-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Δικιο εχεις αλλά 9000 ευρώ???? Τέλοσπάντων...Αυτό λέω και εγώ.
Είπαμε οι αντίκες δεν έχουν αντικειμενική αξία αλλά ας έχουν ένα όριο μερικοί στο ψώνιο τους!Δεν βάζουμε την τιμή που θα μας καλύψει και όλα τα έξοδα μας και για να έχουμε και ένα κέρδος γιατί και εγώ τότε θα το πούλαγα 6000 ευρώ αλλά πάνω από 1500 δεν έχω δει στην ελλάδα
anyway...Ελπίζω να βρει πωλητή!!!
-
9000 ευρώ νομίζω είναι πάρα πολλά για 2CV.
Το 2CV4 αξίζει γύρω στις 3000-3500 (4275,91-4988,61 ευρώ) λίρες Αγγλίας σε ΑΡΙΣΤΗ κατάσταση, ενώ το 2CV6 (του Charleston συμπεριλαμβανομένου), πάλι σε ΑΡΙΣΤΗ κατάσταση, από 1650-2500 λίρες Αγγλίας (2351,73-3563,23). Η ανώτερη τιμή είναι αυτή που θα το πάρεις από έμπορο αυτοκινήτων. (Πηγή: Thoroughbred & Classic Cars Νοεμβρίου 2003)
Δυστυχώς, δεν έχουμε πραγματικά ανεπτυγμένη αγορά ιστορικών και κλασσικών αυτοκινήτων, κι έτσι ο καθένας ζητάει ό,τι του'ρθει, ακόμα κι αν το... συλλεκτικό του αυτοκίνητο είναι ένα ερείπιο σε τρισάθλια κατάσταση, με ένα σωρό απίστευτες επεμβάσεις και, συν τοις άλλοις, να έχει δεχθεί δριμύτατη κριτική τότε που πρωτοβγήκε για βασικά του ελαττώματα.
-
Γεια σας
για να πω την αληθεια το xantia δεν το ειχα πολυπροσεξει, αλλα οταν μου ειπανε για καποιον που πουλουσε ενα 16ν στα 2000cc του 95 με τους 155hp 100.000 χλμ μονο 6000 , αρχισα να διαβαζω οτι βρηκα στο ιντερνετ και ενθουσιαστικα. πηρα λεφτα και πηγα να το δω , αλλα δεν το πηρα τελικα γιατι ειχε σκασιματα και στα δυο πισω λαστιχα ενω ο παππους μου ελεγε οτι τα ειχε αλλαξει 8 μηνες πριν, αλλα και το κυριοτερο το χρωμα της πορτας του πορτ μπακαζ στην αεροτομη ηταν σαν καμενο και ξεφλουδισμενο.
αμεσως μετα κοιταζα οτι xantia εβρισκα παρκαρισμενο, ειδα 4 και ολα ειχαν το ιδιο προβλημα , ενα μαλιστα και στην οροφη.
