-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ας βγάλουν κάνα σοβαρό αμάξι και ας αφήσουν τα υδροτετοια
Sent from Corsair's brick
Το τελευταιο το υδροc5 δεν ηταν σοβαρο(?) αμαξι?
Mε ένα μοντέλο δεν πας μπροστά όμως.
-
Ναι αλλα καταργεις κατι καλο που ειχε το καλο μοντελο, αυτο λεω.
-
Το οποίο δεν πούλαγε τόσο ώστε να σε κρατάει στην ζωή όμως. Αν περιμένεις από την λαϊκή Σιτροέν να επιβιώνει από το μεγάλο της μοντέλο και όχι από τα entry χέσε μέσα.
-
Φαινόταν πού πάει το πράγμα, βλέπε emp2.
-
Συνεχιζω να σου γραφω Σαββα οτι για αλλο πραγμα μιλαμε. Για την καταργηση της υδρο που αφορα μεγαλυτερα. Συμφωνω κατα τ αλλα σχετικα με τη γκαμα γενικοτερα αν και ιστορικα στηριζοταν πολυ στα μεγαλα της μοντελα.
-
Nαι ξέρω από που ξεκίνησε η συζήτηση. Αυτό που λέω είναι αφορμή του σχολίου του Mirage για την κατασκευή σοβαρών οχημάτων. Αλλά φταίει ο γερμανός. (δεν πάει σε σένα αυτό) Η Renault γιατί πάει καλύτερα δεν ξέρω.
-
Η renault βγαζει και μια Laguna coupe, εχει και την ενεργητικη τετραδιευθυνση και μια γκαμα rs νααα.. Γι αυτο citroen τωρα ο παραδοσιακος κατοχος almera,accent.. λες και χαθηκαν οι πορτοκαλιες...
-
Σκατά παει και η Renault στην κατηγορία αυτή όπως και όλοι οι γενικοί κατασκευαστές. Μεταξύ μας δε η μεταλλικη C5 ηταν εφάμιλλη της υδρο
-
Τουλαχιστον ως επιβατης δε μπορω να συμφωνησω..σιγουρα δεν ηταν χαωτικη η διαφορα..
-
Μεταξύ μας δε η μεταλλικη C5 ηταν εφάμιλλη της υδρο
Χο,χο, ΤΟ ΠΟΣΤ. Εδώ που έχουν φτάσει τα 'συμβατικά' αμορτισέρια, με μηχανικές, ηλεκτρικές, ηλεκτρονικές ή και μαγνητορεολογικές ρυθμίσεις σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες ρυθμίσεις άλλων παραμέτρων που κάνει ο εγκέφαλος αυτόνομα ή κατ'επιλογή του οδηγού, ίσως να είναι αλήθεια.
Ας κρίνουμε την υδροπνευματική με τα σημερινά στάνταρντ, όχι αυτά των φίφτις όπου τα κοινά αμορτισέρια ήταν μηχανικά, τοποθετημένα σε απλούστατες γεωμετρίες, πολλά εξ αυτών μονής ενέργειας, και συνδυάζονταν με φύλλα σούστας σε πλείστες των περιπτώσεων.
Μήπως εδώ είναι το μυστικό? Μήπως η τεράστια πρόοδος στην 'συμβατική' ανάρτηση έδωσε τη χαριστική βολή στην υδρο? Σε συνδυασμό με την έλλειψη γκάμας σε μεγάλα λίμο, όπου θα μπορούσε ίσως να έχει θέση όπως σε άλλους κατασκευαστές (αν και με με καλύτερα οικονομικά) όπου παρεπιδημούν παραπλήσιες σχετικά λύσεις (αερανάρτηση)? -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Ναι το θέμα είναι ότι τα περισσοτερα σοβαρά μεχρι τώρα αμαξια της Citroen ήταν υδροτέτοια
Ή κάνω λάθος?Υπηρχε και ενα ZX ρε..
dstou δε σου κρυβω οτι κι εγω το σκεφτομαι αυτο που λες.. το θεμα ειναι οτι η citroen κοιμαται ορθια στο θεμα αναρτηση μια δεκαετια τωρα... αν καναν το κατι παραπανω-διαφορετικο οκ..αλλα δεν..
-
Oχι γενικά μιλάω σε πωλήσεις που σου εξασφαλίζουν την βιωσιμότητά σου και κατ' επέκταση το r&d και τα μοντέλα που θα πουλάνε σαν ζεστό ψωμάκι.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ναι το θέμα είναι ότι τα περισσοτερα σοβαρά μεχρι τώρα αμαξια της Citroen ήταν υδροτέτοια
Ή κάνω λάθος?Υπηρχε και ενα ZX ρε..
dstou δε σου κρυβω οτι κι εγω το σκεφτομαι αυτο που λες.. το θεμα ειναι οτι η citroen κοιμαται ορθια στο θεμα αναρτηση μια δεκαετια τωρα... αν καναν το κατι παραπανω-διαφορετικο οκ..αλλα δεν..
