετρα!!!
2)Μέσα στα έξοδα περιλαμβάνονται και τα δικά μου βίτσια!
Ποιος σου είπε κύριε μου να έχεις γεμίσει ένα σπίτι με ένα 2ο ami από ανταλλακτικά?? Το ebay κοστίζει!! Οπότε κάποιος που δεν έχει την ακριβή συνήθεια να αγοράζει πράγματα για ΟΤΑΝ του χρειαστούνε μπορεί να βγάλει και 30% από τα έξοδα χωρίς υπερβολή.Πιστεύω ότι το 2004 είναι πιο αντιπροσωπευτικό αφού δεν έχει γίνει κάποια ακριβή επισκευή (μην με ματιάσετε, 2 μήνες μείνανε!)
Αυτά από την στατιστική υπηρεσία!
-
Saxo 1.4 VTS 2001
-
Tρίζει το πίσω μέρος. Ακούγεται μαλλον σαν λαμαρίνα παρά κατι πλαστικό. Υπαρχει τρόπος τα τρίξιμο αυτο να εξαλειφθεί ?
-
Οι μανίσιες αναρτήσεις χαμηλώνουν καθόλου?
-
Ο ήχος του κινητηρα στις μεσσαίες στροφές ειναι σαν ας πούμε τρικύλιδρος, ακούγεται καπως σαν μοτέρ citroen GSΑ, με το χαρακτηριστικό γαρ γαρ γαρ. Ετσι ειναι ολα τα μοτερ 1.4 των saxo? (ή μηπως κατι δεν παει καλα?)
-
Οι κινητηρες αυτοι εχουν καμμια ομοιότητα με αυτων των Peugeot 106?
-
Στην θεσσαλονίκη ξερετε μηπως που κανουν βελτιωσεις saxo ?
-
Τα φρένα θέλουν δύναμη για να σταματησει το αυτοκίνητο, δεν υπαρχει προοδευτικότητα, δισκοι -τακακια ενος χρόνου, και σφυρίζουν κα8ε πρωι μεχρι να ζεσταθουν μετα απο μερικα σταματηματα. Ειναι φυσιολογικό?
-
Ο συμπλέκτης 8ελει και αυτος δύναμη (σε αντί8εση με το πολυ μαλακό γκαζι) ειναι φυσιολογικο και αυτο για saxo?
ευχαριστω για την ανοχή
-
-
Φίλοι Σιτροενάκηδες ζητώ τη συμβουλή σας σχετικά με μια αγορά!
Συγκεκριμένα,πιστεύετε ότι αξίζει η αγορά μιας ZX 2.0 16V του '93 σε μέτρια εξωτερική και εσωτερική κατάσταση με τιμή 3500 ευρώ?Για κατάσταση κινητήρα δεν γνωρίζω ακόμη,διότι δεν έλεγξα τίποτε άλλο από εμφάνιση μέσα-έξω,υποθέτω ανάλογη θα είναι και αυτή...
Σημειωστε ότι τις επιδόσεις και τις δυνατότητες στο δρόμο τις γνωρίζω,διότι έχω το τεστ των 4τροχών εκείνης της περιόδου,και έχω οδηγήσει ΖΧ!
Αυτό που θα ήθελα να με συμβουλεύσετε αφορά την αξιοπιστία,την τιμή και εάν πιστεύετε ότι το αυτοκίνητο των 150000χλμ.(τόσα φαίνεται να έχει,δεν πιστεύω αυτά που γράφει) θα καταφέρει να βγάλει άλλα 5 χρόνια και 100000 χλμ. στα χέρια μου!
Σας ζήτησα πολλά έ?
Σας ευχαριστώ για το χώρο και το χρόνο σας... -
Ο χρήστης ShyTestosterone έγραψε:
Saxo 1.4 VTS 2001- Tρίζει το πίσω μέρος. Ακούγεται μαλλον σαν λαμαρίνα παρά κατι πλαστικό. Υπαρχει τρόπος τα τρίξιμο αυτο να εξαλειφθεί ?
Μηπως θα μπορούσες να είσαι πιο συγκεκριμένος μέσα στο αυτκίνητο ή έξω?