τι γινετε ηταν ελλατωματικα στο χρωμα;επειδη μου αρεσει πολυ αυτο το μοντελο. επισης θελουν συχνα οι σφαιρες αλλαγη; κοστιζουν ακριβα;μπορεις να βρεις εθκολα μεταχειρισμενα ανταλακτικα;
επειδη οτι μηχανημα εχω το επισκευαζω μονος και επειδη το manual της haynes δεν ειναι παντα διαφωτιστικα, αν χρειαστει θα μπορουσαμε να βρουμε το manual που δινει η εταιρεια στους μηχανικους της;
τελικα την πηρα ενα μηνα αργοτερα και αφου εκοψα ακομη 500 ευρω
καθως δεν εχω οδηγησει αλλο xantia δεν γνωριζω την ακριβη κατασταση του αυτοκινητου , το service του γινοταν στον μερκουρακη αλλα sirgus ελεγες για ενα σιτροενακια μηχανικο ,παρακαλω στειλε μηνυμα, γιατι θελω να δω σε τι κατασταση ειναι ιδιαιτερα η υδροπνευματικη και το σασμαν, η δικη μου πρωτη ματια εδειξε οτι χρειαζεται αλλαγη δισκων στα φρενα και τακακια ,επισης αλλαγη ιμαντα χρονισμου προληπτικα. φιλος μου ειπε οτι εχουν προβλημα ηλεκτολυσης αληθευει; και προβλημα στην τριτη.καμμια γνωμη;
παραγγειλα το μανιουαλ της haynes αλλα ψαχνω και το εργοστασιακο.το παραξενο παντως ειναι οτι εμεινε απουλητο για 2 μηνες , η μου το εκανε δωρο ο αη βασιλης η την εχω πατησει πανηγυρικα. -
Ο χρήστης otso έγραψε:
τι γινετε ηταν ελλατωματικα στο χρωμα;
;
έχουμε την xantia 95' σε λευκό χρώμα.. Κανένα απολύτως πρόβλημα με χρώμα.. Η μόνη συντήρηση που κάνουμε έιναι κάθε άνοιξη μετα από καλό πλυσιμο ενα γυάλισμα με με μια ειδική αλοιφή της 3Μ. (για να φευγουν μικρο πιτσιλιές πίσσας κτλ)..
ΠΙΘΑΝΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΑΕΡΟΤΟΜΗ.
το 1995 τα μοντελα αυτα δεν κυκλοφορούσαν με αεροτομή και έμπαινε extra.Δηλαδη έπρεπε να γινει παραγγελια της αεροτομης και βάψιμο από τον αντιπρόσωπο. Μπορεί για αυτό να ξεφλουδίζει... θελω και εγω ενα καλο μηχανικο για το xantia. στειλτε και εμενα Pm!!!!please! -
φιλε citastak τωρα ειδα οτι δεν το ειχα γραψει σωστα. το προβλημα δεν ειναι στην αεροτομη αλλα στην πορτα του πορτ μπαγκαζ μπροστα απο την αεροτομη. εκει που αρχιζει το τζαμι.
τωρα βρηκα το τοπικ που ειχες δημιουργησει citroen xantia provlimata kai liseis και το διαβαζω. -
scientist
Ένταξη: 01 Ιαν 1970
Μόλις διάβασα τα σχετικά με το Xantia και μιας και εδώ και 2 1/2 έτη κατέχω ένα θα σας πω την δικιά μου εμπειρία απο άποψης προβλημάτων. Το αυτοκίνητο την στιγμή που γράφω έχει κάτι παραπάνω απο 109.000 χλμ και είναι κατασκευής 1994.
- Έχει συμπληρωθεί η πίεση των σφαιρών μια φορά πριν περίπου 20.000 χλμ και 1 χρόνο και κάτι μήνες με αποτέλεσμα ίδιο με την αλλαγή των σφαιρών. Κόστος περίπου 150 Ευρώ.
- Έχουν αλλαχθεί εμπρός δισκόπλακες και πίσω (διότι σφύριζαν-στρίγγλιζαν οι πίσω αν και δεν είχαν 'δόντι')
- Έχουν αντικατασταθεί τα top mountain τα οποία προς ενημέρωση σας της Xantia δεν έχουν 10-20 χιλιάδες αλλά αν θυμάμαι καλά κάπου 60.000 το ένα.
- Έχει αντικατασταθεί μία φορά ο ιμάντας χρονισμού του κινητήρα στις 60.000 χλμ (που και ο κατασκευαστής προβλέπει)
Το αυτοκίνητο το αγόρασα το 2000 Οκτώβρη με 60.400 χλμ και απο τότε μέχρι τώρα έχει δείξει ο μετρητής 109.000 χλμ. Τα λαδάκια του απο τότε είναι μόνο Mobil 1 0-40 και εδώ και 10.000 χλμ το φίλτρο αέρα του ένα ελέυθερο King Dragon όπου ο κινητήρας έδειξε τι θα πει ροπή και 8βάλβιδος σε ΟΛΟ του το μεγαλέιο.