Ποια Citroen η PSA η Citroen είναι ενα brand.
-
Μη κολλας σε τετοια.. οκ προφανεστατα
-
εγώ θα το βάλω στο ρινγκ κι ας μην εχει υδρο.
μιας πουταναφεραμε, πάμε ριγνκ;
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Μεταξύ μας δε η μεταλλικη C5 ηταν εφάμιλλη της υδροSent from Corsair's brick
Ηταν εφαμιλλη της υδρο,
-
οταν το αυτοκίνητο δεν ειναι φορτωμενο,
-
οταν οι ανωμαλιες του δρομου βρισκονται σε φυσιολογικα μεγεθη, χωρις χωματοδρομους και σιδ. διαβασεις,
-
οταν δεν κάνεις καποιον αποτομο ελιγμο με πολλα χαω (η υδρο εχει και κουμπι ζμπορτ που περιοριζει αλα activa τις κλισεις),
-
οταν δε χρειαζεσαι να ανεβαζεις ψηλα το αυτοκίνητο (για κατσαβραχα ή ξεφορτωμα) ή να κατεβαζεις το αυτοκίνητο (για ευκολοτερο φορτωμα),
-
οταν η μεταλλικη έχει λιγα χιλιομετρα λειτουργιας κ τα αμορτισερ ειναι στα ντουζενια τους (η υδρο παραμενει σταθερη στην αποδοση για πολλα χιλιομετρα, 210.000 στην περιπτωση μου χωρις συντηρηση),
-
οταν δε θέλεις να σκληραινει ή να μαλακωνει αναλογα με τον τροπο που οδηγεις τα τελευταια λεπτα,
-
οταν δε θέλεις να χαμηλωνει αυτοματα οσο αυξανονται τα χαω, ή να ψηλωνει οσο πληθαινουν οι ανωμαλιες του δρομου αναλογα παντα με την ταχυτητα,
-
οταν δε θέλεις να σκληραινει παραπανω η μπροστά αναρτηση στο φρεναρισμα ή να σκληραινει η πισω σε αποτομη επιταχυνση,
-
οταν δε θέλεις να έχεις παθει λαστιχο κ να μην το καταλαβαινεις παρα μονο απο τον ηχο κ το θορυβο οταν πλεον το λαστιχακι εχει καταστραφει κ η ζαντα έχει αρπαξει,
-
οταν δε θέλεις η πισω ροδα να περιμενει την ανωμαλια που συναντησε η μπροστα ροδα, και να μαλακωσει η αναρτησή της οσο πρεπει τη σωστη στιγμη (C6)
Στάλθηκε από το σαβουροκινητό μου με χρήση Tapatalk
-
-
Πάντως σε γρήγορη οδήγηση, όλοι οι δοκιμαστές έγραφαν πως η μεταλλική ανάρτηση ήταν ανώτερη και το αυτοκίνητο έπαιρνε μικρότερες κλίσεις ενώ ήταν και πιο άμεσο στις αντιδράσεις του!
-
Ωραία όλα αυτά αλλά το best seller ηταν το 1.6hdi με την μεταλλική.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πάντως σε γρήγορη οδήγηση, όλοι οι δοκιμαστές έγραφαν πως η μεταλλική ανάρτηση ήταν ανώτερη και το αυτοκίνητο έπαιρνε μικρότερες κλίσεις ενώ ήταν και πιο άμεσο στις αντιδράσεις του!Το καλό με τη μεταλλικη ανάρτηση ηταν περα απο το μειωμενο κοστος (επαιρνες αντι για υδρο ζαντες αλουμινιου+ ημιδερματινα καθισματα+ αυτοματα φωτα/καθαριστηρες+ ηλεκτροχρωμικο καθρεπτη),
, η δυνατότητα να βάλεις αύριο ή αμεσως μια τετραδα σκληροτερα αμορτισερ/λιγο χαμηλοτερα ελατηρια κ να εκμεταλλευτεις στο επακρο το πλαισιο C6 που ειχε αποκατω.
Αλλα σε γενικες γραμμες η C5 και η γρηγορη οδηγηση δε συνδιαζονται, τοσο λογω χαρακτηρα, οσο κ εξαιτιας τελειως λαθος κατανομης βαρους.
Καλό, χρυσό το C5, αλλά είναι κατι που φτιαχτηκε για να σε μετακινει ατσαλακωτο, σβελτα , με ασφαλεια και με οσο το δυνατον μεγαλυτερη ανεση απο το σημειο Α στο σημείο Β, ενω σε κρατα απομονωμενο απο το δρομο κ το περιβαλλον.
Το ακριβως ιδιο αυτοκίνητο με λιγο πιο σπορ προσανατολισμο λεγεται Peugeot 508.
Στάλθηκε από το σαβουροκινητό μου με χρήση Tapatalk
-
Δε θεωρω επιχειρημα οτι πουλαει περισσοτερο το entry level ενος οχηματος ,,στη περιπτωση μας χωρις να εχεις καν την επιλογη υδροπνευματικης...
CITROËN FORUM