- Οι μανίσιες αναρτήσεις χαμηλώνουν καθόλου?
Οχι μην το κάνεις.
- Ο ήχος του κινητηρα στις μεσσαίες στροφές ειναι σαν ας πούμε τρικύλιδρος, ακούγεται καπως σαν μοτέρ citroen GSΑ, με το χαρακτηριστικό γαρ γαρ γαρ. Ετσι ειναι ολα τα μοτερ 1.4 των saxo? (ή μηπως κατι δεν παει καλα?)
Εννοείς τον ήχο της εισαγωγής?
- Οι κινητηρες αυτοι εχουν καμμια ομοιότητα με αυτων των Peugeot 106?
Ειναι ολόιδιοι
- Στην θεσσαλονίκη ξερετε μηπως που κανουν βελτιωσεις saxo ?
Τι βελτιώσεις? Μην ασχοληθείς να πειράξεις το 1,4 δώστο και πάρε ένα VTS αν και με τα χαλια του αντικαταστάτη του βλέπω να ακριβαίνει αντί να φτηναίνει.
- Τα φρένα θέλουν δύναμη για να σταματησει το αυτοκίνητο, δεν υπαρχει προοδευτικότητα, δισκοι -τακακια ενος χρόνου, και σφυρίζουν κα8ε πρωι μεχρι να ζεσταθουν μετα απο μερικα σταματηματα. Ειναι φυσιολογικό?
Μήπως τα υλικά τριβής δεν είναι καλής ποιότητας?
- Ο συμπλέκτης 8ελει και αυτος δύναμη (σε αντί8εση με το πολυ μαλακό γκαζι) ειναι φυσιολογικο και αυτο για saxo?
ευχαριστω για την ανοχή
Όχι κανονικά είναι σαν το γκάζι είναι το πρώτο σημάδι ότι θέλει άλλαγμα
Tsilis να το πάρεις το κορίτσι αλλά να το προσέχεις.
Τα 150000 ειναι από λίγα εώς πάρα πολλά αναλογα με το πως της φερόταν ο προηγούμενος -
Για να κάνω μια ερώτηση για όποιον ξέρει ή έχει δει.
Το Xantia μου δεν έχει αερόσακο οδηγού και επειδή εδώ και πολύ καιρό μου αρέσει το τιμόνι (σε σχέδιο εννοώ) του αεροσακου ήθελα να πάρω ένα αλλά για μεταχειρισμένο λόγο αερόσακου μου ζήταγαν καμια 300άρια ευρά.
Βρήκα λοιπόν που λέτε σε καλή τιμούλα το κεντρικό κομμάτι του τιμονιού που περιλαμβάνει τον μηχανισμό του αερόσακου για να τοποθετήσω στο δικό μου αλλά εκεί που το βρήκα ο τύπος δεν έχει την στεφάνη του τιμονιού και βάση που θα κουμπώσει το υπόλοιπο.Ξέρετε θα βρω πουθενά τέτοιο πράγμα ή να μην το πάρω καθόλου. Παρατήρηση ξέρω ότι ο αερόσακος δεν θα παίζει απλά μου αρέσει η εμφάνιση και θέλω να το βάλω.
-
Το νέο Citroen C5 από 19.900 ευρώ
Η Citroen Ελλάς ΑΒΕΕ ανακοίνωσε τις τιμές για το ανανεωμένο μοντέλο της C5 το οποίο θα διατίθεται στην ελληνική αγορά με τρεις κινητήρες (1.8, 2.0 και 3.0 λίτρων) και σε τέσσερις εξοπλιστικές εκδόσεις (Elegance, Prestige, VTR και Exclusive)με τιμή που ξεκινά από τα 19.900 ευρώ.