Η αλήθεια είναι στα εξουσιοδοτημένα της Citroen που έχω πάει είναι όλοι για ξύλο (είμαι ήρεμος τώρα που το λέω) και αν δεν είχα ψάξει αρκετά στο internet και δεν είχα προμηθευτεί τον επίσημο κατάλογο των Γάλλων με τις επισκευές - ελέγχους που απαιτούνται ανάλογα με τα χιλιόμετρα ίσως έκλαιγα πολλά πράγματα στο αυτοκίνητο μου ή ίσως δεν πήγαινε όπως πηγαίνει τώρα.
Αν και έχω δώσει κάποια χρήματα για επιισκευές και τις τακτικές συντηρήσεις κάθε 7.500 χλμ θεωρώ ότι είναι απόλυτα αξιόπιστο και όταν σκέφτομαι και τα χιλιόμετρα που κουβαλάει στην πλάτη του ότι είναι και πολύ ποιοτικό αφού ακόμα ΔΕΝ τρίζει τίποτα στο αυτοκίνητο και η ποιότητα κύλισης είναι επιπέδου (όπως χαρακτηριστίκα λέει ένας φίλος μου), πίνω καφέ, τρώω, μιλάω στο τηλέφωνο, διαβάζω εφημερίδα και συνομιλώ ενώ πηγαίνω με 160 χλμ/ώρα .
Αν το αλλάξω σκέφτομαι να πάρω μια Xantia II (μοντέλα μετά το 1998) μιας και σε look μετά το face lift θεωρώ ότι είναι πιο όμορφες απο την δικιά μου.
Μόλις βαρεθώ και εκείνο ίσως ένα C5 αφού τελικά με την υδροπνευματική κολλάσ θα έλεγα. Ακούω κιόλας ότι το C5 είναι και λίγο πιο σκληρό απο το δικό μου και θα έλεγα ότι θα μου ταιριάζει κουτί.φιλε scientist μερικες ερωτησεις αν επιτρεπεις.
απο που καταλαβαινουμε οτι η μεμβρανη των σφαιρων ειναι ενταξει και οτι συμφερει να τις γεμισουμε και οχι να τις αλλαξουμε, εμπειρικα τις γεμιζουμε και βλεπουμε η υπαρχει καποιο οργανο; αυτο γινεται μονο στα εξουσιοδοτημενα; η μεμβρανη χαλαει μια και εξω ; και πια τα επακολουθα;καπου ειδα οτι εξω υπαρχουν και σφαιρες αλλου κατασκευαστη , υπαρχουν εδω ; εινα φτηνοτερες;
θελω να αλλαξω δισκοπλακες και τακακια μπροστα πισω, πρεπει να παρω σιτροεν η απο αλλο κατασκευαστη και ποιον; αν την εχεις ψαξει.
με τον ιμαντα χρονισμου εχεις αλλαξει και τανυστηρες, ρουλεμαν κτλ
τα μομπιλ 1 τα αλλαζεις καθε 7500 κλμ ; και αν ναι δεν ειναι λιγα; μαζι με τα λαδια αλλαζεις και φιλτρο;
μπορεις να δεις τοση διαφορα απο ενα φιλτρο αερα; που το πηρες και ποσο;
πως μπορω να βρω τον επισημο καταλογο των γαλλων με τις επισκευες ελεγχους που απαιτουνται αναλογα τα χλμ
εχεις βρει καποιο αξιοπιστο μη εξουσιοδοτημενο συνεργειο;
συγνωμη που σε ζαλιζω και σε βαζω να γραψεις βιβλιο. -
Αγαπητέ φίλε otso εχουμε και λέμε :
-
Οσον αφορά για τις μεμβράνες των σφαιρών δεν γνωρίζω να σου πω υπέυθυνα αλλά έχω ακούσει ότι όταν κάποια μεμβράνη είναι σκισμένη τότε ακούς τριγμούς απο την αντίστοιχη σφαίρα. Όσον αφορά το όργανο που αναφέρεις απο ότι είδα μόνο ένα όργανο πίεσης χρησιμοποιούν για να ελέγξουν την πίεση του αζώτου. Περισσότερα ξέρει σίγουρα ο 'ψαγμένος' μηχανικός σου (και μάλλον όχι κάποιου εξουσιοδοτημένου). Οι σφαίρες άλλου κατασκευαστή υπάρχουν αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν στην Ελλάδα. Καλύτερα πάντως απέφυγε τες γιατί απο κάτι άγγλους που τις χρησιμοποιούν έχει παρατηρθεί μειωμένος χρόνος ζωής τους σε σχέση με τις αυθεντικές.
-
Για δισκόπλακες με χτυπάς στο ευαίσθητο σημείο. ΑΑΑΑΑ και μού έρχετε να βάλω τις φωνές με τις δισκόπλακες τις εργοστασιακές. Κάνουν δοντάκι πανέυκολα, πιο εύκολα απο ότι φαντάζεσαι. Περιμένω πότε θα χρειαστούν αντικατάσταση και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΔΙΣΚΌΠΛΑΚΕΣ CITROEN. Προτείνω να κάνεις το εξής. Πήγαινε στην Λ. Αθηνών (στην αρχή της περίπου μετά την γέφυρα προς Κόρινθο το ρευμα) και ψάξε να βρείς μια ετιαρεία ονόματι SPARE SERVICE ή SPARE και ρώτα για δισκόπλακα Xantia απο όποια μάρκα έχουν. Brembo θές πάρε πιο φτηνές απο τις CITROEN θα είναι σίγουρα. Τακάκια προσωπική επιλογή μου τα FERODO επειδή είναι πιο μαλακά και μου αρέσει η αίσθηση που δίνουν.
-
Με τον ιμάντα χρονισμού έχω αλλάξει και ρουλεμάν και τεντοτήρα.
-
Τα Mobil 1 κάθε 7.500 το πολύ 8.000 και κάθε φορά και φίλτρο λαδιού. Σχετικό είναι αν είναι λίγα δεν νομίζω ότι επειδή γράφουν στο κουτί 15.000 χλμ δουλεύουν το ίδιο και στα 15.000 χλμ
-
Δεν είδα ΤΗΝ διαφορά στις επιδόσεις αλλά όπως ανέφερα στην ροπή και την ευκολία του κινητήρα να ανεβάζει στροφές σε σχέση με παλαιότερα. Πιστεύω ότι άξιζε τα χρήματα που έδωσα. Το πήρα απο την SPARE αν και όταν ζήτησα φίλτρο για Xantia με 'κοροϊδεύαν' χαριτολογώντας λέγοντας μου σιγά τα άλογα μεγάλε αλλά μόνο τα rallye και τα punto gt πρέπει να φοράνε φίλτρα, δεν κατάλαβα. Αν θυμάμε καλά είχε γύρω στα 60-70 Ευρώ.
-
Ο επίσημος κατάλογος υπάρχει στην Citroen Hellas και ζήτα τον απο εκεί εμένα μου τον είχαν στείλει με fax.
-
Συνεργείο που να με ικανοποιεί πλήρως δεν έχω βρει απλά προσπαθώ να ... κάνω την δουλειά μου.
-
Δεν με ζαλίζεις, καλό είναι να ανταλλάσουμε πληροφορίες, όσον αφορά το βιβλίο αυτό είναι τα περιεχόμενα μόνο
-
-
Μηπως υπαρχει κανενα site για το Ami8...
Dimitris...
-
Για αυτό είναι ειδικός ο φίλος sirgus.