Η βασική έκδοση Elegance περιλαμβάνει υδροενεργητική ανάρτηση, ABS, ESP, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, αυτόματη λειτουργία προβολέων, υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρες βροχής, ηλεκτρικoύς εξωτερικούς καθρέφτες, αερόσακους οδηγού - συνοδηγού, πλευρικούς εμπρός, οροφής και αερόσακο στα γόνατα του οδηγού. Επιπλέον διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κλιματισμό, ράδιο-cd με 6 ηχεία και δερμάτινο τιμόνι. Η έκδοση Prestige περιλαμβάνει επιπλέον cruise control, προβολείς ομίχλης και ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο κλιματισμό δύο ζωνών, ενώ η έκδοση VTR περιλαμβάνει και ζάντες αλουμινίου. Τέλος, η έκδοση Exclusive περιλαμβάνει επιπλέον υδροενεργητική ανάρτηση 3 plus, ενεργά φώτα xenon και σύστημα καθαρισμού προβολέων, ζάντες αλουμινίου και μπροστινά καθίσματα οδηγού-συνοδηγού με ηλεκτρική ρύθμιση. Οι τιμές για όλες τις εκδόσεις του νέου Citroen C5 παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα: Έκδοση Τιμή
1,8 Elegance 19.900
1,8 Prestige 21.250
1,8 VTR 22.100
1,8 Break Prestige 21.830
2,0 Prestige 24.230
2,0 Exclusive 27.200
2,0 Exclusive 29.400
(αυτόματο σειριακό κιβώτιο)
2,0 Break Exclusive 27.800
2,0 Break Exclusive 30.000
(αυτόματο σειριακό κιβώτιο)
3,0 V6 Exclusive 38.900
(αυτόματο σειριακό κιβώτιο)Προσεχώς θα τεθούν σε εμπορική διάθεση και οι κινητήρες ντήζελ του συγκεκριμένου μοντέλου.
ΑΝ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑ 2ΛΙΤΡΟ EXCLUSIVE (H 3ΛΙΤΡΟ) ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΖΑ ΜΕ ΤΟ XANTIA (χωρίς λεφτά εννοείται )
-
Eίδα ένα C5 καινούριο παρκαρισμένο σήμερα και ομολογώ ότι το πίσω μέρος είναι** Α-Θ-Λ-Ι-Ο**... ...τι μ*λακία φώτα είναι αυτά..?:o
Μην ασχοληθείς να πειράξεις το 1,4 δώστο και πάρε ένα VTS αν και με τα χαλια του αντικαταστάτη του βλέπω να ακριβαίνει αντί να φτηναίνει.
-
Χαιρετώ στα γρήγορα!
Πρέπει οπωσδήποτε να κανονίσω να πάω στην έκθεση για να δω κι εγώ από κοντά τη C4...
-
http://pg.photos.yahoo.com/ph/j6rge/alb ... BBIcgv_kFI
-
Ωραιο το ΑΧ στην πρώτη φωτογραφία
-
Παίδες, βοήθεια! Βρείτε μου οπωσδήποτε πλεξούδα για ΖΧ 1.4 avantage (
-
Το C5 το ειδα εχθες στην αντιπροσωπειΑ, που βρεθηκα εχθες για μια δουλεια. Σχεδιαστικα μαλλον του ταιριαζει το . Οι χωροι του ειναι πολυ καλοι (του πορτ μπαγκαζ νομιζω οτι ειναι τεραστιο). Δεν μου αρεσε η ποιοτητα στα κουμπακια που υπαρχουν στην κονσολα, μου φανηκαν υποδεεστερα για την κατηγορια αυτη, κατι σαν ψιλοψευτικα.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Το C5 το ειδα εχθες στην αντιπροσωπειΑ, που βρεθηκα εχθες για μια δουλεια. Σχεδιαστικα μαλλον του ταιριαζει το . Οι χωροι του ειναι πολυ καλοι (του πορτ μπαγκαζ νομιζω οτι ειναι τεραστιο). Δεν μου αρεσε η ποιοτητα στα κουμπακια που υπαρχουν στην κονσολα, μου φανηκαν υποδεεστερα για την κατηγορια αυτη, κατι σαν ψιλοψευτικα.Τι εννοείς κατηγορία αυτη?
Εχει αλλο με υδροπνευματικές αναρτήσεις??
Ρε παιδια μην την συγκρινεται με τα απλα αυτοκινητα. -
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Παίδες, βοήθεια! Βρείτε μου οπωσδήποτε πλεξούδα για ΖΧ 1.4 avantage ( -
Mπράβο ρε Γιάννη να το σώσουμε το ZXακι, κρίμα είναι!
Καλημέρα!
CITROËN FORUM