Μπορεί να σε διαφωτίσει πλήρως πιστέυω. -
Ο χρήστης Dimitris_ έγραψε:
Μηπως υπαρχει κανενα site για το Ami8...Dimitris...
Για αρχή πολύ όμορφο είναι το site ενός Ολλανδού (καθόλου τυχαίο!)
Για πολλά τεχνικά επίσης Ολλανδού
και με πολύ ωραίες φωτογραφίες και ιστορία :
http://www.citroenet.org.uk/
και συγκεκριμένα http://www.citroen.mb.ca/citroenet/html/a/ami83.htmlαυτά για αρχή!!
-
Ο χρήστης Dimitris_ έγραψε:
Μηπως υπαρχει κανενα site για το Ami8...Dimitris...
Χε χε βουτυρο στο ψωμι του Κωστα (sirgus)...!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μηπως υπαρχει κανενα site για το Ami8...
Dimitris...
Χε χε βουτυρο στο ψωμι του Κωστα (sirgus)...!
-
φιλε scientist ευχαριστω πολυ διαφωτιστικος, και λεπτομερης τι να πω , απαντησες μια προς μια τις ερωτησεις μου, ειλικρινα υποχρεωμενος.
προς sirgus , κωστα περιμενω την διευθυνση απο το συνεργειο σου που του στελνουν ακομη και απο την αλεξανδρουπολη η ασχολειται μονο με παλιοτερα σιτροεν και δεν καταλαβα καλα. χρειαζομαι εναν καλο μηχανικο για το πρωτο αρχικο τσεκαρισμα, και φυσικα εδω στην λιβαδεια ειναι λιγο ψιλοχαλια επειδη εχουμε ακουσει για ολους τις βλακειες που κατα καιρους εχουν κανει δεν εμπιστευομαι κανεναν.
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
προς sirgus , κωστα περιμενω την διευθυνση απο το συνεργειο σου που του στελνουν ακομη και απο την αλεξανδρουπολη η ασχολειται μονο με παλιοτερα σιτροεν και δεν καταλαβα καλα. χρειαζομαι εναν καλο μηχανικο για το πρωτο αρχικο τσεκαρισμα, και φυσικα εδω στην λιβαδεια ειναι λιγο ψιλοχαλια επειδη εχουμε ακουσει για ολους τις βλακειες που κατα καιρους εχουν κανει δεν εμπιστευομαι κανεναν.Αυτός είναι στην Αθήνα
Εννοείται ότι φτιάχνει όλα τα citroen.Αυτό που είπα ότι κάποτε πήγε στην Αλεξ/πολη εννοούσα ότι τον φώναξαν επειδή τον θεωρούσαν master
Όχι ότι πηγαίνει όπου του πεις!
Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκε αυτό που είπα!Θα έρθεις Αθήνα?
Τώρα είδα ότι μου είχες ζητήσει τα στοιχεία σε πιο παλιό post!!!
Στα στέλνω τώρα
-
ευχαριστω κωστα , και να μην μου αρεσει δεν υπαρχει προβλημα, ιδιως με σενα .εννοειται οτι πρεπει να κατεβω θα ηταν κουφο να απαιτησω να ερθει αυτος εδω , απλως βαριεμαι λιγο αθηνα την κινηση που εχετε και οτι θα μου φορτωθουν ενα καρο δουλειες οπως καθε φορα που κατεβαινω. και παλι ευχαριστω
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
ευχαριστω κωστα , και να μην μου αρεσει δεν υπαρχει προβλημα, ιδιως με σενα . και παλι ευχαριστωΠότε λες να έρθεις Αθήνα?
-
ιδεα δεν εχω αλλα φανταζομαι πριν τα χριστουγεννα για να ερθει και η οικογενεια για ψωνια, μαλλον θα χρειαζεται ραντεβου, θα παρω αυριο να τον ρωτησω.
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
ιδεα δεν εχω αλλα φανταζομαι πριν τα χριστουγεννα για να ερθει και η οικογενεια για ψωνια, μαλλον θα χρειαζεται ραντεβου, θα παρω αυριο να τον ρωτησω.Θα πάρω και εγώ γιατί ήρθε το service των 10.000 kms
Μην πάρουμε ίδια ώρα και φανεί στημένο! -
Ο χρήστης otso έγραψε:
φιλε scientist ευχαριστω πολυ διαφωτιστικος, και λεπτομερης τι να πω , απαντησες μια προς μια τις ερωτησεις μου, ειλικρινα υποχρεωμενος.Και τώρα ήρθε η ώρα να πληρωθώ για τις υπηρεσίες μου αφού κρίθηκαν και καλές
Για πές και σε εμάς με τα ταπεινά 1600-ράκια και τα ακόμα πιο ταπεινά 90 άλογα πως σου φαίνετε το 2λιτρο με τα 155 άτια και τις διπλές βαλβίδες απο εμάς ?
Με ενδιαφέρει πως πάει στο δρόμο, ξεκολάει βρε παιδί μου, γιατί το έχω 'άχτι' απο το δικό μου που δεν ξεκολάει παρά μόνο όταν κινείσαι και όχι τίποτα το ιδιαίτερο απλά πάει σαφώς καλύτερα απο ότι πάει απο στάση.
Στρίβει καλά (καλά μην βαράτε περίεργος είμαι) και το βασικό ερώτημα :
Αν έχεις μπει σε απλό - ταπεινό xantia σου φαίνετε σκληρότερο ή όχι γιατί προσωπικά το δικό μου θα το ήθελα ένα κλίκ πιο σκληρό όχι στις απότομες μετακινήσεις αλλά στις ανοικτές καμπές ας πούμε. -
Ααααααχχχχ.... Δυστυχώς το καλύτερο Xantia που βγήκε ποτέ ήταν το Activa (και εννοώ το κανονικό, όχι τη μούφα των 1600 κυβικών με την 'εξωτερική εμφάνιση του Activa', που δεν είχε ούτε προβολείς ομίχλης!)...
Δίλιτρος 16βάλβιδος κινητήρας (στη 2η έκδοση) με light turbo και 150 άλογα, και την ενεργητική ανάρτηση... Κατ'εμέ σαφώς καλύτερη από του C5 στις στροφές, ουσιαστικά δεν έγερνε καθόλου... Μόνο 0.5 μοίρες άφηνε περιθώριο η ανάρτηση κι αυτό από τις παραμορφώσεις των ελαστικών!!!
Γιατί λέω δυστυχώς? Επειδή όταν ένας φίλος μας πρότεινε να πάρουμε τη δικιά του σε εξευτελιστική τιμή (4,5 εκατ. δρχ για αυτοκίνητο 40.000 χλμ στην Εθνική) δεν μπορούσαμε λόγω τεκμηρίου...
Σκληρή ανάρτηση όσο πρέπει, πάντα άνετη... Εκπληκτικό αυτοκίνητο!
scientist, συμφωνώ κι εγώ ότι η MkII ήταν απείρως ομορφότερη. Και μάλιστα με ακόμη πιο ποιοτικό εσωτερικό...
Το μόνο που δεν μου άρεσε στις μεγάλες εκδόσεις (2.0 8ν, 2.0 16ν & Activa) ήταν οι ταπετσαρίες, αυτό το καρώ δε μου πήγαινε...
Πάντως δεν πρέπει να είναι σκληρότερα στην ανάρτηση από τα απλά μοντέλα (εξαιρείται η Activa)... Αν θυμάμαι καλά, ο αντιπρόσωπος που πηγαίναμε για τα service είχε την 8ν δίλιτρη (και μάλιστα έλεγε ότι είναι καλύτερη από τη 16ν με τα 155), μας την είχε δώσει μια-δυο φορές και δε μου φάνηκε σκληρότερη...
CITROËN FORUM